Colectia de toamna-iarna 2005 acum mari!!! (5)
Raspunsuri - Pagina 5
meems spune:
fetele care s-au gandit la mine si care au intrebat de noi. Sunt intr-o faza mai nasoala, un pic dezamagita de situatia de la servici si descurajata, asa, in general... Dar bine ca este sanatate, ce sa mai zic.
Tania, sper sa iesiti cat mai repede din spital cu o Anna sanatoasa!
Ina869 spune:
Neata' la cafea (ua voastra)
Roxiutz , merci ca intrebi de noi, uite, astazi , fiindca implinesc 5 ani de cind sint pe forum, am aparut in colectie.
uite, dau cite o cupa de sampanica fiecareia dintre voi!
sananate puiutilor tai, of, prin cite treceti cu urechiusele voastre sensibile. Cum mai este Matei, s-a facut mai mancacios?
La multi ani Anei de Maria, sa creasca mare si sanatoasa, ca frumoasa este! - cu scuze ca urarea vine asa de tarziu.
Annei de Tania sanatate si refacere rapida!
Meems - iti doresc sa apara soarele curind!
Crissy sarcina usoara in continuare, sa fie una frumoasa, de care sa te bucuri si sa-ti aduci aminte cu placere!
Morganao energie si putere pentru fetele tale ( si catel)
Cristinamh jos palaria pentru daruire si idei ( si rabdare si timp pierdut si...)
Coralia, ai grija sa nu maninci nimic fierbinte, totul la temperatura camerei, fa spalaturi cu sare si in cateva zile o sa fii ca noua ( eu mi-am scos patru masele de minte in doua luni, m-au apucat durerile una dupa alta, ca nebunele, am zis ca si mor atunci de durere).
Lavi, a nimerit Virgil marimile la incaltaminte?
Cu jucariile am rezolvat-o rapid, ca ma saturasem sa stau la strins in fiecare seara ( rachie si le-ar fi strins, saraca, dar dezastrul cel mai mare era facut de frate-su, mereu) nu aveai efectiv pe unde sa calci si mai duceau si prin alte camere ; am cumparat doua cutii mari din plastic, incolore ( deci se vede absolut totul prin ele) si am umplut una cu jucariile d-rei si una cu jucariile lui bobby. restul, saci intregi de jucarii, le-am dus la un camin locuit de mamici singure cu copilasii lor. de atunci ( cca o luna si ceva) sint mult mai linistita . nici macar nu se jucau cu ele, frate, le scoteau si le insirau si tot nu erau bucurosi cu ce/cite aveau, bobby dadea iama si pe la bucatarie, mi-a distrus seturi de cratiti si oale, le-am schimbat, am pus piedici noi la dulapuri, la deshide si pe-astea. am pastrat doar cartile , din astea nu am dat , in rest am facut curatenie luna ,nu am pastrat nimic ( nici macar ca amintire, cu cele care s-au jucat mai des, sa vada si ei cind vor creste mari ) si nici nu-mi pare rau, de atunci le pun cartile in mana, sa la rasfoiasca, sa le citeasca, sa citim impreuna, si toata lumea este mai fericita si linistita ( prima sint eu! ).
Mai, voi va plangeti de iarna, noi astazi am stat cu tricou cu maneca scurta pe terasa, de maine probabil ca o sa mancam afara prinzul, o sa facem un fel de picnic. asa ierni sa tot avem , ca zau ca nu o sa mai ma auziti ca m-am saturat de zapada ( doar vreo doua luni pline in total, spre deosebire de juma ' de an , ca in alti ani).
In rest, maimuta mare este in vacanta saptamina asta, stam cit mai mult pe afara, Bobby este un nazdravan fara pereche, trebuie sa fiu cu ochii pe el in orice secunda ca altfel face cite o prostioara - ieri am intrat in bucatarie ptr. o secunda sa-i aduc niste apa, el era pe pragul usii, a luat in mana o luminare pe care o dadusem afara seara, ca sa nu miroasa in casa dupa ce o sting, era pusa intr-un recipient de sticla, dumnealui a dat cu el de pamint si cind m-am intors avea ambele manute pline de ciobulete intrate in piele, incepuse sa curga putin sangele, rachie a inceput sa urle, el statea si se uita mirat la noi, l-am luat usurel, l-am spalat mult si bine, m-am apucat sa matur cioburile, le-am dus rapid la gunoi, cind am venit el vroia sa dea de pamint cu un ghiveci de flori, l-am prins la timp. ii place sa azvirle,arunce, sa faca zgomot, sa zgaltaie, sa darime, tipic baietilor ( oare?) este distrugator si curios, vrea sa vada cauza si efectul, insa papa, doarme, este intelegator si intuitiv, este un baietel de nota 100, tare dulce si simpatic, cu tot elanul lui spre distrugere.
