Bobocei de sept-oct 2008 (267)
Raspunsuri - Pagina 14
Nerantula spune:
Xor, imi pare rau pentru mesajul meu neinspirat in formulare, nu am avut deloc intentia sa te judec, ci doar sa aflu o informatie, asa cum spuneam! 
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
neghinita
musettepink spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Xor Acum sa fim seriosi...borcanelele pt copii (lui mark nu i-au placut niciodata, nu ca nu am incercat sa ii dau)cunsiderati ca sunt ok??? cati conservanti si chimicale au in ele pt a putea fi valabile atata timp si tinute in rafturi, nu la rece?? Eu daca fac piure de fructe si il pun in frigider, in 2 ore deja arata altfel.... |
Nu vreau sa starnesc o polemica pe tema borcanelelor dar ca sa-ti raspund la intrebare,da,eu chiar cred ca borcanelele nu contin conservanti si chimicale.La imbutelierea lor se foloseste o tehnica speciala,cred ca pasteurizare se numeste,nu sunt sigura dar ma interesez daca vrei.si sunt sigura ca daca scrie bio pe ele chiar sunt.

de
Luca
Joy21 spune:
babymom, am uitat cum se numeste magazinul, cand mai trec pe acolo arunc un ochi. Sau poate iti spune Nerantula daca ajunge inaintea mea. Cert e ca au magazin de desfacere si in Oradea (asa mi-au spus).
Din seria junk food: Sofia
daca ma vede ca mananc Dots. Ii dau si ei, ce sa fac... Oricum, fructul interzis e mult ravnit. Incerc sa nu ajung acolo, adica ii dau sa guste din chestii la care pofteste de la mine insa incerc sa ii dezvolt apetitul pt lucrurile care mi se par mai sanatoase (fructe, legume, mancarici gatite etc).
Victoria, mami de Anna Sofia
mA fAc MaRe 
Sofia, 1 an si 5 luni
David Lloyd George
luminita2008 spune:
cristineescu, sunteti mortali!!

Luminita si voinicii
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"
mamidestefan spune:
gradinitele...subiect "tare delicat"..nu stiu de ce dar imi plac subiectele astea delicate si fierbinti![]()
parerea despre o gradinita sau alta e cu siguranta foarte subiectiva ..nici nu are cum sa fie altfel..ca doar suntem oameni...si analizam prin prisma perceptiei individuale..imaginea de ansamblu..lipsita de subiectivism e mai greu e obtinut...
deci..luind in consiratie ceea ce am scris mai sus am sa continui..
enterocolita se poate face si acasa...si din parc...
dar statistic vorbind ..daca intr-o gradinita cel putin un copil face enterocolita in decurs de o luna ...eu cred ca acolo e o problema fie la capitolul curatenie..fie la capitolul mincare ce li se da ...asta cred eu..
racelile...sunt la ordinea zilei in gradinite..dar una e sa ii curga nasul un pic...si alta e sa o dea in pneumonie..in citeva zile..de exemplu .la Acorns ..copiii stateau intr-o camera bine incalzita ..dar cind erau schimbati erau dusi intr-o alta camera unde geamul era aproape permanent deschis..copilul transpirat era dezbracat ..schimbat pampers-ul si dus inapoi la caldura..chiar nu e nevoie de mai mult de citeva zile ca sa raceasca si cel mai rezistent copil..(si astea nu sunt povesti..am vazut cu ochii mei)
6 saptamini cit a mers Stefan la TitanIV i-a curs nasul aproape incontinuu...3 zile statea acolo 4 acasa...dupa 6 saptamini...cind a folosit prima data olita acolo... a venit acasa cu enterocolita...si nu cred ca a fost coincidenta. Zi de zi facea la olita acasa dimineata inainte de a merge la gradi..
Ziua in care nu a reusit sa faca acasa...a fost ultima zi a lui la gradinita asta. A doua zi dimineata a avut toate simptomele de enterocolita virala..cu diaree..varsaturi..si tot tacimul...
Am discutat cu o mamica de pe acolo...si imi zicea ca se mai intimpla ..ca fetita ei a avut 3 recidive de enterocolita timp de 2 luni....nu mi-a venit sa cred ...eu eram super-traumatizata dupa prima enterocolita...nu ma imaginam rezistind la recidive...
asa ca am renuntat.
Sa mai zic ca dimineata la micul dejun am vazut cu ochii meu ca aveau pe masa niste napolitane cu cacao ...care nu pareau prea proaspete...sau niste piscoturi/biscuitei uitati in niste castronele pe mese sau ca la prinz am vazut varza calita (asta la copii de 2 anisori)....
Si cireasa de pe tort...intr-o camera de citiva metri patrati (jumatate dormitor..jumatate loc de joaca si loc de luat masa)..stateau pe putin vreo 20 de copii...care erau ca niste oi intr-o mica stina ...jucarii citeva uitate pe acolo...si nu foarte curate...
de activitati nici nu putea fi vorba..
Stefan mai mult a regresat acolo...aproape scapasem de pampers..dar acolo le-a fost mai comod ingrijitoarei sa ii puna pampers decit sa il lase fara...de teama sa nu cumva sa faca pe el.
nici acum nu imi explic cum de am rezistat psihic la stresul de a-l lasa acolo...dar tati a tot insistat..ca eu exagerez..ca o sa fie bine..ca o sa socializeze..ca e baiat mare de acum..ca doar avea 2 ani...trei zile l-am dus eu...dupa care l-am lasat pe tati..ca mi se parea groaznic...de la Acorns..unde erau super conditii..sa il duc aici unde totul lasa de dorit...singurul lucru bun ..ca fost ca ingrijitoarea era destul de inimoasa..(lucru care a lipsit cu desavirsire la Acorn).
LIDIA
de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
dyanira spune:
Babymom baietii tai sunt tare frumosi.Dragos iti seamana tare tare de tot.Iar Victor e un simpatic cu ochelari.De cand poarta ochelari?
Andrei a vazut pozele cu mine si a fost fascinat de catelul vostru tot imi cere sa ii arat pozele de atunci vine la calculator si face ammmmmm, ammmmm pt el asta inseamna ham![]()
Piolica multa sanatate Elsei si am tinut pumnii pt azi.Asteptam vesti bune.
Lumi ma bucur ca va simtiti mai bine.
Cristinescunu-s chiar asa urati uratii![]()
Vreau si eu sa va rog daca aveti o reteta de pastrav la cuptor ceva mai interesant????
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
mamidestefan spune:
despre Acorns..
super directoare...foarte convingatoare...conditii super..jucarii..activitati (cum rar mai vezi in alte gradinite)..evaluarea individuala periodica a progreselor..suna absolut super la vremea aia ..pentru mine..
pretul pe masura ..of course![]()
in sfirsit ..am decis sa alegem ce e mai bine pentru copil..banii nu conteaza..dar ne-a scapat un lucru esential ..personalul..
educatoare pe mina cui l-am lasat..dincolo de faptul ca ii ducea si ii schimba intr-o camera unde geamul era deschis (ca miroase urit
..cind ii schimbi)...era foarte rece cu copii...nu avea nici un fel de inclinatie spre copii...nu se apropia de ei de loc..
Am incercat sa discut cu ea ..sa ii explic ca Stefan a fost foarte dragalit acasa..si ar fi bine..sa il distraga cu jucarii..sa fie mai aproape de el ..ca sa suporte mai usor despartirea de noi...raspunsul..lasati-l doamna sa plinga ...dupa citeva zile o sa ii treaca ..si uita de dumneavoastra..
Si a plins Stefan 4 zile aproape incontinuu...acolo...din a treia noapte incepuse sa plinga si noaptea prin somn....apoi s-a lasat cu o raceala zdravana...care nu a trecut nici cu 3 rinduri de antibiotice...apoi a dat in otita ..si ..of course interdictie de colectivitate citeva luni ..de teama recidivelor..
Au trecut saptamini bune...pina sa scapam de trezitul noaptea si plins in somn..mi se rupea sufletul..cit de tare l-a putut marca 4 zile de gradi (la una din cele mai pretentioase gradinite din Bucurestiul asta)..
Si de atunci am mai impartasit si altora din experienta mea aici..si am avut surpriza sa aflu ca nu m-am inselat...este o gradi buna..dar personalul e tot timpul in schimbare...si lasa foarte mult de dorit..Aaa si am mai aflat ceva..ca ar fi 1-2 educatoare foarte bune..dar la grupele mai mari...
in sfirsit ne-am usurat atunci de vreo 16 milioane ..(si doar 4 zile de gradi)
LIDIA
mamidestefan spune:
in alta ordine de idei..vreau sa va spun ca ma bucur cu fiecare veste de gravidutza la mamici de bobocei..si s-au adunat citeva..
si ma bucur mult ca sunt active..parca ne dau si noua un strop din "magia lor"...
eu cred ca perioada cind esti insarcinata e foarte speciala..ca iti da o aura speciala..si o bucurie de a trai molipsitoare pentru cei din jur...
asa ca gravidutzele sa fiti cit mai prezente pe aici ..dati si noua putin din energia voastra speciala ...

