Pepenasi iulie-august 2008 (177)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

am avut o noapte alba,codi s a trezit din juma in juma de ora si a plans,l a trezit si pe cris....
are putina febra si tuseste,iar ieri tati a reusit sa i faca aerosoli.a stat el singurel,chiar i a placut.
ma gandesc ca i or mai da si celelalte 4 masele[in rest,are dentitia completa].
din ce citesc aici pepenasii vostri mananca bine,al meu nu mananca decat 3 mese pe zi,plus lapte.de ex,ieri a mancat dimineata o banana cu 2 capsune blenduite[ca altfel nu mananca] si 100 ml lapte,cand s a culcat iar a baut 100 ml lapte,apoi,cand s a trezit a mancat in jur de 150grame de tocanita de legume cu carne[cu cartofi,morcovi,ceapa,dovlecel si ardei gras rosu].apoi,pe seara un iaurt[danone cremoso,e sg pe care l papa cu placere,iar cu fructe nu i am dat niciodata].dupa care a mai baut 100 ml lapte cand s a culcat si 200 ml peste noapte[in 2 reprize].
aa si a mai rontait cateva cereale cheerios de la cris.
eu inca ii mai dau lapte praf[milumil] si cred ca ii voi da si dupa 2 ani pt ca il bea cu placere.

ANKA,mai ai f putin...ce fel de tomograf ii faci elizei,tb s o bagi complet in tubul ala?si cum ti ai dat seama ca are probleme cu ochii?

MIKICRIS,bafta cu intarcatul!cred ca va e foarte greu fara tati...,uite,eu poate nu l apreciez cum ar tb...,dar daca i s ar intampla ceva rau as suferi,cu siguranta...

SYB,i am spus exact asa,dar nu s a potolit,iar ceea ce ma scoate din minti e ca foloseste cuv obscene in fata copiilor[atunci cand se enerveaza injura].
cat despre posesivitate,poate ca ai dreptate...,sunt f posesiva...mi se pare ca nimeni nu poate avea grija de copii mai bine ca mine,vad la tot pasul pericole si prefer sa ma chinui decat sa i las pe pitici cu altcineva...
de ex,mama nu si ar da seama niciodata daca cei mici ar avea febra,e super comoda si f egoista,daca i as lasa la ea pe copii nu i ar scoate deloc afara,pt ca nu se poate tine dupa ei...
cand am fost internata in sept cu cris la budimex,chiar in ziua in care m am externat sotul a plecat la serviciu si a ramas mama cu codrin...cand am ajuns acasa,mama ii dadea lui codi sa manance ciorba de legume direct din frigider,asa ,sleita...am zis ca mor cand am vazut...asta desi sotul ii lasase instructiuni clare...
in plus,eu stiu cum a fost in copilarie,faceam crize de astm in fiecare noapte,stateam cate 2 ore in fata geamului deschis chinuindu ma sa respir,iar mama nu m a dus la doctor,dormea in camera ei si nu i pasa...am trait clipe cumplite...
iar soacra mea,,,e mai rau,le ar da la copii sa manance numai porcarii,cand avea cris 1 an ii indesa pe gat o scovarda prajita intr un ulei in care se mai prajise de nu stiu cate ori,asta desi ii spusesem clar sa nu i dea...si cand s a enervat sotul si a intrebat o de ce trece peste ce am spus eu,s a enervat teribil si ne a spus ca de aia e copilul slab,ca nu i dam sa manance...
cand a venit in sept la cris la spital,cris se simtea f rau si nu voia sa manance nimic,iar ea ii spunea''ia uite o pe fetita asta[era o fetita de 2 ani cu noi in salon]ce grasa si frumoasa e,tu uite ce slab esti ,daca nu mananci...si incerca sa i indese pe gat 3 linguri de ciorba,spunand ca nu i da cadoul pe care i l a adus daca nu mananca ciorba..si saracul cris,a luat 3 linguri si apoi le a vomat...

cand am plecat la buc sa ma operez,cu rana aia de la sold,a ramas cu copiii[ea cu mama]si i am spus clar sa nu i puna lui codrin caciula pe cap in casa,ca eu nu i pun..cand am venit acasa,copilul avea caciula pe cap...ee,eu nu suport fazele astea..si mai sunt,dar n am tp sa le povestesc acum...

TECKY,LA MULTI ANI CUMNATULUI TAU!!!

