alaptat+lapte praf
Raspunsuri - Pagina 2
ralu76 spune:
multumesc de raspuns fetele; in ultima luna bebe a luat putin in greutate ; are 3 luni acum; primele doua luni a luat cate un kg; ultima luna doar 500g :(.... dr a zis ca trebuie si supliment de lapte praf; probabil ca si stresul isi spune cuvantul
Chuny spune:
Ba vad ca a luat foarte bine in greutate, fa si tu o medie Nu are cum sa mai ia cate 1 kil pe luna, e foarte bine asa.
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza
Sabina spune:
500 a treia luna e absolut excelent, pun pariu ca s-a lungit?
Un bb tre sa creasca cam 500 de grame de la scaderea fiziologica in prima luna, apoi Dumnezeu cu mila;)
Sa nu mai bagi lapte praf ca n-ai absolut niciun motiv, ce stress? ca nu creste cat vrea pediatra? creste cat vrea el.
ia citeste aici, lOL
http://armonii.blogspot.com/2010/03/hippy-flower-power.html
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
nuschu spune:
Ralu, baietelul meu are aproape un an si, de pe la 5 luni, a crescut cu chiu, cu vai, abia are acum 8 kg, insa tot san mananca (si mancare mai solida, evident, dar marea lui bucurie e sanul). Sporul lui ponderal pe ultima luna a fost nu mai mare de 150 de grame si are 7 kilograme de prin octombrie-noiembrie, asa.
Cu toate astea, n-am primit niciodata recomandare de la pediatru pentru lapte praf. La sfatul ei, am incercat cu cereale la inceput, nu i-au placut. Si cu diversificarea a mers greu, cu hopuri, si acum abia mananca alea cateva mese pe zi, cand da, cand nu, dar dctorita lui ne sustine cu alaptatul.
Si eu am avut momente cand credeam ca nu mai am lapte si probabil asa a fost, aveam senzatia ca bebe trage in gol, nu prea inghitea si am luat Galactogil. Vezi daca merge cu Galactogil, la mine a mers intr-atat incat, la 9 luni ale copilului, aveam momente cand sanii erau angorjati ca la 2 luni.
Eu nu zic sa continui pana cine stie cand, e decizia ta cat si cum vrei, insa la 3 luni parca e prea micut, totusi; ar avea nevoie sa se mai bucure de mami a lui!
Sabina, probabil ralu se referea la stressul mamei, care da scaderea lactatiei.
Dar cred ca e greu sa faci fata autoritatii medicului, si eu tot la primul copil sunt si sunt bucuroasa ca n-am dat peste medici din aia patronising si de moda veche, toate care l-au vazut pe bebe erau pro-alaptat.
witeflower spune:
Cu criza laptelui - in jur de 2-3 luni ne-am confruntat si la primul copil - caruia eram gata sa-i dau lapte praf completare, dar nu i-a placut niciun tip, asa ca am completat cu... ceai (intre mese), ca altfel tipa ca din gura de sarpe. Dupa cteva zile intr-adevar laptele s-a refacut si a fost destul pana la un an.
Acum, cu cel mic, am din nou prea putin laptic dupa-amiaza si seara. Fetelor, care ziceti ca daca ia in greutate e ok si ii ajunge sanul... Zic si eu, ca omul - copilul mananca foarte bine peste zi - normal ca ia in greutate. Dar dupa-amiaza spre seara laptele e putin, nu se satura, cere des, nu mai digera calumea intre mese, plange - plus ca noaptea e agitat, ca nu-i satul.
Asa ca am decis sa nu mai chinui copilul si pe mine... Il las sa suga cat de des vrea dupa-amiaza, dar seara vreau sa-mi culc copilul satul, asa ca dupa baita ii dau lapte praf (fara sa-l mai pun la san inainte - fiindca am constatat ca nu se simte bine la stomacel cand amesteca laptele). Si astfel, puiul meu doarme linistit, eu ma odihnesc mai bine,iar peste noapte, (precum si dimineata)are mai mult laptic la san.
Si, in unele seri, se intampla sa fie mai mult lapte - atunci il pun la san si nu ii mai dau biberon.
De cand am adoptat strategia asta, nimeni nu mai e stresat, lactatia nu a scazut, iar bb prefera in cntinuare sanul - deci pt noi functioneaza.
Sabina spune:
witeflower, agitatia si suptul foarte des de seara nu prea au legatura cu foamea.
Seara bebelusii sunt agitati pentru ca refuleaza toate trairile de peste zi.
Singura chestie care ii calmeaza (pe unii dintre ei) este sa stea cat mai mult la san.
Sculatul peste noapte este cel mai bun pentru mentinerea lactatiei mamei. Mai bine as renunta la op masa din zi decat la suptul de noapte.
Lapticul de mama se digera foarte repede, de aceea bebelusii alaptati mananca extrem de des.
Nu e nicidecum un semn ca mama nu are lapte faptul ca bebelusul e agitat seara sau ca se trezeste noaptea sa manance.
Cum mi-am alaptat copiii
roli25 spune:
Ralu a luat f. bine. Lasa biberonul si da-i san, ca -ti scade productia. Asa-s unii pediatri pe la noi...una doua "da-i supliment", ca sa nu zic ca unii au interes sa creasca vanzarile vreunei firme care ii sponsorizeaza.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roli25 spune:
Witeflower nu renunta la suptul de noapte. Ramai fara lapte. Merita puiul tau trezirile de noapte.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
witeflower spune:
Fetelor, eu spuneam altceva! Deci nu ca ii dau biberon ca sa nu se mai trezeasca noaptea, ci ii dau seara biberon tocmai pt a avea laptic destul si ii timpul noptii.
Biberonul de seara il ajuta sa se linisteasca si sa doarma de pe la 8-9 pana pe la 1-2 noaptea. Atunci ii dau san - si pt ca are destul, se culca linistit pana la 4-5-6 dimineata.
Nu cred ca e un act egoist din partea mea - din cate stiu eu, lactatia nu depinde numai de cat de des suge copilul, ci si de odihna si hrana corespunzatoare a mamei.
Avand doi copii, nu ma pot odihni cand vreau eu peste zi, asa ca un pic de somn noaptea ma ajuta - cred eu - sa evit surmenajul si chiar sa imi pastrez lactatia.
Inainte sa fac asta, era foarte agitat si nu-l puteam culca. Seara nu ajungeam sa mananc de cina decat tarziu, nu faceam dus decat tarziu. Asa, am si eu un program normal, ma culc pe la 10-11 si fac fata trezirilor de noapte fara sa fiu praf a doua zi.
Sabina spune:
Witeflower, n-a zis nimeni ca esti egoista.
Si eu am doi copii si a fost greu tot asa serile, stiu perfect ce descrii acolo..
Vroiam sa-ti spun doar ca pe la 3 luni, 3 luni jumate trece agitatia asta si ca e pacat sa-i bagi lapte praf pt cateva saptamani de oboseala.
Poate ca o sa renuntati cu timpul, de exemplu cand incepeti diversificarea, chiar nu vad de ce sa-i mai dai si lapte praf.
Cum mi-am alaptat copiii