Topic ingrijirea copilului - CIC(7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mony08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui Mony08

1. daca am contract de munca, unde platesc toate cotizatiile impuse de lege, inclusiv sanatate, pensie etc, si ma autorizez ca persoana fizica, in acest al doilea caz, ca persoana fizica autorizata mai trebuie sa imi fac contract de asigurare cu casa de pensii s.a ca sa beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?
2. daca intru in concediu penatal de la locul de munca unde sunt salariata, imi pot continua activitatea ca pfa, pot emite facturi, pot incasa venituri din prestari servici?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Mony de Denis Adrian (01.08.2009)
Poze Denis
www.youtube.com/watch?v=kKC9YvD0qaQ" target="_blank">Denis rade
www.onetruemedia.com/shared?p=9e2987701899744bd26de6&skin_id=701" target="_blank">Denis 0-3luni

1. Tu nu platesti nimic, Ti se retine pe statul de plata si firma plateste nu tu. Daca ai PFA va trebui sa-ti faci tu platile (consulta un contabil). Oricum se retin asigurarile si se platesc.

2. Pe perioada CIC sau maternitate NU poti desfasura activitate pe PFA. Va trebui sa pui in suspendare PFA-ul

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Marius as mai avea te rog nevoie de ajutor.
Ai putea sa-mi spui te rog care este textul de lege care imi interzice sa obtin venituri pe PFA, cat timp sunt in concediu de maternitate la functia de baza si ma obliga sa-mi suspend PFA-ul. Stiu ca in momentul in care intru in concediu pentru crestere copil sunt obligata sa suspend, dar cat timp sunt in maternitate.. Dar daca obtin si venituri la plata cu ora cat timp sunt in materminate de la functia de baza?nici asta nu e permis? si care ar fi textul de lege care imi interzice asta? Iti multumesc mult pentru ajutor.

Poze Denis
www.onetruemedia.com/shared?p=9e2987701899744bd26de6&skin_id=701" target="_blank">Denis 0-3luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:

1. daca am contract de munca, unde platesc toate cotizatiile impuse de lege, inclusiv sanatate, pensie etc, si ma autorizez ca persoana fizica, in acest al doilea caz, ca persoana fizica autorizata mai trebuie sa imi fac contract de asigurare cu casa de pensii s.a ca sa beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?
2. daca intru in concediu penatal de la locul de munca unde sunt salariata, imi pot continua activitatea ca pfa, pot emite facturi, pot incasa venituri din prestari servici?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Poze Denis

1. Tu nu platesti nimic, Ti se retine pe statul de plata si firma plateste nu tu. Daca ai PFA va trebui sa-ti faci tu platile (consulta un contabil). Oricum se retin asigurarile si se platesc.

2. Pe perioada CIC sau maternitate NU poti desfasura activitate pe PFA. Va trebui sa pui in suspendare PFA-ul

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Marius as mai avea te rog nevoie de ajutor.
Ai putea sa-mi spui te rog care este textul de lege care imi interzice sa obtin venituri pe PFA, cat timp sunt in concediu de maternitate la functia de baza si ma obliga sa-mi suspend PFA-ul. Stiu ca in momentul in care intru in concediu pentru crestere copil sunt obligata sa suspend, dar cat timp sunt in maternitate.. Dar daca obtin si venituri la plata cu ora cat timp sunt in materminate de la functia de baza?nici asta nu e permis? si care ar fi textul de lege care imi interzice asta? Iti multumesc mult pentru ajutor.

Poze Denis

Pe perioada aminitita nu ai voie sa ai similtan venituri profesionale sau asimilate acestora in caz contrar se suspenda acordarea indemnizatiei. Ai Og 148/2005 la mine pe pagina legislativa.
PFA poate sa existe fie suspendat fie in functionare. Daca este in functionare implicit trebuie declarate(inregistrate/regularizate) veniturile pe anul fiscal si deci implicit nu mai este indeplinita conditia de mai sus din OG148 si implicit se suspenda indemnizatia.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Buna,
As avea si eu o intrebare pt cei ce primesc indemnizatia pe card, eu am primit prin posta pana luna trecuta, am facut cerere acum cateva luni sa mi se vireze pe card, luna aceasta a venit posta si nu avea indemnizatia mea, mi-a zis ca probabil vine pe card, am zapacit bancomatul pana acum si nimic. Am card la BRD, stiti cumva cand intra banii? Unii zic ca pe 15, altii pe 18, altii pe 25...
Multumesc mult.