VIO,insanatosire grabnica alexandrei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Mdaaa... Haideti sa va scriu si eu cum e cu 3... (inspirata 99% din mesajele lui vikinga, cine o cunoaste, stie) -a treia oara e ca in povesti, e o cifra magica si va ramine. Ne bucuram altfel de Eevi, cind plange nu ne mai stresam, nu ne speriem, nu facem amandoi decat sa zambim si sa radem luind-o in brate. E totul atat de altfel! Si da, ma bucur altfel si cu tot sufletul de fiecare momentel pt. ca acum stiu ca prea repede trec toate... uffff! Prea repede ne cresc copilasii.
Daca primul e minunea minunilor, surprinde, da viata peste cap, implineste, ne face sa devenim parinti, al doilea copil e surioara/ fratior, intregeste o familie, o face mai puternica, mai frumoasa, viata devine altfel uneori cu mai mult fun uneori cu mai mult stres, primul e gelos la inceput, mamele isi fac probleme cat sunt insarcinate de oare primul va suferi, de se va injumatati dragostea etc. etc., ei bine al treilea e numai pt. parinti parca, e pt. sufletul nostru trecut prin atatea experiente si iubiri, prin certurile si geloziile intre primii doi, ei bine al treilea e inocentul familiei.
Citeam tot aici pe DC la cineva ca un doctor spunea cuiva cum ca primul copil il faci pentru ca trebuie, ca asa vezi la cei din jurul tau, al doilea copil il faci pentru primul sa nu fie singur pe lume si abia al treilea il faci pentru TINE.
Chiar asa nici Yael si nici Nardi nu au dat nici cel mai mic semn de gelozie! SURPRINZATOR! Eram numai cu ea in brate, mai dormeam cu ea, roiam in jurul ei cu schimbul... ei bine dar concurenta si cearta si dragostea asta a ramas tot intre ei doi, cu asta mica nu au nimic de impartit. Doar curiozitate, interes, Yael o percepea ca pe o papusica, Nardi e f. protector cu amandoua (si acum la gradinita, cand ies afara, Nadi sta numai dupa Eevi, ziceau educatoarele ca nici nu trebuie sa-si mai faca ele griji).

Acum sincer ma simt si ne simtim atat de completi, de fericiti de atat de in al noualea cer... Nu ne mai trebuie nimic, totul e perfect! Cei cu primul bb. stiu ca poate citesc crucindu-se, la fel de devastata eram si eu dupa primul copil, oh vai de mine cand citeam de familii cu 3 copii ma lua mila F. SINCERA si din tot sufletul, ziceam oh saracii :))), pesimistii ori cei ce pun banii intai ar zice, ei lasa ca pe parcurs se va simti greu o familie cu 3 copii, cei ce calatoresc mult vor zice ca e o piedica, ca e mai greu sa-ti planifici vacantele cu atatia copii si tot asa. Nu stiu cum va fi, eu sunt o optimista de fel si stiu ca orice ar fi trec peste, asta cu siguranta, prea putin sa ma sperie ceva, viata o vad frumoasa si am invatat sa degust partea plina a paharului.
Ca o fi si una goala, ei ce conteaza o umplem daca nu cu altceva macar cu umor ca fara asta o familie ar lua-o razna!

Copiii cresc repede, prea repede... Cand Yael avea vreo 4 anisori asa sa zic, incepuse sa mi se faca dor de ea ca atunci cand era micuta... Si numai bine ca aparu' Eevi... Mi se facu' inima bucati sa o mai vad parca iar pe Yael mica mica, binecuvintare pt. o mama.... ca ma iau lacrimile de emotie...

