Bazar (3)
Raspunsuri - Pagina 28
alexandrina spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ionik
pai da,dar eu l-am si achitat.acuma ce fac?vorbesc despre tricou.trimit imediat si dovada de plata. imi pare rau de situatie insa eu i-am zis deja de el surorii mele si abia asteapta sail puna pe burtica.si nu am stiut ca e licitat deja,altfel nu mai licitam. |
Mari l-a licitat prima. In mod normal l-ar fi castigat inainte sa licitezi. Dar, pentru ca-l doriti amandoua, am propus sa fie licitat din nou.
Daca vrei pun eu suma in contul tau sau tinem cont de ea in cazul unei noi licitatii (chiar si pentru tricoul in cauza).
Cum as putea sa fac sa fie bine pentru toata lumea?
Solicit www.taraluiandrei.ro/orasul-tau/voteaza-proiectul-lunii.html" target="_blank">voturi pentru un proiect inedit, se numeste www.taraluiandrei.ro/orasul-tau/proiecte/cu-soarele-la-picnic_237.html" target="_blank">Cu Soarele la picnic si vrea sa promoveze dispozitive de gatit care functioneaza cu energie solara, dispozitive despre care sustine ca sunt si usor de construit. Daca aveti disponibilitatea, va rog dati mai departe. Pentru curiosi, pe www.termo.utcluj.ro/picnicsolar" target="_blank"> site-ul proiectului exista si filmulete cu astfel de dispozitive.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007).
valenita spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alexandrina
Laura, Eseea are dreptul (conform regulamentului pentru expedieri - ultima liniuta) sa ceara depunerea taxelor postale in contul umanitar. De cele mai multe ori donatorii nu se folosesc de aceasta metoda, achitand taxele postale si nesolicitand in nicun mod banii de expeditie. E drept ca taxele postale sub 1 kg sunt 2,4 lei. Iar comisionul bancar de adaugat se poate evita daca platesti la ghiseu. Deci nu-i musai sa se adune multe taxe. Solicit www.taraluiandrei.ro/orasul-tau/voteaza-proiectul-lunii.html" target="_blank">voturi pentru un proiect inedit, se numeste www.taraluiandrei.ro/orasul-tau/proiecte/cu-soarele-la-picnic_237.html" target="_blank">Cu Soarele la picnic si vrea sa promoveze dispozitive de gatit care functioneaza cu energie solara, dispozitive despre care sustine ca sunt si usor de construit. Daca aveti disponibilitatea, va rog dati mai departe. Pentru curiosi, pe www.termo.utcluj.ro/picnicsolar" target="_blank"> site-ul proiectului exista si filmulete cu astfel de dispozitive. "Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore) Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007). |
Alexandrina, imi dau si eu cu parerea legat de cele scrise mai sus si cred ca Laura are dreptate; toata lumea stie ca suntem o mana de fete care donam si licitam produse, rar apare cineva din afara acestei mici comunitati. Ideea a fost sa ajutam astfel la stranegerea unor banuti pentru cei aflati la nevoie si, in a doilea rand, sa luam produse putin sub pretul pietii. Dar cu noile regulamente se ajunge ca produsul sa coste mai mult decat unul nou! daca cineva vrea sa cumpere un body de ex (care costa cam 5 lei) ajunge sa dea pe el 12 lei - daca plateste si comision si contravaloarea taxelor postale, in conditiile in care in orice hyper market gasesti seturi de 2 body la 10-15 lei! Plus ca nu mai faci drumuri la banca cu copiii dupa tine -de cele mai multe ori, ca toate suntem mamici- , nu mai stai la posta la cozi infernale etc
Ah, basca faptul ca daca faci plata prin transfer bancar mai platesti si acolo un comision de 3 ron! (deci platesti 9-10 lei in plus, inmulteste cu doua-trei produse luate de la persoane diferite, cu destinatii diferite, asa ca se ajunge prea departe!) Lumea cumpara in primul rand pentru preturile mici si in felul asta numarul celor care liciteaza se va impunita simtitor si nu cred ca se doreste asta!
pana la urma nu e clar: daca faci plata direct la banca nu tb sa adaugi cei 3 ron in plus ? ca banca oricum comisioneaza suma depusa...
Eu zic ca ar fi mai bine sa ridicam cu doi-trei ron pretul produselor din bazar , ca stie omul o treaba din start!
Si taxele postalele-au platit dintotdeauna tot cei care au oferit produsul! daca totusi cineva vrea sa -si recupereze banii, poate sa puna coletul cu plata ramburs, desi pt 2.4 ron, mai mare daraua!
Nu am vrut sa polemizez cu nimeni, asta e parerea mea. Stiu ca ideea a fost sa se stranga cat mai multi banuti , insa trebuie privit si reversul medaliei..
ionik spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui alexandrina
Mari l-a licitat prima. In mod normal l-ar fi castigat inainte sa licitezi. Dar, pentru ca-l doriti amandoua, am propus sa fie licitat din nou. Daca vrei pun eu suma in contul tau sau tinem cont de ea in cazul unei noi licitatii (chiar si pentru tricoul in cauza). Cum as putea sa fac sa fie bine pentru toata lumea? Solicit www.taraluiandrei.ro/orasul-tau/voteaza-proiectul-lunii.html" target="_blank">voturi pentru un proiect inedit, se numeste www.taraluiandrei.ro/orasul-tau/proiecte/cu-soarele-la-picnic_237.html" target="_blank">Cu Soarele la picnic si vrea sa promoveze dispozitive de gatit care functioneaza cu energie solara, dispozitive despre care sustine ca sunt si usor de construit. Daca aveti disponibilitatea, va rog dati mai departe. Pentru curiosi, pe www.termo.utcluj.ro/picnicsolar" target="_blank"> site-ul proiectului exista si filmulete cu astfel de dispozitive. "Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore) Alexandrina, mama lui Mihai (20 dec 2005) si a Mariei (21 nov. 2007). |
atunci supralicitez 10 lei pt tricou.si depun restul in acelasi cont
irlandeza spune:
Valenita, perfect de acord cu tine.
BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa o ajutam pe MIHAELA, o fetita de doar 4 ani.....
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Sa salvam un inger - ALINA DONESCU
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
www.soringologan.com/" target="_blank">Ajutati un suflet - SORIN GOLOGAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008
LoraG76 spune:
Si eu sunt de acord cu Valentina. Cand am putut, am depus bani in plus la banca, dar au existat si cazuri cand nu am putut. Daca asta e un impediment in a licita produse de la bazar, ar trebui sa stim. Sunt body-uri noi la 8 lei bucata, le-as putea cumpara pe alea, insa ma gandesc ca orice leut cu care contribui aici ajuta un copil aflat in nevoie. As contribui cu draga inima cu mult mai mult, insa fac atat cat pot. Nu stiu daca e bine sau rau sau cine are dreptate si cine nu...oricum, atunci cand primesc un colet ma astept mereu sa paltesc eu taxele postale. Le multumesc fetelor care au trimis colete si au platit ele.
Lora, mami de Iustina si 16+
Bazar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
ana l spune:
Valenita, Irlandeza, si eu am pus aceeasi problema.
am facut ieri o plata la brd. am mers la ghiseu si am depus banii, nu mi-a luat comision. cind am mers la ing sa depun niste bani intr-un cont mi-a luat 6 lei comision ( nu are legatura cu bazarul nostru ing-ul).
eu am cont la raif. si acces on line. imi convine sa licitez doar produse a caror bani merg in contul de aici si ideal ar fi sa le gasesc la o singura persoana. platesc doar 1 leu comision de transfer. cind primesc si eu bani in cont nu platesc nimic, doar la retragere.
m-am luat cu scrisul si am uitat de unde am plecat... am pus in cont in plus 2-3 lei pentru transport, caci asa am hotarit cu vinzatoarea.
eu care donez, la rindul meu, nu am ales cazul caruia sa-i fie repartizat banutul, las cumparatoarea sa decida tocmai sa-i fie usor cu plata la banca. si platesc eu posta. dar daca as avea cum au alte mamici de aici cite 5 pachete de pus pe saptamina, cred ca nu as face fata cu banii. si sa pun plata ramburs... nu ar cumpara nimeni.
eu ocolesc citeva cazuri tocmai din cauza bancilor la care sunt deschise conturile. din pacate asta-i adevarul.
mi-a scris si mie cineva sa grupez licitatiile, sau sa ne grupam mamicile din orasele mari ca ar fi mai usor asa.
eu alta problema am: 1. cum sa promovam bazarul si sa aducem mai multe donatoare? 2. daca imi place ceva anume si pretul e prea mare totusi, pot vorbi cu cea care il doneaza sa mai scada pretul?
mamica lui Andrei
Laura25 spune:
valenita, la toate bancile la care sunt acum deschise conturi si puse pe prima pagina, nu se percepe nici un fel de comision (nici de la cel care pune nici de la cel care primeste) daca se pun bani cash in cont, de la ghiseul bancii. comisioane apar doar la trasferuri intre conturi (prin op, plati on-line etc).
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
ancadragoman spune:
eu chiar nu inteleg pentru ce se discuta atat cand am cazut deacord sa plateasca cumparatorul 3 ron in plus pentru a acoperi comisionul bancii si taxele postale sa fie la mica intelegere.Eu de exemplu platesc mereu cand trimit pachetele.
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
BAZAR UNIC!!!
ana l spune:
Laura, dar eu am platit zilele trecute 6 lei la ING si am pus banii la ghiseu. si la BCR am patit la fel , tot la casierie, si nu e vorba de sume mari.
mamica lui Andrei