Bobocei de sept-oct 2008 (267)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

ups...se pare ca am starnit ceva controverse in ceea ce priveste sunca de pui....am gasit-o recomandata in multe meniuri pentru copilsii de un an....eu i-am dat prima oara la un an si jumatate....citesc destul de atent eticheta de fiecare data si in o iau pe cea care pare cel mai ok....dupa cum spuneau o parte dintre mamici, se gaseste si bio....Stiu ca sunt multe pareri contra, dar am apelat la aceasta alternativa in disperare de cauza, copilul meu nu papa carne, ficat, oua, peste...nimic din toate astea....
Oricum stiu ca oricat as incerca sa-l feresc de lucrurile nocive din alimente, tot nu voi reusi...painea are afanatori, fructele si legumele ingrasaminte chimice, ouale si carnea de pui sunt din pasari ingrasate cu furaje si lista ar putea continua.....Nu mai e mult pana cand copiii nostri se vor da de pamant ca vor bombonele...ce au alea bio in ele?? Am vazut unele dintre noi (eu nu), dau deja copiilor sa guste ciocolata....e bio?? Asta e....traim in lumea si in societatea in care traim si ne adaptam mediului sintetic....trebuie sa ii creez imunitate, nu?? Asta nu inseamna ca fac abuz....am spus de mai multe ori...eu lui mark ii gatesc separat, si am mare grija cu ce ii pu in oala.....Acum sa fim seriosi...borcanelele pt copii (lui mark nu i-au placut niciodata, nu ca nu am incercat sa ii dau)cunsiderati ca sunt ok??? cati conservanti si chimicale au in ele pt a putea fi valabile atata timp si tinute in rafturi, nu la rece?? Eu daca fac piure de fructe si il pun in frigider, in 2 ore deja arata altfel....
In concluzie, sper sa nu supar pe nimeni cu aceste comntarii cum nici eu nu m-am suparat pe nimeni pentru parerile lor
Niko - sa-ti traiasca inimioara si sa fiti sanatoase Pariez pe baietel)
Pio - Doamne Ajuta astazi sa fie ziua in care o noua viata sa se nasca in burtica ta Si multa sanatate Elsei...in ultimul timp vad ca ati trecut de la raceala la varicela si de la varicela la enterocolita....sper sa se opreasca sirul bolilor
Gradinita - si eu l-am inscris la particulara pt perioada 1,8 - 3 ani...daca voi avea bani, voi continua, daca nu, vom merge la stat...deja m-am interesat si de gradi de stat...
De ce sunt pro particulara? Lucrul la privat (in ceea ce priveste personalul) e diferit de cel la stat...asta nu inseamna ca nu poti nnimeri o educatoare dedicata meseriei...dar e la risc...pe cand la privat, daca nu esti f bun, patronul iti arata usa imediat! Ce inseamna edu buna?? o educatoare care stie sa se faca iubita de copii, care stie sa se apropie de ei si sa ii faca sa o asculte fara sa ridice tonul, de la care are copilul ce invata nu pt a deveni Einstein asa cum spunea cineva, ci pentru a deveni OM....
In ceea ce priveste sistemul cu camere....personalul stie EXACT unde bat si unde nu camerele....deci daca vor sa faca ceva fara sa fie vazute....se descurcaiar daca ele sunt ok, vor fi la fel cu sau fara camere....
revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamona

lidia, eu mai degraba as dori sa stiu ce gradinite recomanzi :) si bineinteles, motivele ce stau la baza recomandarii

ce mai face izabela?

imi place abordarea ta

pai recomand pe cea la care noua ne e bine...
acolo unde noua nu ne-a fost bine...si mai mult..am mai intilnit mamici care le-au testat si au ajuns la aceeasi concluzie..cred ca ar trebui puse pe o listutza

am sa scriu despre Just4kids..pentru ca acum un an as fi scris pe toate forumurile de rau despre ea..dar am fost mult prea prinsa cu spitalul ..si cu teama ca il pierd pe Stefan ..ca sa mai imi fac timp de asta..

