A 6-a zi de febra.E normal?
Raspunsuri - Pagina 2
Noa spune:
Am ajuns in a 3-a zi de Zinat si de ieri n-a mai facut febra,fara niciun fel de antitermic.Azi pe la pranz avea un 37 cu 3, dar a coborat imediat.
Nu sunt linistita pentru ca o vad apatica, fara pofta de mancare.
Nu pot sa-mi dau seama ce poate fi de o tine de atat timp.
Exudat nu cred ca-i pot lua acum pt ca e sub antibiotic.
Sper sa-si revina cat mai repede ca sa pot si eu sa-mi intru in ale mele.
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxy si eu recomand sa se faca lista cu antibioticul la care e rezistenta bacteria(ca daca e virus ce rost are antibioticul?), ca sa nu se bage in copil aiurea tratament. In alta ordine de idei , fara suparae, da eu multumesc cerului ca aici nu exista injectii...adica nu e corect spus nu exista, dar eu la ai mei copii la raceli ce necesitau tratament, le-am dat la sfatul medicului numai siropele, asa bune la gust de vroiau sa le tot dau, nu stiam cum sa ascund sticlutele de ei.Eu cat am fost mica am luat asa zisele tratamente puternice, numai injectabil, de cand m-am nascut pana dupa liceu, de eram varza,sistem imunitar 0, plus fund ciur , frica de doctori cat cuprinde.Repulsie fata de tot ce tine de sistem sanitar.E dupa ce am nascut copiii si mai ales dupa ce am venit aici in germanica, unde singurele injectii au fost la luat sange si la perfuziile de la nastere, nu am auzit de injectii.Tratamentele pentru copii sunt super bune, fug ei dupa mine sa le dau nu cum fugea mama dupa mine sa ma prinda sa stau la injectii.De ce spun asta? Ca sa va fie mila de copii si sa nu-i duceti musai la injectii, pe langa ca sunt atat de durerroase, exista acum atatea metode de administrare a tratamentului incat e si pacat sa ii chinui , daca nu e cazul. Scuza-ti of topicul , da nu m-am putut abtine, cand vad cu ce usurinta se merge la injectii la noi... roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
Sa stii ca eu am citit topicul cap coada si intr-o singura postare am gasit o idee de genul, daca nu merge altfel poate ajungeti la injectii. Tratamentul injectabil este de multe ori mult mai eficient si se aplica in situatii critice cand pacientul nu raspunde bine la tratamentul oral (pastile la oameni mari sau siropuri la copii). Deci nu am vazut usurinta cu care se merge la injectii de care vorbesti. Poate cu care se mergea cand am fost noi copii, dar nu mai e de actualitate. Iar minunate siropele de toate felurile sunt pe toate rafturile farmaciilor din Ro, (nu suntem chiar atat de inapoiati) cu gust de portocale, capsuni, piersici, la alegere. Insa sa stii ca marele inconvenient al majoritatii siropelelor este ca ataca flora intestinala, stomacelul si ficatul intr-un mare fel.
Si poti sa fii sigura ca si in Germania exista injectii...
Noa, sanatate multa, ma bucur de vestile bune.
wnimra spune:
Noa , ma bucur ca este mai bine , intr-o zi doua o sa ii revina si veselia , a fost o raceala mai puternica si a lasat-o fara vlaga.
Eu am scris de injectii, ....sunt greu de suportat dar mai eficiente cand boala nu se lasa invinsa, i-am facut injectii copilului dupa ce a racit si l-a tinut 2 luni cu antibiotic , cu exudat facut care a iesit ok, dar febra ca la balamuc , asa ca am recurs la trat injectabil si a fost ok , 7-8 luni nu a mai avut nimic.Acum ii dau echinaceea.
"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)
somnorica spune:
Salutare
Imi dau si eu cu parerea de pamant: daca are copilul febra mai mare de 38,5 si dureaza mai mult de 3 zile, te prezinti la doctor sau la spital, pentru analize. Macar un pic de sange sa ia pentru a vedea daca este infectie virala ori bacteriana.
Pana luna trecuta nu am avut nevoie de antibiotice, deoarece toate simptomele pe care le-a mai avut (febra doar noaptea pana in 38, tuse pe timpul zilei, stare generala buna ziua) au necesitat doar tratament simptomatic cu siropele antitermice si de tuse, si in 3 zile scapam de problema. Luna trecuta, insa, a avut temperatura mare, si dura de 3 zile, nu manca si era apatic. La spital l-au intepat, i-au pus branula preventiv, in caz ca ii trebuie antibiotic, iar la copil mic este problematic cu inghititul, si ne-au facut internarea pentru 24 ore. Din pacate a trebuit sa stam 9 zile in spital cu penicilina la 6 ore. Pe doctori i-a interesat doar daca se hidrateaza suficient. De mancat a primit de toate: piure cu sos si peste, iaurt de fructe, portocala, para, mar, gris cu lapte si compot de fructe. In aceasta perioada a achizitionat noro si rotavirus, pentru care am primit doar sfaturi: nu iesiti din camera, ca sa merg la toaleta trebuia sa ma dezinfectez, sa port masca, si un halat special. Mi-au spus ca regimul nu ajuta cu nimic, deoarece este vorba de virus si nu de o indigestie. Asa ca, am stat si am asteptat sa treaca. Asta fu experienta noastra.
Va sarut, si sper ca este bine fetita.
Robi
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Noa Am ajuns in a 3-a zi de Zinat si de ieri n-a mai facut febra,fara niciun fel de antitermic.Azi pe la pranz avea un 37 cu 3, dar a coborat imediat. Nu sunt linistita pentru ca o vad apatica, fara pofta de mancare. Nu pot sa-mi dau seama ce poate fi de o tine de atat timp. Exudat nu cred ca-i pot lua acum pt ca e sub antibiotic. Sper sa-si revina cat mai repede ca sa pot si eu sa-mi intru in ale mele. M-am facut mare! |
Noa referitor la pofta de mancare. Eu nu sunt medic (sper sa ma exprim corect) dar, din cate stiu substanta care provoaca foamea nu se secreta atunci cand avem febra peste 37. Asa ca e normal ca la perioada cu febra sa nu aiba pofta de mancare si sa ii revina greu. O idee ca totusi sa manance si sa prinda putere ar fi sa ii oferi papa in perioada in care febra scade sub 37, chiar daca nu e ora de masa.
Sanatate multa !
Noa spune:
Victorie! Cred ca am scapat.Azi n-a avut febra deloc, dar cel mai important e ca a fost vesela, plina de energie si a mancat pentru prima oara din proprie initiativa ,dupa mai bine de o saptamana in care abia se atingea de ceva.
Sunt sigura ca s-a terminat, dar dr.ei mi-a spus sa-i dau Zinat pana vineri,sa fie o saptamana incheiata.
Ce sa facem, am bifat-o si pe asta.Deci febra poate sa dureze si o saptamana!
Multumesc pentru sprijin!
Noa spune:
N-am apucat sa ,ma bucur prea mult de faptul ca am scapat de febra. Vineri i-am dat ultima doza de antibiotic si am scos=o putin afara pt ca statea in casa de 2 saptamani.Iar in noaptea care a urmat a facut aproape 38. Simt ca o iau razna si vreau sa inteleg daca aceasta febra se datoreaza iesitului afara.
Pe de alta parte , pentru linistea mea, as vrea sa-i fac niste analize de sange sa fiu sigura ca e totul in regula.Credeti ca dupa atata antibiotic vor iesi modificate?Sunt foarte ingrijorata si numai asa cred ca ma voi linisti.
Daca aveti o parere, va rog s-o scrieti!