Cum sa ies din starea asta?
Cred ca pic in depresie. Ultima saptamana a mers din rau in mai rau. Ma straduiesc sa fac totul a la carte, cat mai bine, si cu cat ma straduiesc mai mult cu atat iese mai rau. Ma simt teribil de obosita si oarecum speriata ca totul se va prabusi in jurul meu.
Cum sa fac sa ies din starea asta?
Raspunsuri
happiness spune:
Eu am observat in multe situatii ca iesea totul cu atat mai rau cu cat ma stresam mai tare.Eram incordata,stresata,suparata si asta isi punea amprenta asupra celor din jur.In momentul in care am reusit sa mai detensionez atmosfera totul a fost mai bine.
coraly spune:
Dormi mai mult, ia magneziu, cumpara-ti ceva frumos, mergi la film sau la spectacol cu cineva, gaseste-ti un hobby - cursuri de dans, desen...
Si nu in ultimul rand, vezi daca exista o cauza care determina aceasta stare - o nereusita sentimentala, financiara, o intamplare recenta sau o nemultumire acumulata in timp. Oricare ar fi cauza, nu o poti inlatura picand in depresie. Ia taurul de coarne si schimba ce poti schimba, sau accepta ceea ce nu poti!
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
s_ellia25 spune:
mai intai cauta cauza si incearca sa remediezi.. mergi la coafor,te tunzi,vopsesti etc..
iesi in oras ,faci o plimbare ..
vezi sa nu ai anemie de primavara asta mai da si depresie ,incearca sa nu te mai stesezi in primul rand..cam astea merg la mine..
iulia1977 spune:
Odihneste-te, autosugestioneaza-te pozitiv! Roaga-te! Exista o brosurica: "De vorba cu un psihiatru ortodox" foarte utila dupa parerea mea in astfel de stari.
Madi25 spune:
Multumesc pentru mesaje. Intr-adevar cred ca multe lucruri s-au acumulat in ultimul timp si m-au facut sa pic in depresie, doar ca ieri totul a culminat negativ si cred ca sunt pe cale sa imi pierd jobul din cauza propriei mele "prostii", in sensul ca ieri am avut o disputa cu un coleg si am tipat o data la el si toti au ramas cu gura cascata la mine. Acum imi vine sa imi dau pumni in cap, dar nu am cum sa dau timpul inapoi. S-ar putea sa scape de mine cat de curand. Si tot ieri in drum spre casa, era sa imi fure din poseta. Eu - cu gandul la cum gasesc eu alt job pe criza asta, am simtit ca umbla cineva in geanta mea. Am accelerat pasul si am vazut ca autoarea era o pustoaica. Oricum am disparut cat am putut de repede.
Apoi azi urcam treptele spre apartamentul in care locuiesc si ma grabesc sa urc si am cazut in toata splendoarea!
E clar ca ori ma adun cat mai repede si fac totul bine, ori viata mea se duce pe apa sambetei!
Daca ati fost in situatii de genul asta, cum ati reparat situatia? Ma refer la cea de la servici si la depresie. Spunea cineva in mesaje ca a observat ca starea ei psihica se reflecta si asupra celor din jur. Si am sesizat ca e real. Ce sa fac?
blackgirl0 spune:
Madi, vitamine, verdeturi de sezon, iesiri cat mai mult in aer liber, multi oameni si prieteni in jurul tau si multa LUMINA!!!!! Nu-i o gluma, cu cat esti mai in lumina, cu atat creste cantitatea de serotonina si cu atat esti mai putin dispusa sa intri in depresii si tristeti. Un El mai special nu-i in viata ta? Ca si iubirea ajuta!
gabriela42 spune:
blackgirlo tu ai mare dreptate cu povestea cu serotonina,fantastica ideea,multam madi25 te rog incearca sa te interesezi de povestea omega3 untura de peste.ff rar am o zi ca aceasta obosita fizic psihic cu probleme femeiesti lunare cu ploaie...gata sunt tristuta.