daca dai un search despre gradinita asta..zici ca e raiul pe pamint...dupa ce mergi sa o vezi..directoarea e numai lapte si miere..mai mult business-ul e finantat de o vedeta de la bigbrother(florin)..si e omniprezent acolo..la incriere ..etc
daca incerci sa discuti despre o zi de proba..sa vedem cum reactioneaza copilul...etc..ti se spune clar ..banii jos ..si mai vedem dupa aia cum e cu acomodarea..ca oricum toti copii se imbolnavesc...ca e ceva normal..etc
daca intrebi cam de ce pleaca copii..cam citi din ei renunta ..ti se spune clar si raspicat...nu se renunta..a fost doar un caz mai special ca au plecat din Bucuresti.. (ulterior m-am intilnit cu o mamica in parcul Titani..si coincidenta sau nu renutase la aceeasi gradi cu doua luni inainte sa incepem noi..si nu era singura...dar asta am aflat abia dupa de ne-am "ars" si noi)
decit totul pare roz..

gradinita pare ok la capitolul jucarii..curatenie...personal(daca e sa analizez dupa spusele directoarei)..

in sfirsit ..platim..incepem joi..mergem si vineri..iar vineri dupa amiaza venind de la gradi..Stefan era foarte slabit..abia mai avea putere sa mearga pe picioare..seara face febra...initial ..parea sa fie vorba de o raceala..apoi apare si o diaree ciudata..si in final diagnosticul a fost de enterocilita bacteriana..combinata cu o raceala zdravana..care a dat in final in amigdalita..
probabil ca va amintiti povestea asta a mea cu spitalizarea lui Stefan..la Medlife...etc...
in final ..ni s-a interzis intrarea in colectivitate pentru cel putin 4 luni ..dupa enterocolita asta..

Intimplator sau nu ..am cunoscut alte 2 mamici in parcul titanii..care si-au dat copii la gradinita asta...unul din ei s-a ales cu o pneumonie dupa 1 saptamina...celalalt cu o enterocolita..
deci...concluzia o trageti voi..

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Xor spune:

din ciclul inca una si ma duc....am castronul pregatit pt salata, puteti sari cu ingredientele...
Multe dintre noi dam almette la copii....una dintre mamici spunea chiar ca puiul ei papa doar almette cu iaurt (al meu doar cu smantanapt ca doar asta ii place)....ati citit ingredientele la almette cu iaurt??? daca nu, va recomand....la cel cu smantana nu scrie acelasi lucru...asta nu inseamna ca nu contine acelasi lucru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Xor eu nu iti dau nici un ingredient ca sunt zgarcita si salata vreau sa o mananc eu ca sunt la dieta
Ah si sa dezvolt putin nici Andrei nu mananaca carne nici ou nici ficat nici...nici si de aia ii dau din cand in cand sunca.Si eu nu ma ascund si spun ca i-am dat si Barni din cand in cand si Kinder felie de lapte si o bucatica de ciocolata alba, ii dau si budinca si clatite cu dulceata sau cu branza si prajitura si de casa dar si luata de la cofetarie aici e drept ca iau de la o cofetarie a unei cunostinte si sunt facute pt mine special...sa mai continui ca sigur imi umplu castronul de salata pt azi si maine
Am uitat sa zic ca m-ai facut curioasa cu Almette cu iaurt o sa citesc in magazin Andrei mananca la fel cea cu smantana ca numai aia ii place...mofturos rau nu am gasit odata cu samnatana si nici nu a vrut sa inghita a gustat si a scuipat
Mirunanu m-am suparat deloc si nici nu am inteles ca vrei sa te certi cu mine.Si eu am parerea aceasta despre mezeluri sotul meu avea o perioada cand manca fff multe acum cu ajutorul meu le-a mai redus cumparam ff putine chiar nu imi vine sa cred ce putine am ajuns sa cumparam

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

am sa scriu si cum cred eu ca ar trebui aleasa o gradi...
dupa rata de plecari..cred ca e cel mai relevant criteriu..
cu cit mai putin copii renunta ...cu atit mai mari sansele ca gradi sa fie OK.

