Colectia de toamna-iarna 2005 acum mari!!! (5)
Raspunsuri - Pagina 4
maria_alexia spune:
CristinaH, ai putea te rog sa faci o poza cu panoul de activitati cu pricina, sa ma inspir si eu ?
Si as mai avea o pb organizatorica... Se da o camera supra-aglomerata de cele 1001 masinute ale lui Cristi plus colectia in continua crestere de papusi a Anei. Cum sa le organizez jucariile si joaca?
Nu le-as inigramadi toate in cutii, caci nu s-ar mai bucura de ele. Dar nici chiar intinse toate pe tot covorul nu le mai pot vedea... (Tot glumesc ca-mi cumpar un T sa-mi fac carare prin camera, m-am saturat de strans jucarii seara!) Aveti ceva idei?
Ma gandeam la un sistem gen www.ikea.ro/ro/Produse/106/6394/Solutii_depozitare/TROFAST.htm" target="_blank">cel de la Ikea, incat sa avem si suprafete plane pentru etalat colectiile (masinute, papusi & mobila), dar si cutii de depozitat... Exista si alte variante?
cristinamh spune:
maria, cel cu activitati se construieste... doar sa se hot ce anume si in ce ordine
referitor la jucarii, pentru toate jucariile mici, am luat sac de-ala vertical, suspendat. fiecare compartiment pentru un gen anume. se servesc... si obligatoriu le pun la loc.
jucariile care seara nu sunt la locul lor sfarsesc la gunoi sau pedepsite. nu le pui la loc, a doua zi nu te mai joci cu ele.
iris de exemplu are la capitolul "pedepsite pana ne intoarcem de la mare", casa piticilor, barbi si printul ei, si inca vreo 3 zane mici. de ce? pentru ca a promis ca si le strange dupa ce se joaca cu ele, apoi le-a parasit. am avertizat-o... ca nu le primeste inapoi, nu m-a crezut. de doua luni se uita la ele si ma intreaba daca ma e mult pana mergem la mare, si daca n-ar putea sa faca "ceva" sa le scoata de la pedeapsa mai devreme.
rezultatul? pai... cand am spus "strangeti", alearga ca potarnichile...
si a avut efect si punerea lor intr-un sac de gunoi, si afisarea lui la usa... nu le-am aruncat, dar dupa ce o zi m-au intrebat cu lacrimi... daca am dus gunoiul... am negociat si le-au primit inapoi.
avantajul la cutii e ca se poate juca pe rand cu ele. dupa o luna de zacut in cutie, o jucarie isi recapata farmecul din prima zi. asa ca iti recomand, tot de la ikea daca vrei, sacii de jucarii.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
Primavara in gradina mea. Concurs de machete
maria_alexia spune:
Cristina, bravo pentru disciplina.
Ana mea inca e cam mica pentru asa ceva, dar daca strangem impreuna ma ajuta cu mare drag.
Am luat in calcul si sacii cu pricina, chit ca n-am nici cea mai mica sansa sa ajung pe la Ikea in viitorul previzibil, va trebui sa improvizez ceva, hmmm ...
cristinamh spune:
hehe, sa nu crezi ca merge mereu...
dar imi dau silinta
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
Primavara in gradina mea. Concurs de machete
Morgano spune:
Cris, si la noi mai pleaca din jucarii, nu acolo e problema. Ca ele se joaca fte frumos impreuna, cu mici exceptii. Si seara se face ordine, cand cu chef, cand cu santaje, dar la noi e luna la culcare peste tot. Mai ales Irisuca e strangatoarea sefa de lego, maruntisuri.
Se lalaie cu orele pt chestii simple si rapide, si nu am totdeauna timp sau chef sa ma repet la infinit.
Culcarea de seara e oricum muult mai bine decat acum cateva luni, insa mie nu mi se pare sanatos sa beleasca ochii la desene 1 ora si ceva inainte de somn. Si acolo incep negocierile, alegerea din 100 de desene pana ajungem la cel "bun".....
coralia76 spune:
Am aparut si eu cu o masea de minte in minus...am niste dureri de imi vine sa urlu cateodata .Mi s/a cariat pe timpul sarcinii,am fost la dentist si mi/a zis ca trebuie scoasa,dar sa astept pana dupa nastere si am to amanat de frica.Saptamana trecuta mi/a cazut o plomba la alta masea asa ca am zis gata...sunt deja 2 chestii pentru care trebuie sa merg si m/am dus.A incercat luni sa imi scoata maseaua si n/a reusit ca nu tinea anestezia nicicum...m/a chemat azi,mi/a dat un anestezic mai puternic ,dar sa nu creeti ca a fost total amortita..ca eu am simtit,bine ca a trecut..acum sunt in recuperare .
