America (193)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Liris, it's a contractor & gov. employee heaven :))

Adriana 14w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Auleo, Sinzi prin ce ati trecut cu mama soacra.
Pai, eu inseamna ca ar trebui sa o pup pe a mea in fiecare zi ca e de pus in rama. N-am avut nici o problema cu ea, a mea e americanca, nu stiu daca si in ce fel conteaza. Hippioata, open minded, fotograf de profesie, moderna, m-a primit cu bratele deschise, de cind s-a nascut Bryce nu mi-a zis niciodata ce si cum ar trebui eu sa fac ca sa-l cresc, din contra m-a sustinut in toate deciziile pe care le-am luat, BLW etc., s-au mutat aici din Michigan ca sa fie aproape de noi si sa ne ajute cind avem nevoie, asa am mai reusit si noi sa mergem la un film sau la o cina romantica; eu inca nu muncesc deci nu l-am lasat pe Bryce cu ea mai mult de citeva ore da' ea abia asteapta sa stea mai mult cu nepot-sau pe care il adora pur si simplu.:)
Acum, maica-mea, pe care o iubesc de numa' ( da' nu-i spun prea des ca-i ies cornite - :), cu care v-am zis ca ma vad si vorbesc cu ea cam de ori pe saptamina, asa deci, maica-mea e cu drobu' de sare in fiecare zi: auleo, de ce tii copilul cu bulanele goale, auleo de ce aveti un catel, auleo aia, auleo ailalta. Eu cum sunt genu' ce-i in gusa si-n capusa, i-am taiat rapid macaroana, oferindu-i cite o explicatie logica pentru fiecare din nedumeririle sale. Partea buna e ca ea nu ia absolut nimic personal si ne imprietenim si ridem dupa fiecare aberatie pe care mi-o spune. In rest, stiu ca daca ar veni, m-ar ajuta enorm. Asa facea si cind venea in Bucuresti: imi facea de mincare, spala, calca etc.
Ceea ce vreau sa va mai zic fetelor, e ca nu stii niciodata cit ii avem cu noi, eu l-am pierdut pe tata acum aproape 2 ani, eram aici, a murit atit de rapid si neasteptat la numai 66 de ani, eram in plin proces de imigarre si n-am putut sa merg la inmormintare si Doamne cit as mai da timpul inapoi sa-i mai spun ca-l iubesc si ca mi-e dor de el.

Asa, cit despre venirea in State sau daca m-as mai intoarce in Romania sa traiesc:
acum as raspunde categoric: NU. Insa, mi-aduc aminte ca am trecut printr-o perioada destul de grea la inceput, cind am realizat ca aici e noua mea viata, ca voi fii departe de familia mea, prietenii mei, toate lucrurile familiare din Romania. Eu nu-mi dorisem niciodata sa plec din tara, aveam un job bun, o cariera frumoasa, eram foarte apreciata din punct de vedere profesional, deci nu prea aveam de ce sa-mi indrept privirile spre alte tarimuri. INSA, l-am intilnit pe omul asta, care, nu vreau sa credeti ca exagerez, fetelor, da' chiar e barbatul viselor mele, super, super destept, talentat, romantic, responsabil, familist, credeti-ma ca nu are nici un defect major sau nu l-am descoperit eu pina acum (in afara de fapul ca e cam dezordonat si eu sunt un organized freak) asa ca eram intr-o mare dilema, las totul in tara in numele iubirii si al familiei perfecte sau ce? Iar acum, dupa aproape 3 ani, o spun cu mina pe inima, ca nu regret o secunda decizia pe care am luat-o. Nici nu se compara viata pe care o duc aici si oportunitatile pe care le vor avea copiii mei intr-o tara cu mult mai civilizata si ma refer aici in speta la oameni si atitudinea lor decit ai celor din tara. Nu vreau sa zic ca e raiul pe pamint, insa chiar ma simpt implinita atit pe plan personal cit si familial.
No, cam asta e experienta mea, desigur sunt alte experiente si alte puncte de vedere.

