Mamici cu 2 pitici (14)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Mada, stiu cum e maclaren ca am la Vlad, tot triumph, suntem foarte incantati de el. Ah, si eu ma gandesc daca n-ar fi bine sa-mi iau un wrap, sa o tin pe Andra in el si pe Vladuc sa-l iau cu caruciorul lui. Inca ma mai gandesc la varianta asta, oare nu se invata in wrap si refuza caruciorul ulterior ?
Cam asa ma gandisem si eu ca dupa 6 luni poate e mai bine dar perspectiva atator luni ma cam sperie drept sa-ti spun, parca ar fi o vesnicie, mi se pare ca trec asa greu zilele, de unde pana acu’ parca zburau pe langa mine …
Iti permit bineinteles, orice sfat este binevenit si iti multumesc pentru ca aloci timp scriindu-mi din experienta ta de mamica. Dimineata la un moment dat cam asa am procedat, daca am vazut ca nu-l conving m-am retras intr-o camera dar in vizorul lui, am luat culorile si o carticica si m-am apucat sa colorez, eram disperata, nu stiam ce sa mai fac. Dupa vreo 3-4 minute (timp in care urletele scadeau ca intensitate) a venit incetisor curios sa vada ce colorez.
Eu nu-i spun ca n-are voie la surioara lui insa ceilalti da desi insist sa nu faca asta. Insa stau oarecum cu teama sa nu-i faca vreun rau. Deja ma ajuta, imi aduce pampersul de bebelus, il arunca pe cel folosit, etc.
Multumesc pentru incurajari, sa dea Dumnezeu sa fie bine.
Da, sunt foarte apropiati ca varsta mezinii nostri. Sa-ti traiasca fetitele, sa fie sanatoase.

Dani, mami fericita de

Vlad Andrei 23.06.2008 si Andra Elena 31.03.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Dani ms.
Mai nu cred sa fie vb de obisnuintza cand e asa mica ideal e daca esti sg cu ei o pui pe ea in de ala de bb eu am avut de la tomy modelul asta si Vlad in carucior si cand e si tati poate tati sa o tina pe bebitza in port bb ala si tu sa il tii pe Vlad de manutza sa mai vb cantati etc. Oricum ala triumph dupa ce face printesa 3 luni eu zic ca e ok ca nu e asa rau la ultima treapta poti in cel mai rau caz sa pui o paturitza pe spate si il mai nivelezi. Na nu ca insist sa iei de ala da iti zic ca la noi a fost f util si ca mama cu doi copii la cumparaturi sau pe la banci la plati si etc e mult mai simplu cu unu dublu.
Legat de restul lumii eu i-as instrui f bine eus mai sincera din fire si zic pe fatza ori lasa copilul in pace ori la revedere si gata. E bebitza mica da nu e de portelan si sigur nu se sparge, normal ca trebuie supervizat cand e cu bb ca ei sunt mici si nu stiu inca cum e cu durerea si etc, dar trebuie si ei lasati sa se cunoasca sa interactioneze ca daca ii tot zice lumea nu pune mana nu te du langa ea nu fa aia nu fa aia nu e bine. Cum ziceam si la Ari am evitat faza cu nu-ul sii ziceam ai grija iubita la ochisori sau ai grija la manutze sa nu strangi prea tare.
Faptul ca te ajuta e semn bun, da na ii trebuie si lui timp sa se adapteze la noua venita in familie ca e un shock to the system pt el ca na dintr-o data mai e cineva mic si care primeste multa atentie in casa.
Stiu ca par f multe cele 6 luni mai ales cu multe treziri noaptea si mai ales in momente de alea cand cum adoarme unul si zici ca te poti pune jos se trezeste celalalt si tot asa, da sfatul meu pt primele 3 luni cand poti dormi sau te poti odihni fao lasa lumea ordine si curatenia, faci si tu cum poti mai incet mai asa ca nu vine ctc-ul sa verifice, fa strictul necesar incearca sa mananci sanatos sa ai energie si incearca sa nu sari peste mese desi stiu ca e greu cu doi copii mici, dar si asa esti depresiva macar sa incerci sa ajuti situatia si na in wknd profita si tu de o ora macar sa sta intinsa in liniste sau sa faci un dush fara graba ca plange bb sau cine stie ce si na ajuta si astea putin la "pisic".
Nu pui niste poze cu voi sa admiram pisoii mici/

_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A & A

Mergi la inceput

Mada, sa-mi spui si mie ce model de sling ai avut sa-mi fac idee. Eu as vrea wrap, parca mi se pare mai safe.
Ooof, desi imi place sa fie casa curata si toate la locul lor, imi dau seama ca este imposibil acum si nici nu ma mai gandesc la asta. Important este sa am ragaz sa ma joc cu Vlad, sa-i hranesc pe amandoi, sa le ofer confortul psihic de care au nevoie, sa creasca linistiti, nu cu o mama disperata ca nu-i dat cu mopu' in bucatarie.

Poze am descarcat cateva, le poti vedea aici :
http://picasaweb.google.com/danicris28/SorelinaDeVladuc#

Multumesc frumos inca o data pentru sprijin, inseamna enorm pentru mine.

Dani, mami de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Dani noi www.tomy.co.uk/products/freestyle-classic-carrier-beige/default.aspx?parent=891" target="_blank">asta il avem, ca il am si acuma da nu l-am mai folosit. Eu am fost f multumita cu el ca statea fata f bine iti da si o babetica la el si sta f bine la spate, nu se ridica sau sa se miste si etc.
Eu te inteleg legat de curatenie eu fac in fiecare sapt de sus pana jos spal mereu aspir de doua trei ori pe sapt si sterg, seara de seara aranjez toate la loc frumos si etc, deci na am si eu piticii mei.
Ce scumpei isss si pisicutza mica ce dulcei, asa micutza toata in moses basket. Superbi sa va traiasca si sa creasca mari, frumosi si sanatosi.

_
Just living is not enough. One must have sunshine, freedom and a little flower.
Mami de A & A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Off, cand va aud povestind despre bebelusi devin cumva nostalgica dupa vremea cand Lucia era o gargarita mica.
Dani, nici eu nu sunt de acord ca cel mare sa fie tinut departe de cel mic. Eu nu l-am tinut pe Stefan departe desi el mergea la gradinita si stiam ca e mereu posesor de virusi. Insa am considerat ca o viroza o sa-i faca mai putin rau Luciei decat daca as priva-o de prezenta fratelui ei. Eu sunt mai sentimentala poate insa am considerat ca relatia dintre ei merita toate eforturile si riscurile. Asa ca am incercat sa-i tin cat mai mult impreuna. Si faptul ca nu am avut ajutoare din exterior, am fost mereu cu amandoi peste tot. Daca mergeam cu Stefan la medic, o luam si pe Lucia si invers. Cand era el la gradinita treceam uneori pe la magazin cu Lucia si ii luam lui Stefan cate o jucarioara mica si cand ajungeam acolo ii spuneam: "uite sora ta ti-a adus o jucarie". Se bucura foarte mult.

Despre mersul afara... nu stiu daca pot sa-ti dau vreun sfat bun. Stefan mergea deja pe bicicleta cand Lucia era in carucior dar am vazut multe mamici cu bebelusi si cu copiii mai maricei folosind combinatia www.kinderwagen.com/abc-design-ride-on-kiddy-board" target="_blank">asta in care cel mare sta in picioare pe placuta din spate sau www.kinderwagen.com/abc-design-carry-soft-tragetasche-dark-brown" target="_blank">asta in care poti sa pui "sacosica asta cu bebe mic intr-un carucior dublu fie unul in fata altuia fie unul langa asltul. Despre purtatul lui bebe in wrap, nu stiu ce sa spun, pe Stefan l-am purtat mult in wrap caci strazile si trotuarele imi dadeau mult de furca si in momentul cand a fost prea greu sa-l mai car si l-am pus in carucior (avea vreo 3 luni) o vreme am avut distractie ca urla cat il tineau plamanii, se obisnuise sa o simta pe mama. Pe Lucia am pus-o din prima zi in scaun de masina si carucior si n-am purtat-o decat o singura data la piept asa ca n-am avut niciodata probleme cu plansul in carucior, facea parte din viata ei.