Maria problema jucariilor prin casa o aveam si noi ..pana ne/a venit ideea sa le ducem la bunici pe o parte din ele ,sigilate frumos in saci de plastic.Sortarea s/a facut dupa preferintele domnisoarei..cu diverse santaje ca Mos Craciun nu mai aduce altele daca vede ca ai atatea...ca le ducem doar temporar si dupa o perioada le luam inapoi..si a mers fff bine...Acum deja am readus o parte din cele duse prin vara trecuta si am dus altele....Eram si noi disperati ca ne/am saturat sa tot stangem la ele...acum celel care raman le punem in saci pentru jcarii...am luat unul in forma de buburuza sau ceva de genul asta de la real..
Cristina imi place foarte mult ce gen de activitati le gasesti puilor si mai ales ca ai rabdare sa le pui in practica.Eu la capitolul asta recunosc ca stau prost,mai trebuie sa lucrez
Morgano pupam Ana constiincioasa !
Roxi cum esti cu regimul? Analizele le/ai mai repetat?
Crissy bravo ca ai trecut peste perioada critica,acum mai ai un pic si o sa/ti tii puiutul in brate!Sa ai grija de tine!
Ma duc sa mai iau un nurofen...poate mai scap de durere..
Morgano spune:
Coralia, nu-mi aminti de dantura ca ma impusc fix in preajma urmatoarei operatii fte nasoale de extragere din maxilar a molarului de minte care nu are cum si pe unde sa iasa. In toamna, la colegul de suferinta din stanga, m-am umflat cat o bute, nici nu vedeam cu ochiul stang, ma durea in gat, si chirurgul a zis ca nici nu "spera" sa ma vada ca-n cartile de medicina la reactii extreme Refacere rapida.
Cat despre organizare jucarii: 1 data la 6 luni cand nu sunt ele acasa fac razie si scot tot ce nu mai merge pt varsta floricicai, ele oricum se joaca cu aceleasi jucarii ambele, deci nu e mare filosofie. Mai faco reorganizare, le mai mut din dreapta in stanga, si ele stiu de unde sa le ia, si unde sa le puna la loc. Eu in general sunt fte ordonata, asa ca de mici au vazut ca se cam pun toate la loc. Si da: cand am facut mobila din camera lor am conceput-o eu singura si sunt spatii de depozitare pt toate pe rafturi, in dulapuri de jucarii, etc. Am si marele avantaj ca ele au cea mai mare camera din casa, care initial fusese living, asa ca daca este pastrata ordinea, au loc destul de mult sa se desfasoare. Plusuri, zeci de puzzle stau in dulap, cartile si dvd-urile pe rafturi, carioci, caiete, carti de colorat in sertatul/dulapul de la biroul fiecareia, bebelusii plus anexele lor au patul lor (adica 2 cosuri de rufe din plastic mov), chestiile de bucatarie care sunt o tona, au coltul lor si acolo sa le organizeze cat vor, da' sa le vad stranse la culcare. Singurul care ne sta in drum e patutul Irisucai, am incercat sa o mut in patul de fetita mare dar face ture prin casa si topaie, asa ca inca nu-i de ea
Morgano spune:
Sa nu uit, dupa usa au o portiune mare de perete unde au voie sa-si expuna talentele cand le ia cu scris pe pereti.
Acolo "zac" si zambaretii sau plangaretii recompense.... merita sa fac o poza ca amintire cu dezastrul rupestru. Dar am zis: mai bine le dau un loc pt asa ceva, decat sa scrie pe toti peretii, mai ales ca mica artista are mari tentatii sa expuna pe mobila, alti pereti etc.
soanso spune:
morgano, imi place noul tau nick ce mai stii de Anna? ,ma gandeam daca nu ar fi bine sa vina cu ia la Cluj( asta in eventualitatea ca nu-i dau de cap cu diagnosticul) cunosc medic pediatru foarte bun la Pedi II pe Horea.
cu jucariile imprastiate si la noi e jale(deocamdata functioneaza bine recompensa cu o ciocolatica doar daca sunt toate aranjate)...dar macar acum sunt doar in camera ei nu peste tot ca dincolo, avem pt depozitare jucariilor asa ceva
http://atelieruldinmansarda.blogspot.com/2009/09/suport-pt-jucarii-saualtcevade-la-ikea.html , doua sertare de la patul ei, mobila un turn de 5 rafturi, sertare, dulapior.
felicia74 spune:
tania sanatate Anei, sa-i dati de cap problemei
Mandy sanatate!
Morgano aveti grija de voi!
eu mor de somn, in ultimul timp adorm numai daca inchid ochii, de aceea imi este foarte greu sa ma concentrez asupra forumului. Mai revin eu... va pup!
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
pesimistul este un optimist bine informat.