LIDIA
Simina1980 spune:
Salut!
Fetelor va multumesc mult ptr raspunsuri!

Mamica de Razvan-Alexandru(24.08.2009)
Nocom spune:
Salutare,
cristineescu, eu vad doar 2 nebuni, uratii nu stiu unde sunt?!?!?! ![]()
Gradinita pentru mine aspectele importamte la o gradi sunt: mancarea facuta acolo, sa fie sanatoasa, fara dulciuri sau snack-sur din comert (la noi la gradi chiar asa e, in fiecare zi li se face o prajitura in casa, un chec, o placinta sau daca nu doar iaurt cu biscuti, niciodata napolitane, ciocolata sau alte minuni), nu ma intereseaza cat de draguta e directoareaci doar cat de interesata e de mersul in bine al gradinitei, educatoarea trebuie sa fie atenta cu copiii si sa stie sa-i invete diverse lucruri prin joc (la noi e asa si asa..), sa nu fie obsedati cu invatatul si cu o mie de extraactivitati care mai mult ii innbuneste, este important sa-i scoata cat mai mult afara si sa se joace cat mai divers (la noi e zero la capitolul asta), sa fie putini in grupa 6-7 e ideal (noi suntem 9), copilului sa ii placa sa mearga acolo si sa se acomodeze repede.
La noi la gradi este ff enervant un lucru, de ziua mamei sau alte sarbatori, se fac diverse lucruri pentru parinti, pe care LE FACE DOAR EDUCATOAREA, copiii doar o asista!!!! Am felictare si martisor facute de educatoare, papusa de lanica, ciorap de Craciun, floricele de hartie de primavara, si multe altele la care copilul meu nu a avut nici o contributie!!!! se fac doar de ochii parintilor si e al naibii de idiot!! Le-am spus celor de la gradi si mi s-a zis ca astia micii nu pot face inca asa ceva si unii parinti asta asteapta s avada, chiar daca sunt facute de educatoare 

De mult tot vreau sa-l mut pe Matei de acolo, dar s-a obisnuit cu copiii si ii place si de educatoare si imi este greu sa-i stric mediul.... singurul lucru de care sunt intr-adevar multumita este mancarea!