Despre faza asta de respingere... eu cred ca o sa treaca in curand. EU am patit ceva similar cu Stefan dupa ce l-am dus prima data la gradinita. Avea 20 de luni. N-a plans nici o clipa insa cand ma duceam sa-l iau se comporta de parca nu m-ar fi cunoscut, era complet indiferent, uneori chiar nu voia sa mearga acasa iar in drum spre casa de multe ori facea scandal in carucior. Nu a durat insa foarte mult, nu mai stiu exact cat. Stiu ca atunci l-am coplesit cu atentie, ma jucam mult cu el, ne prosteam mult, ma coboram la mintea lui si a trecut. Am citit ca o ora pe zi de prosteala impreuna cu copilul asigura o relatie solida cu copilul. Asa ca in functie de varsta copilului noi avem program de maimutareala zilnica (nu o ora dar 15 minute sigur) in care uneori suntem maimute, apoi rate, apoi pesti, apoi monstri sau dragoni si ne jucam, ne gadilam, ne strambam si ne luam portia de ras. Poti incerca si tu cand il vezi ca te respinge sa incerci sa mimezi un personaj caraghios si sa-l fugaresti prin casa putin. S-ar putea sa uite repede ca e suparat pe tine, chiar daca poate doar pe moment.

Uuuiii ce mult am mai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Of, si eu ma gandesc cu nostalgie la vremurile de acum un an

Dani, la noi diferenta e de 2 ani fara 8 zile.
Paul a primit-o foarte greu pe Ana - a lovit-o, a muscat-o de foarte multe ori, l-am tinut la distanta de ea mult timp (m-a rupt in doua, dar asta e el).
Acum o iubeste de numai, se joaca impreuna si e cu gandul intai la ea si dupa aia la noi.
Ana a fost foarte atasata de mine - Paul era mai independent la bebelush - dar dupa ce ea a inceput sa umble singura - la 11 luni - n-am mai avut bebelush.
Pentru mine greu a fost in primele 7 luni - insa pe mine ma mai ajutau bunicii - il duceam pe Paul de la 8-9 dimineata pana pe dupa-masa.
Poate tocmai pt ca l-am dus a acceptat-o asa greu pe Ana - insa n-am avut incotro, Ana imi sugea la 2 ore de obicei si nu reuseam sa-i tin pe amandoi - asta pana pe la 5 luni ale Anei. Dupa aceea, ne-am reintregit familia si s-a vazut progresul la relatia lui Paul cu Ana.

Varsta apropiata e tare buna o data ce treci de 6-7 luni - cel putin eu ii vad ce mult se joaca impreuna. Plus ca Paul o "invata" pe Ana de toate, ea e mereu cu ochii pe el si vrea sa faca tot ce face el - inclusiv pushi din picioare - mananca singura de la 1 an si 5 luni, vorbeste in propozitii de 5-6 cuvinte, repeta absolut tot ce spune Paul. Deja tine bine creionul - tot pt ca-l imita pe Paul.
Primul cuvant al Anei cand se trezeste e "Pauie" adica Paul..

Despre depresie, eu am avut tare puternica la Paul, cu Ana mai putin - desi imi lipsea grozav Paul - dar cum ti-au spus deja fetele, fie vorbesti cu cineva, fie te odihnesti - numai ca asta e mai greu cu doi bebei.

Paul mi-a facut multe istericale si cel mai frecvent se linistea daca ii distrageam atentia facand ceva interesant. Intotdeauna am povestit cu el cand se linistea "vai Paul ce rau ai plans, cred ca esti foarte obosit si cred ca te doare gatul/capul etc" incercam sa vorbesc despre ce simte el - si ii spuneam si ce simt eu.

Esti mamica si o sa gasesti calea potrivita pentru voi precis rabdare si ai incredere in tine.

