Depresie
Raspunsuri - Pagina 11
celi-bia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andreeaben Am citit tot ce s-a scris.Draga mea,fetita tanara si frumoasa,cu suflet senin,nu te lasa coplesita de depresie,vino-i de hac!Nu e ea mai tare ca tine.Fa ce trebuie,ce te indeamna ratiunea si mintea,fa ceva pentru viata ta,lupta pentru linistea si familia ta,pentru sotul tau si implictit pentru tine!Si eu am depasit cu greu o situatie foarte grea pentru mine,acum 6 ani(doamne ce a trecut timpul)....am fost la un pas de dezastru,am pierdut ce aveam mai scump pe lume,dar...dar...am luptat,cu mine insami,desi simteam cum ma sfasie starea de neputinta,de rau interior,am plans,am urat,m-am urat,m-am ascuns de oameni,de toti...apoi,treptat,m-am trezit si am vazut ca TRAIESC,ca inca n-am murit si mi-am zis:ASTA E VIATA MEA!trebuie sa lupt cu ea si am luptat.In cazul meu n-a fost nevoie de terapie de specialitate,am depasit poate pragul ala,dar m-as fi dus fara ezitare,de fapt chiar am fost in vreo doua locuri sa intreb daca este cineva specializat pentru asa ceva,dar n-am gasit pe nimeni si atunci am devenit eu psihologul meu si am luptat cu temerile,demonii si suferinta mea si am invins. Iti tin pumnii si nu ezita sa ceri ajutor.Nu renunta.Noi suntem langa tine,daca ai nevoie,oricand! Andreea,mami de Andrei minunat |
Daaaa. asa zic si eu: Viata merita traita indiferent de circumstante... asta e singura pe care o avem, nu ne batem joc de ea. Din pacate vad in jurul meu oameni tot mai necajiti, depresivi si intr-o stare jalnica, cu EU-ul la pamant. Nu-i pot ajuta decat incuraja: TREBUIE sa-si spuna ca VA FI BINE. Pierzi sau castigi mergi inainte... parerea mea
www.celina-bianca.blogspot.com
blue eyes spune:
citat din mesajul lui celi-bia Daaaa. asa zic si eu: Viata merita traita indiferent de circumstante... asta e singura pe care o avem, nu ne batem joc de ea. Din pacate vad in jurul meu oameni tot mai necajiti, depresivi si intr-o stare jalnica, cu EU-ul la pamant. Nu-i pot ajuta decat incuraja: TREBUIE sa-si spuna ca VA FI BINE. Pierzi sau castigi mergi inainte... parerea mea |
Celi-bia, mesaje ca ale tale nu pot fi decat contraproductive.
Depresivul se lupa cu neputinta de a se bucura de viata, sufera cumplit si ajunge sa se retraga sau sa-si doreasca moartea.
INTELEGETI ODATA CA NU E UN MOFT, CI E O BOALA!?! UNA CUMPLITA!
Cuvinte de genul "viata merita traita, nu ne batem joc de ea" e ca o bata in capul bietului om bolnav, nu e ajutor.
Cei care nu stiti ce e depresia, va rog eu in numele celor care o cunosc, sa va abtineti de a da sfaturi. Daca ar fi asa usor, toti depresivii s-ar vindeca citind carti gen "365 de motive pentru a te simti bine in fiecare zi."
