Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (90)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Din seria "copiii spun lucruri trasnite" ... intru azi cu Marc in carut intr-o patiserie faina in Timisoara. Vanzatorul era gay clar, cu parul un pic mai lung si facut arici, aranjat, cu o voce efeminata ...buun, cumpar 2 croissante, ii dau unul lui Marc, unul il pun in cos la carut, scot banii din portofel, achit, si in timp ce pun restul in portofel Marc imi zice: " o dat papa bun tanti" . Va dati seama ca m-a busit rasul, dar m-am abtinut, am zambit doar putin in coltul gurii, dar noroc ca avea tipul simtul umorului si a inceput el sa rada. Am deschis usa si am plecat repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Alexa azi l-a facut pe preot, "popa batran si mare". Este tanar, de seama mea, are 2 copii mici ca ai mei, dar are cred 1.90 H. L-a inebunit ca-i popa mare si batran , noi am ras impreuna cu popa
Paul, o face pe popa prin casa, mi-a udat tot, merge cu o carte precum popa si ne pune sa stam in genunchi sa ne impartaseasca.
Copii fac mereu pozne si nu fac voit micile traznai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Carmena&

Intru scurt (ca de, e weekend-ul...), please
Switch off on TODAY 27th March at 8.30pm to show that you care!

Weekend placut in continuare fetelor!

I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Cati au stins lumina si in Romania?
Super filmuletul. Mi-a palcut mult.

Mergi la inceput

La multi ani pentru astazi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Sarbatori Fericite, Paste Fericit! Va doresc multa sanatate si liniste sufleteasca...

Cum petreceti?

Aici a venit iepurasul cu oua de ciocolata si le-a ascuns, iar dimineata copiii le-au cautat si gasit.

Pup

I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliana csaki
Eu sunt de acord cu unitul, asa o sa am ce sa mai citesc. Noi suntem bine, ne pregatim intens pentru testul din vara la scoala germana. Saracutul are un program tare incarcat, germana de dimineata pana seara. E atat de convins ca el o sa traiasca in Germania, ca doar de asta invata germana, incat cand l-a intrebat cineva ce vrea sa se faca atunci cand o sa fie mare, a raspuns fara ezitare ca el se face presedinte ca Basescu dar in Germania. Asa ca, Vik, spune-i lui Frau Merkel ca venim.pupici,Pozele noastrePoze noipoze nou-noute
haha liliana ce-mi placu asta:)! bravo lui de baiat ambitios!locul e liber, aldo nu va candida asa ca lupta va fi usoara:), aldo are ginduri spre alte planete pe care sa le cucerceasca, cotropeasca, locuiasca o vedea el asa ca pe asta pamint cu germania cu tot nu o sa am pile prea mari:)carmena multumiri, adevarul e ca fetitele in casa sunt ceva deosebit, cu toate ca tendinta e ca lumea sa-si doreasca baieti, care-s mamosi, iubareti dar vedeti voi unul cucereste spatiul altul prezideaza germania, numai pe lupte de mici:) pe cind fetitele iti iau inima si gata fara discutii, orice ar face reactia poate fi doar astaeu de sub cu scolile chiar nu ma pot pronunta. am trecut de euforia proaspatului ajuns in vest, is si pe aici si bune si rele. si-s mai reticenta in laude pt ca in astia 8 ani am prins vreo citiva copilasi care aveau vreo 8-12 ani cind am venit si acum is pe la scoli ori au terminat si nu chiar toti is pe roze. nu-mi place ce vad. lenesi pur si simplu. conteaza multe in ecuatie. adica sa fie si o famile buna in sesnul normala, fara alcoolici ori alte tendinte aiurea, sa se ocupe de copii si parintii nu numai scoala, in fine o sa mai vedem pe parcurs.nasa nadjei e tinara, e studenta la medicina in bonn, ok ca ea sunt multi. dar ea si fratii ei sunt instruiti si deosebiti pt ca si parintii s-au ocupat de ei nu cu meditatii dar cu ore d epian, ore extra de alte activitati. numai ce-ti ofera societatea nu e intotdeauna de ajuns. scoala mi se pare ca m-a instruit bine in ro dar as fi fost la fel de bine si aici, marea diferenta e ca aici si tinerii ce nu stralucesc in scoala pot avea o viata usoara, sunt respectati in societate, e ok si asa.in ro se pune o presiune mai mare asupra copiilor mi se pare si mie comparind cu ce-i pe aici insa poate ca asa trebuie sa fie, e o tara inca saraca si sanse reale au cei ce exceleaza de mici, mediocritatea nu e o solutie. una peste alta nici aici nu e ceea ce pare, adica ti se pare doar ca-i totul la pas domol insaaaa dupa clasa a patra ai' de intra la gimnaziu(doar daca ai gimnaziu poti merge la facultate) invata de rup! si io din mama aia care sustine jucatul si alea alea la ritm lejer de mi-s acu', sa vedeti voi ce-mi iese pe urma si mama comunismului din mine, ca ei trebuie sa intre la gimnaziu toti trei altfel foc maninca:)) doar n-o sa fie aldo sofer de taxi si nadja pedichiurista acu', fara sa se inteleaga alte minuni acum cu respectul si alte bla bla, intelegeti voi.pe de alta parte sunt alte tari in care copiii incep scoala de la 4 ani cume olanda. asa ca vedeti iar nu e o regula. parca si in america e devremior. uite in ro si germania 6-7 ani la limita superioara. breee mi se arde mielul, chiar nu ma trage ata la discutii din astea dar am zis sa zic si io ceva:)) in fine disctia e lunga si chiar subiectul asta al nostru nu a fost niciodata de extreme gen pro ori anti orice de la suzeta, alaptat, stat pe olita, gradinite ..etc si nici de orice altceva. ringul e in alte partideci sa merg eu pe la subiecte sa intreb? aha trimiteti ursu:))eu imi permit sa scriu doar la un sub pe zi si am fost ocupata cu unul despre saluri/slinguri ca-s in probe cu letizia acum.sa mai corectez ori las asa pe dialect analfabet? merg sa intorc friptura mai bine, pupVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Mihaela salutari de la vikingi!Pai daca la sub nostru nu a zis nimeni zilele astea NU inseamna ca e DA, ori?Mihaela la sub vostru e vre-un NU?Ankalaura?Ca avem moderator, partea tehnica e asigurata rapid:)Inchidem subiecetele prezente cu trimitere la cel nou si dintre cei care intra rar ne gasesc ei cumva.Eu zic sa abandonam listele vechi aici pt ca poate nici fetele care nu au scris de atita timp nu mai doresc sa le fie plimbate numele si copilasii de colo colo si eventual facem o lista noua cu cei care vor dori sa scrie acolo. Eu de exemplu am ditamai fameleonul de pus la panou. Cum toti incep scoala anul asta, avem multe in comun.La copilasii din 2002 e deja asa, asa ca nu e ceva chiar nou care sa incurce pe cineva.Paste fericit!Voi cum petreceti? Noi ca de obieci de sarabatori suntem full, abia pe seara avem masa de Pasti in familie cind e si sotul acasa. Dimineata copiii au cautat in casa ouala si micile cadouri aduse de iepuras cum e pe aici, de obicei operatiunea era prin gradina insa cum a fost o iarna asa de lunga e inca frig si mai si ploua. Am facut doar o friptura de miel, insa bine ca e din ala mare, oaie tinara, ca pe aici nu se taie mieii mici si gasesc asta f bine.Carmen, Paula haiosi copiii.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