Rachelina, of, mi-e si frica sa spun, sa nu o deochiati, dupa o lunga perioada de conflicte ( de interese ) cu mine si taica-su, acum s-a linistit si s-a dat pe brazda, si asta numai de cind stam fara tati care pleaca dimineata si vine seara tarziu. a mai ramas sa rezolvam si problema auzului, ca trebuie sa-i spun de o mie de ori ceva, atit de prinsa este si nu aude, dar o inteleg si nu fac mare caz din asta, ca este concentrata. ma gandesc cu groaza ca toata vara voi fi cu ei, zi si noapte, sper sa fac fata si sa nu o iau razna din cauza solicitarilor.
ce mi-as dori asa, pentru mine, sa fiu o mamica cu mai multe idei de joaca, fiindca nu mai am putere,rabdare , energie uneori, ma rog sa mai treaca o zi, o saptamina si sa vina primavara, vara, sa nu ii mai imbrac cu sapte cojoace, deci ma gandesc la lucruri practice si simple pentru mine, dar mi-as dori sa fiu o mamica amuzanta si distractiva pentru ei. ne giugiulim, alergam, radem dimineata si seara in pat,citim, alergam, dar nu-i de ajuns 9 pentru mine). Bobby nu vorbeste, Rachie la varsta lui spunea poezii, se vede clar ca de el nu m-am ocupat nici macar pe jumatate cum am facut-o la ea. singur a invatat sa-si puna adidasii, ciorapeii, sa se spele pe dintisori, sa pape, dragul lui mama, vrea s-o copieze pe rachelutu' si-i si reuseste de cele mai multe ori, dar citeodata ma uit cu nostalgie si mila la el, ca in afara de activitatile unde ne ducem noi de obicei si bricolam , cantam ( fara prea mare interes din partea lui , ca nu sta locului ) nu l-am dus la inot, la muzica, etc,of.la rachelina dadeam timp, energie, atentie de 100% , acum ma multumesc sa mai treaca o zi. si stiu ca o sa-mi pare rau si o sa regret aceste clipe - pe care incerc sa le savurez cit pot de mult - dar este ceea ce simt.
Va pup si o primavara insorita!
lavi02 spune:
Meemsy lasa deznadejdea!
Ina draga, lecturat roman cap-coada
Parerea mea e ca Bobita creste mai natural decat Rachie, intr-o familie cu mai multi copii si diverse activitati de toate felurile, asa ca prinde din zbor o gramada de chestii; la Rachie erai concentrata doar pe ea.
Cu poeziile - nu te stresa, baietii vorbesc mai tarziu si in plus difera mult de la un copil la altul. Vad la Filip si Tudor, Tudor turuie de mic, Filip abia spune apa, mama, tata si cateva cuvintele. La fel Silvia si Nati, Nati a vorbit mai repede decat Silvia. Asa ca difera mult ritmul intre fratii aceleiasi familii.
Problema cu "auzitul" o am si eu, la amandoua mai pregnant la Silvia si zau ca i-a facut proba de auz ORL-ista dupa o otita si fizic aude perfect.
Buna idee cu matrasitul jucariilor, as aplica-o si eu dar nu pot ca ale mele nu s-ar desparti de nimic si adevarul e ca se joaca cu majoritatea din cand in cand. Cu unele mai des, cu altele rar de tot. Dar chiar si in aceste conditii trebuie sa fac o razie in curand.
Virgil pana la urma i-a luat Adidasi doar Silviei, a nimerit masurile si Silvia ii poarta prin casa zilele astea , atat de mult ii plac, a vrut sa si doarma cu ei. Nataliei i-a cumparat niste hainute. Ea n-are nevoie de adidasi (Silvia are nevoie la scoala, la sport), prefer sa le dau incaltaminte cu piele exterior-interior si prefer sa le-o iau pe probate.
proadelina bine ai revenit!
Noki_Lara spune:
Mneata! Cam obosita si cam fara chef, da' vorba aia, bine ca vine primavara!
Ina, woooow, 5 ani de forum. Cand au trecut?
Lavi- week-end-ul asta nu organizam si noi ceva ieseala? Ca sunt relativ libera.
Meems draga, musia sa-ti creasca moralul ! Pai daca TU nu esti vesela si optimista, atunci cine????
