Bobocei de sept-oct 2008 (268)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Lumi, m-am gindit mult la tine zi, asteptam sa intri sa ne povestesti. Pupici multi, stiu prin ce treci. La noi a fost mai rau, Elsa plingea fff tare, asa ca eu zic ca la voi, fiind doi, o sa fie mult mai usor pentru ei. Mult curaj! Din ce ai povestit pina acum mi se pare fff ok (mai putin faza cu dormitul)
Eu ii las Elsei o cutie mare de scutece, o pun in dulapiorul ei si cind e pe sfirsite educatoarele imi spun sa mai aduc, asa ca stresul ca am lasat putine e sters de pe lista. In rest totul este de la cresa: bavete, canite, lingurite, farfurii.... Ei oricum ling / pupa toti aceleasi jucarii, daca e sa te gindesti la chestii de igiena, iar acele canite, farfurii, lingurite sint spalate bine. Asa ca idee, ca mi se pare putin ciudat ca va cer de acasa anumite chestii, gen canita si nu va cer de ex lingurite. Ca si alea tot in gura le bag, nu? Multi pupicei. Nu te stresa, ei vor fi bine, o sa vezi. E normal sa stea lipiti de tine cind te vad. Elsa cind ma vede ca ajung sa o iau de la cresa, alearga spre mine parca i-ar fi frica sa nu fug cumva. Si pot sa-ti spun ca eu o observ pe geam, de cele mai multe ori ea se joaca si se vede ca-i place ce face, dar cind ma vede pe mine uita de tot! Si e ffff normal, noi sintem universul lor.

Monica, la multi ani alaturi de cei dragi.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

Lumi - o pentru tine...ai spart gheata...de acum...cu putere si incredere inainte. Referitor la reintalnirea de la pranz am vazut si eu o faza de asta cand am fost sa-l inscriu pe Mark la gradi....o mamica a venit sa-si ia baietelul ce avea aprox 4 ani....nu frecventa de mult timp gradi dupa spusele ulterioare ale educ....atunci cand a intrat mama el se juca si era vesel...cand a vazut-o i s-au umplut pe loc ochii de lacrimi dar fara sa scoata nici un sunet...doar ii siroiau pe obraji....mama l-a intrebat"ce s-a intamplat?" la care el printre lacrimi i-a raspuns: "mami.....te iubesc!!" si i-a sarit de gat....vreau sa va spun ca mi-au dat lacrimile pe loc si lacrimez si acum cand imi amintesc imaginea aceea...m-a impresionat tare....probabil in mintea copilului lasat acolo a fost ca oarecum a fost abandonat iar cand a vazut ca mama a venit totusi dupa el a simtit nevoia sa ii spuna ca o iubeste......nu stiu cum sa evit acest sentiment de abandon din sufletul micutului...nu stiu cum am sa-l fac sa inteleaga dar ma rog la Dumnezeu sa-mi dea intelepciunea necesara....acelasi lucru ti-l doresc si tie Lumi....
Eu l-am mai dus in ultimul timp pe Mark la un loc de joaca pentru copii....si-a vazut de joaca si de jucarii...aparent a uitat de mine...am aavut uneori impresia ca nici din priviri nu ma mai cauta captat fiind de joaca.....L-am trimis o data si cu bunica...a fost f bine....uff trebuie sa ma incurajez ca fac asta pentru ca e mai bine pentru el si pt dezvoltarea lui....
revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

lumi:
subiectiv: mi se rupe sufletul cand ma gandesc ce-a fost in sufletul tau azi.... si mai mult mi se rupe cand ma gandesc ca au constientizat ca ai venit sa-i iei si sa-i duci inapoi in mediul lor familiar...... prind aripi prea repede, nu?....

obiectiv: a fost bine per ansamblu, normal ca au plans cand te-au (re)vazut... zice una care a a lasat copilul cu bona, la fel ar fi plans si Vlad dupa mine sau D-na Vio... se vor obisnui cu situatia si se au pe ei... vor face front comun daca nu le convine ceva, probabil se vor coaliza si vor impune una alta pe acolo Parerea mea este ca trebuie sa lucrezi nitel la psihicul tau (imi sta bine cand dau sfaturi, nu?), dar daca tu nu esti impacata si convinsa ca acest lucru este benefic pentru ei (lasand la o parte stimulii externi), vei "pandi"ocazii si motive sa nu-i mai trimiti... iti spun doar ca in Spania, vorbesc in cunostinta de cauza, sora mea, copii merg la cresa de la 7-8 luni, indiferent daca parintii lucreaza (sora mea nu) si privesc cu incredere si deschidere aceasta faza... intr-un fel la ei cresa este obligatorie asa cum este si gradinita la noi (nu vorbesc despre pregatitoare care la noi chiar este pe bune),
Ea nu a vrut la inceput (stand acasa si putandu-se ocupa de fete), dar asa a dus-o sistemul"si discutiile cu familia.... si nu regreta, dimpotriva, acum recunoste evolutiile fetelor facute "la comun", in detrimentul celor acasa "la singular, de la mancare, conversatie, somn, interactionare, etc....