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Apropo de curatenie, nici acum nu e cum era candva - ca sunt jucarii imprastiate peste tot - dar am invatat sa fac cat pot si cand pot si e foarte bine

Paul a mancat singur inainte de Ana, apoi numai ajutat de noi cand a vazut ca Ana primeste de la mine, am mancat impreuna zu ei intotdeauna, in felul asta eram si eu hranita, iar ei ma imitau si mancau. Acum au inceput fitzele.... zice unul "nu-mi place" numai asa - si celalalt incepe ca nu-i place ici lui... asta distractie... ii dau jos si-mi vad de mancat - dc sunt flamanzi li se face pofta si revin la masa... nu le-am fcut altceva de mancare niciodata - ca innebunesti asa - ce am avut aia a mancat toata lumea - dc nu, in cel mai bun caz primeau un fruct si gata.

Poate imi mai amintesc ... ce departe imi pare si totusi aproape

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Danicris
...
Poze am descarcat cateva, le poti vedea aici :
http://picasaweb.google.com/danicris28/SorelinaDeVladuc#

Multumesc frumos inca o data pentru sprijin, inseamna enorm pentru mine.

Dani, mami de

Vladucul tau e de-o seama cu Ana mea - a mea e din 13 iunie
Sa va traiasca - tare scumpi mai sunt si mie mi-e dor de bebe mic.....

(are noroc tata (nostru) ca am aproape 40 de ani ca altfel mai crestea unul )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Vin si eu cu o problema:
Fata mea care se cere la oala de n-spe ori pe zi a facut azi un ghem de caca in chiloti. De fapt mai nou vrea direct la toaleta, nu mai vrea la olitza. L-a vazut pe Stefan facand la toaleta ca si pe noi de altfel, la cresa foloseste toaleta asa ca vrea si acasa la fel. Nu a facut pipi in chilotei sau in scutec de cateva zile bune insa azi a facut caca in chiloti. Nu stiu ce sa cred. O fi apucat-o brusc posesivitatea fata de propriile excretii? Sau inca nu e pregatita sa i-l dea pe caca vasului de toaleta. Nu inteleg unde am gresit. Olita e inca in casa, ea hotaraste daca la olitza sau la wc. Eu n-am pus-o niciodata pe olita sau pe wc, a fost de fiecare data initiativa ei. Nu am tras niciodata apa de fata cu ea ca sa vada cum se pierd operele ei de arta...asa ca nu pricep de ce dupa cca o saptamana in care a facut fiecare picatura de pipi la olitza/wc, se apuca sa faca caca in chilotei. Si asta dupa ce se asezase de vreo 3 ori pe wc fara sa faca nimic. Poate nu e nimic si imi fac griji aiurea. Mi-am zis sa intreb totusi poate s-a mai intalnit careva cu o situatie similara.

Mergi la inceput

Servus, mamici.

Mada, saru’mana de aprecieri.

Claudia, tu esti nostalgica, iar eu abia astept sa creasca, asa de grea mi se pare perioada asta … Legat de tinutul departe de cea mica, la noi nici nu se poate pentru ca Vlad este scai dupa mine, nu ma slabeste deloc, absolut tot ce fac, fac cu el agatat de mine. Faza cu maimutareala tine si la noi, e innebunit sa ma vada tarandu-ma pe jos si imitand diverse animale. Legat de intrebarea ta, poate te ajuta fetele, al meu nici nu vrea sa auda de olita. Are vreo 3, se joaca cu ele, se aseaza pe ele imbracat dar tentativele mele de a-l dezbraca si aseza pe olita au fost … esec total. Mai asteptam, probabil inca nu este pregatit pentru asta.

Oana, tocmai cele 6-7 luni de care vorbesti ma inspaimanta pe mine. Sotul imi spune mereu sa ne bucuram ca suntem toti sanatosi ca timpul oricum trece. Sunt constienta de asta si multumesc lui Dumnezeu ca suntem bine toti insa am momente cand perspectiva aceasta indepartata ma sperie, parca trec asa greu zilele … Saru’mana pentru aprecieri.

Dani, mami de

Mergi la inceput