Mai calcati hainele?

Mai calcati hainele? | Autor: Delia21

Link direct la acest mesaj

A venit mama la mine...pentru 6 luni...si mirata taaaare ca eu nu mai calc hainele,ma refer la netezitul cu fierul de calcat,nu la calcatul in picoare.Si de aici discutii...fara rost.Sa precizez ca astea ale mele,hainele,nu se botesc...asa e materialul...ea o da nante ca e bne pentru igiena...pentru care o las sa-si faca mendrele...si sa calca haine,...eu nu calc,am altele multe si importante cu care sa-mi ocup timpul,neuronii si viata.Voi ce faceti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Eu calc cam 50/50 din totalul de laundry. Deci calc doar ce trebuie calcat ca nu suport hainele botite dau un aer de neingrijit. In medie cam 1h - 1h1/2 pe saptamina si o fac de obicei in timp ce ma uit la . Dar in final fiecare face cum crede si se simte bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

daca e ceva botzit, da.
daca nu, nu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

"Man, you can do anything for 30 seconds!" Tony Horton, P90X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Sa calce cine vrea, ca eu numai obligata de situatie o fac! Adica: camasile sotului (si eventual pantalonii, dar aia rar, ca nu prea se sifoneaza) si... cam atat! Si urasc calcatul! La mine hainele nu se botesc, pt ca le scot din masina de spalat si le scutur bine, apoi le pun la uscat bine intinse, deci: fara calcat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

nu calc nimic :)
eu le scot din masina de uscat calde, le pun pe umerase de lemn. spal pe 'delicate', le dau la stoarcere blanda, in masina de calcat pun foite care scot scamele si le netezesc.
- avem noroc ca ne imbracam amandoi casual, la fetita ii caut mereu materiale comode care nu se sifoneaza dupa spalat, la fel si ce cumpar pt mine, daca vad o haina din material ciudat care mi se pare ca ar trebui calcata nu o cumpar.

pe mama o relaxeaza calcatul, tin minte cum ma punea si pe mine sa calc lenjeriile de pat, imi venea sa fug, cred ca de acolo am ramas cu oroare de calcat. :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

sotul calca camasile lui si ale mele (10 minim pentru saptamana), ca de, tinuta "bisnis" amandoi, iar eu calc pantalonii. Cine calca are telecomenzile plasmei din family room. Pe sot il relaxeaza total calcatul, asa ca nu ma simt vinovata.
Tricourile lui Andrei le scot din masina si le pun pe umeras, nu le bag in uscator, deci se usuca pe umeras.
Lenjeria nu o calc, ca nu am omorat pe nimeni (inca).
Delia, eu ii ziceam mamei cand incepea sa ma bodogane: in casa la mine faci cum facem noi, nu schimbi regulile! Asta daca vrei sa faci, daca nu, nu, lasa-le ca le facem noi! (sa iti zic cum a scazut consumul la apa si la curent de cand au plecat? mai, mai, zi de zi era ceva de spalat!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

pentru copil calc tot (si-mi ia ceva timp) iar pentru noi doar ce trebuie

de David si cu 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

buna seara,
eu nu calc prosoape,pulovere,jeansi.
calc hainele copilului si ce e necesar.
lenjeriile le calc doar pe cele netede(am unele turcesti care nu se calca).

mami de bebe stefan (15.11.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Nu calc nimic decat daca mergem undeva mai important si trebuie sa aratam perfect. Altfel 10 minute in uscator aranjeaza tot :)

Adriana 15w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

nu stiu daca are de-a face cu igiena,dar fiecare face cum crede de cuvinta la el acasa.Cum zicea si Maru la tine acasa restul tb sa se supuna regulei casei.

Eu am momente si momente cand n-am cehf sa calc,dar de fel calc de la pijamale la jeans.Nu calc prosoape,dar lenjeriile le netezesc, ca nu-mi place sa vad cute cand fac patul., deh fiecare cu pasaricile lui.Pana si pulloverele le netezesc, nu-mi place sa vad dunga aia ramasa de la uscator.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

E mama....asa ca ...daca o distreaza calcatul...o las.Calca tot,prosoape...care chiar nu se sifoneaza,etc.Si cum zici maru,...se vede ceva diferenta la biluri,...pe langa ca spala de 3 ori flooru,...in timpu saptamanii nu sunt acasa decat seara....dar in weekend ma dispera,...facem slalomuri prin casa,ca deh...a muncit exact aiurea.Ieri a spalat masina si mi-a uitat apa deschisa un pic,taraind....de dimineata ...cand am descoperit...m-am inverzit cand am vazut.Toata viata a fost exagerata in privinta asta...speram batranetile sa o mai ...incetineacsa....,da de unde,...se scoala la 5 sa spele pe jos;mi-e draga de numai pot,si reconuscatoare sunt ca ine sa ma ajute si pune tot sufletu in ce face...dar ma streseaza ...fara sa fie nevoie!!!Am zis-o

Mergi la inceput