Bobocei de sept-oct 2008 (267)
Raspunsuri - Pagina 17
kllemi spune:
buna seara
Recunosc ca am citit pina acum tot ce a-ti postat...dar nu pot sa ma pronunt in ceea ce priveste gradinita/cresa..in schimb iau in calcul tot ce a-ti spus
lidia imi pare foarte rau ca ai trebuit sa treci prin asa ceva....groaznic ce a povestit tu acolo....sper din suflet ca de acum in colo sa nu se mai intample 
xor eu povesteam ca al meu copil mananca almette cu iaurt, dar si in combinatie cu alt iaurt..nu stiu daca ai inteles ce am spus...ideea este ca am citit ce scrie pe cutie si nu prea sunt de acord, dar ptr. ca nu vrea sa manace altceva eu ma multumesc si cu asta....mezeluri, nu ii dau aproape deloc...tati isi mai ia ptr. el sa manance dimi. si se intampla sa-l mai vada pe el si atunci ii dau si ei un pic sa guste......si eu incerc sa ii fac mancarica separat...dar de foarte multe ori mananca de la noi...la fel am si eu impresia ca nu il poti feri de toate alimentele astea nocive ptr. ca traim printre ele si nu le putem ocoli, oricat am vrea....in fine fiecare face cum crede 
cristinescu
...vaaaaaiiii din uratii aia a iesit copilul ala frumos???
mie nu prea imi vine sa cred...dar hai...![]()

fericita de
AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
anamona spune:
babymom, thea e foarte vesela in continuare, cu exceptia a catorva seri ikn care au suparat-o maselutele
apropo de asta, ei i-a spart o maseluta exact in acelasi timp cu ultimul incisiv.
ultimele ei achizitii:
face distinctia intre mare si mic: de exemplu ordoneaza in ordine crescatoare cercurile pe bat (intelegi tu...ma refer la jucaria aia) sau daca ii spui sa aleaga care e piesa mai mica sau mare intre mai multe, alege corect.
in seara asta, mi-am dat seama ca recunoaste si culorile: rosu, galben, albastru...eu ii tot aratam intr-o carticica asa intr-o doara si ea chiar a bagat la bibilica.....
este innebunita dupa un catel urat si latos ce mai sta din cand in cand la noi pe alee, vrea tot timpul la el cand il aude latrand...E chiar haioasa cand ii imita latratul, cutu asta latra foarte subtire zici ca schiauna, iar Tzuki ii imita latratul la perfectie. dar atunci cand e vorba sa il imita pe lupsorul nostru, il imita cu voce groasa :)
piolica spune:
Hello, hello!
Azi a fost super ok si totul s-a derulat ffff repede! Va multumesc ca v-ati gindit la mine, sinteti niste dragute. Mi-a dat progesteron + acid folic + 14 zile de asteptare:) pt Beta HCG. Eu sint destul de cu picioarele pe pamint, daca nu iese de data asta mai incercam.
In rest, Elsa nu e deloc bine, iar vomita, in schimb a dormit azi aproape 6 ore... macar asa sa recupereze slabiciunea data de boala. E destul de vioaie, nu ca de obicei, insa tot timpul mi-e frica ca o sa vomite din nou. Nici nu mai stiu ce sa fac sa nu mai vomite. Aveti vreo sugestie?
Lidia, da, are lapte fara lactoza. Problema e ca nici pe ala nu-l mai vrea. Sincer, nici nu stiu ce sa-i dau sa manince. Azi a vomitat de 2 ori, nu stiu cit i-a ramas in stomacel. Noroc ca a fost mama aici si a stat cu ea, ca daca era sa o trambalez pe la spital azi cu noi, chiar ca ma impuscam.
Apropos de enterocolite, astea sint si virale nu numai bacteriene. Aici e o epidemie mare de enterocolita, cind m-am dus la pediatru si i-am spus ca Elsa vomita, raspunsul lui a fost - SI EA? Cica a avut fff multe cazuri in ultimele zile. Eu banuiesc ca Elsa, cit si mama, ca si ea a avut o forma usoara marti, a luat virusul din aeroport, pt ca nu avea cum sa-l ia de la mama sau invers, perioada de incubatie fiind de citeva zile.
Acum de crese si virusi - nu poti sa stii daca cineva are vreun virus, pt ca 'se da' in perioada de incubatie. La Elsa la cresa se anunta daca este vreun copil cu vreo boala virala, insa copilul tau poate ca l-a contractat deja (cum a fost cazul Elsei cu varicela, singura chestie pozitiva e ca am stiut imediat ca e varicela cind am vazut bubitele), asa ca trageti si voi concluziile. Iar de la muci, tuse si alte nebunii, astea nu 'se iau', atit timp cit nu e ceva viral.
Cit despre ce maninca, stiti ca eu sint ffff bio, insa sint constienta ca la cresa nu maninca bio, insa totul e ff proaspat, e facut in ziua respectiva in incinta cresei, au o bucatareasa simpatica care le face numai bunatati.
o seara buna.
Piolica si Lizuca (12.09.2008)
Nerantula spune:
Pio, multa sanatate Elsei si o primavara burticoasa tie! 
Am plans deja la episodul 2
, o sa am treaba zilele astea, cu multe batiste ![]()
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
neghinita
Xor spune:
buna seara
Nerantula
, am spus si repet...nu m-am suparat...nici macar nu m-a deranjat postul tau...doar am simtit nevoia sa aduc putine completari....