unducthable spune:
Madi , cumpara 10 fiole de Calciu si sa ti se faca injectie cu Calciu, ideal e sa ti se faca intravenos , simti pe loc o stare de bine , daca nu se poate , atunci intramuscular. poate sa fie si o cura de 7 zile
deci CALCIU
si o cura cu MAGNEZIU
MENAJEAZA-TE SI DORMI MAI MULT , ESTE FFF IMPORTANT
scrie intr-un jurnal ce ai vrea sa mai lucrezi , ce poti si ce nu poti si mai lasa timp special pentru tine, sa dormi, sa iesi afara la plimbare , la miscare, la un suc intr-un loc frumos
daca ai si alte probleme , gen insomnii, atunci mai ai ceva de rezolvat , daca dormi bine , atunci dormi mult
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
http://www.dianabostan.evonet.ro/myalbum111.html
Clori spune:
Madi, linisteste-te! Cum o sa-ti pierzi serviciul din cauza unei dispute cu un coleg? Nu mai fii asa prapastioasa! Daca vrei sa rezolvi situatia cu colegul tau, mergi la el si cere-i scuze pentru ca ai ridicat tonul in discutia pe care ati avut-o si gata!
In legatura cu depresia, am observat in ultimul tau mesaj cat de mult te gandesti si dai importanta lucrurilor negative din viata ta. Chiar si celor marunte, care se intampla tuturor: ca era sa-ti fure din geanta, ca ai cazut pe scari... Incearca sa vezi si partea frumoasa a vietii. Incearca sa nu te mai stresezi atat de rau pentru lucruri care nu sunt importante.
Depresia poate avea multe cauze: lipsa unor substante din organism, ceva ce te nemultumeste si nu merge cum ar trebui in viata ta, chiar si o copilarie abuziva poate sa genereze, peste timp, aceasta stare care, la urma urmei, e doar un semnal de alarma, care sa te faca sa te gandesti mai mult la propria persoana si sa rezolvi anumite lucruri care se cer rezolvate. Numai tu iti poti da raspunsul corect la intrebarea din ce anume provine depresia ta. Odata gasit raspunsul, gadeste-te la cea mai buna rezolvare: modificarea anumitor lucruri care te nemultumesc, acordarea a mai mult timp petrecut in aer liber... Daca lucrurile nu se rezolva, inseamna ca nu ai eliminat cauza si probabil ca trebuie sa iei in considerare o discutie cu un psiholog.
Daca lucrurile nu sunt chiar asa de grave si e doar o oboseala cauzata de stresul de la serviciu, ai primit o gramada de sfaturi bune de la fete, care sa te remonteze. Aminteste-ti de lucrurile pe care-ti placea sa le faci si acorda-ti macar un sfert de ora pe zi in care sa citesti ceva frumos, sa pictezi, sa faci ceva important pentru tine, creativ si care sa-ti faca placere sa faci. Ai dat extrem de putine date. Mai scrie-ne...
mihatp spune:
nu exista nici o lege in universul asta in care scie ca TU trebuie sa faci TOTUL perfect, ca nu se poate sa ti se intample nimic neplacut pe parcursul unei zile. incearca sa putin mai permisiva cu tine si cu viata in general si atunci necazurile vor veni si vor pleca. asa cum unele informatii ne intra pe o ureche si ies pe cealalta.
ia in ceea ce priveste cearta cu colegul si demisia... maaaaaaaaare distanta. eventual daca-i chiar el seful, dar nici asa n-as crede. si asta se mai intampla. s-a intamplat sa ridic tonul la colegi, si ei la mine, asa e la institutia unde lucrez (mai masculina asa de felul ei). si dupa aceea am functionat perfect relatia de colegialitate si de munca.
daca vrei, poti sa-ti ceri scuze pentru scena, o sa te simti si tu mai bine, caci a-ti cere scuze inseamna sa dai dovada de putere interioara.
fii un pic mai blanda cu tine si va fi mai bine in ansamblu. deprinderile astea le-ai putea mai usor dezvolta cu un terapeut. iti recomand sa incerci.
Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008