Jucarii- si la noi sunt cam claie peste gramada la Sarah in camera, dar in principiu stie ca nu prea are voie sa le scoata de acolo si s ale imprastie peste tot, iar daca o face, musia trebe sa le stranga la finalul zilei.
Poze cu noi 1 si 2
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah
There are no shortcuts to happiness!
maria_alexia spune:
Ina, super romanul de dimineata . Tare mult imi place sa prind atmosfera din jurul altor mamici & pitici .
Eh, cu jucariile noi avem o maaaare problema: avem si o gramada de junk-uri si de chestii carora ei le dau atentie. Cumparam reviste de copii, toate pline de prostioare-"cadou". Pufuleti cu surprize - idem. Kinderi . Bricolam. Cristi e pasionat de snururi de o bucata de vreme, cu care isi infasoara dopuri, jucarii, leaga scaune . Ca la nebuni in casa noastra.
Chiar imi propusesem sa-mi notez intrarile zilnice de astfel de obiecte. Iesirile sunt rare, si doar in caz de forta majora (se strica complet jucaria).
BTW, le-am luat recent o revista frantuzeasca de copii care zacea de ceva vreme prin chioscuri, cu tema marina, anume pentru decupat, avea cadou un set de foarfece din plastic (ideale pentru Ana). Au muncit puii mei o saptamana la ea pana au ciopartit-o (dar in timpul asta am putut bucatari linistita cu ei in preajma ). La final, am luat piesele decupate si le-am lipit de o cutie (ramasa de la cadourile primite de ziua Anei): a iesit o frumusete de acvariu, chiar o sa va pun poze sa-l vedeti .
corap spune:
la noi e ca la nebuni in sufragerie - pentru ca acolo e camera de stat. in dormitorul lor e foarte frumos, spatiu, carti, ordine. camera lor o folosesc doar pentru dormit, relaxare si dragaleala. in sufragerie umbla cu carucioarele, am puzzle sub pat si carti sub covor, decupaje & lipeli, coji de portocala si banane sub canapea
Dar mie imi convine "aranjamentul" pentru ca sunt de parere ca dormitorul e pentru dormit si daca amesteci activitatile de zi cu cele de seara strici din calitatea somnului.
Nici ai mei n-ar da nimic, mai mult, isi aduc aminte de fiecare jucarie, cand si de la cine au primit-o ... mai degajam din ele dar nu in ritm sustinut :(
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
lavi02 spune:
Maria eu am gasit solutia - din principiu nu cumparam reviste si pufuleti cu jucarii - prostioare, le-am explicat ca sunt niste prostii in majoritatea. Cand primesc cate un ou kinder isi scot jucaria si peste cateva zile e uitata intr-un sertar de unde am eu grija sa dispara.
Corap, daaaa si ale mele isi aduc aminte de fiecare jucarie de la cine, cand si cum
Noki sa vedem si vorbim, inca nu mi-e clar planul pe we asta.
bb_alinus spune:
Salutare si de la noi intr-o dimineata insorita si calda! De ieri e primavara, avem 14 grade si soare si...eu stau inchisa in birou
Bine macar ca missa isi face activitatile ei la scoala si after school.
Azi iesind din casa pe soare imi zice: parca am fi in vacanta la mare aici ( mda, suntem langa mare si se aud pescarusii).
Taniuk multa, multa sanatate Annei bolnavioare si sper sa o dati de capat!
Roxi tot vroiam sa intreb cum adica Alexia nu aude? Ca parca mai ziceai tu asa si mai demult si mereu vroiam sa te intreb! Sper ca sunteti mai bine!
Meemsulici hai un pupic si sper sa treaca odata cu razele de soare si pasa proasta!
Un pupic bolnaviorilor daca mai sunt!
Back to work!
maria_alexia spune:
Corapina, chiar ca m-ai pus pe ganduri cu destinatia camerelor si amestecatul activitatilor...
Eu n-am reusit niciodata sa-l adorm pe Cristi in camera de joaca. Si nu prea inteleg conceptul de "camera copiilor", ai mei stau acolo unde stam si noi. Drept care avem jucarii peste tot, computerul nostru in camera lor, ei adorm in dormitorul nostru, plastilina si pictatul le facem in bucatarie si tot asa .
Asta pentru ca tot vom incepe o reorganizare generala in casa...
cristinamh spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Morgano mie nu mi se pare sanatos sa beleasca ochii la desene 1 ora si ceva inainte de somn. |
mei, noi pe-asta am rezolvat-o cu minimax... daca la minimax desenele se termina la 8, inseamna ca la ora aia copiii mici trebuie sa inchida tv-ul. si gata...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
Primavara in gradina mea. Concurs de machete