Depresie

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

ascultati-i pe acesti oameni

http://www.dianabostan.evonet.ro/depresie_anxietate.asp

DIANA

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Diana, nu am spus eu sa imi dea si xanax, mi s-a dat. nu am luat muulta vreme deloc, pt ca era doar in caz de urgente. in plus nu se ia mai mult de 7 zile ca da dependenta, asa ca avem doar 7 pilule. am luat pt atacuri de panica, nu pt insomnie. si oricum xanax nu tine decat o ora. pt insomnie m-am hranit cu somnifere usoare 1 sapt., tot ca sa nu dea dependenta. nu au functionat. nu ma mai tratez deloc cu xanax/ sleeping pills. nu merg la reccuring depression. urmez tratamentul meu de 2 luni,dr mi-a crescut doza de 3 ori. o sa mai iau cel putin 6 luni. nu am dormit luni... acum dorm si eu. uneori mai bine, uneori mai putin bine. cat ma bucuram ca prin 1 ora de somn, apoi ca nu ma trezesc decat de 2 ori pe noapte.
acum am mai iesit din adancuri. inca mi se pare ca am privirea aia in gol, obosita, nepasatoare si ca isi va da seama toata lumea. mai dureaza,o sa fie bine in spun. pt ca ma simt mai bine.
stiu cum e sa nu poti sa te ridici din pat, sa nu deschizi ochii chiar daca nu poti sa dormi, sa vrei sa nu existi, sa te interiorizezi, sa fugi de prieteni/oameni, sa intarzii la serviciu, sa nu iti pese ca poate sa te calce masina,etc. stiu cum e sa nu te intereseze nimic, sa te detasesi de tot, chiar si propria persoana. sa nu poti sa te speli,etc. sotul statea langa mine in baie ca sa pot face baie, sa nu intru in panica. ascultat muzica, cremuit, deschis pc- lucruri grandioase deja, de pe alta lume ...
la ultima vizita la dr. i-am dat de inteles psihiatrei sefe ca o prefer pe ea fata de dl din Nigeria(nu sunt rasista culmea ca doar si eu-s straina) si tot la ea ma duc vineri.
Problema mea s-a accentuat din cauza ca dr de fam mi-a dat trat doar de 2 sapt anul trecut. apoi a zis ca-s good to go cand eu aveam nevoie de macar cateva luni macar dupa cum zice dr psih.
nici eu nu-s happy la munca, dar pana cand ies complet la suprafata, nu ma gandesc la schimbare, nu vreau sa ma trezesc ca nu fac fata la nou, in plus rutina e f imp pt mine. asa ca fug la culcare. ca imi este somn si trebuie sa dorm pt ca acum pot
trebuie sa iasa ceva bun din tot amarul asta

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Emaimee , fii atenta.
Ti-am zis de dr mea si cat de bun a fost tratamentul ei ca sa iti spun cat de disciplinata este , te asculta si juma de ora si mai mult dacac crede ca e mai grav, face si psihoterapie cu tine . Tratamentul, fiecare antidepresiv se gandeste bine cam ce se potriveste cazului si omului dupa felul in care se prezinta. Si eu am insomnie cronica de cand am pierdut o sarcina... Cand am clacat anul trecut nu dormisem de o saptamana.
Fa orice , adica ia jumate de somnifer macar dar fa orice ca sa dormi , ,mai ales intre orele 21:00 - 24:00 si mai incolo . Culca-te devreme si lasa-te in voia relaxarii in pat . Trebuie disciplina.
Eu am avut si anxietate .

evita sa faci efort cat esti acuma , cat mai putin efort posibil ; acum e momentul sa te rogi la Dumnezeu , spune doar numele lui in gand , El stie ce ai tu nevoie

deci cat mai putin efort, iubeste-te , menajeaza-te

evita suiecte care te-ar supara

evita la telefon si face to face persoane care stii ca sunt dure cu tine , care nu te simpatizeaza , si la telefon ; cine te intreaa ce mai faci cum te mai simti , nu mai sta la explicatii , spune-le cand vei fi foarte bine le vei spune , nu te pierde in justificari

fii mai mult tacuta decat vorbareata , pt ca depresia oricum te goleste de energie , putina energie care o ai consum-o la strictul necasar

deci antidepresiv, somnifer pentru ca SOMNUL VINDECA JUMATATE APROAPE , e f important sa dormi noaptea bine pana te simti mai bine, ca ai reinviat

tine-te de tratament , dc ai posibilitatea la psiholog du-te , acolo sunt terapii de relaxare care alunga anxietatea , te vindeci de depresie si axietate