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si de Tudor Mario 21.01.2010

prietene DC .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mimihoo spune:

Alexia, au fost si cred ca inca mai sunt intarzieri luna aceasta la plata indemnizatiei. Suna la Directia de munca departamentul plati si intreaba, ca sa ai un raspuns mai exact.

Vivianne, am avut dreptate! Nu ti se retrage nici o indemnizatie in caz ca dai copilul la cresa. Ti se retrage doar daca ai venituri impozabile. Pentru mai multe detalii, suna direct la Directia de munca ... ei stiu cel mai bine!

Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
sesiune foto studio 2
poze Sofia
jurnalul Sofiei
Flickr

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutza spune:

Referitor la retragerea indemnizatiei daca iti dai copilul la cresa nu cred ca este valabil - stiu cel putin 4-5 mamici care sunt angajate la stat si au stat acasa si si-au dat copiii la cresa program de 8 ore si au luat fara probleme indemnizatia.

Daca intr-adevar asa zice in lege, probabil ca nu au posibilitatea sa faca verificarile....dar sigur mamicile si-au luat indemnizatia fara nici o problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Buna.
Am si eu o intrebare referitoare la calculul indemnizatiei pt CIC.
Se ia in considerare salariul mediu pe unitate (prima pt nastere) acordat in luna in care am nascut?
Am nascut pe 4 iunie anul trecut, iar prima pt nastere mi-a fost data chiar in luna iunie.
Din calculele mele, ar fi trebuit sa iau mai mult bani decat primesc acum, asa incat banuiesc ca nu mi-au luat in calcul prima. E corect asa?

Vlad Stefan 04.06.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryion spune:

Buna ziua!
Nu stiu daca aici ar trebui sa postez intrebarea mea. Va rog sa ma scuzati.

Daca am iesit din CIC pe 1 ian 2010 (adik am inceput munca dupa 6 luni de la nastere) si a intrat sotul in CIC, eu mai beneficiez de supliment? Mai exista acel supliment de 100 lei daca mergi anticipat la munca?

Multumesc anticipat pt raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ela2001

Buna.
Am si eu o intrebare referitoare la calculul indemnizatiei pt CIC.
Se ia in considerare salariul mediu pe unitate (prima pt nastere) acordat in luna in care am nascut?
Am nascut pe 4 iunie anul trecut, iar prima pt nastere mi-a fost data chiar in luna iunie.
Din calculele mele, ar fi trebuit sa iau mai mult bani decat primesc acum, asa incat banuiesc ca nu mi-au luat in calcul prima. E corect asa?

Vlad Stefan 04.06.2009

S-au luat in calcul veniturile obtinute in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, deci nu si pe luna iunie.

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui maryion

Buna ziua!
Nu stiu daca aici ar trebui sa postez intrebarea mea. Va rog sa ma scuzati.

Daca am iesit din CIC pe 1 ian 2010 (adik am inceput munca dupa 6 luni de la nastere) si a intrat sotul in CIC, eu mai beneficiez de supliment? Mai exista acel supliment de 100 lei daca mergi anticipat la munca?

Multumesc anticipat pt raspunsuri!

Mary mamica de Darius-Theodor (14.07.2006) si de Victor-Gabriel (08.09.2009)

Darius
Victor

Nu - pentru ca a intrat sotul in CIC.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinuta_08 spune:

Buna ziua!
Daca poate cineva sa ma lamureasca...
In cat timp de la nastere trebuie intocmit si depus dosarul pt indemnizatia de crstere a copilului?

Multumesc.

Mergi la inceput