Uf ca mare presiune simtim noi mamele la primul copil, vina ca nu suntem gravidele perfecte, vina ca ne e frica de nastere cind parca celelalte mame au reusit mai bine, vina ca nu alaptam cum scrie la carte, vina ca suntem obosite, ca suntem irascibile in primele luni, vina de a nu fi perfecte, de a ne fi ingrasat, de a nu mai fi la fel chiar slabe fiind, vina ca nu ne vb. copiii romaneste, ca nu mananca broccoli al dente plin cu vitamine, vina ca fac inca la pampers la trei ani, vina ca muncim ori vina ca nu muncim, vina ca divortam, vina ca nu divortam etc. etc. etc............
De asta zic ca la al treilea, cifra magica parca, toate astea dispar, ori devin atit de mititele, de tot rasul chiar. E parca inima imbibata doar in iubire si relaxare in fata perfectiunii asteia data de carti si altii. O fi incredere in sine ca si parinte? Nu stiu inca exact. Dar o simt ca o descatusare. Poate de aia fetii frumosi si ilenele cosanzene sunt in povesti nascutii ai treilea. Poate de aia au prins in povesti aripi parca mai largi de zbor, ca-s lasati in voie si netinuti in loc de vini inchipuite ale parintilor.
Habar nu am, dar ce bine ar fi ca noi parintii sa fim de prima oara cu inima si deschiderea doar spre iubire, relaxati degustind incintati fiecare momentel asa cum o facem cu al treilea. Ca ei perfecti sunt oricum, ca-s primii nascuti, al doilea ori al treilea. Imperfectiunea sta doar in noi, ok numita diplomat si pretentios griji pt. viitor, bani in banca pt. studii, limbi straine, imunitate si vitaminizare pe viata, perfectiune in toate, griji si vini pt. orice nu e ca in carte si mai ziceti si voi ca-mi pier cuvintele la ora asta :)
Nu stiu cum o fi pe viitor, acum stiu doar ca o pup pe fiecare parte, prin somn, cand e treaza, cind plange, o privesc si vad in ea pe Yael si pe Nardi, cate ceva din ei si ma simt doar norocoasa!!!!

Mai vin de la scoala obosita, casa e vraiste, vase nespalate, mancare de facut, Eevi plange sau gasiti voi orice scenarii 'horror' vreti... si... nu ma enervez, sunt calma, o iau si ma bucur de ea, de fiecare clipa traita impreuna... Stiu ca e ultimul bebe, bine, mai am o sansa cand or sa-mi vina nepotii

Eu credeam ca e mai greu de atat cu 3 copii! Nu stiu cum se leaga totul in fiecare zi dar asa alunecam intr-un program nici batut in cuie nici haotic, nimeni nu are stresul lumii, pai ce sa mai zic mai greu a fost cu Nardi. Eram zombie! Am si norocul ca-s la virsta cind cei doi mari se pot juca impreuna ori isi mai gasec cate ceva de facut in caz de-s singura cu ei trei.
La unii le iese starea asta de bine din prima, noi insa am fost caz clasic: primul ne-a dat viata peste cap si ne-a zgaltait ca si cuplu, eu obosita permanent abia asteptam sa creasca copilasul ca sa ma mai aliberez, sa merg la job, sa merg la sala, sa am timp pt. mine, al doilea copil a aparut si pe urma am aprofundat ce am invatat bun la primul, nu a fost deloc rau, ne-am descurcat excelent, insa mai greu a fost din cauza alaptatului, ei acum altfel stau lucrurile...
Pe urma la Nardi in primele saptamini era lux mare sa am timp sa fac un dus, eram chiar extrem de fericita ca macar sa apuc sa ma spal pe dinti, ei acum nush cum se face dar asa se leaga toate de sunt odihnita, zambareata, dusata si aranjata, am timp si de Yael si Nardi, e totul ok!
Ori o fi linistea dinaintea furtunii? O sa vedem pe parcurs...
Ok e si diferenta ca intre timp m-am obisnuit sa functionez si cu somn mai putin si pe bucati, mai dormeam langa bebe chit ca asa in garda e buna si cate o atipeala de asta decit deloc. Vai mie ce paza am mai facut pe langa patutul lui Yael, Nardi... nici soldatii nu au parte de asa program. Ii pazeam cind doarmeau, cind erau treji, mi se nazarea ca nu respira, ca doarmeau prea mult ori prea putin, ca oare o avea ceva etc. etc..

Trimit mesajul ca e cam maricel. Va pupic si bucurati-va de copilasi.

