A 6-a zi de febra.E normal?

A 6-a zi de febra.E normal? | Autor: Noa

Link direct la acest mesaj

Sunt ff ingrijorata de faptul ca fetitei mele de 6 ani nu-i trece deloc febra de aproape o saptamana.
A inceput luni pe 8 martie si de atunci zilnic de cel putin 2 ori pe zi face 39,iar noaptea chiar 40.Medicul ei spune ca e o viroza, ca ar avea si amigdalele inflamate.Nu e totusi amigdalita pultacee pentru ca amigdalelel nu sunt foarte rosii si nici nu o doare foarte tare in gat.Initial i-a dat Augmentin ES,cate 5 ml la 12 ore,dar dupa 2 zile vazand ca nu e nicio ameliorare i l-a schimbat cu Zinat cate 10 ml la 12 ore.
I-am dat aseara prima doza de Zinat, iar azi-noapte a facut iar 40!Are si niste secretii in nas si gat, desi nu tuseste deloc si vorbeste asa ca din gat.Nu mai stiu ce sa-i dau si ce sa-i fac, pentru ca e prima data cand ni se intampla asa ceva, sa dureze atat timp febra.
Am terminat deja o cutie de Novocalmin supozitoare , acum am inceput-o pe a doua, in conditiile in care niciodata de cand am nascut-o n-am folosit la o raceala mai mult de 2 supozitoare.
Ati trecut prin asa ceva? E normal sa dureze o viroza atat timp si mai ales febra sa nu cedeze dupa atatea zile?
Nu stiu ce sa mai fac, nu mai sunt buna de nimic pana nu o vad pe ea bine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

buna

Eu am baietelul de 4 ani jumate si am patit o situatie in gen acum ceva timp , a racit cu gatul varza si tot augumentin a luat , parca 3,5 sau 4 ml la 8 ore, pt ca deja era spre bronsita , plin de secretii , nu scoatea nimic pe nas si nici nu tusea, starea lui s a inrautatit sub antibiotic, am schimbat si am trecut pe azitromicina(sumamed) o doza la 24 de ore timp de 7 zile si a fost ok, dar febra a persistat timp de o sapt.
Acum are bronsita, fix pe 8 martie a dat semne de raceala, asa cadou de ziua mamei.Ia azitromicina, 5 mil la 24 ore, tot 7 zile, este a 6-a zi de tratament cu antibiotic , cu erdomend , biotiscs pt stomacel, antitermice din 4 in 4 ore si daca sar doza ca vad ca nu are febra incepe sa faca iar , .....baga antitermic cu sfintenie ca nu ii face rau, este racita cobza si ii trece mai greu.Face febra si in intervalul dintre dozele de antitermic? daca da , e posibil sa fie nevoie de un tratament mai eficace, gen injectii.....pupici la fetita si sa se faca repede bine

"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

La noi e ,,ceva normal,, 7 zile febra 40.Ultima a fost acum 3 sapt cu febra mare care a durat 7 sau 8 zile ,muci galben-verzi si tuse. Deja stiam sigur si ora la care creste febra,daca era ora 16 febra era 39,7.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Citat:
citat din mesajul lui wnimra

baga antitermic cu sfintenie ca nu ii face rau, este racita cobza si ii trece mai greu.Face febra si in intervalul dintre dozele de antitermic? daca da , e posibil sa fie nevoie de un tratament mai eficace, gen injectii...

Am observat ca febra creste cam la aceleasi ore. In primele zile facea dimineata,la 6,39-40. Azi a facut pe la 11.
Urmeaza pe la pranz inca o data, apoi seara si obligatoriu noaptea.Intre dozele de antitermic nu prea face.Dar oricum mi se pare mult de cand o tine asa.
Antitermice ii dau de 3 ori pe zi: supozitor cu Diclogesic si Calpol 6+ la pranz, cate 10 ml.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Mai fetelor, ati facut analize sa vedeti ce antibiotic este necesar, sau daca macar este necesar? DACA este o infectie bacteriana atunci respectiva bacterie poate fi rezistenta la unele antibiotice si sensibila la altele. Daca n-ati nimerit antibioticul la care bacteria este sensibila, atunci nu faceti altceva decat sa daunati sanatatii copilului, sa-i afectati ficatul, stomacul si toata imunitatea, fara a ajuta in vreun fel la vindecare.
Alta chestie: Wnimra, de unde ai scos-o pe asta cu "baga antitermic cu sfintenie ca nu ii face rau"? Pai paracetamolul ataca ficatul, ibuprofenul ataca stomacul, iar metamizolul sodic(novocalminul) este f controversat...
Sunt si alte metode de scadere a temperaturii, cum ar fi infasurarea in carpe ude la temperatura camerei sau scufundarea in cada cu apa calaie. DAR, daca temeperatura mare persista prea multe zile (6 zile e mult, dupa umila mea parere) eu recomand prezentarea la camera de garda... chiar internarea, daca e necesar...
Fetelor, nu va jucati cu sanatatea copiilor vostri, nu-i mai indopati cu medicamente fara sa stiti ca intr-adevar alea sunt necesare! Stiu, vi le-au prescris medicii, dar interesul unor medici fata de starea pacientilor este ... bleah, si e mai usor sa scri o reteta de antibiotic decat sa iei niste probe de sange, urina, exudat si sa le trimiti la laborator

Multa sanatate!

Mergi la inceput

natalia ....ma refeream doar in zilele cu febra care nu vrea sa cedeze de nici un fel, stiu cat de pacatoase sunt , dar nici fara ele nu poti tine un copil care atinge cu usurinta 39 40 tem.
Copilul meu de ex la febra bea ff multa apa , dupa 15mim ii scade febra si nu era necesar sa ii bag antitermic ca la carte.Eeeee... de data asta nu a mai tinut vrajeala, nu a vrut apa deloc, chiar m-am panicat putin si cu toate ca i-am dat anti. din 4 in 4 ore nu scadea(sincer, eu am teama mai mare de convulsii decat de paracetamol), plus impachetari si joaca la chiuveta in miez de noapte, macar el s a distrat , marti spre miercuri am facut noapte alba , i-am dat apa mai mult fortat , cate putin pana dimineata , a trecut perioada de criza dar la fel ca ...Noa, face febra moderata la anumite ore, acum ii dau doar de 3 ori pe zi antitermic plus erdomedul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

si eu recomand sa se faca lista cu antibioticul la care e rezistenta bacteria(ca daca e virus ce rost are antibioticul?), ca sa nu se bage in copil aiurea tratament.
In alta ordine de idei , fara suparae, da eu multumesc cerului ca aici nu exista injectii...adica nu e corect spus nu exista, dar eu la ai mei copii la raceli ce necesitau tratament, le-am dat la sfatul medicului numai siropele, asa bune la gust de vroiau sa le tot dau, nu stiam cum sa ascund sticlutele de ei.Eu cat am fost mica am luat asa zisele tratamente puternice, numai injectabil, de cand m-am nascut pana dupa liceu, de eram varza,sistem imunitar 0, plus fund ciur , frica de doctori cat cuprinde.Repulsie fata de tot ce tine de sistem sanitar.E dupa ce am nascut copiii si mai ales dupa ce am venit aici in germanica, unde singurele injectii au fost la luat sange si la perfuziile de la nastere, nu am auzit de injectii.Tratamentele pentru copii sunt super bune, fug ei dupa mine sa le dau nu cum fugea mama dupa mine sa ma prinda sa stau la injectii.De ce spun asta?
Ca sa va fie mila de copii si sa nu-i duceti musai la injectii, pe langa ca sunt atat de durerroase, exista acum atatea metode de administrare a tratamentului incat e si pacat sa ii chinui , daca nu e cazul.
Scuza-ti of topicul , da nu m-am putut abtine, cand vad cu ce usurinta se merge la injectii la noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

si tot apropo de febra....voi ce dati copiilor sa manance in timpul asta...sau mai bine, ce e bine de dat pe perioada febrei ??? Si fetita mea are febra si azi in afara de o farfurioara de supa nu a mancat si nici nu mai vrea nimic !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Luxe, las-o sa manance ce vrea si cat vrea ea. In general mancare usoara, multe fructe, lichide cat incape. Lichidele sunt f importante. Acum trebuie sa treaca peste febra, iar daca nu mananca decat f putin, asta nu e o problema, cand se va simti bine va manca.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Eu de ex ii dau iaurt ,il tolereaza cel mai bine, sau gris cu lapte , mancare nu vrea deloc , abea doua trei zile e dispus sa manance mancare gatita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Poti incepe cu analize de rutina: hemoleucograma completa; exudate(nazal si faringian) cu antibiograma; pt. paraziti(coproparaz, coprocultura, antigen giardia) - pot avea ca simptome: febra ridicata si secretii nazale. Asa iti vei da seama daca e viroza sau nu si ce medicam. tb. adm.
La laborator comunici medicam. adm, doza si ultima ora.
Sau: mergi cu fetita la spital pt. ac. analize.

Mergi la inceput