trtamentul tine minim 6 luni si e comtinuat de dr daca considera ca e cazul; intreruperea tratamentului inseamna sa recidiveze depresia si sa fii chiar mai rau ca inainte , trebuie sa duci paa la capat tratamentul , pentru ca exista un capat si exista vindecare , vei vedea ; alege-ti cu seriozutate doctorul psihiatru , daca vezi ca te scalda in tratamente care nu iti fac nimic , schimbi doctorul , mai bine vii in Romania si te trimit la doctora mea

sanatate multa , DIANA

Mergi la inceput

mersic mult, acum dorm toata noaptea. am scris prin ce am trecut.
sunt happy acum cu dra mea, ma asculta si o ora. de asta si am programare de la 9 vineri, sunt prima
am ritualul meu de culcare, ma culc de obicei la 9 odata cu fata mea. acum dorm f. bine. nu vreau sa iau somnifere, nu are rost.
nu prea sunt bisericoasa, sa spun asa legat de Dzeu, cred dar atat. nu ma intelge gresit, dar nu ma consoleaza/ajuta sa ma rog.
stiu ca trebuie urmat trat, nu am de gand sa renunt. nu am de ce.
evit tot ce stiu ca nu imi place/ ma irita: pana si filme cu violenta, etc.
am dezvoltat tehnici diverse pt ca nu am rabdare: de machiat rapid, imbracat rapid,etc. pt ca altfel orice lucru normal dureaza o vesnicie pana il fac.
anyway, nu am spus nimanui cam ma simt in afara sotului si surorii mele. deci nu am cui sa dau explicatii.
mersic mult de incurajari&oferta dr dr bun in RO, esti o draguta. insa viata mea e aici, de multa vreme, in Romania nu ma intorc decat in vacanta. si-s multumita de dr mea de acum, voi merge si la pshiholog.
fug ca incep munca

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

e , inseamna ca totul este bine

numai bine tuturor , o primavara frumoasa

p.s. nu era nevoie sa imi justifici la fiecare sfat al meu ce si cum , eu le-am scris pentru orice eventualitate . de exemplu legat de somn : e logic ca daca dormi bine nu ai nevoie de somnifer

in sfarsit , am cautat sa fiu de folos cu ceva, acu imi vad de ale mele , vorba ta , am si eu o viata aici , si inca una frumoasa

Mergi la inceput

sper sa nu te superi si imi pare bine ca vii cu sfaturi. nu ai de de sa te opresti. oricand poti sa le dai din partea mea. eu una nu ma voi opri sa dau sfaturi daca cineva trece prin ce trec eu. crede-ma ca ajuta(deja stii anyway) f mult sa vb cu cineva care a trecut prin asta, sa spui prin ce ai trecut/treci.
am vrut sa scriu, daca par prea iritata, scuze. nu ma explic, doar scriu- pt ca asa simt. asa sunt in ultima vreme,uneori- arici. scuze daca au razbatut pana la tine tepii.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Ema nu ai avut tepi deloc Esti intr-o perioada dificila, dar ai luat taurul de coarne si incerci sa te faci bine. Vei reusi. Fa tratamentul, mergi si la psiholog daca e nevoie, va fi mai bine in cateva luni. Medicamentele isi vor face efectul si atunci vei fi in stare sa te ajuti singura. Acum e greu, dar vei invata sa iti faci singura bine.
Curaj!

Mergi la inceput

Asa este Ema , nu ai tepi deloc , nici nu mi-a trecut prin cap asa ceva.
Consider ca am scris multe sfaturi din proprie experienta , am spus tot ce aveam de spus. Si un om mai vine la un subiect dar mai si incheie, isi arata resursele sa ajute si pe altii, dupa care fiecare trebuie sa aiba grija de el .

multa sanatate si vindecare rapida
hai ca poti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

imi pare bine ca existati si ca pot sa va citesc aproape zilnic. imi pare bine ca unele dintre voi pot da marturie despre iad...

am plans de multe ori citindu-va...dar n-am de ales...
nu m-as ridica din pat daca n-ar trebui sa am grija de fata mea...

nu vreau sa va incarc suplimentar. va imbratisez doar si ma bucur ca nu sunt singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Laina, trebuie sa mergi la un psiholog sa-ti faca o evaluare si daca e cazul si la un psihiatru. De ce sa te chinui cand exista solutii?
Nu trebuie doar sa te scoli pentru fetita ci s ate bucuri de viata impreuna cu ea. Ca nu-i decat una si trece Macar sa treaca frumos.

Mergi la inceput