I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serbanica spune:

Buna fetelor si un mare la pepenasi.
Imi pare rau ca intru asa rar si sincer imi este dor de vremea cind eram o impatimita a forumului dar bebe a crescut si nu mai pot sa stau asa mult.
Monlac imi pare rau ca nu ai ajutor cu comorile tale,eu il am pe tatal meu.Serban sta cu el de la 5 luni cind eu am inceput la laborator.Dar el nu iese din cuv meu.Bine si Serban e foarte atasat de el mai mult plinge cind pleaca el decit noi adica eu si taicasu.In schimb cu maicamea nu as putea sa il las ca,cind ma-as intoarce acasa ar fi prapad.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

YAEL,ce frumos ai scris,m ai impresionat pana la lacrimi,mai ales ca mi as fi dorit atat de mult al treilea copil..esti o mamica implinita,felicitari!

codi doarme,cris se joaca intr un amestec de faina,sare si apa[inspirat din cartea trimisa de marimar],eu am pilaful pe foc pt codi,iar lui cris o sa i fac niste spaghete cu sos,ca i am citit cartea ''doamna si vagabondul''si mancau cateii spaghete ,a poftit si el,i am facut acum cateva zile si,surprinzator,a mancat...

SERBANICA,ce tata ai,jos palaria!cunosc si eu in parc un bunic care are grija de nepot,vine tot timpul cu el in parc,ii gateste sanatos,e un om de toata isprava!
tata,ce sa zic,ii vede pe pitici o data pe luna,cand merg pe la ei,asta daca se nimereste sa fie acasa..si atunci nici nu i baga in seama..
socrul,la fel,l a vazut pe codi prima data cand avea 4 luni,desi sta la juma de ora de mers pe jos de noi,nu mai pun la socoteala ca are si masina noua.insa la baiatul fetei merge des...,asta e,nora nu i ca fata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

...sa nu se inteleaga gresit, repet... nu sunt cuvintele mele ('decat pe ici pe colo'), vikinga a scris (are si ea 3 puiuti :), eu doar am adaptat textul, schimbat protagonistii... ma regasesc foarte bine in postarile ei, scrie atat de frumos si probabil ca nu puteam sa ma exprim mai bine... sau de ce sa mai incerc.

I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

mona mersi.
yael frumoase cuvinte ai scris
Fug sa-mi fac un dus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Moama mama lu' Yael ce misto! Tre' sa recitesc domne!

Mona - noi suntem amandoi ochelaristi, eu am avut strabism din nastere, 2 operatii la ochi, si eu si sotul avem SI astigmatism, iar eu, la ochiul stang am si o paralizie pe muschiul stang.
Indiferent de antecedentele genetice, este normal ca primul control oftalmologic sa se faca pe la 3 ani, mai ales daca copilul a avut canal lacrimar infundat sau alte probleme (daca prezinta sensibilitate la lumina sau daca mai lacrimeaza, daca se apropie de televizor sau daca apropie jucariile de ochi, etc...)
De exemplu citeam azi ca se confunda canalul lacrimar infundat, la sugar, cu glaucomul congenital, pardon, adica INVERS, poate fi glaucom congenital si medicul sa trateze canal lacrimar infundat.
Nu e simplu, glaucomul duce la orbire, tratamentul este doar chirurgical la copil (cel putin, in ROmania...)
Eu am fost cu Eliza la 4 ani la control, atunci nu mai stiu daca i-a facut si fund de ochi, dar la control i-a gasit doar o hipermetropie asa si asa; mi-a recomandat sa nu ii pun ochelari pana cand nu va scrie si nu va citi.
Asa ca m-am dus acum, si va avea ochelari (i-a lasat doar un +0.50, desi ar fi mers mai mult, conform controlului, dar nu se recomanda din prima).
Iar la fundul de ochi i-a vazut niste excavatii la ambii ochi, inegale, la baza nervului optic, asa ca facem tomografie Heidelberg. Nu se face in tub de-ala, de fapt nici alte tomografii nu se mai prea fac asa, ci doar in fata unui aparat ii scaneaza ochii.

Pentru tomografii, tubul ala s-a redus la un inel destul de ingust prin care te baga, pe o masa care te plimba pe sub inel, cu zona de scanat... Tubul ala era cam sinistru....

M-am apucat de impachetat. Am facut doar 3 lazi, am deja 50 de kile, nu am decat 10 lazi, presimt ca va mai trebui sa cumpar... Abia am bagat o parte din hainele pt Erika de 3 si 4 ani, cateva jocuri, cateva asternuturi, cateva carti de-ale Elizei.
Nu stiu cum naiba e cu bagajele astea... Cand ai un teanc de haine in brate, e usor.
Cand le bagi intr-o valiza ca sa pleci in concediu, zau, bagi 5 tricouri, 2 chiloti si 2 pantaloni si ai 20 de kile la aeroport
Presimt ca voi depasi lejer 200 de kile la cargo, dar tot e mai bine decat sa le caram noi in valize....

