Cum se numeste filmul?

Cum se numeste filmul? | Autor: Kikina

Link direct la acest mesaj

Nu reusesc sa-mi amintesc titlul unui film pe care l-am vazut cu foarte, foarte multa vreme in urma. Nu-mi amintesc nici numele actorilor. Doar cateva scene care m-au impresionat. Poate ma ajuta cineva sa identific filmul. Nu stiu decat ca era vorba despre un tip care comisese o crima si care a ramas apoi in casa cu pricina din cauza obsesiei de a sterge amprentele lasate. Stergea totul, cu meticulozitate, compulsiv, desi urmele respective erau doar in mintea lui. A vazut cineva filmul respectiv?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citisem o astfel de carte in liceu, era din colectia Aventura, filmul nu l-am vazut.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kikina spune:

ML, da, filmul respectiv era realizat - parca - dupa o carte, si cred ca au trecut deja mai bine de 20 de ani de cand l-am vazut. Ma enerveaza ca nu-mi aduc aminte cum se numeste, desi anumite scene mi-au ramas foarte bine intiparite in minte. Stiu ca m-a impresionat atunci ideea efectelor socului suferit de tipul respectiv. Parca il vad si acum cum stergea obsedant, incontinuu si peste tot, urme care nu existau de fapt.
Iti amintesti cumva titlul cartii? Sper sa nu te molipsesc de lapsusul meu enervant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Am cautat si eu pe imdb incercind sa te ajut, dar e tare greu !! Era un film englezesc/american ?? Nu iti aduci aminte de nici un actor ??

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Kikina

ML, da, filmul respectiv era realizat - parca - dupa o carte, si cred ca au trecut deja mai bine de 20 de ani de cand l-am vazut. Ma enerveaza ca nu-mi aduc aminte cum se numeste, desi anumite scene mi-au ramas foarte bine intiparite in minte. Stiu ca m-a impresionat atunci ideea efectelor socului suferit de tipul respectiv. Parca il vad si acum cum stergea obsedant, incontinuu si peste tot, urme care nu existau de fapt.
Iti amintesti cumva titlul cartii? Sper sa nu te molipsesc de lapsusul meu enervant...

Imi pare rau, nu-mi amintesc, daca eram la mama cautam cartea, cred ca inca o are. Cred ca vorbim despre aceeasi poveste... parca atunci cand sa iasa din casa si-a adus aminte sa stearga amprentele, si inca una ca poate a lasat si acolo, alta, alta, parca pana dimineata o tine tot asa, nu il prind cumva in casa stergand? Si mie mi s-a parut ciudata cartea, personajul paranoic. Nu-mi amintesc titluri, doar pe "Arcasul Verde", ha, ha!

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Sa fie cumva www.okazii.ro/catalog/31078175/aventuri-spionaj-colectia-AVENTURA-19-carti.html#galerie" target="_blank">cartea aceasta ??

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Da, ML, sunt sigura ca vorbim despre aceeasi poveste. Este exact asa cum o descrii tu. Foarte vag imi mai amintesc ca era o camera mare, jos, unde tipul ala (parca era imbracat in costum... )incepuse sa stearga frenetic amprentele inchipuite, si apoi parca a urcat si la etaj... Parca erau niste trepte mari la usa de la intrare si manerele de la usi erau rotunde. Ce detalii aiurea am memorat, in loc sa fi retinut titlul filmului sau macar vreun actor.

Multumesc, alice2004, ca incerci si tu sa ma ajuti.Nu, din pacate nu mai stiu daca filmul era american ori englezesc. Oricum, l-am vazut la TV, demult, pe vremea lui Ceausescu, alb-negru. Atata mai stiu.

Mergi la inceput

alice2004, nu stiu daca aia o fi cartea, nu-mi dau seama doar dupa coperta. Iar titlul cartii face referire la muzeul figurilor de ceara, si nu prea era vorba despre asa ceva in film. Iti multumesc mult, oricum. Mai caut.

Mergi la inceput

Nuuu, era o carte care se numea "Urmele nu se sterg" ! Linkul era catre fotografia cartii, dar probabil ca l-am copiat eu pentru pagina initiala ! Doar ca nu are autor ... si nu gasesc niciunde un sinopsis al ei !

Alice si Andrei

Mergi la inceput

Ha, si eu m-am repezit la ea. Autorul este roman, Theodor Constantin, nu sunt sigura, dar nu cred sa fi fost scrisa de un roman, parca tot englez sau american era. Singura din poze cu nume strainez este cea cu Philip Trent, dar nu se potriveste cu descrierea subiectului.
Da, parca era in costum si stergea balustradele de la scara interioara si apoi usa de la intrare, o usa mare si grea. Zau ca habar n-am titlul.
De ce nu intrebi la "carti" cine are/a citit colectia Aventura, poate dai peste cineva, gasesti autorul, il pui pe Google si citesti despre subiectele cartilor lui (in engleza gasesti mult mai multe info).
M-ai facut curioasa, nu cred ca as reciti cartea (nu ma mai pasioneaza cartile politiste), doar asa, sa stie si baba .

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

scuze

Mergi la inceput