*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (105)*
Raspunsuri - Pagina 17
Hera25 spune:
Am si eu o intrebare: voi cum le dati la copii carnita?
Lorena o refuza. Nu mai merge in nici o varinata, nici tocata marunt, nici fasii, nici sa-i dau asa bucata in manuta. Intr-un timp i-o blenduiam si i-o amestecam cu putin morcovel sau cartofior asa de gust si sa nu fie prea uscata sa o poata inghiti, insa acum nu mai vrea. Alteori o manca asa, ii dadeam in manuta si rodea la ea, dar nu multa caci se plictisea.
Sfaturi ceva, idei, pls.
Fericita mamica de
Lorena Elena 07.11.2008
Mirtha spune:
Incerc sa revin cat de repede pot , dar citeva idei asa fugitiv incerc sa emit :
1.Bucatile de carne sa fie cat mai moi , poti incerca mai patratoase daca fashiile nu ii plac.
2.Dimensiunea cat podul palmei bebelului , ulterior cand invata sa rupa din bucati aceastea putind fi si mai mari.
3.Daca suspectezi ca maninca insuficienta carne incearca sa pui la fiecare masa cite o bucatica.
4.Preparata la teflon (coapta , fara ulei)sau la cuptor in vas yena cu putin ulei , sare , putina apa este mai gustoasa decat fiarta sau innabusita.
5.Incearca si perisoarele de pui pe dimensiuni mai mici cat sa le poata cuprinda cu mina.
6.Poti prepara tot la teflon , fara ulei , sau chiar la yena peste file. E cel mai moale sortiment de carne si are o textura in general acceptata de copii.
Scuze pentru mesajul telegrafic nu stiu daca mai pot intra , eventual dupa ora 20,30. Succesuri !!
| Citat: |
| citat din mesajul lui Hera25 Am si eu o intrebare: voi cum le dati la copii carnita? Lorena o refuza. Nu mai merge in nici o varinata, nici tocata marunt, nici fasii, nici sa-i dau asa bucata in manuta. Intr-un timp i-o blenduiam si i-o amestecam cu putin morcovel sau cartofior asa de gust si sa nu fie prea uscata sa o poata inghiti, insa acum nu mai vrea. Alteori o manca asa, ii dadeam in manuta si rodea la ea, dar nu multa caci se plictisea. Sfaturi ceva, idei, pls. Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008 |
Alina
mama de
Eva Ioana (17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.
malinas spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Hera25 Am si eu o intrebare: voi cum le dati la copii carnita? Lorena o refuza. Nu mai merge in nici o varinata, nici tocata marunt, nici fasii, nici sa-i dau asa bucata in manuta. Intr-un timp i-o blenduiam si i-o amestecam cu putin morcovel sau cartofior asa de gust si sa nu fie prea uscata sa o poata inghiti, insa acum nu mai vrea. Alteori o manca asa, ii dadeam in manuta si rodea la ea, dar nu multa caci se plictisea. Sfaturi ceva, idei, pls. Fericita mamica de Lorena Elena 07.11.2008 |
Si David a devinit foarte "fitos" la mancare in ultima vreme,dar am mereu succes cu carnita cu legume la cuptor.Tai marunt carne, cartofi si morcov, pun multe verdeturi (am amestec de verdeturi Provensal pt carne de pui), usturoi, un pic de ulei si un strop de apa si bag la cuptor in vasul de jena.Mancarea asta m-a scos mereu din criza.La fel o pregatesc si pentru noi, doar ca bucati mai mari, cam asta e ideea la David, sa nu-i mai dau mancarici, ci mancare de la noi. Mare succes au avut la David chiftelutele, dupa modelul Bertha, copate la cuptor si sosul de paste cu carne de pui sau peste (3-4 rosii, ardei rosu, usturoi, ceapa toate blenduite amestecate cu carnita sau peste).
ginye55 spune:
Neatza!
Va invit la
!
Criss
de regula, cand il las la mama, piciul e f cuminte.
Aseara am fost in vizita la fosta mea diriginta din liceu, cu niste foste colege. Cate amintiri...cand a trecut timpul? Tb sa recunosc ca in week-end-ul asta m-am relaxat mai mult ca nicioadata. Am tinut-o numai in vizite. Asa s-a nimerit. SI tare bine a fost. ![]()
Flori, mami de
Eduard Stefan (12.10.2008)
Otiliav spune:
Neata!
Vesti de pe front. Am reusit sa o fentez pe Elisa, s-a trezit la 7 si cand a venit la mine s-a trezit si Ana si eu m-am ridicat repede din pat. S-a luat la joaca cu Ana si a uitat sa ceara tata asa ca am zis sarumana si am plecat la servici. Nici nu trebuie sa-l mulg, dupa2 zile nu-i deloc tare, e neproductivul care cred ca a secat de tot.
Vad ca Flori si-a incarcat bateriile 
Hera, cat mai marunta si imprastiata in cat mai multa zeama de ciorba. Asa nu o simte Elisa. Doar crochete de peste vrea bucatele. Dar Elisa mea are 3 dinti asa ca nu ma mir ca nu vrea bucatele patratoase mai tari.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 19+ 
bertha spune:

Suntem singure ca fetele, baiatul a reinceput gradinita. Da, Doamne, sa tina cat mai mult, sa nu mai apara alte raceli!
Au fost bunicii la noi cateva zile, i-a topit buburuza cea mica, dupa vreo juma' de ora de priviri circumspecte, a cerut s-o ia in brate si se ghemuia la pieptul lor, mai ramanea doar sa toarca.
E mare pisicoasa.
Ca tot vorbeati de alaptat, azi copiii mei sunt la egalitate, pt ca Ioana are un an, 4 luni si 3 zile, excat cat a supt si frate-su. De maine, ea preia conducerea.
Eu pe langa epuizarea fizica si psihica, pot sa ma plang putin de obsesia Ioanei pt alunele mele (si am destule
). In timp ce suge, ma pipaie cu ambele maini, cautand alune in relief cu care sa se joace. O mai tin de munute, ii mai distrag atentia, dar nu prea functioneaza si deja ma enerveaza la culme obsesia asta.
Ginye, multumim pt cafea!
Ma bucur ca te-ai relaxat, deci poti face tu cafeaua toata sapt, da?![]()
Hera, nu stiu ce alt sfat sa-ti dau decat sa-i toci f fin carnita. La noi carnea e singurul aliment care nu a fost refuzat niciodata, mananca bucati f mari, rupe, mesteca, tot tacamul.
Legat de kg, aratai atat de bine cand te-am vazut eu asta-vara, dupa aerobic cred ca esti de revista. Serios, daca n-ai mai pus de asta-vara, stai linistita, arati super.
Malinas, ma bucur ca David apreciaza chiftelutele. Poate imi pune o vorba buna la Ioana, ca la ea inca n-au succes.
Ioana a prins gustul senzatiilor tari si periculoase: se ridica in genunchi sau chiar in picioare in pat si se arunca apoi pe burta. Evident ca n-are nici cea mai mica intentie sa se asigure ca nu va da cu capul de tablie sau nu va cadea din pat. Stau cu ochii pe ea ca pe butelie. Alta schema: sta pe covor in picioare, se ridica pe varfuri si apoi isi da drumul in fund...pampersul sa traiasca.
Cred ca nu vrea sa uit cumva ca e nascuta in aceeasi zi cu Nadia.![]()
Bertha, mami de frumuseti rare -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Mirtha spune:
Eli am incarcat foto. Iar am gresit si am generat un nou albun in loc sa incarc la albumul deja existent. Incerc sa repar situatia cat mai repede. Nu sunt multe foto cu protagonistii .Data viitoare voi avea aparatul pregatit.
Hera am uitat sa iti spun cum ii servesc carnea. De pe la inceput i-am servit-o separat nu blenduita. Nu mai stiu daca i-am blendut-o de 5-6 ori penru ca am trecut ff. repede la bucata separat de mincare. Avantajul este ca treptat a invatat sa se alimenteze singura cu bucata de carne si am si stiut cam cat a mincat si ce a mincat la fiecare masa.Dezavantajul este ca nu recunoaste carnea din mincare sau ciorbe - face fitze si mai tot timpul trebuie sa ma un sortiment de carne separat de mincare. Am pus foto , scuzati dezastrul de murdariciune dar la noi asa se intimpla la fiecare masa. O las sa se alimenteze singura cat poate si apoi daca mai accepta mincare intervin eu sau sotul. Asa ca intotdeauna in foto la masa Eva e murdara din cap pina in picioare desi incercam sa o blindam cat mai bine.
http://entertainment.webshots.com/photo/2598383110104281140kbsCBS
Anes draguta esti super fresh in foto.
