Ce apartament la 40.000 euro ?
Dragilor, am si eu o problema. As vrea sa investesc 40.000 euro (maxim 45.000) intr-un apartament, probabil o garsoniera, ca nu cred ca ne ajung banii de mai mult.
Dar nu stiu de care sa fie ... Ce imi pot permite de acesti bani ? Am vazut si apartamente noi, prin diverse complexuri nou construite, dar va spun sincer ca nu mi-au placut ! Mi se par foarte prost compartimentate, cu bucataria deschisa, in care s-ar simti orice miros, cu balcoanele "transparente" si deschise, in care nu ma vad intinzand rufele la uscat, nicicum stand sa beau o cafea, cu apartamentele foarte apropiate unele de altele, de vezi in balconul vecinului fara sa te intinzi prea mult ...
Plus ca materialele sunt destul de proaste; am o cunostinta care s-a mutat anul trecut si a avut deja probleme cu centrala, plus ca izolatia fonica este deplorabila, aude TOT ce face vecinul de alaturi !
Si atunci ce fac ? Ma orientez spre o garsoniera veche ? De 30 de ani ?
Ce ma sfatuiti ???
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
Raspunsuri
ellinia spune:
Sunt probleme la constructiile noi pentru ca se folosesc materiale foarte proaste. Te poti orienta spre o constructie finalizata in 2008. Atunci inca se mai faceau cat de cat bine si, datorita crizei, preturile au scazut foarte mult. La constructii din 2009 nu sfatuiesc pe nimeni sa investeasca, sunt trase de par cat se poate, numai sa le termine. La fel cele facute prin ANL. E bataie de joc. Daca ai noroc, poti gasi un apartament cu doua camere intr-un bloc terminat in 88-89, care arata bine sau chiar dupa revolutie, desi nu prea s-a mai construit o perioada.
Eu stau intr-un bloc finalizat in 2008, in vara si chiar si as am avut probleme, intr-o camera care e pe colt s-a facut igrasie, terasa e un pic inclinata, dar nu in directia care trebuie pentru ca se strange apa de fiecare data cand ploua si intra in pereti si tot asa. In rest alte probleme nu am. Dar cred ca sunt suficiente astea.
Letitia1 spune:
Si totusi cit costa un apartament de 2 camere in militari, la ultimul etaj, fara imbunatatiri? Aveti idee?
grati.ela spune:
Bogdanai ia-ti o garsoniera in zona centrala. Poate fi mai micuta dar cocheta. Eu am luat cu 40 (41 cu tot cu taxe) la Sincai...zona excelenta, inchiriabila si ideala si pt copil (noi am luat-o pt fata).
discordia spune:
Si pe mine ma intereseaza o garsoniera in bucuresti tot la 40000 de euro. Vreau sa o iau tot pentru fata sa aiba cand va creste si va merge la facultate. Pana atunci intentionez sa o inchiriez. Daca imi puteti da sfaturi prin ce zona sa ma orientez si cat mai este o chirie la o garsoniera.
Va multumesc.
mamica de fetita si 31s+ cu
grati.ela spune:
zone inchiriabile relativ usor: Tineretului, Brancoveanu - asta raportat si la suma disponibila de 40miiE
Eseea spune:
va citesc si eu, ma intereseaza...
ma intreb asa : o garsoniera veche de 30-40 de ani ( asa au majoritatea)- ce naibii investitie pt viitorul copiilor e? ok, o inchiriezi cativa ani, cam 10-15 si iti scoti banii...dar pt copii mai e ok? Ai mei sunt bebelusi deci vor sta in ea peste 20 de ani, daca mai are si ea 40 deja......va avea 60 de ani atunci, mai e investitie? O garsoniera veche de 60 de ani va mai valora mare lucru ( va dati seama cat sse va mai construi in 20 de ani!!)? sau nu mai scoti pe ea nici banii pe care ii bagi acum?
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
grati.ela spune:
Eseea, probabil una de 40 va valora 20 dar nici una noua de 60 nu va valora mai mult de 40. Diferenta de 20 daca e cu bani de la banca se face 60 (platesti practic 100) deci de fapt pierzi 60 pe cand asa cu cash 40 pierzi doar 20. Si eu cred ca vor fi locuibile...in centrul Parisului sunt blocuri vechi, la Nurenberg la cumnata mea la fel...e piata si pt ele. Pozitia insa conteaza enorm. Decat o garsoniera noua, mare si scumpa la cucurigu mai bine una bine plasata inchiriabila fara efort.
Eseea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grati.ela Pozitia insa conteaza enorm. Decat o garsoniera noua, mare si scumpa la cucurigu mai bine una bine plasata inchiriabila fara efort. "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur |
cu asta sunt perfect de acord! Zona face totul ( pretul) cand e vorba, mai ales, de inchiriere!
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
Christel spune:
Si eu sustin ca zona face mult in stabilirea pretului si o vei inchiria mult mai usor.
Se va construi mult cum spuneti(si poate prost din pacate) dar ce credeti ca in blocurile care vor avea 50-60 ani nu se va locui bine mersi? Vor fi si ele reabiliate, consolidate poate si vor avea poate o valoare mai mare decat cele construite acum la cuca macaii pentru ca sunt centrale.
Chiar am vazut ieri un reportaj la stiri si faceau comparatie intre un bloc construit in 82 si unul de acum si a iesit in urma unor teste ca fiind mai bun cel din 82.
Aici unde stau eu in Germania este un oras vechi cu multe blocuri si case reabilitate si consolidate si incredbil cat de bine arata zici ca-s noi si nu au 50 ani au peste o 100 de ani, dar cei drept aici nu sunt cutremure, ca pana la urma cutremurul este cel care arata cat de solid este un bloc.