Am fugit sa bag si o tava de seminte, cred ca imi iau si cu mine o punga de 2 kile, tot zicea Biri sa ma bucur din plin!!

Fetele de prin strainataturi unde nu exista vopsea de oua, va reamintesc de metoda lu' Capri de vopsit oua, cu hartie creponata. www.activitaticopii.ro/oua_vopsite_in_hartie_creponata" target="_blank">AICI Ca mie mi-au zis fetele din Canada sa imi iau vopsea daca vreau oua colorate, n-am priceput de ce nu e vopsea in Canada... Numa' ca si eu le vopsesc tot cu hartie creponata, deci am scapat de o grija la bagaje Oricum trebuie sa imi iau seminte de leustean si inca cateva de-astea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serbanica spune:

Eu din aprilie dupa Pasti ma mut la casa dar pe Serban nu pot sail iau inca cu mine pt ca trebuie renovata asa ca el ramine cu tata si cu mama mea dar nu imi fac griji.Tata a fost si pt mine ca o mama el ne spala pe mine si pe sora mea ,la gatit nu se baga dar daca eu ii pregatesc lui Serban ii da nu improvizeaza niciodata.Stiu ca in septembrie am fost la o nunta in Timisoara si am plecat de dimineata,eu i-am lasat mincare lui Serban dar baietelul meu nu a vrut sa manince mama mea a vrut sa ii fac altceva imediat dar tata pina cind nu m-a sunat si nu m-a intrebat nu a lasat-o sa ii faca.Asa ca pot sa plec oriunde cine e cu tata parca e cu mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salutare si de la noi! Sunt cam pe fuga, asa ca doar cateva idei:

VIO de Timisioara, eu zic ca daca tu simti ca nu mai poti e timpul sa intarci, cum sa fii o mama denaturata, cate mame in ziua de azi mai ajung la performanta ta, de a alapta pana dupa un an jumate??? Jos palaria in fata ta, cu sotul nu stiu exact cum sa procedezi, eu i-as spune ca asa Miruna va plange in viata dupa multe lucruri si voi nu veti putea sa i le dati pe toate, din pacate, dar asta nu va face parinti denaturati... Oricum la varsta asta laptele tau nu are o functie nutritiva esentiala si la urma urmei daca pui in balanta avantajele si dezavantajele Miruna are mai multa nevoie acum de o mama echilibrata si senina decat de substantele pe care i le mai poate oferi laptele matern...

MONA, e tare complicata situatia ta, sa dea Dumnezeu ca in vara sa reusesti sa te titularizezi ca sa faci primii pasi spre independenta financiara. Nu spun asta pt. un eventual divort ci pentru ca asta iti va creste cu siguranta autostima si poate determina o reactie pozitiva si din partea sotului tau. Sanatate puiului mic!

KATA, multa sanatate sotului!

ANKA, nr. tau de celular pana cand mai e valabil? Ca ma gandesc ca inainte de a pleca renunti la el, nu? As vrea sa te sun candva, sa-ti fac urari si alea-alea live inainte de plecare, dar nu stiu cand ar fi cel mai bun moment, seara poate? Ca stiu ca esti tare ocupata acum.

MADA UK, felicitari pentru reinceperea scolii!! Multa bafta!

YAEL, chiar ma intrebam cum mai sunteti. Superbe cuvinte!

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 29+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Sa ma trezesc in fiece dimineata luminat de raza unui zambet; sa fac o reverenta zilei, pentru tot ce-mi va oferi; cu mintea curata sa-mi incep munca; sa am clar in gand, chiar si atunci cand fac lucruri marunte, scopul ultim al muncii mele; sa-mi intampin semenii cu zambetul pe buze si iubire in inima; sa fiu bland, amabil si curtenitor in fiece clipa; sa adorm mangaiat de satisfactia lucrului bine facut - asa mi-as dori sa decurga mereu zilele mele." (Thomas Dekker)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Mona, ma intrebai cum e cu 3 copii. N-as putea sa-ti spun mai bine decat Yael (Vikinga). Sunt in totalitate de acord, am o familie implinita si mai mult n-as putea cere vreodata.
Mai relaxata si fericita decat acum n-am fost niciodata.
Restul vin de la sine, sanatosi sa fim.

Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput