LMA - Albinute & bondari de mar-apr '07 (136)
Raspunsuri - Pagina 8
gaia.nevia spune:
da, da, marisor Radu, multumim.
Faza e ca la un an erau amandoi la fel, desi nu s-au nascut la fel, un kg aproape dif intre ei...
10kg si 80cm.
Teo pana la 2 ani a luat 800gr, Radu vad ca nu se joaca. Slava Domnului.
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
Laina spune:
Buna ziua, fete dragi! Va mai aduceti aminte de noi?
Recunosc ca am citit cu intermitente ce se mai scria pe aici, dar de scris eu insami...mai greu. Motive? cam ce s-a zis si pana acum: uneori lipsa timp, alteori inferioritate cand ma uitam la alte mesaje si simteam ca ce am eu de zis este nimica toata...plus ca atunci cand pierzi contactul este mai greu sa revii. Marturisesc ca mi-a fost si putin amar la inima asa uneori...cand va mai adunati la o vazuta ceva...si-as fi vrut si eu sa fiu acolo, insa...
Dar gata, incerc sa revin, pentru ca de multe ori mi-ati fost alaturi cand am avut nevoie de voi, pentru ca de multe ori oamenii prezenti fizic alaturi de mine m-au dezamagit...dar despre asta treaca...
Ce sa va spun eu despre noi dupa atata vreme...Antonia creste ca din apa, este cuminte in limitele normalului, adica este rezonabila si ascultatoare, insa mai are scapari, ca orice copil. Incepe sa vorbeasca din ce in ce mai bine, sa vina cu ideile ei, sa-i descopar felul in care gandeste...Este iubitoare si dulce. Nici ea nu are rabdare la activitati indelungate, vrea sa faca exact ce facem noi CAND facem noi, nu o activitate similara (de exemplu, cand eu vorbesc la telefon, nu accepta ca ea sa vorbeasca la telefonul ei, ci tot la al meu, si tot atunci).
Din toamna incepem si noi gradinita, la program scurt. Pana atunci sper sa o determin sa manance singura la fiecare masa, macar cateva lingurite, si sa nu mai poarte pampers in somn. Acest ultim subiect este delicat, pentru ca ea are somnul foaaarte usor, si daca s-a trezit, adoarme la loc extrem de greu.
Din ianuarie s-a hotarat ca vrea sa doarma cu mine/cu noi. Astfel incat am inceput prin a muta patutul ei la noi in camera. Nu a mers. Si acum ea doarme cu mine, si ta-su in sufragerie...
Despre mine: stau acasa cu ea full time. Am luat aceasta decizie in urma unor conflicte la munca, in sensul ca aveam program cam toata ziua, de la 8 ajungeam si la 20 acasa...am ajuns si la 11 noaptea, nu mai reuseam sa-mi vad copilul decat in somn. In plus, salariul era de 7 milioane, care ajungeau in buzunarul bonei aproape. Asa ca...am renuntat si acum timpul meu este in intregime al ei.
Voi mai scrie cat de curand voi putea, sper sa ajung sa intru zilnic, sau cel putin la doua zile.
pisikuta spune:
buna fete!
sunt tare prinsa, doua vorbe si ma duc!
dana, sa ti duci mandatul cu bine pana la capat! cate mandate de astea mai ai dreptul, ce zice constitutia ta ?
kitty, nu ma flata ca ma da lacrimile, si n plus stii ca eu te "uibesc" oricum, da' nu stau sa ma tunzi, sa stii! si acu' sa ti zic eu de ce sint atenta la ce citesc: ca citesc de doua ori ca sa pricep .
placut tortul, ala micu' desigur!! ma, tu stii kitticule ca melcul suparat e melodia preferata a nanei, prima pe care a cantat o, la 2 ani...? m am induiosat si mai mult privind scumpa giulica in pozele de la aniversare.
carmen, si la noi a fost iarna grea..zapada multa, abia s a topit ultima ninsoare, ger..hai ca ti am spart gheata!! de acu' poti scrie fara autocenzura. eu demult te am chemat la povesti la gura sobei, cu sau fara darius nazdravanul.
stefi, ce scumpetei ai tu acolo...
gaiadeliciule, cum ti i primeste la gradi de acuma?
o zi placuta!
tzuna spune:
Revenim si noi dupa o mica absenta(vreo 2 saptamani aproape). Am lipsit mai mult decat motivat. Maria terminase cu mucii aia verzi care ne-au innebunit 1 saptamana si ceva si a dat direct in faringoamigdalita acuta. Asta am aflat la spital cand ii era f rau. Fusese la gradi unde a fost f bine doar ca nu a mancat la pranz, in drum spre casa a vomitat, si la 2 ore dupa a facut febra foarte mare, cadea din picioare, adormea si nu puteam s ao trezim asa ca am fugit la medlife sao vada dna dr Marcu ca avea program pana la ora 21 si ne-a spus ca e destul de rau si tinand cont ce am mai patit in trecut cu ea sa ne internam macar o noapte. La cum arata nu m-am mai gandit nici la bani, nici la nimic si am ramas acolo. I-au facut axetine intravenos si dupa 1 zi era mai binisor si ne-am eternat desi ne-au spus ca boala e in evolutie ca nu va manca.... asa a fost dar am continuat tratamentul intravenos acasa (s-a intamplat sa fie soacra mea in vizita la mine si cum ea a fost asistenta la maternitate i-a facut ea tratamentul). Au fost niste zile de calvar pentru mine desi Maria s-a comportat exemplar. Statea la tratament... plangea dar nu se zbatea asa ca reusem sa o tin bine fara sa riscam spargerea venei etc. ... Am pacalit-o cu calculatorul, cu joculete.... Socrii mei m-au terminat psihic.... Ne-au ajutat enorm cu tratamentul si cu mancarea, recunosc (ca m-am mai dus si pe la serviciu cu intermitente... dar m-au pisat cu restul. Ca nu am grija de Maria, ca din cauza mea e asa ca i-am facut dus cand ii curgea nasul, ca am scos-o afara... apoi cu tratamentul ca nu am vrut sa intrerup antibioticum injectabil si sa-i dau sirop ca sa nu o mai chinui.... ce sa mai.... Dupa toate spusele lor trebuie sa fiu o mama groaznica. nu cred ca sunt mama perfecta si e clar ca fac greseli ca oricare dar multe sunt din nestiinta si din prea multa dragoste. Oricum nu am de gand sa schimb nimic in comportamentul meu. Iar despre ei... m-am lamurit caci pensionari fiind si-au luat talpasita in dimineata cand Maria a terminat antibioticul neinteresandu-i ca nu aveam cu cine lasa copilul acasa cat timp eram la lucru. Copiii bonei s-au imbolnavit si ei asa ca mi-am luat liber si eu si sotul prin rotatie ca sa putem sta cu Maria.
Dar acum e foarte bine. Mananca de rupe (ca a slabit destul de mult cand a fost bolnava), e vesela, sambata am fost la teatru (la Alba ca zapada), am inceput sa iesim iar in plimbare in parc.... si va mai sta si saptamana asta acasa caci la ea la gradi e un caz de scarlatina si nu vreau sa risc. Ii dau ecoflorina pentru refacerea florei ca a avut un antibiotic destul de puternic... i-am facut exudate de tot felul si au iesit ok....
Am citit in mare ce ati scris... m-am bucurat mult sa vad mesaje de la mamici care nu au mai scris de mult.... am vazut si poze cu sarbatoriti care mai de care mai frumos si mai zglobiu.... Am citit ca au mai fost si alti puiuti bolnavi.....
Si nu in ultimul rand uram LA MULTI ANI ! tuturor albinutelor si bondareilor care au implinit 3 anisori,cat si mamicilor. Sa fie sanatosi, frumosi si voiosi cu totii. Am vazut ca au fost foarte multi sarbatoriti cat am lipsit.
gaia.nevia spune:
Pe Teo mi l-ar primi si la stat... doar ca face la pampersi ceea ce e un impediment.
Mergem la o particulara unde au si grupa de bebei, primesc de la 1an, si au vreo 3 pitici in grupa aceea din cate am inteles.
Sper din suflet sa fie bine si incet incet pana in septembrie cand ma intorc la munca sa se acomodeze. Dupa asta nu mai am nicio sansa.
Daca merge prost, caut bone dar cred ca e mai bine la gradi decat cu bona, doar daca n-ai un noroc chior sa o intalnesti pe zana cea buna care vrea sa stea cu copilul tau. Si mie imi trebuie doua exemplare de zana d-asta buna.
Gaia, mumã pentru voi:
gaia.nevia spune:
Tzuna , of, prin ce ati trecut. Sa va reveniti repede.
Mult mai vorbesc unii, si de-aiurea... uf!!! Esti mama fetii si te descurci foarte bine!
Gaia, mumã pentru voi:
ddana spune:
Multumim de urari.
Anaalina, las ca ne tinem de mana virtual si sa vezi cand om naste noi simultan cate un copiloi per cap de locuitor. Tu baiat, eu fata. Sa fie pereche. Sau ce-o fi. Atunci, nici o grija, numai stinghere n-o sa mai fim.
Pisiko... constitutia zice ca mai incap cateva mandate, asa, cu dispensa de varsta. (Ce, la Iliescu s-a putut...) Dar Parlamentul, care e organul legiuitor, zice nu si nu. Gata. Nema. Kaput. Si primu' ministru, ala cu organu zice ca trompele aferente vor fi taiate, pecetluite si innodate de mai multe ori. Sa fim siguri de-o chestie.
Tzuna... urata experienta. Sa fiti sanatoase! Cat despre soacre, o, ce tema palpitanta! Eu sper doar ca noi sa invatam ceva din ce nu ne place acum la soacrele proprii, sa nu repetam cu norele noastre. Eu una recunosc, o sa fiu soacra aia rea din povesti. Numai daca nu-mi vine mintea la cap pana atunci. Desi, ma gandesc, a mea e ca si inexistenta, am vazut-o anul trecut de 3 ori (ziua lui Dragos, o data la o inmormantare in familie si scurt de Craciun). Si locuim practic in acelasi oras... Moare de dorul lui nepotu-sau... Nici nu stie ca mai vine unul, cred ca o sa o anunt cand va merge la scoala.
Am pregatita asa o lista de intrebari pentru mamicile cu mai multi copii, da inca nu-s definitivate in capul meu gravid si plin de greturi. Ideea de baza, pana imi revin: spuneti-mi, incurajati-ma, sau certati-ma (as the case may be, vorba Gaiei ): asa-i ca ezista viata si dupa asta?
Siuta spune:
Pe repede inainte " LA MULTI ANI " albinutelor si bondareilor din ultimele zile. Sa fiti cei mai cei !!!
Ddana, felicitari pentru bebe si sarcina usoara !
Tzuna, pupici Mariei si recuperare rapida !
Cand le vad pe Timeea si pe Giulia cu parul lung , dragalase si suave, parca nu imi vine sa o mai duc pe Anastasia la tuns ! Si ea vrea parul lung si codite ..dar are un par atat de subtire si de pisicos incat chiar nu stiu ce sa fac...
Pana maine..dau cu banul !
stupul
Andreea, mamica de Anastasia
http://community.webshots.com/user/Siutaa?vhost=community
ralualexandrei spune:
Multumim tuturor pt urari.Si este randul nostru sa uram La multi ani si toate cele bune ,urmatorilor:
Luca Andrei
Andrei Bogdan
Robert Andrei
Cosmin
Ilinca
Am sarbatorit frumos si tumultos ,pozici mai tarziu nitel cand voi avea timp sa le descarc.
Tzuna imi pare rau ca Mariuca a fost bolnava insa stiu ca tu ai facut tot ce-ti statea in putinta sa-i fie bine fiindca in viziunea mea tu esti o mama minunata si cine zice altfel nu este manat decat de rautate si nu de realitate.
Nu suntem perfecte ,in nici un caz, dar macar ne straduim sa fim si eu zic ca asta conteaza mai mult decat orice.
Am vazut o Delie duuulce si o nasica fericita,si am admirat-o si pe Timeea ce delicata.
Ddana exista viata si dupa ...copii,in cazul meu 3+1 ,e greu nu insa imposibil,si satisfactiile cresc proportional cu nr de copii.
Si acum ma intorc la program caci daca ies din el m-am dus pe copca
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!