Revin, ma duc sa spal piticul.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Feli!

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

AlexaM, despre complexul cu Auchan, ce sa spun, e ok daca nu ai pretentii cine stie ce. Noua ne place ca nu e aglomerat, si il folosim cand facem cumparaturi sub presiunea timpului....parerea mea e ca e destinat preponderent oamenilor cu venituri sub medie, ma refer aici la majoritatea magazinelor dar si la hipermarket care are aspect mai mult de discounter decat de hipermarket (daca te uiti la preturi, sunt de la ieftin la mediu, iar gama nu este foarte diversificata)
Data fiind cele de mai sus, Mladinska nu prea se potriveste complexului comercial, deoarece cartile pe care le au la vanzare au preturi variind de mediu la scump.

In rest, imi place conceptul pe care merg, e mare, frumos amenajata, personalul serviabil, au si program de fidelizare, e ok.
ca minus as da pentru oferta care nu e prea bogata, dat fiind si spatiul mare ar mai merge cateva carticele in plus (daca ar fi afacerea mea, as cauta si niste edituri mai ieftine)....

Mergi la inceput

Lumi, pentru prima zi, eu zic ca v-ati descurcat de minune
Desi o iubeste pe bona la nebunie, Thea plange si acum in unele zile cand plec de acasa iar cand ajung daca nu o iau imediat in brate, se lasa cu mare scandal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Of m-am saturat de episoadele astea de febra...
de duminica dupa-amiaza pina azi dimineata Izabella a tinut-o intr-o febra 39-40...
ieri am fost cu ea prin Grigore Alexandrescu ..au ascutat-o pe toate partile...verdict AMIGDALITA..
am primit din nou reteta cu antibiotic..si recomandare ..ca macar de data asta sa il luam...
azi dimineata pe la trei cind a facut ultima repriza de febra...stateam iar in cumpana..sa ii dau ...sa nu-i dau antibiotic..

toata ziua nu a mai facut febra..oare tine minunea asta..sau nu?

m-am saturat pina peste cap de febrele astea..vrem si noi sa iesim afara ca a venit primavara

Lumi am citit postul tau ...si mi-am amintit primele zile ale noastre la Titan IV...eram gravidutza in luna a noua si ma stapineam cu greu sa nu pling aproape incontinuu in orele cind Stefan era la gradi...of..multa putere iti doresc

piolica ce bine ca Elsa e mai bine. printzesa puternica.

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

lumi oooffff...doamne ce-o fi fost in sufletul lor ...eu zic totusi sa fi tare...ca daca nu esti acum..mai tarziu vei avea aceasta trauma...si cu siguranta iti va fi muuuuuult mai greu, un camp de ....si multi -ici ptr.o mamica curajoasa

babytza imi pare rau ptr. noaptea avuta...cred ca si la noi tot canini sunt se pare ca noua o sa ne iasa toti odata ...nu-s de ce am impresia asta...este alb (adica practic se vad)in toate cele patru colturi.....doamne ajuta

dya iti multumesc ca mi-ai spus ce ai gatit...chiar ma gandesc si eu de cateva zile la o salata orientala acum noroc cu tine ca mam hotarat

xor saracutzu copil....am vazut si eu o scena asemanatoare..dar nu la o gradinitza ci intr-o masina....copilul:"mamaa"..mama:"da" :"tu ma iubesti", "da" "si eu..dar muuult"...deci a fost mortal

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

maidestefan: eu i-as da antibioticul.... parerea mea proprie si personala.. Vlad nu a luat pana acum nici un antibiotic pentru ca nu a fost nevoie, a avut sub 38,5 temp, asa ca eu iti spun ca nu as rezista cu peste 39 fara antibiotic... parerea mea, repet, si cu sfatul pediatrului, of course........

vorbeati de dentitie, vlad are:
sus: incisivi centrali, laterali, canini, maselute
jos: incisivi centrali si maselute, atat

gaia,pio, dya,anamona, xor, klemi:

Mergi la inceput

mamidestefan, ti-as recomanda sa o duci si la Culcer sa o vada....

Asta pentru ca nu sunt pentru antibiotice dar in acelasi timp stiu ca infectiile netratate pot duce la chestii nasoale, iar febra asta repetata nu suna deloc bine....
Zic sa o duci la Culcer, pentru experienta pe care o are, pentru ca stiu ca nu ar da antibiotic asa de dorul lelii, pentru ca sunt convinsa ca v-ar da un sfat foarte foarte bine intemeiat....daca si ea zice de antibiotic, poate ar fi un semn ca trebuie sa il luati....

Sper sa nu te superi pe mine ca am fost asa deschisa in expunerea parerii, tu faci cum crezi tu ca e mai bine pentru voi....

LE: am uitat sa zic ce era mai important: SANATATE multa Izabelei si refacere rapida!

Mergi la inceput