Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (90)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Na ca am scris odata cu Ven ... tot ce mai vreau sa spun pe marginea subiectului e ca mama mea e de aceeasi partea a baricadei ca si Ven, si e normal ca ea sa abordeze subiectul un pic diferit. Ca dovada a faptului ca invatamantul romanesc nu e neaparat printre cele mai proaste, sunt si rezultatele elevilor de la scoala unde preda mama mea, si de unde ies multi olimpici. Si am vazut materialele de pe care lucra (au biblioteca de specialitate - cursuri BBC primite ca si donatie, casete cu care lucra, ma rog, eu am fost placut impresionata). Nu stiu daca e aplicabil si la materii ca mate, romana, dar la engleza sunt foarte moderni si bine dotati.

Toate astea fiind spuse, peace , haideti sa schimbam subiectul. Si pe sezatoarea canadiana au fost dispute de genul asta, unde e mai bine, in Canada sau Romania, unde e iarba mai verde, unde sunt rosiile mai gustoase, etc ... cert e ca nu trebuie sa ne suparam si nici sa facem comparatii, fiecaruia ii e bine acolo unde alege sa fie.

PS: Yzzi,da, site-ul e de mult functional, de prin septembrie ... www.funky-monkey.ro .. in curand o sa bagam si colectia de primavara-vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

eu sunt multumita cu evolutia lui aldo la gradinita aici, au doar o zi de "prescolari" pe saptamina, e o grupa de 12 copilasi. si fac nu materie pura gen scaderi, multimi, silabe ci altfel e gindit totul.
de ex la sedinta ni s-a spus ca nu punind presiune pe citit si scris ajutam copilul cumva acum inainte de scoala. ci noi ca parinti trebuie sa-i punem fata in fata cu cit mai multe si diverse activitati si experiente. doar asa ei largindu-s orizontul.
matematica primara ori scris, citit ele au zis ca acum ar invata sa zicem stiu eu ceva in 2 sapt si la scoala acel ceva l-ar prinde in 2 zile si asa ca nu e avantajos cine stie ce cititul asta de devreme.
de la lucruri mici la lucruri mari.... teatru, inot, sport si neaparat des afara la aer.
oricum multe activitati in contact cu natura...

Te-am citat la cateva din activitati, pt. ca asa e si aici. La Yael sunt cam 17 copii sa zic, insa in grupa asta sunt si copii de 5 ani care nu or sa mearga inca anul asta la scoala (dar si copii care au implinit deja 7 ani de la inc. anului). Insa atunci cand au activitati 'prescolaresti' raman doar cei de preschool. Ceilalti se numesc ceva de genul 'Clubul celor de 5 ani' -si ei tot o data pe sapt., o ora au un pic de 'scoala'. In rest sunt impreuna...
Ce frumusica e Letizia mai Vikingo... Si ce bratarica roz are ea la manuta... Ai 3 copii superbi, multa sanatate va doresc! Toti 3 au aceleasi trasaturi, aceeasi gurita :) Si tu iti revii, insa don't push too hard... ai rabdare, mananca sanatos, asta e cel mai important. Si sa te odihnesti cat poti!

Carmen. Chiar te rog sa ne arati desenele lui Matei, chiar vreau sa le vad :) Cu sportul te inteleg perfect, asa e si Nardi... Zici ca-l tai daca macar il trimit afara sa se joace... Well, uneori il inteleg, ca de pe la inc. lui Dec. nu mai stiu cum e fara zapada, si geruri de pana la -20° Feels Like: -30°. Acum ce a mai inceput sa fie 0 grade, insa ninge de rupe.
Asa, si le-am luat la copii Wii, care mi se pare o investitie super, acum se joaca Wii Sport Resort (in topul preferintelor: Swordplay, Table Tennis -unde se descurca super, si apoi Air Sports, Golf, Bowling, Wakeboarding, Canoeing, Power Cruising, Frisbee, Basketball, Cycling, Archery). Ma mai joc si eu cateodata de fac apoi febra musculara

Carmen, e f. dragut site-ul, simplu si placut, funny, usor de navigat. Dragutele hainele. La cat mai multi customeri!

Promit ca revin, am de facut un referat acum... in finlandeza...

Pupici!

I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ven

...de ce crezi tu ca destepti sunt numai aia care au plecat din Romania, iar prostii sunt aia care au ramas? Scuza-ma, dar modul asta de a gandi spune multe....

Please don't put words in my mouth! Nu cred ca am zis asa ceva, daca da, te rog sa scrii mare si cu rosu & Bold

Citat:

Si, da, ma bucur ca te-ai mai intors pe la subiectul nostru sa-l........"revigorezi" cu ceva sfaturi pentru retardati de la cei din lumea buna.....
Again, nu am zis, nu am gandit, nu gandesc asa ceva! Proof, please. Am familie, prieteni in Romania! Nu stiu de ce tu si cu... Carmena ganditi asa...

Citat:

...afirmi sus si tare, in deschiderea unui mesaj: Invatamantul romanesc e varza, totul e un haos... ca tu nu vrei sa deschizi ochii si sa vezi, asta-i altceva...

Again, imi cer scuze, am exagerat...

EDIT: Imi cer scuze fetelor, insa nu vreau sa par ceea ce nu sunt.

I,J ,N & E
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Si eu care ma gandeam sa propun sa unim subiectele de la toti copiii de 2003, caci, se pare, la fiecare grupulet de trimestru de 2003 este din ce in ce mai putina activitate.
Acuma insa ma intreb daca e o idee buna sa propun sa unim subiectele, cand vad aici ce atacuri serioase...

Eu ziceam ca e util sa le unim, uite, mie nu imi sunt de ajuns parerile "de la noi" de la aug-sept, unde mai activam doar vreo 5-6 persoane.
Absorb ca un burete ce spun celelalte 4 mamici, care sunt din US, Suedia, Austria,....
Uite ce minunatii povesteste Vikinga despre Germania, ce grozav sa se faca activitati asa de variate, in natura, tehnice...

La noi, discutia e la fel de vasta ca si cea cu emigrarea.
Eu fac parte dintre parintii nemultumiti de gradinita copilului, de ignoranta si sictirul educatoarei. Deh, omul sfinteste locul.... Daca madam n-are chef, apai n-are chef si basta.
Totodata, sunt profesor la origine, renuntator de o vreme, reorientat catre altceva, dar cu cativa ani de predare intr-un colegiu national, super elevi, super de super.
Dar am avut si o suplinire, la inceput de tot, intr-o comuna mare, la 5 km de capitala, unde copiii de clasa a 6-a nu stiau sa citeasca...

De cand sunt mamica, am fost nevoita sa merg cu copilul la privat, ca la stat nu au ei program cat mine, si nu are cine sa se mai ocupe de copil in afara de noi.

De cand sunt mamica a doua oara, am mers cu cea mare la stat, din cauze financiare, si aici a inceput disperarea mea, dar nu mai dezvolt aspectul. O varza e putin spus, la noi la gradinita cel putin, nu generalizez...

Momentan, scoala de langa noi se renoveaza. Se invata in 3 schimburi, cei mici merg de la 7 jumate la 10 jumate. Ce program e asta?
Ce faci daca ai serviciu si nu ai bunici, sau daca nu iti permiti sa dai 12-14 milioane la o bona sau la un afterschool privat, care NU inchide la ora 3, cand tu, mama, inca lucrezi?

Si oare mai fac eu, seara la ora 8, cand intru pe usa franta in 2 de oboseala, oare mai fac lectii cu copilul?
Si am doi. Doi copii.

Fata mea are o prietena, e clasa a 2-a. Mama ei a plecat, tatal ei o creste, insa nu mai poate lucra de cand cu scoala; nu avea cine stie ce salariu ca sa isi permita o bona, si nu are cu cine sa lase fetita dupa ora 10 jumatate, cand orele se incheie. Fetita este minunata, dar are cei mai tristi ochi din lume. E dureros.

Desigur, astea sunt, probabil, exceptii.
VEN - doar o remarca scurta, si sper sa nu te superi. Daca recitesti, vei vedea ca te-ai exprimat agresiv. Tagma profesorilor are un miliard de frustrari acum (si nu doar de acum), dar poate n-ar strica putina diplomatie in exprimare, daca pot spune asa.
Poate ca Yzza habar n-are, nu traieste aici; si poate ca nu se face inteleasa cum ar vrea. Sa zicem ca nu avem pretentii de la ea, nu intelege realitatile de aici.
Tu insa, esti educator. Eu, de la educatorul copilului meu, ma astept la un ton conciliant si la diplomatie. Educatorul copilului meu trebuie sa stie mai multe despre educatie decat stiu eu. Asa trebuie.
Inca o data, sa nu te superi ca am zis asta. Asa am simtit

Revenind la tema initiala... O fi o idee buna sa unim subiectele de 2003?

