Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (48)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns enik83 spune:

offf fetelor..acuma am aflat ca doctorul la care ma duc nu-i prea de acord cu cezarienele.. dar eu nu ma vad nascand normal.. nu stiu ce sa fac..cu cat ma gandesc mai mult cu atat ma apuca spaima de nascut natural..
inainte eram linistita ca mergeam la clinica dar doctorul la care merg eu acum nu mai lucreaza la Eva..doar in spital...

17+ cu o minune de
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui enik83

offf fetelor..acuma am aflat ca doctorul la care ma duc nu-i prea de acord cu cezarienele.. dar eu nu ma vad nascand normal.. nu stiu ce sa fac..cu cat ma gandesc mai mult cu atat ma apuca spaima de nascut natural..
inainte eram linistita ca mergeam la clinica dar doctorul la care merg eu acum nu mai lucreaza la Eva..doar in spital...

17+ cu o minune de
poze

Uita-te la o cezariana si o sa-ti revii .
Hai serios acum, cumva o sa nastem toate, nu ramanem noi nenascute dar de niscaiva durere n-a sa scapam. Dar cine o sa fie mamica mandra dupa aceea? Fii si tu mai curajoasa ca n-o sa fie suferinta la nesfarsit. In general la nastere normala 1 zi inainte (norocoasele nasc si fara dureri), la cezariana 2-3 zile dupa. Si gata povestea, planifici pe urmatorul

PS. Se simte optimismul din mine? Deja imi fac sperante ca imi pun si mie epidurala de la dilatatie 2 cm si gata cu durerile cum ajung la spital (ca la ambele nasteri am ajuns cu dilatatie 2-3 cm, prima data m-am dat viteaza si am avut tot travaliul fara epidurala, a doua oara n-au vrut sa-mi puna pana la 6 cm din cauza cezarienei).
Pfoai ce m-as scoate sa nasc asa fara durere.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

enik, tu nu vrei natural! Eu nu vreau cezariana, imi e groaza de taietura! De ce nu iei in calcul naturala cu epidurala?

Va multumesc fetelor pe sprijin. Chiar aveam nevoie de voi!

22+
Vine o !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grety_niku spune:

burticute, va . plec si eu acasica!

16+ cu bebic rusinos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui adrianaBuc

Felicitari pentru carucioare, fetelor

Eu tocmai m-am intors de la gine, am fost cu ultimele analize si eco. M-a cuifulit bine de tot! Am tensiunea extrem de mare! 14 cu 8! Se pare, cf cantarului ei, ca am luat 5 kg in 6 saptamani si asta ar fi cauza pentru tensiunea mare, tensiunea uterina e mare, deci, daca nu fac nimic, am toate sansele sa dau in complicatii. Asa ca m-a luat de par si mi-a dat target sa slabesc 2-3 kg pana ma vede data viitoare, adica peste 5 saptamani. In plus, am luat fier degeaba! Nu am asimilat nici un pic, asa ca ar trebui sa trec pe intravenos, car enu mai e compensat (multumim statului roman) si costa cam 20 lei fiola. Uf! Am plans de nu mai pot!

22+
Vine o !

Adriana, du-te la masurat tensiunea dimineata. Sunt sigura ca va fi mai bine. Oricum nu o ai prea mare.
Kilogramele acestea 5 sunt tot ce ai luat de la inceputul sarcinii?
Asa patesc si eu, de la 18-20 de saptamani explodez, aproximativ 1kg/saptamana si uite asa bifez 20 pana la final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Oana,

eu am folosit reteta de mai jos...doar ca am facut aluatul la masina de paine si nu au iesit pufoase....plus ca prima data nu am fixat bine vasul si nu s-a facut aluatul asa ca a trebuit sa mai pun o data la dospit....

dupa ce am intins foaia primele le-am taiat cu un pahar, sa iasa rotunde, dar nu mi-au placut astea, pentru ca nu au crescut si nu erau pufoase....asa ca celelalte le-am taiat cu cutitul in forma de triunghi, am facut o gaura in mijloc si am trecut un capat prin acea gaura si au iesit ca niste fundite...foarte gustoase astea si la final am dat cu zahar pudra...

Gogosi pufoase care nu se intaresc

500 g faina
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie

Preparam maiaua din : Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu2-3 linguri faina, apoi se lasa la dospit. Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget. Se amesteca cu maiaua, apoi se pune treptat restul de faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste. Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci. Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald. Se imparte in 3. Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita. Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc. La fel porcedam si cu "partile" ramase .Inainte de a le pune in tigaie le mai aplatizati putin, dar doar putin.

Bulina 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Otilia , avem nevoie de imbarbatari de genul asta. Eu oricum stau linistita ca o sa doara ndiferent de varianta de nastere, asa ca vreau varianta mai buna pt organsimul meu si a lu' bb. O sa treaca...toate trec

Alina 19+ cu
gargarita

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

De fapt tocmai am primit de la o prietena o lista lungaaaa cu siteuri de hainute. Le pun aici, special pentru cine sta acasa si vrea sa-si clateasca ochii, sa goleasca buzunarul:

118. http://www.queenstyle.ro/disp.php

Eu nu le-am studiat inca dar o sa-mi fac de lucru cu ele.

oaaa! multumim!

Bulina 23+ cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adrianaBuc

Felicitari pentru carucioare, fetelor

Eu tocmai m-am intors de la gine, am fost cu ultimele analize si eco. M-a cuifulit bine de tot! Am tensiunea extrem de mare! 14 cu 8! Se pare, cf cantarului ei, ca am luat 5 kg in 6 saptamani si asta ar fi cauza pentru tensiunea mare, tensiunea uterina e mare, deci, daca nu fac nimic, am toate sansele sa dau in complicatii. Asa ca m-a luat de par si mi-a dat target sa slabesc 2-3 kg pana ma vede data viitoare, adica peste 5 saptamani. In plus, am luat fier degeaba! Nu am asimilat nici un pic, asa ca ar trebui sa trec pe intravenos, car enu mai e compensat (multumim statului roman) si costa cam 20 lei fiola. Uf! Am plans de nu mai pot!

22+
Vine o !

oofff, nu te mai supara! dar ti-a spus doctorita si ce si cum sa mananci? doar nu o sa treci acum la dieta... incearca sa nu mananci dupa 8 seara, ca acum avem digestia mai lenta, sa nu faci asocieri gen paine + cartofi, bea multa apa...incearca sa papi putin si des si daca ti-e foame ia un iaurtel, niste fructe uscate, fructe, un ardei sau un morcov crud...si mai taie din mancare...

stai linistita, sa fie si bebe linistit si o sa fie totul bine!

Bulina 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

Otilia, pana acum am luat 9 kg, din care 5 in ultimele 6 sapt. O sa incerc sa le dau jos, desi nu stiu cum voi reusi.

22+
Vine o !

Mergi la inceput