fetelor pina la urma nu tre sa fie graba mare, si noi tinem la locusorul asta al nostru, ne stim de atitia ani, ne stim copilasii de mititei, acum nah eu mi-s moldoveanca rapezita cum ar fi zis bunica-mea daca ceva mi se pare bun nu ezit, is pe cai.mai cochetam cu ideea un picut si mai vedem pe urma, ok? Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Vikinga si eu ca Ankalaura... nu stiu sigur daca e Da sau Nu dupa cele citite aici...
Eu personal sunt de acord cu Yael din multe puncte de vedere si desi sunt de acord ca avem copii extraordinari si cativa profesori care impartasesc cu drag din ce stiu, marea masa a profesorilor ... no comments... nu am nimic cu Ven si ma bucur ca ea face parte dintre exceptiile invatamantului romanesc... din pacate nu sunt din Bistrita ca sa sper ca al meu copil ar putea-o avea profesor si deci nu ma pot bucura pe deplin de acest lucru...
Si da, si noi am fost in strainatate si ne gandim serios sa ne reintoarcem acolo... pentru ca mi-a ramas un gust amar vazand cum arata scolile si liceele acolo, comparativ cu ale noastre. Experienta mea e atat canadiana cat si suedeza dar am vizitat si scoli din Austria... Si sper ca al meu copil sa ajunga sa invete acolo.
Copilul meu e dintre cei fericiti, cu parinti care se ocupa de el si are si noroc de profesori buni - acum face Cambridge si sper ca din toamna si dna invatatoare sa fie la fel de buna ca si profesoara de la engleza... depinde mult de mediu... insa orice ar spune oricine, programa e prea stufoasa si nu merge defel pe dezvoltarea copilului si pe descoperirea inclinatiilor lui. (Sa faci ecuatii de gradul intai in clasa intai si sisteme din clasa a treia nu e normal... sa fim seriosi, nu li se spune pe nume dar asta fac... )
Cat priveste ce spunea Paula, are dreptate, eu am terminat calculatoare si sincera sa fiu am folosit matematica invatata in facultate, o parte e drept si o folosesc destul de des, dar nu e un motiv sa il inveti si pe viitorul medic si pe viitorul profesor de engleza integrale de volum sau suprafata, doar asa ca vrea cineva sa isi promoveze manualul...
As merge pe mai mult sport si arte in scoli si mai mult pe limbi straine... cam ce a spus Yael... si nu stiam ca se incearca copierea sistemului finlandez... din cate stiam in Finlanda 30% din PIB merge la invatatamnt si cercetare... noi unde ne incadram aici? cu doar maxim 6% sau tot pe 3%?

Ca va da careva cu rosii aici nu ma deranjeaza, pur si simplu daca se intampla asta nu voi mai citi aici si cu siguranta daca nu ai voie sa scrii ce gandesti pentru ca apar astfel de reactii... nu e locul meu aici.
Mie personal nu mi s-a parut nimic exagerat din ce a scris Yael... Restul, da.

Insa sincer voiam sa va cunosc nu sa ma angajez intro disputa.

Mergi la inceput