Topic ingrijirea copilului - CIC(7)
Raspunsuri - Pagina 5
marius spune:
Poate fi intocmit oricand dar nu beneficiezi mai repede de a 43 a zi de la nastere.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Andre_lina spune:
Salut!
Am iesit din concediu medical pe 14 martie, trebuie sa depun dosarul pentru cic, am insa o problema.
In ultimele 12 luni anterioare nasterii, am avut 2 locuri de munca. La fostul loc de munca nu mai raspunde nimeni la telefon, sediul fiind in Bacau, nu imi este comod sa ajung pana acolo, si cu bebe mic.
Am nevoie de adeverinta cu veniturile nete realizate si nu are cine sa mi-o dea.
Nu stiu daca mai are firma vreun angajat pe criza asta, ca era cam in declin.
Ce fac in situatia asta? Am cartea de munca completata, dar de la primarie mi-au zis ca nu are cine sa imi calculeze netul.. si nu se stie daca imi vor lua in calcul cele 4 luni lucrate acolo.
Va rog o parere. Multumesc mult!
Andreea, de BEBE PATRIOT Tudor Andrei, grabitul odiseei (01.12.2009)
Doamne, iti multumesc pentru fiecare zi in care sunt mama!
poze - Viata de Patriot
taniusca spune:
buna ziua. Am citit aproape toate intrebarile din topicurile cu CIC, dar nu am regasit si situatia mea, asa ca va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. Iulie 2008 am absolvit facultatea cu diploma de licenta. Peste 2 saptamani- incep.august am nascut, am depus dosarul la somaj pentru adeverinta ca sunt in evidenta lor in vederea cautarii unui loc de munca (adev.ceruta pt a primi indemnizatia de cei de la asistenta sociala).Iau indemnizatia pt bb 1 pana in aug 2010. Tocmai am aflat ca sunt din nou insarcinata, bb 2 ar urma sa-l nasc in noiembrie. Este clar ca diferenta de 3 luni trebuie s-o acopar cumva, de angajat sunt sanse minime avand in vedere sarcina avansata. Pot cere concediu de risc maternal, unde depun adeverinta daca nu am lucrat (decat la negru, fara carte de munca)? Daca ma inscriu la master sau o a 2-a facultate pot beneficia de indemnizatie? Apelez la voi sa-mi sugerati solutii, sunt total in ceata, nu eram pregatita pentru 2 copii mici, dar asta este si cumva trebuie sa ma descurc.Multumesc.
hypnotic1978 spune:
Hristos a inviat!
nu am citit foarte mult din urma, dar sper ca scriu unde trebuie si ca voi primi si eu un raspuns. in acest moment sunt angajata, insa sunt nemultumita,stresata si nu mai vreau sa stau. desi ma confrunt cu probleme de fertilitate, speranta de a avea un copil nu mi-am pierdut-o. ce pot face, daca plec de la actualul loc de munca, sa primesc la un moment dat acea indemnizatie pentru cresterea copilului? Eu m-am gandit la 2 variante: sa cer somaj, (asta dc va vrea sa mi-l acorde), sau sa imi platesc singura sanatatea. In cel de-al doilea caz, cat ar trebui sa platesc? Si ptr a primi aceasta indemnizatie cate luni de munca trebuie sa fi avut inainte de a o solicita? Adik dc nu mai lucrez si aflu ca sunt insarcinata si din luna respectiva incep sa platesc sanatatea, beneficiez?
va multumesc frumos, o zi buna
lalala13 spune:
buna ziua,
va deranjez cu o problema legala ce tine de intocmirea unui contract intre o persoana fizica si o firma(srl). din ce stiu eu se intocmeste o conventie civila( in cazul meu pe drepturi de autor), o inregistrez, se plateste impozitul... Acum, contabila firmei spune ca nu se mai intocmesc conventii civile ci contract de prestari sevicii. este adevarat? ma afecteaza, avand in vedere ca vreau sa ma bazez pe acest venit la indemizatia de crestere copil.
daca nu am zis ceva bine mai sus va rog sa ma corectati, nu vreau sa gresesc cu ceva si sa nu fie luata in considerare.
multumesc anticipat!
----------------------------------------------
my somebody....
26+ cu
Doamne Ajuta sa fim bine pana la capat!
irinabobe spune:
va rog mult sa imi spuneti si mie
1. daca am 3 contracte de munca, unul full time si 2 cu timp partial, pt depunerea dosarului de indemnizatie crestere copil am nevoie de decizie suspendare CIM de la toate locurile de munca sau doar de la cel full time?
2. am inteles ca pt eliberarea deciziei de suspendare a CIM este nevoie de o adeverinta de la locul de munca al sotului. ce ar trebui sa scrie in acea adeverinta ca sa stiu ce sa cer?
multumesc mult
mamica de Rares
marius spune:
1. Da se suspenda toate contractele de munca
2. Adeverinta ca sotul nu beneficiaza si el de aceleasi drepturi CIc in cazul de fata.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
pianna spune:
Exista legal un termen pana la care sunt obligata sa anunt la locul de munca ca sunt insarcinata? Ma refer la stadiul in care se afla sarcina.
Scuze daca sunt off-topic
12+
marius spune:
Nu exista niciun termen dar este preferabil.
Pagina legislativa