Dupa criteriul asta ne-am orientat aici unde suntem...adica initial ne-am documentat de pe net ...apoi am "agatat" mamici care mergeau cu copii la gradi..si am intrebat una alta...
asta pentru ca ceea ce e pe internet ..poate uneori sa fie "marketing mascat"..parerile pozitive de pe net..trebuie testate prin mamicile care isi duc copii in prezent la acea gradi..parerea mea

si mai vreau sa spun ceva..sa nu uit..este adevarat ca orice copil se imbolnaveste la gradi..dar una e sa fie bolnav la 1 an jumate..si alta e la 3 ani..
de aia acum sunt total in dezacord in a da copii la gradi pina in 3 ani..decit numai daca e caz de forta majora..
ei pina la urma tot se imbolnavesc ..dar mult mai usor se iau bolile la 1 an jumate..mai ales intr-o gradi mai indolielnica..pe cind la 3 ani e altceva

sper sa reusesc sa scriu si despre celelalte gradi...intr-o zi

pentru azi mi-am facut lectiile...si ceea ce am scris este ceea ce am experiementat si ceea ce cred eu..nu vreau polemici..
daca ajuta cuiva..ok..daca nu ..fiecare decide pentru copilasul ei ..Va pup

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Neata!

Eu ii dau mezeluri; puteti sa dati cu rosii, grenade, oua stricate, etc. Nu des, ci f rar insa copilul meu e mega mancacios si urla rau daca mananc ceva si ei nu-i dau. Nu cumpar des dar cand cumpar ii dau. Eu nu cred ca moare dintr-atat. Si nu doar mezelurile contin ciudatenii ci tot ce inseamna papa. Mie de ex mi se pare mai nasol si nu i-as da in vecii vecilor, lapte de vaca de la tara. Am mai spus pe aici de ce.Cred ca n-are rost sa se supere nimeni de aici; fiecare mamica face ce crede ca e mai bine pt puiul ei. Stiti vorba aia: "se poate face ciorba in mai multe feluri si tot ciorba iese la final"

Prevenarul protejeaza copilul de pneumonie, meningita si otita pneumococice. Deci el poate sa faca pneumonie ca o complicatie a unei raceli. Noua asa ni s-a explicat. La Alice la gradi a existat asa ceva si noi am fost ok ca eram vaccinati.Eu una sunt pro vaccin. Am intrebat pediatrul si mi-a spus ca la noi incidenta este inca scazuta; mai mult vestul Europei are probleme cu asta. Insa el recomanda vaccinul pt ca si la noi lumea circula din ce in ce mai mult si va creste sigur nr cazurilor. Ni s-a recomandat de ex si vaccinul impotriva meningococului care in RO deocamdata nu exista pt ca nu au avut imbolnaviri. Insa in Anglia se face obligatoriu ca au avut probleme mari; si cum noi ne vom petrece o parte din timp acolo...Cred ca o sa-l facem.
Prevenarul nu protejeaza copilul de virozele obisnuite si nici nu se imbolnavesc mai des copiii dupa el. Nocom, cel mai probabil ati racit dupa pt ca sistemul imunitar era ocupat cu vaccinul si poate ati luat ceva de pe hol de la cabinetul unde v-ati vaccinat.