Sper ca acele borcanele sa fie asa cum se spune...sa-mi para oare rau ca lui mark nu-i plac?.....
Kllemi -
nu am vrut sa te supar mami...nu am judecat faptul ca ii dai almette cu iaurt...ci doar am dat un exemplu de mancare utilizata de noi petru bebici si nu este tocmai buna asa cum ne-am dori...
Si cand ma gandesc ca mai e asa putin pana merg la gradi...si acolo SIGUR nu le dau mancarica BIO...
Va deranjez cu o intrebare...stiu ca s+a discutat de curand dar din pacate nu mi+am notat....cum se numea siropelul administrat in timpul varicelei care sa reduca mancarimea?
Nepotica mea a facut varsat de vant...azi i-au aparut bubitele...si ieri, alaltaieri a fost la noi si s-a jucat cu mark

noapte buna
mamidestefan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui piolica Hello, hello! Azi a fost super ok si totul s-a derulat ffff repede! Va multumesc ca v-ati gindit la mine, sinteti niste dragute. Mi-a dat progesteron + acid folic + 14 zile de asteptare:) pt Beta HCG. Eu sint destul de cu picioarele pe pamint, daca nu iese de data asta mai incercam. In rest, Elsa nu e deloc bine, iar vomita, in schimb a dormit azi aproape 6 ore... macar asa sa recupereze slabiciunea data de boala. E destul de vioaie, nu ca de obicei, insa tot timpul mi-e frica ca o sa vomite din nou. Nici nu mai stiu ce sa fac sa nu mai vomite. Aveti vreo sugestie? Lidia, da, are lapte fara lactoza. Problema e ca nici pe ala nu-l mai vrea. Sincer, nici nu stiu ce sa-i dau sa manince. Azi a vomitat de 2 ori, nu stiu cit i-a ramas in stomacel. Noroc ca a fost mama aici si a stat cu ea, ca daca era sa o trambalez pe la spital azi cu noi, chiar ca ma impuscam. Apropos de enterocolite, astea sint si virale nu numai bacteriene. Aici e o epidemie mare de enterocolita, cind m-am dus la pediatru si i-am spus ca Elsa vomita, raspunsul lui a fost - SI EA? Cica a avut fff multe cazuri in ultimele zile. Eu banuiesc ca Elsa, cit si mama, ca si ea a avut o forma usoara marti, a luat virusul din aeroport, pt ca nu avea cum sa-l ia de la mama sau invers, perioada de incubatie fiind de citeva zile. Acum de crese si virusi - nu poti sa stii daca cineva are vreun virus, pt ca 'se da' in perioada de incubatie. La Elsa la cresa se anunta daca este vreun copil cu vreo boala virala, insa copilul tau poate ca l-a contractat deja (cum a fost cazul Elsei cu varicela, singura chestie pozitiva e ca am stiut imediat ca e varicela cind am vazut bubitele), asa ca trageti si voi concluziile. Iar de la muci, tuse si alte nebunii, astea nu 'se iau', atit timp cit nu e ceva viral. Cit despre ce maninca, stiti ca eu sint ffff bio, insa sint constienta ca la cresa nu maninca bio, insa totul e ff proaspat, e facut in ziua respectiva in incinta cresei, au o bucatareasa simpatica care le face numai bunatati. o seara buna. Piolica si Lizuca (12.09.2008) |
of..of ..mi-e asa mila de copilasii bolnaviori...si stiu cum e si pe enterocolite virale ..si pe alea bacteriene...
as vrea sa te pot ajuta cumva..dar la distanta e cam complicat..
tot ce pot sa fac este sa iti impartasesc din sfaturile primite de la homeopatul nostru..
cind ne pregateam de plecat la mare anul trecut l-am rugat sa imi dea citeva remedii specifice pentru raceli si enterocolite..sa le avem cu noi in caz de nevoie..avind in vedere ca e dificil sa gasesti remedii homeopate la mare...
atunci ne-a recomandat Arsenicum 200ch in caz de enterocolita...stiu ca suna ciudat...dar daca poti sa faci rost..incearca intr-o dimineata sa ii dai 2 bilute pe stomacelul gol...si daca in decurs de 3-4 ore se simte mai bine..ii repeti doza...daca nu ..renunti..si gata..rau nu ii va face...
stiu ca pare deplasat..dar asa cum in mod preventiv le dam copiilor pentru raceli ..oscilococcinum 200ch ..cu usurinta ..as putea spune...avind in vedere ca a devenit atit de popular...
in caz de forta majora ..merita incercat un remediu homeopat..mai putin popular...parerea mea

sanatate multa si multi pupicei

LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
kllemi spune:
xor nu mai suparat deloc
...doar vroiam sa ma fac remarcata ca eu am fost aia cu pricina ![]()
.....si da, ai perfecta dreptate ca vor merge la gradi si acolo nu va fi nici cum mancare bio...dar ce putem sa facem?? asta e lumea in care traim 

fericita de
AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)
abe spune:
piolica imi pare rau ca nu e bine Elsa...nu stiu ce sa=ti zic, ce mai poti sa-i dai...sper doar sa-i treaca repede saracuta...
si iti tin pumnii sa fie bine cu IA!!

nikolici felicitari pentru vestile bune! abia astept si eu sa-l vad pe asta micu!
babymom ce baieti frumosi ai! Dragos seamana foarte bine cu tine! ce draguta e faza cu rugaciune pt mami; am citit ca e o gradinita baptista, mi se pare o alegere buna, in general cred ca astea cu motiv religios sunt mai de incredere...sunt foarte putine insa.
apropo de gradinite, eu am auzit multe cuvinte de lauda despre gradinita lutherana din bucuresti, e granidinta in limba germana...doar ca e foarte scumpa si se intra foarte greu...
in rest nu prea m-a interesat subiectul pana acum, nu prea aveam de gand sa o dau pe maria mai repede de 3 ani, dar acuma sunt pe cale sa ma razgandesc, asa ca a venit foart bine pt mine subiectul asta...
cristinescu sunteti mortali! iar despre Harri...ce sa mai zic....vai de fetele care-i vor iesi in cale!! ![]()
lumi, joy sanatate!
nerantula nu stiu daca te face sa te simti mai putin stresata, daca nu, macar pt comparatie: maria mananca un mar mediu pe zi (sa zicem 6 zile din 7), vreo 5-10 boabe de struguri si cateodata, sa zicem de trei ori pe saptamana mai bea cam 40 ml de suc de portocale...cam atat... am incercat si eu sa-i dau mai mult, dar pur si simplu nu vrea mai mult de atat...
si apropo de mancare, si eu incerc sa evit pe cat posibil mancarea despre care stiu ca nu-i ok pentru ea, asa ca nu i-am dat pana acum ciocolata, nici derivate(desi eu mananc cel putin 100 gr pe zi!
), mezeluri, almette, branza topita, prajituri din comert...cu alte cuvinte avem un meniu destul de limitat. dar ma gandesc: o fi bine asa? la un moment dat poate totusi va manca... nu pot eu sa o protejez la nesfarsit...si atunci, oare nu-i mai bine sa fie organismul obisnuit si cu asa ceva?...
mami de Maria si
6+
piolica spune:
Lidia, merci frumos pt raspuns.
Nerantula, abe 
noapte buna fetelor!
Piolica si Lizuca (12.09.2008)
abe spune:
anamona ce dulce e Thea cu imitatul cateilor pe diverse tonuri
...
si noi invatam care obiect e mai mare sau mai mic...intrucat noi mancam doar cu joc si show, de ieri ne jucam cu paharele de diverse dimensiuni, le bagam unele in altele si acum stie deja cum incap...cateodata incearca sa bage unul mai mare intr0unul mic si se uita la mine, parca ma controleaza, asteapta sa-i spu ca nu incape, tre' sa scoata unul mai mic si apoi sa-l puna pe asta...ma rog...e dulcica foc ![]()
mami de Maria si
7+