unducthable spune:
CORECT
depresia inseamna sa nu poti citi , sa nu poti sa te plimbi , decat dusa cu forta afara ,
sa nu poti manca , nu ai nici un interes pentru viata
cine vrea sa bage mesaje formate din cuvinte care mai de care mai entuziaste EU VA ASIGUR CA NU AU NICI UN EFECT LA UN OM DEPRESIV
trecerea spre vindecare se face prin lupta sufletului cu ce poate fi mai greu si mai negru, nici un cuvant nu ajunge pana acolo, decat Dumnezeu si mersul la medic neaparat , PSIHIATRU SI PSIHOLOG
este ultim oara cand mai atrag atentia prntru ca eu m-am vindecat DAR AM FOST IN IAD SI AM REVENIT PRINTRE CEI VII si va spun fara ocolisuri duritatea acestei boli
LA REVVEDERE si multa sanatate , cei cu adevarat bolnavi , aveti mare grija , e o boala a sufletului si nu e de glumit
DIANA
"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf
celi-bia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui blue eyes
Celi-bia, mesaje ca ale tale nu pot fi decat contraproductive. Depresivul se lupa cu neputinta de a se bucura de viata, sufera cumplit si ajunge sa se retraga sau sa-si doreasca moartea. INTELEGETI ODATA CA NU E UN MOFT, CI E O BOALA!?! UNA CUMPLITA! Cuvinte de genul "viata merita traita, nu ne batem joc de ea" e ca o bata in capul bietului om bolnav, nu e ajutor. Cei care nu stiti ce e depresia, va rog eu in numele celor care o cunosc, sa va abtineti de a da sfaturi. Daca ar fi asa usor, toti depresivii s-ar vindeca citind carti gen "365 de motive pentru a te simti bine in fiecare zi." Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea! Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria! _ |
Am raspuns unui mesaj care spunea cam acelasi lucru ca al meu, dar tu ai ales sa te legi de mesajul meu. OK, poate nu am dat cel mai bun sfat cu putinta din cauza ca eu nu sunt depresiva, dar ce spui tu "INTELEGETI ODATA CA NU E UN MOFT, CI E O BOALA!?! UNA CUMPLITA!" e ciudat. Eu nu ca nu am inteles cam sta treaba, dar din moment ce cineva in depresie cumplita o pus intrebarea pe un forum public, mi se pare just sa primesca tot felul de informatii. Nu-i poti spune omului doar sa meraga la doctor si se va rezolva, caci daca dorea doar asta nu mai intreba nimic pe forum. Iar daca a intrebat inseamna ca are nevoie si de incurajari.
Crede-ma ca nu doream sa dau cu bata in cap la nimeni si scuze daca am jignit pe cineva pirn ceea ce am spus. Daca depresivii nu au nevoie si de sfaturi de la oameni afara din sfera depresiei lor atunci poate ar trebui doar sa merga la medic si sa nu mai puna intrebari pe forumuri.
unducthable spune:
nu exista lume normala si depresivi ... o impartire urata si neadevarata
e ca si cum am desparti pe cei care NU AU ABSOLUT NICI O BOALA de cei care au cate ceva , boala mai serioasa sau mai usoara
depresia e o boala de care te poti vindeca , e o boala pe care sa o iei in serios asa cum am spus si te vindeci ; daca a avut puterea cea deprimata sa scrie pe forum , eu o asigur ca sufera de o depresie usoara chiar
pentru ca depresia asa cum este ea , te face sa nu ai chef si sa nu poti sa deschizi nici calculatorul
deci mi-am dat seama ca sufera de o depresie mai usoara , am atras insa atentia ca daca amana sa ia masuri serioase , se poate agrava , asta e sigur
stiu ca ati fost bine intentionate , mai ales ca nu ati fost , deci vorbesc la trecut, nu ati fost deprimate , dar cu atat mai mult , daca nu ati trecut printr-o anume boala , e aiurea sa vina oameni care nu au nimic in comun cu acea boala si sa dea sfaturi
eu zic asa, fac pariu cu voi ca fiecare dintre noi avem cate o boala , nu neaparat grava, sau am avut sau vom avea; e bine sa apelam la Dumnezeu si la doctori , sfaturi de la ceilalti sunt "hai sa vorbim discutii" ; nu e vina voastra ca fata ne-a anuntat pe forum ca are un episod depresiv , dar stiu sigur ca mai bine nu se simte , pentru ca nu cu sfaturile noastre se face bine
multa sanatate !
Diana
Gabrilici spune:
Butterczup, tu ce mai zici?Esti mai bine?
Am trecut si eu de doua ori prin depresii destul de urate.Nu imi venea sa ma dau jos din pat, nu gaseam motive sa fiu vesela, sa fac ceva sa ma scot din stare.Ma repet:e bine ca ai putut vorbi despre asta pe forum.Inseamna ca ai reusit sa te da jos din pat, ai admis ca ai o problema si cauti o solutie si pe aceasta cale.O sa treaca usor usor.Iti doresc sa nu ajungi sa iei medicamente.Daca mai poti vorbi cu cineva din casa despre starea ta, e f bine.Asa simteam si eu,ca vegetez.M-a ajutat un pic faptul ca mergeam la inot cu sotul si la o plimbare scurta zilnica.Fa ceea ce-ti place si o sa vezi ca usor o sa treaca si depresia.
Pentru tine si
Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa
celi-bia spune:
citat din mesajul lui unducthable nu exista lume normala si depresivi ... o impartire urata si neadevarata e ca si cum am desparti pe cei care NU AU ABSOLUT NICI O BOALA de cei care au cate ceva , boala mai serioasa sau mai usoara depresia e o boala de care te poti vindeca , e o boala pe care sa o iei in serios asa cum am spus si te vindeci ; daca a avut puterea cea deprimata sa scrie pe forum , eu o asigur ca sufera de o depresie usoara chiar pentru ca depresia asa cum este ea , te face sa nu ai chef si sa nu poti sa deschizi nici calculatorul deci mi-am dat seama ca sufera de o depresie mai usoara , am atras insa atentia ca daca amana sa ia masuri serioase , se poate agrava , asta e sigur stiu ca ati fost bine intentionate , mai ales ca nu ati fost , deci vorbesc la trecut, nu ati fost deprimate , dar cu atat mai mult , daca nu ati trecut printr-o anume boala , e aiurea sa vina oameni care nu au nimic in comun cu acea boala si sa dea sfaturi eu zic asa, fac pariu cu voi ca fiecare dintre noi avem cate o boala , nu neaparat grava, sau am avut sau vom avea; e bine sa apelam la Dumnezeu si la doctori , sfaturi de la ceilalti sunt "hai sa vorbim discutii" ; nu e vina voastra ca fata ne-a anuntat pe forum ca are un episod depresiv , dar stiu sigur ca mai bine nu se simte , pentru ca nu cu sfaturile noastre se face bine multa sanatate ! Diana "Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc." http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf |
Foarte bine punctat, ai exprimat exact ce am gandit eu, dar ca sa nu lezez nu am mai spus altceva. Sper sa nu se fi suparat nimeni pe mine caci nu am avut intentii rele. Am spus ce am crezut eu de cuviinta, dar ce nu-mi place e ca unii sar imediat ca si cum ai avea ceva personal cu ei. Eu sunt un om care evita conflictele si tocmai de aceea nu-i inteleg pe artagosi indiferent de unde vin ei si presupusele neintelegeri.
Sper doar sa nu trec prin depresie niciodata, dar daca se va intampla voi aveam nevoie de incurajari din inima, asta e sigur.
emaaimee spune:
offf, imi pare bine ca exista subiectul asta. am tot citit si ezitat sa scriu. pt ca stigma unei bolii psihice este prezenta peste tot si trebuie sa te ascunzi.
ma bucur ca scrieti prin ce ati trecut.
imi este f greu sa scriu pt ca trec prin ce treci tu, butterczup.
da-ne un semn, esti, ok?
acum, sa ma prezint si eu: depresiva, 33 ani, ma tratez(pastile): vineri am iar programare la pshihiatru, apoi sper pshiholog. am stat si acasa 2 sapt. pt ca nu putem munci: ma uitat in gol la pc la serviciu, nu vroaim sa ma trezesc, sa mananc, nu ma interesa nimic, nu aveam putere/vlaga,nu am mai reusit sa fac sport, aveam crampe, ma durea/intepa tot corpul, aveam atacuri de panica, mai ales declansate de faptul ca nu am dormit o noapte intreaga intai, apoi altele si altele. am slabit, mi-am revenit. e f goaznic sa fii si obosita si toate simptomele. si chiar daca stii ca esti norocoasa ca ai o fam care te iubeste, un copil pe care il adori, totul parca e in van. nu poti iesi din pustiu. iar autosugestia va spun garantat ca nu merge.
OCD(obsessive cumpulsive disorder am si eu), de cand am fata sunt speriata ca se imbolnaveste iar, obsedata chiar, fiindca se imbolnaveste usor.
am mers la dr(dupa dr no.5 am ajuns unde trebuie), m-am saturat de luat la capat de atatea ori aceasi poveste, dar nu m-am lasat. mi s-au dat pastile la care am avut reactie adverse urate/aproape sa fac poc si a trebuit sa ajung la urgenta cu perfuzie, am schimbat pastilele. am luat somnifere sa pot rezista. am luat xanax.
so, am citit tot ce se poate citi despre pb pshihice, cauze, depresii, dieta, lifestyle, etc.
sfaturile nu ajuta, dar daca stii ca mai trece cineva prin ceea ce treci tu, te simti altfel. eu sunt usurata ca v-am gasit aici
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
unducthable spune:
ce am observat , timpul depresiei , iei tratament si te simti mai bine , ceea ce e o minune de la Dumnezeu
sa nu care cumva sa deschideti internetul si sa va treZiti pe forumuri cu oameni depresivi cu anii , pt ca nu si-au dus tratamentul pana la capat sau nu au luat trtarmentul dat de doctor, sau schizofrenici , sunt fff multi , tineri ... si multe alte boli, bipolara si altele
depresia e cea mai usoara dintre boli si te poti vindeca
ca o comparatie , e ca o raceala fata de pneumonie cu complicatii si riscuri de complicatii , e diferenta intre o stare temporara si o stare de coma , caci schizofrenia e adevarata bola a creierului , e incurabila , m-a pus pacatul si am citit pe forumuri dar m-am oprit la timp , NU CITITI DESPRE BOLI PE INTERNET , va rog eu
am mai pus , mai pun o data video cu dovada de la oamenii care au fost bolnavi si s-au luptat si s-au vindecat de deprsie
unducthable spune:
citat din mesajul lui emaaimee offf, imi pare bine ca exista subiectul asta. am tot citit si ezitat sa scriu. pt ca stigma unei bolii psihice este prezenta peste tot si trebuie sa te ascunzi. ma bucur ca scrieti prin ce ati trecut. imi este f greu sa scriu pt ca trec prin ce treci tu, butterczup. da-ne un semn, esti, ok? acum, sa ma prezint si eu: depresiva, 33 ani, ma tratez(pastile): vineri am iar programare la pshihiatru, apoi sper pshiholog. am stat si acasa 2 sapt. pt ca nu putem munci: ma uitat in gol la pc la serviciu, nu vroaim sa ma trezesc, sa mananc, nu ma interesa nimic, nu aveam putere/vlaga,nu am mai reusit sa fac sport, aveam crampe, ma durea/intepa tot corpul, aveam atacuri de panica, mai ales declansate de faptul ca nu am dormit o noapte intreaga intai, apoi altele si altele. am slabit, mi-am revenit. e f goaznic sa fii si obosita si toate simptomele. si chiar daca stii ca esti norocoasa ca ai o fam care te iubeste, un copil pe care il adori, totul parca e in van. nu poti iesi din pustiu. iar autosugestia va spun garantat ca nu merge. OCD(obsessive cumpulsive disorder am si eu), de cand am fata sunt speriata ca se imbolnaveste iar, obsedata chiar, fiindca se imbolnaveste usor. am mers la dr(dupa dr no.5 am ajuns unde trebuie), m-am saturat de luat la capat de atatea ori aceasi poveste, dar nu m-am lasat. mi s-au dat pastile la care am avut reactie adverse urate/aproape sa fac poc si a trebuit sa ajung la urgenta cu perfuzie, am schimbat pastilele. am luat somnifere sa pot rezista. am luat xanax. so, am citit tot ce se poate citi despre pb pshihice, cauze, depresii, dieta, lifestyle, etc. sfaturile nu ajuta, dar daca stii ca mai trece cineva prin ceea ce treci tu, te simti altfel. eu sunt usurata ca v-am gasit aici ALAPTATUL HELPLINE de piticotu' uriash m-am facut maricica POVESTEA MINUNII |
PAREREA mea este ca ce ti-au dat tie sa iei a fost asa ...ca o joaca si .. la misto ; si la ce ai spus tu sa iti dea XANAX ? e ca extraveralul cand tu ai insomnie cronica .. adica vax
nu vreau sa fac publicitate
am avut si eu acum un an , aprilie, aveam tratament FFF PRPST dat de o doctora care cica era buna, 2 luni de zile nu m-am dat jos din pat si nu am vrut sa v cu nimeni , am crezut ca voi pierde tot ce am mai scump in viata , inclusiv viata
Dumnezeu a facut sa ajung la dr psihiatra de vreo 40 ani , tanara , inteligenta , mi-a dat tratament
: in 2 saptamani dupa ce am inceput tratamentul ei ma mutasem inapoi in casa mea alaturi de sotul meu cel drag si M-AM DUS LA SERVICI si de atunci nici macar o zi libera nu am cerut , tratamentul e pe sfarsite , eu sunt acuma mai sanatoasa decat inainte
zici ce esti in pustiu , da , suntem in pustiu, intr-o prapastie , intr-o vagauna de unde nu doream sa mai ies , proabil ca asa simti si tu