Mamidestefan, imi pare rau de ce-ati patit cu gradinita insa nu cred ca personalul are vreo vina ca au copiii viroze, pneumonii. Soacra-mea spune ca un copil e contagios inainte de a prezenta simptomele unei viroze; deci cand ii curge nasul a datr-o deja la toti. El se scoate din colectivitate nu pt a-i proteja pe ceilalti, ci pt a-l proteja pe el-sa nu mai ia si altceva nou ca organismului ii e mai greu sa se bata cu doi crocobauri deodata. Alice a fost racita destul de sever de fiecare data , cam de 3 ori/luna din sept pana in febr cand s-a mai imunizat si ea. Si imi spunea socrela ca asa fac toti pana cand se imunizeaza putin, indiferent ca intra in colectivitate la 2 sau la 5 ani.Oarecum exceptie fac cei care de mici s-au imbolnavit des ca ei si-au luat portia si s-au calit putin.
Asta ca o paranteza; nu cunosc gradinita si nici nu-i iau partea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Xor mare dreptate ai, nu mai gasesti nimik pur in lumea asta, Totul e plin de chimicale si de alte porcarii. Ideea este, cel putin din punctul meu de vedere sa incercam sa alegem raul cel mai mic. Din pacate nu putem sa ii privam chiar de toate cele...ca nu ar mia manca nimik ....Nici ei nici noi

Lidia asta cu s-a imbolnavit din cauza gradinitei mi se pare putin cam mult. Si iti spun si de ce. Eu pe pielea mea am vazut cum Valentina a facut o enterocolita groaznica. Asta dupa ce am fost la o petrecere de copii mici , acasa la prietena mea, unde s-au mancat numai lucruri facute in casa. Si toti au mancat la fel, numai Tina a facut. Cum as fi putu sa zic ca era ceva stricat sau vechi ???? Doar toti au mancat exact la fel.
Ce vreau sa spun este ca e foarte posibil ca in gradi sa fi fost ceva, un zic nu, ca nu am de unde sa stiu. Insa foarte mult conteaza si cum il prinde pe copil in perioada respectiva (la imunitate ma refer) Acum sa nu te superi si sa imi sari in cap, ca nu vreau sa zic ca e copilul de vina,intelegi tu ce am vrut sa zic . Sper
Si Tina a facut varicela la gradi , a fost racita destul de nasol o data, a avut si laringita ..etc. Acum ce sa fac ? Sa o pun pe lista neagra ? Nu o pun, ca mi-a placut cum i-a fost acolo si ce a invatat de acolo.... Nu ma pot lua numai dupa ce spun alte mamici, ele sunt subiective si poate parerile noastre difera, criteriile noastre cu siguranta sunt diferite si poate nu cautam acelasi lucru de la o gradi/cresa. Lucrurile principale sunt la fel, dar uneori exact alea marunte ne fac sa ne ducem sau nu puiul undeva.
Asa si in parc poate sa ia ceva, mai ales enterocolita sau vreo raceala...ce fac, nu o mai duc in parc ????
Asta e parerea mea, asa vad eu lucrurile din punctul meu de vedere, no offence

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

salutare!

citit tot,retinut f putin

nikolici felicitari pt inimioara!sa fie bine pana la capat!

joy felicitaaariii!iata ca s-a produs minunea!!sa ai o sarcina usoara!

piolica tin pumnii azi sa fie cu okisori din prima!elsei

babymom vazut baietii frumosi,mi-e tare drag dragos

babyta bey tu nu0ti mai fa baiatu'de rasnu vezi ca se 'nerveaza si papa tot doar doar o fi si mami multumita

lumi ce sa zic!bafta la cresa!sa-ti fie tie cat mai usor ca hunilor le va fi bine sigur

ne-a iesit dintisorul cu nr 6 fara niciun simptom!!!

david are laringita acuta e pe prospan,aerius si ceva de imunitatetuseste rau noaptea si e ragusit in rest ok papa bine nu face febra..sper sa scapam repede

vad ca vb de salamuri/sunci...noi mancam adik eu+sotznu ne rupem dupa ele dar nici nu le ocolim prea rau....lui david nu i-am dat intentionat niciodata o sg data a furat o bucata de salam ca taiam pt pizza si el era sus pe masa,a insfacat-o si a bagat-o in gura,cum dinti nu prea avea a mozolit-o si a scuipat-o

vroiam sa va zic ce ii pregatesc eu lui david pt mic dejun ca alternativa la salamurile astea:e vb de o rulada din piept de pui(din pacate din comert ca asta de tzara se face f greu si ramane tare)deci bat cu ciocanul de snitele un piept ung cu o pensula ulei de masline f putin pun buchetele de brocolli si cuburi de morcovi fierte in prealabil f putin apoi rad cascaval strang bine rulada o bag in folie de al unsa cu ulei si la cuptor vre 20-30min...se pastreaza f bine in frigi 3-4zile in folie sau cutie alimentara....se poate umple cu ce legume vreti la dadutz astea ii plac

apoi papa iar f bine dimineata placintele cu piept de pui:se ia o foaie de aluat foietaj se taie in 9-12 patrate,fiecare de umplu cu un cub de piept crud si un pic sarat,2feliute de ciupercci de alea proaspete si o feliuta cascaval,se impaturesc se ung cu ou batut pe deasupra si la cuptor vreo 20-25min

la fel aluatul asta il mai umplu cu ton de ala in sos natural nu in ulei ,e singurul mod in care papa peste david,nu-i place pestele deloc

dar repet nu am nicio pb cu mamicile care dau sunca la copii,la un moment dat toti vor papa oricum

asa...david a inceput sa vb si vb frateeeeee mult pe chinezestedar si cuvinte descifrabile,de ex:pada-zapada,tana-cana-tina masina siii cel mai important lucru ma anunta cand face kk striga tare mamaaa kk!!si se bate cu mana la pampers...cred ca ar fi timpul sa ma mobilizez si sa pun copilul la oala

va pupam pe toate/toti si mai revenim

de David si 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristineescu spune:

Tocmai am venit de la o plimbare si tricicleta si abia abia am ajuns ca ii cadea capul intr-o pate de somn. L-a apucat pe la universitatea si pana acasa mai aveam vreo 2 statii de mers. L-am tinut de gluga sa nu-i cada capu pe ghidon .

Am fost joi la pediatru pentru ca e plin de bube de la DA. Ne-a dat regim alimentar 3-4 zile, dupa care luam de la capat diversificarea ca sa eliminam alimentele cu poblema. Deja portocala nu ii mai dau pentru ca se umple de bube instantaneu si se scarpina. Asa, si 10 zile Zyrtec. Abia dupa 10 zile mergem sa vedem cum se prezinta si daca putem sa-i facem ROR-ul. Din ce am citit eu despre ROR el scade imunitatea vreo 6 sapt si provoaca si alergii. Iar cei cu DA sunt oricum cu sistemul imunitar cam vraiste.

Asaaaa, alte chestii: de ieri jucam un nou joc: cine prinde mai repede degetul bandajat a lu mama . Mi-am scos vineri o batatura din aia adanca rau dintr-un deget si acum stau cu degetul infasurat cat un gogosar.

Harri Alexandru (10.09.2008)

Aici sunt eu, Harri, la motz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Am citit cam pe diagonala- o sa recuperez curand.
Dar am vazut itnrebarea Adei
Ada, noi am facut pana acum 2 doze de Prevenar si mai avem una.
Doctorul nostru e destul de mediu in ceea ce priveste vaccinurile - am facut doar Infanrix si Priorix pana acum (fara Rotarix, Hiberix , Varilrix si altele de mai citeam pe aici).Asta a fost recomandarea dumnealui si consider ca este echilibrat cu parerile in ceea ce priveste vaccinurile :nu e nici "hai sa le facem pe toate" nici "sa nu facem nici unul".Dar pe asta ni l-a recomandat si l-am facut.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput