Bobocei de sept-oct 2008 (267)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Joy, te rog sa-mi dai cat mai multe detalii iti amintesti despre locatia magazinului, incerc sa ajung cat de curand, poate saptamana viitoare ..
Cristineescu, din borcanel Humana ii servesc si eu lui Gruia piureul de fructe, oricum nu se uita la ambalaj, ca e cu ochii in tv. Combinatii incerc sa ii fac mai diverse, pe cat pot la oferta de acum, cand nimeresc un avocado bun din 5, para inca nu am gasit buna, ii pun mar, suc de portocala, banana sau piure de para hipp (poate mai ajuta la constipatie) sau avocado, uneori capsuni din congelator .. mananca intre 100 si 200 gr pe zi. Rareori mai gusta dupa-amiaza cativa dumicati de mar/portocala/mandarina/banana/strugure, pana in 50gr.
Piolica , poate ca deja samburelul tau are primele celule?

N-am apucat insa sa citesc ce s-a scris de gradinite, dar a venit surioara lui Gruia pe la noi si, absolut intamplator, la masa, ne-a zis ca la gradi ii forteaza sa manance tot si unui baietel de 3 anisori chiar i-a zis Doamna sa linga de pe jos ??? Acum poate fi si ceva fantezie de copil acolo, dar unele lucruri parca nu au cum sa le inventeze chiar 100%, asa M-am cutremurat!

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Borcanelele Bio sunt chiar BIO, procedeul intr-adevar se numeste pasteurizare, cam acelasi lucru cu ce face bunica cand isi pune proviziile cu zacusca la pstrat in camara....sau poate nici zacusca nu o fi bio ca cine stie ce chimicale sofisticate o baga pe ascuns......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Lidia, dar tot nu ne-ai povestit despre Izabela....si nici despre gradinita la care il duci pe Stefan acum

LE: si nici despre ce ai facut cu ACCA, parca in februarie aflai rezultatele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

si daca tot am scris ce nu mi-a placut la alte gradinite testate...(nici nu am amintit de cele vizionate..sa fi fost vreo 10 ...dar care nu au reusit sa ma convinga...sau pur si simplu nu am gasit acolo persoana care sa imi dea informatii minimale care sa ma convinga sa o testez)..
am sa spun si ce mi-a placut aici unde suntem...de 8 luni deja..

primul search pe net mi-a dat referinte foarte bune...dar mesajul general era ca se intra foarte greu...dupa care a urmat perioada cind am "agatat" mamici..care mai de care ..surprizator...cel putin de 1 an sau 2 in gradi..
pur si simplu intimplator treceam pe acolo..si le vedeam iesind..si lansam intrebarea critica..va place..de cit timp sunteti..etc..
concluzia initiala ..greu de intrat...ceea ce nu e rau...

pasul doi..sun directoarea ..ii spun ca sunt interesata sa incepem in septembrie...mi se spune clar nu sunt locuri la grupa mica...au avut 2 grupe mici in anul anterior ...si in anul ce urmeaza nu vor avea grupa mica..
pasul trei (asta la ideea sotului)..il iau de mina pe Stefan...mergem acolo ...incerc o discutie ...(fara sa ii zic ca am sunat cu citeva ore in urma...) si ii spun ca as vrea sa incercam ...macar citeva saptamini..pe timpul verii...sa incepem cit mai repede..
Zis si facut...ne pregatim documentele..ne prezentam luni cu documente..hainutzele de schimb..si incepem..
Nu e disperata nici sa platim..nici sa facem contract..doar documentele medicale sa fie ok..sunt impresionata.

Mergem citeva saptamini ...totul e ok..intre timp face si o viroza..pe care de fapt am facut-o toti (eu izabella tati si el)..cu ocazia asta a lipsit vreo 3 zile...apoi au urmat luni de zile in care lipsea maxim 1-2 zile...nu am facut enterocolite..nu am ajuns in spital...

Directoarea e o persoana care e direct implicata in activitati..ea face engleza cu ei...iar Stefan e fascinat de ea...nu mai vorbesc de educatoare..pe care o iubeste foarte mult..dar preferata lui e directoarea.In primele saptamini, aveam o discutie cu ea saptaminal..sa vedem cum se integreaza ..ce parerea are..si a fost dechisa la orice discutie..si mi-a placut mult cum aborda situatiile de fiecare data.
Mincarea e facuta acolo..
De citeva ori pe luna merg la teatru..sau vine teatrul la ei..sau merg la circ..
Fac dans, pian, desen, si toate activitatile cuprinse in programa scolara clasica..La serbarea de Craciun...cei 12 copii..au tinut timp de 3 ore un program de poezii..cintecele..dans ..mi s-a parut mult pentru 12 copilasi !
Si lucrul cel mai important ..rata de plecari e foarte mica..mai toti copii ajung sa faca inclusiv grupa pregatitoare...
aaa si in grupa sunt 12 copii.

am scris un roman..dar am facut-o cu placere..pentru cine are rabdare sa citeasca

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Lidia intr-adevar ce povestesti tu acolo ca s-a intamplat este groaznic.
Eu recunosc , nu am trecut prin asa ceva cu valentina. Ea deja facea la olita in timpul zilei si doar la nani la pranz ii mai puneau pampers. Apoi cu mancarea a fost ok , aveau numai oale Zepter , gateau totul acolo zilnic si numai la aburi. Curatenia era desavarsita, aveau deja la vremea aceea aspirator cu aburi ceea ce mi s-a parut wow , aveau si o curticica mica unde ii scoteau zilnic la aer sa se joace. Aveau topogan , leagan, casuta si multe jucarele de curte.
Avantajul cel mai mare a fost ca abia deschisesera de catvea luni si erau f putini copii si Tina era singura asa mica. Nu ma interesau extra-activitatile, imi era suficient ce faceau . Cantecele , jocuri, vorbeau , socializau, pian , dans,etc. Aveau asistenta care venea zilnic sa ii vada dimineata si transport.
Camera nu aveau dar asta nici acum nu mi se pare un must have...daca este , e ok, daca nu , nu-i bai.
Singurul lucru care era altfel decat vreti voi acum este somnul de pranz. Ala se petrecea dupa masa de pranz. Intamplator coincidea cu programul obisnuit de acasa ( asa cum are deja si soricelul) si nu mi-am facut griji.
De educatoare iarasi am avut noroc peste tot unde a fost Tina. Am dat educatoare competente , de femei care iubesc copiii si se poarta ca atare. Intr-un singur loc am avut probleme in ultima luna inainte de inceperea scolii cu o tinerica educatoare care a tras Tinei si altor 3 fetite cate o palma de fiecare. Asa , ca i s-a parut ei ca nu aveau fetele stare si a zis sa le linisteasca
Imi pare rau ca ati trecut prin atatea ...

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

Lidia, dar tot nu ne-ai povestit despre Izabela....si nici despre gradinita la care il duci pe Stefan acum

LE: si nici despre ce ai facut cu ACCA, parca in februarie aflai rezultatele

of .....gind la gind cu bucurie...

in weekendul asta am mai putin de lucru...si se pare ca in loc sa scriu rapoarte ...va fac voua capul mare

despre gradi lui Stefan am scris..nu dau nume ..decit pe privat..sa nu dati buluc

despre ACCA ....uraaaaaaaaaaaa..le-am luat ...deci din 4 au ramas doar 2 si gata (P3 si P5) ......P3 il dau in iunie....asa ca acusi o iau de la capat cu invatatul...

despre Izabella....dupa multe saptamini..de boala...inca nu stiu exact ce a fost ..singurul diagnostic a fost traheo-bronsita..si eritem vulvar...am scapat de antibiotic...ne-am tratat homeopat ..ca de obicei...dar am ramas cu o tuse...care cedeaza putin cite putin...dar tot nu sunt eu multumita pina nu trece de tot..
aaa si am cam slabit...normal ..avem vreo 10.6kg..si sarisem bine de 11..dar apetitul e foarte scazut...asta e ..suntem balerina...

in rest e o vorbareata... are un vocabular foarte bogat..cel putin comparativ cu Stefan la aceiasi virsta..vrea sa manince la masa cu el..fac impreuna foarte multe lucruri..inclusiv turnulete din cuburi de constructie..puzzle-uri simple..

ah...trebuie sa plec..ma ia Stefan pe sus..sa mergem afara ..

pupicei

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Nerantula, creierul meu (sau ce-o mai fi ramas din el) e de prea multa vreme in vacanta... In afara de faptul ca probele sunt intradevar pozitive, nu prea pot sa-ti spun multe alte detalii

Anamona . Ce mai face nora-mea? Am vazut-o mare si frumusica in poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Lidia te-ai gandit ca poate Stefan somatiza? Ca nu era de fapt pregatit pentru intrarea in colectivitate si asa incerca el sa stea acasa? Nu ca as vrea sa iau apararea vreunei gradinite, nici gand, nici nu am auzit decat de Acorn si nici nu sunt in zona mea de interes dar din ce povestesti tu prea s-au intamplat nenorociri la fiecare gradinita si cam prea repede dupa ce il duceai. In plus vad ca cel mai bine s-a adaptat la gradinita unde a reusit sa isi gaseasca persoana de referinta (directoarea pe care o iubeste foarte mult) si care se pare este foarte importanta in procesul de introducere al copilului intr-un mediu nou cum este cel al gradinitei. Pe mine psiholoaga de la gradinita lui Alexei m-a sfatuit sa stau cu el pana cand si-a creat o legatura cu una dintre fetele de acolo. El este atasat de ingrijitoare, o iubeste, face orice ii zice ea fara sa maraie. Cand a plecat educatoarea l-a durut la baschetul stang in schimb era super preocupat daca pleaca si ingrijitoarea.
Inca ceva legat de gradinite eu zic sa mergeti sa vedeti si sa vorbiti personal pentru ca oamenii sunt diferiti, pretentiile la fel. Doar dupa ce citesti aici trei pagini de motivatie iti dai seama ca fiecare dintre noi cauta altceva.
Xor nu am zis ca poti sa ii feresti de tot dar cred ca trebuie sa incercam pe cat posibil. Exista copii vegetarieni foarte sanatosi, bine dezvoltati si fara probleme de sanatate. Si pentru ca ai intrebat: eu fac paine in casa ca sa scap de afinatori, ciocolata le dau bio (e scumpa si ma forteaza sa le dau rar) sau le fac in casa cu ingrediente cat mai naturale (nu neaparat bio). Si da, produsele care poarta eticheta BIO sunt chiar asa. Exista organisme de certificare, aceste certificate nu se dau in Romania in caz ca la asta te gandesti si firmele mari, de genul Hipp nu isi permit sa dea dume de genul asta pentru ca ar insemna ca isi ingroapa business-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Nerantula cam ce povesteste sora lui Gruia se petrece si la gradinita unde merge fina mea. La pranz copii sunt OBLIGATI sa manance tot din farfurie indiferent ca le place sau nu. Ea a facut ceva asemanator unei crize de epilepsie din cauza asta si nu a mai stat niciodata de atunci la programul lung. Si poate nu iti vine sa crezi dar este vorba de o gradinita particulara si taxa este undeva pe la 1800 RON pentru programul lung. Directorul gradinitei este in mod incredibil psiholog sau psihopat cum vrei sa o iei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Citat:
citat din mesajul lui Muuh

Nerantula cam ce povesteste sora lui Gruia se petrece si la gradinita unde merge fina mea. La pranz copii sunt OBLIGATI sa manance tot din farfurie indiferent ca le place sau nu. Ea a facut ceva asemanator unei crize de epilepsie din cauza asta si nu a mai stat niciodata de atunci la programul lung. Si poate nu iti vine sa crezi dar este vorba de o gradinita particulara si taxa este undeva pe la 1800 RON pentru programul lung. Directorul gradinitei este in mod incredibil psiholog sau psihopat cum vrei sa o iei.

Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

Miruna sa nu te superi ca te intreb dar de ce mai merge fina ta intr-un asemenea loc???????
Ah si inca o intrebare cum sunt obligati adica ce metode de a-i obliga folosesc???
Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput