Mai calcati hainele?
Raspunsuri - Pagina 2

bb_yasmi spune:
doar cand e obligatoriu....
in schimba ma o prietena care calca si sosetele si chilotzii...
sa iti dau un pont: cand le bagi in masina de spalat nu le baga ala-n-dala ci punele frumos ca si impaturite.si daca le scuturi dupa aceea vei vedea ca e o mareee diferenta!!
happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+
astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee

andata spune:
Calc doar ceea ce e strict necesar, gen camasi sau hainele copiilor. In rest nu ma stresez prea tare, le pun in sifonier sau pe umeras imediat ce le iau de la uscat.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita

Alecsia spune:
Fac orice prin casa, curatenie, gatit. Dar de calcat nu prea imi place. Si am noroc cu o masina de spalat inteligenta care are functia de aranjare a rufelor. Le mai scutur putin cand le pun la uscat si sunt perfecte. In schimb mai calc camasile, ca aici e musai sa arate bine. Uneori fetele de masa, lenjeria.

CorinaDani spune:
URASC CALCATUL RUFELOR !!!
de aceea nu calc decat strictul necesar, pentru ocazii deosebite
in rest am grija sa cumpar imbracaminte care are un pic de elastan/poliamida in compozitia materialului, astfel incat sa nu se boteasca prea tare la spalat
am observat ca urmatoarele actiuni au ca efect diminuarea sifonarii textilelor:
- nu incarc excesiv masina de spalat - cu cat sunt mai multe rufe inghesuite, cu atat se vor boti mai mult, se vor rasuci unele in jurul altora
- temperatura de spalare 40 grade celsius, oricum nu port o bluza mai mult de 1 zi, asadar rufele nu sunt foarte murdare; singurele pe care le spal la 60-90 grade sunt lenjeria de pat, de corp, albiturile, prosoapele (de baie si de bucatarie)
- lenjeriile de pat le pun la spalat, in masina, impachetate frumos, cu partea mai murdara spre exterior
- pun mai mult balsam de rufe la ultima clatire, in felul acesta nu se mai sifoneaza asa tare, isi revin mai usor cand le scutur; le intind bine pe sarma, fara sa le prind cu carlige de rufe, pentru ca lasa urme inestetice (am balcon inchis si nu zboara rufele de pe sarme)
daca trebuie si trebuie totusi sa calc ceva, pentru mine sau pentru sot, le calc pe loc, inainte de plecare (spre serviciu, vizita, eveniment, etc.). hainutele fetitei nu le calc niciodata, rar s-a intamplat sa ii netezesc o anumita pereche de pantalonasi de velur, care se mototolea, indiferent de tehnica aplicata la spalare si uscare...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

dulcetica spune:
Nu-mi place sa calc,dar imi plac hainele calcate.Calc foarte rar si total impotriva vointei mele.Cind merg la hotel si au lenjeria aia super intinsa apreciez mult gestul.

valentinag spune:
Urasc sa calc,dar totusi o fac.Nu suport sa ma imbrac cu haine botite,la sot nu mai vorbesc,ca ma seaca cu uniforma lui.
Nu mai calc lenjerii,prosoape de bucatarie,perdele nici atat.In rest..cam da!
S-o inventa curand masina aia care calca singura?
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

ladyJ spune:
La mine in casa se calca tot ce are pe eticheta semnul fierului de calcat. Nu calc eu ,decat foarte rar, dar toate-s calcate pentru ca nu suport lucrurile sifonate.
Daca vad pe cineva imbracat cu haine sifonate si mototolite, e cam acelasi lucru ca si cum ar avea pantofii murdari. Nu se face, pur si simplu.
Nu imi pot primi musafirii, care stau peste noapte la noi, cu lenjeria necalcata sau cu fata de masa ca valurile marii.
Nu pot merge sa ma intalnesc cu oamenii in haine necalcate, nu imi pot lasa sotul la munca sifonat .
Oricat de performanta ar fi o masina de spalat, hainele arata mai bine daca sunt calcate. Se vede, pur si simplu. Adica eu vad.

corinadana spune:
Si eu le calc mai ales ce i bumbacel, bluzite, camasi. NU le bag in masina de uscat.Le usuc afara, au miros de proaspat- mult mai frumos.
Si ptr fete calc aproape tot.
Nu suport sa fie sifonate pe mine/noi.
Nu mi face placere dar asta este.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

makydenis spune:
Ultima data am calcat perdeaua din sufragerie: 3/6,5 m. Aia sa vezi distractie!!! ce-i drept s-a meritat!
In rest numai ce e nevoie.