Edit - am editat pasajul de mai sus pentru ca, recitind, mi-am dat seama ca si eu m-am exprimat anapoda, nu cred ca m-am facut inteleasa, si am facut varza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

asta cu unitul e super idee, si eu ma gindeam de mult. anka eventual putem pune un mesaj de gen la fiecare grup. mai ales ca incepem scoala acum in citeva luni si mai schimbam idei.revin. tre sa ma ocup de cea mica acum.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Si eu sunt deacord cu propunerea ta ankalaura.
Nu mai vreau sa continui discutia despre invatamant ca am spus suficient de mult despre parerea mea fata de invatamant. Nu vreau sa spun nici despre diferente(privat/stat), cu toate ca sunt doar la...
Va dau o cafea si faceti cum doriti. Eu intru oricum sa vad ce mai faceti.

Mergi la inceput

Mda...

'Neatza!

Super idee cu unitul, acuma sper sa fie cat mai multe fete de acord Asa ca restul de fete mai active in ultimul timp: ciuf, adameasca, Laura Takacs, tinatache, sympa, Elena, liliana csaki, super mami, Ana... please!

In ultimul an doar grupurile astea sunt active:
*Puisori de mai 2003
*Juniori iunie-iulie 2003
*Nazdravani de august-septembrie 2003

VIK, poate te ocupi tu de mesaj? Toata lumea te cunoaste Sunt chiar nerabdatoare sa cunosc alte fete, sa povestim... Cam o jumatate de an si incepem scoala!

Fug la scoala! O zi buna va doresc

I,J ,N & E
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Eu sunt de acord cu unitul, asa o sa am ce sa mai citesc.
Noi suntem bine, ne pregatim intens pentru testul din vara la scoala germana. Saracutul are un program tare incarcat, germana de dimineata pana seara. E atat de convins ca el o sa traiasca in Germania, ca doar de asta invata germana, incat cand l-a intrebat cineva ce vrea sa se faca atunci cand o sa fie mare, a raspuns fara ezitare ca el se face presedinte ca Basescu dar in Germania. Asa ca, Vik, spune-i lui Frau Merkel ca venim.
pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Vikinga ai niste copii superbi, sunt fara cuvinte, sa va traiasca sa fie sanatosi.Fetitele sunt...ce sa zic, de vis, ori io care nu am o "motata" ma pierd cand vad atat roz si bucle...
Liliana simpatic pustiul tau
Carmen soacra mare de doua ori. Si eu te invidiez pentru zona in care stati, nu e nebunia din Bucuresti-ul asta, si oamenii sunt altfel.
Yael ma bucur ca ai recunoscut ca ai exagerat, eu din cauza asta am vrut sa intervin, sa spun ca exista si o alta fata a invatamantului romanesc, nu numai cea care defileaza la stirile de la ora 5, si fara ca eu sa am o profesie nici macar tangentiala cu invatamantul, sa par cumva partinitoare. In general nu e bine sa te aventurezi in critici nejustificate, pentru ca asa cum spuneam si mai sus,va exista intotdeauna cel putin o exceptie care va da deoparte regula(intamplator, in subiectul nostru Ven a fost exceptia si mi se pare normal sa nu ii blamam profesia - mai ales, ca profesia de dascal se face in primul rand cu pasiune, altfel ai lua campii la propriu cu 20 de "nazdravani"). Ma bucur ca esti fericita in Finlanda si entuziasmata de tot sistemul de acolo, si eu am motivele mele pentru care sunt fericita in Romania, si mersi de sfat, oricum nu aveam de gand sa emigrez, cel putin deocamdata, dar vorba lui Carmen, nu se stie niciodata unde vom fi nici maine, darminte mai incolo...
Si am inchis subiectul de asa zisa galceava. Propriu-zis nimeni nu a facut acuze grave, doar ca modalitatea de a ne exprima doar in scris e ceva mai dificila si uneori cred ca uitam sa fim atente ca "literele fac muzica pe forum".
Daca vreti sa uniti subiectele e ok, asa vedem ce facem cu totii 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu va cunosc virtual pe o parte dintre voi, asa ca sunt bucuroasa sa unim subiectele . Si va citesc cu drag dupa cum vedeti.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput