Bobocei de sept-oct 2008 (267)
Raspunsuri - Pagina 16
babymom75 spune:
despre gradinite...
Sa va impartasesc si eu din experienta noastra, daca tot e subiectul fierbinte al sezonului ![]()
In urma cu 4 ani, cand a inceput Victor gradinita, oferta de gradinite era foarte limitata - nu prea exista alternativa la gradinitele de stat, cu exceptia gradinitei step-by-step (de stat) si a catorva gradinite patronate de biserici - una sub tutela bisericii catolice, in limba maghiara, una la biserica evanghelica, tot maghiara si, singura in limba romana, la biserica baptista.
Intre timp au mai aparut si alte gradinite private, super laudate, dar, sincer, nu mi-as fi putut perimite oricum...
Stiam clar ca Victor, cu personalitatea lui nu are ce cauta la o gradinita de stat! Ar fi stat numai prin colturi, mereu pedepsit si chiar batut
. Stiu din surse sigure, adica de la alti copii, ca asta se intampla frecvent, mai frecvent decat credem noi...
Am vrut sa-l inscriu la una din gradinitele de limba maghiara, dar in ultimul moment prietenul lui de cand era mic, care e ungur, n-a mai fost dat la gardi decat in anul urmator, asa ca nu l-am mai dat nici eu acolo, pt. ca m-am gandit ca ar fi o trauma prea mare pt. el, nestind deloc limba - singur, printre straini
.
Asa ca, prin excludere a mai ramas doar gradinita baptista, care, la inceput, promitea multe. Gardinita functioneaza in regim privat, dar e partial sponsorizata de biserica, asa ca taxa lunara e de doar 2 mil. Per ansamblu sunt multumita, dar exista cateva aspecte care lasa de dorit:
- initial erau 16 copii in grupa, acum au ajuns 26, ceea ce mi se pare mult;
- am nimerit o educatoare tanara, care e doar la a 2-a generatie de pici, si lipsa de experienta se simte, desi are buna-vointa;
- ii cam bombardeaza cu activitati ultra savante pt. varsta lor; pt. mine, prioritar la varsta asta ar trebui sa fie jocul; de ex. acum invata sa scrie.
- mancarea e furnizata de o firma de catering; dpdv igienic e ok, dar calitatea mi se pare ca lasa de dorit - prea multe paste si cartofi, se gateste cu rantas, prajeli, prea putine legume:
- se foloseste sistemul de pedepse "time-out" sau in cazuri mai grave "coltul rusinii"
- se dau ca recompense dulciuri, bomboane tip Sugus
(asta a fost super socant pt. mine, eu care lui Victor nu i-am dat dulciuri DELOC pana atunci)
Astea au fost de rau. Aspecte care-mi plac:
- curatenie desavarsita in grupe si la baie;
- chiuvete mici si adaptoare pt. wc (a contat mult cand m-am dus sa vad gradi prima data);
- au rezervoare de apa in fiecare grupa, cu pahare de unica folosinta (eu i-am dus paharul lui cu desene sa fiu sigura ca nu-l incurca cu altele
);
- ii pun eu mancarica pt. micul dejun;
- fac engleza "intensiv", asta insemnand zilnic, tot cu directoarea;
- fac optionale: sah, pian, vioara, germana;
- mediul crestin: nu-i lasa sa vorbesca urat, ii invata sa fie toleranti, bataia e interzisa, se roaga inainte de masa si inainte de activitati, fac actiuni caritabile pt. copiii din orfelinate/fundatii;
- au medic care-i verifica in fiecare dimineata;
- au cabinet stomatologic, unde-i duce lunar la controlul de rutina; se spala pe dinti dupa masa de dimineata;
-serbarile n-au durat niciodata mai mult de 35 min.
ar mai fi, dar astea mi le amintes acum...
Muuh spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui dyanira
Miruna sa nu te superi ca te intreb dar de ce mai merge fina ta intr-un asemenea loc??????? ![]() Ah si inca o intrebare cum sunt obligati adica ce metode de a-i obliga folosesc??? Diana mamica fericita de ANDREI TUDOR |
Nu ma supar, ma intreb si eu. Dar argumentele verisoarei mele sunt: copilul nu a vrut sa fie mutat de acolo ci doar sa nu mai ramana la programul lung, are deja o gasca de prieteni si sigur ii este mai greu daca o muta impotriva vointei ei. Pana de foarte curand nu stia sigur daca nu o da la scoala germana iar asta fiind o gradi germana...intelegi tu. Nu ii bat dar nu au voie sa plece de la masa pana nu mananca tot din farfurie, indiferent ce le este pus. Finutza mea a avut paprikas in ziua cu pricina iar motivatia celor de la gradinita este ca unii parinti insista ca copii lor sa manance tot si incredibil dar este adevarat i-am cunoscut si eu pe acei parinti cu ocazia zilei de nastere a celei mici.
babytza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dyanira Ah si inca o intrebare cum sunt obligati adica ce metode de a-i obliga folosesc??? Diana |
De ce te intereseaza, vrei sa o folosesti si tu ?

Glumesc , da ?

Babytza si puii
Valentina
David
dyanira spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui babytza
De ce te intereseaza, vrei sa o folosesti si tu ? ![]() ![]() ![]() Glumesc , da ? ![]() Babytza si puii Valentina David |
Hmmm Babytzule m-ai prins.
Acum insa nu imi prea merge cu Andrei ca el scuipa tot sau nu casca gura
dar ma gandeam ca poate mi-ar folosi pe mai tarziu
Dar stii ce cred ca putin asa te interesa si pe tine nu????

Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
babymom75 spune:
Am uitat sa spun ca Victor sta doar la program scurt, desi a fost o vreme cand, la cererea lui speciala, l-am lasat acolo pana la ora 16.
De ce l-am retras de la program prelungit:
- mi se pare ca la varsta asta e prea mult pt. un copil sa stea departe de familie;
- calitatea mesei de pranz;
- Victor nu dormea la pranz si trebuia sa stea cuminte pe saltea;
- am eu un pitic, cum ca in timpul somnului la gardi contagiunea intre copii e mai mare, cum stau ei acolo respirand botic in botic, cu geamurile inchise...
- mi se parea ciudat ca eu sa termin treaba la 13 si sa-mi las copilul in grija altora pana la 16.
babymom75 spune:
Dya, Victor poarta ochelari de la 4 ani. Doar acum l-ai observat? E adevarat ca nu-i poarta chiar tot timpul. Acum de ex, e fara ochelari, ca a avut grija Dragos sa faca din ei 2 bucati.
Dar e frumusel si cu ochelari, nu
? Imi amintesc ce suparata am fost cand am aflat ca trebuie sa-i poarte - ma tot uitam la el si imi venea sa plang instantaneu, mi se parea ca nu mai e intreg. Acum chiar imi place - are mutrita de intelectual
.
gaia.nevia spune:
Lidia, te rog da-mi mie PM cu ce gradinita e cea la care merge Stefan, unde e, si cat costa.
E groaznic ce ati trait cu Stefan... nu pot decat sa sper ca ii va fi bine de acum incolo. Si despre noi la fel, ca ne vom acomoda si ca vom trece usor peste muci, raceli si alte belele.
Speram sa gasim un loc cald, igienic printre altele si cat de cat safe.
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
dyanira spune:
| citat din mesajul lui babymom75 Dya, Victor poarta ochelari de la 4 ani. Doar acum l-ai observat? E adevarat ca nu-i poarta chiar tot timpul. Acum de ex, e fara ochelari, ca a avut grija Dragos sa faca din ei 2 bucati. Dar e frumusel si cu ochelari, nu Lavinia mama lui Dragos si a lui Victor _ "Doar doua sunt testamentele valabile, pe care le putem lasa copiilor nostri: radacinile si aripile." |
Mie personal mi se pare tare dragut si nu ti-o spun ca sa te flatez dar mie imi plac tare copii cu ochelari la scoala.Par mai maturi mai intelectuali si mai seriosi.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
mamidestefan spune:
da ..si noi suntem la programul scurt
am avut o tentativa in octombrie ..sa trecem la cel mai lung..dar a esuat...Stefan doarme destul de mult (2-3 ore) la amiaza..iar ceilalti copii dorm in medie 1 ora ..o ora jumate..asa ca nu prea reusea sa se odihneasca bine..
dupa tentativa asta (...urmata de o raceala zdravana)..si o discutie cu directoarea.. am ajuns la concluzia ca nu e pregatit sa si doarma acolo...asa ca am decis sa o mai aminam pina in primavara..asa ca maninca la amiaza acolo cu toti copii..dar la 2 vine acasa ..doarme 2-3 ore ..si e super-fresh. Pentru el, somnul de zi e foarte important.
oricum si la celelalte gradinite tot cu programul scurt am inceput...adica am incercat![]()
LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
mamidestefan spune:
| citat din mesajul lui Muuh Lidia te-ai gandit ca poate Stefan somatiza? Ca nu era de fapt pregatit pentru intrarea in colectivitate si asa incerca el sa stea acasa? Nu ca as vrea sa iau apararea vreunei gradinite, nici gand, nici nu am auzit decat de Acorn si nici nu sunt in zona mea de interes dar din ce povestesti tu prea s-au intamplat nenorociri la fiecare gradinita si cam prea repede dupa ce il duceai. In plus vad ca cel mai bine s-a adaptat la gradinita unde a reusit sa isi gaseasca persoana de referinta (directoarea pe care o iubeste foarte mult) si care se pare este foarte importanta in procesul de introducere al copilului intr-un mediu nou cum este cel al gradinitei. Pe mine psiholoaga de la gradinita lui Alexei m-a sfatuit sa stau cu el pana cand si-a creat o legatura cu una dintre fetele de acolo. El este atasat de ingrijitoare, o iubeste, face orice ii zice ea fara sa maraie. Cand a plecat educatoarea l-a durut la baschetul stang in schimb era super preocupat daca pleaca si ingrijitoarea. Inca ceva legat de gradinite eu zic sa mergeti sa vedeti si sa vorbiti personal pentru ca oamenii sunt diferiti, pretentiile la fel. Doar dupa ce citesti aici trei pagini de motivatie iti dai seama ca fiecare dintre noi cauta altceva. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008) |
Sunt foarte de acord cu ce spui tu ...
primul lucru ..esential de fapt este pentru orice copil sa se ataseze de cineva acolo (adica sa fie cineva care sa stie cum sa lucreze copiii..in asa fel incat sa o indrageasca)..
si totul sa se intimple intr-un mediu safe (curatenia si meniul sanatos sunt eliminatorii).
odata depasita partea emotionala ..copilul se simte comfortabil si incepe sa acumuleze..
LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)