Aproape ca imi venea sa te ciup de obrajii ceia imbujorati prin ecranul pc-ului. Dar Remus a fost mult mai tare in dansul Piticului Heavy .
Otilia hai nu mai este mult si sunteti gata cu intarcatul. Distrasul atentiei merge si merge ok cu atit mai mult pe chestiuni de joaca. S-ar juca in nestire picii astia. N-ar minca , n-ar dormi daca ar fi dupa ei ci doar s-ar juca in nestire. Cand ai urmatoarea eco ??
Corina tu ai fost la eco ?? 
Daniela am reusit sa montam patutul cel nou . Nu am avut niciun fel de probleme de acomodare , a dormit ok , din momentul zero pina dimineata. 2 mici aspete negative : s-a trezit la 6,15 dimineata si a urlat din inima albastra ieri seara cand a vazut ca ii luam patutul cu zabrele din camera.
Vreau sa spun ca l-a jelit la propriu.
Cand a vazut ca luam patutul cu zabrele de la locul lui s-a agatat de el cu mainile , a urcat si cu picioarele pe laterale , se tine ca maimuta de zabrele urlind cat o tineu plamanii : nnaaaaa-nnniiii , nnnnaa-nnniiii.
Si bolborosea si ceva pe linga urlete. I-am explicat de nu mai stiu cite ori ca noul ei nani este patul pitic si intr-un final dupa ce a facut citeva tumbe cu tati prin noul patut a incetat sa urle.
Seara cand am plecat si noi la nani i-am lasat usa la camera deschisa iar dimineata pe la 6,15 cine crezi ca venea tiptil pe hol si statea cu nasul lipit de fereastra de la usa dormitorului nostru ??
Am pus aici o poza , din aceasta dimineata. E slaba calitativ , Eva doarme si am facut-o printr-unul din gemuletele usii. Cand se trezeste - nu mai dureaza mult - fac si alte foto mai clare.http://entertainment.webshots.com/photo/2942698570104281140jplOOU . Acum pot sa demontez si patutul cu zabrele si sa-l impachetam pentru bb2.
Revin un pic mai tarziu, se pare ca mestereste ceva pe la usa. Reuseste sa apese pe clanta cu oarece dificultati.
Alina
mama de
Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq
http://community.webshots.com/user/VacantainCroatiacuEva
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.
Amalia spune:
Mirtha scumpa foc Eva!
Se vede cu ce pofta papa din carnita aia!
Abia astept sa avem si noi masele, ca momentan papam carnita mai mult nemestecata
...ca nu se poate numi mestecat flencaneala pe gingiile goale.![]()
Ziceai ca mestereste pe la clanta...
...aseara am remarcat ca poate si Luca sa deschida usile
, deci musai sa-l masor sa vad la cat a ajuns. Nu spun cat era de fericit..ca juma' de ora asta a facut..a inchis si sa deschis usa
.
Astazi este soaaaare!
Matza mica era sa adoarma in carut, mijindu-si ochii sa se uite printre razele soarelui.
poze aniversare 1 an
oceanborn spune:
Neata!
Mirtha, wow, ce satisfactie s-o vezi pe Eva mancand asa cu pofta, si ce mutrite face
. oare o sa am vreodata ocazia sa -l vad si eu pe al meu savurand asa mancarea? si noi ne murdarim pana peste cap, dar Thomas folosete mancarea pe post de creme, ajunge prea putina in gura..
Bertha cunosc vanatul alunitelor, eu am una pe maxilar, tot asa proeminenta, nu e mare dar tot acolo vrea sa lucre in timp ce suge. mai am una chiar sub san, atata ma pipaie pana ajunge la ea, nici mie nu-mi place de nici un fel. pana nu demult imi "perfora" buricul, asta pana a descoperit alunitele
Amalia spune:
Otilia ma bucur ca merge asa bine!
Un pupic cu 5 dinti la o stirba cu 3![]()

.
Bertha in sfarsit la gradi!
Multa sanatate, sa mearga zilnic!
Te inteleg cu alunitele, ca am fost in aceeasi situatie!
. Ba mie imi mai scobea si cu degetul prin buric de nu stiam cum sa-i iau mana din el
.
poze aniversare 1 an