Mama, m-am intins ca o placinta,

Va pup,

Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan -18.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaism59 spune:

multumesc de raspunsurile voastre ...
imi dau seama ca orice mutare e dificila, dar ma gandeam ca poate pentru copil si pentru viata noastra de zi cu zi ar merita??
ma gandeam ca in " tara tuturor posibilitatilor", poate nu ar fi atat de greu. Acum cativa ani, intram mai des si va urmaream mai mult aici pe DC; vazut din afara toate pareati fericite si ok, acolo, nimeni nu spunea ca s-ar mai intoarce ever in RO. La fel, ma gandeam ca daca ar fi vorba de un salariu bun (aici nu stiu despre cat inseamna acolo un salariu bun - astept indicii.. ) poate ar merita sa facem incercarea. Sunt cu inima stransa, el spune ca ar insemna foarte mult pe CV o experienta de lucru in US, deci alegerea nu e deloc usoara.
vom vedea ce (si cum ) va mai fi;

o seara buna,

Mergi la inceput

Clara, povestea ta e ca si a mea cu exceptia ca eu nu aveam cariera in Ro asa ca am plecat fluierand si mi-am dat demisia intr-un email :)), soacra-mea la fel, buna de pus la rana :)
Sa fi-ti la fel de fericiti si in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Anaism,vino!!!!!Nu mai sta pe ganduri!!!!Cum ai si zis,...nu pentru voi dar pentru copil neaparat!Eu as veni si daca as avea 80 de ani,serios vorbind.Nu o sa fie usor,dar ce in Ro e usor?!?!Asta e...trageti cu dintii pana va faceti actele...apoi va mutati din CT daca simtiti ca nu e pe lungimea voastra de unda zona,oamenii de acolo....dar pe termen lung,copilul are de castigat enorm!Eu nu vad nimic schimbat in Ro...si nu cred in minuni acolo.

Sanzi,...offf prin ce trecusi.Uite de ce...dupa prima casatorie....mi-am promis sa aleg american.sa nu se inteleaga gresit,soacra mea,mama primului sot a muri cu multi ani inainte de a ma casatori eu cu ...printul,...dar el,...dragutul...m-a speriat pe veci...cu mentalitatile...medievale....pe care nu le-am observat la inceput(Sa fiu mai explicita...l-am contrazis pe strada in NY...si m-am ales cu vreo cateva minute de box din partea lui,de mi-a facut nasu cat borcanu).Maica-mea...e minunata si superba...pentru ca e mama mea...si ma iubeste nespus....si eu pe ea,...dar sa ma critice altcineva(de exemplu soacra) de 10 ori pe minutel cum face ea...m-as nevroza rau de tot.Orice fac....nu fac destul de bine....si e mereu in urma mea...si uite asa...i spun ca mai bine le face mneai pe toate si...nu mai avem discutii;e o perfectionista....dar sa nu se inteleaga ca nu o apreciez,ce iese din manutele ei nu e niciodata lucru de mantuiala(She can be easely pleased with the very best)

Mergi la inceput

Ramona, citeste aici!
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/n/a/2010/03/10/national/a000529S94.DTL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Anaism59, imi pare rau dar nu cunosc zona in care urmeaza sa va mutati.
Poate iti dau fetele mai multe amanunte.
Eu as zice sa veniti, macar pt ceva timp, tu probabil nu vei avea drept de munca, dar poti face o scoala intre timp si dc va hotarati sa ramaneti iti va prinde tare bine (poti face un master de exemplu).Intr-adevar rezidenta se obtine destul de greu, sotul meu a depus de mai bine de un an si sa zicem ca e la jumatatea procesului.
Eu am fost mai norocoasa, am castigat loteria vizelelor.
Cu gradinita...ce varsta are copilul? Eu am vizitat vreo 30 de gradinite pana am gasit una care sa imi placa cu adevarat, nu stiu exact cum mai sunt gradinitele in ro ca sa pot face o comparatie.

De intors, nu m-as mai intoarce, cred ca am mai spus ce imi lipseste...familia.

Acum sa continui intr-o nota tragico-comica...ieri m-am intalnit cu o amica, imi povestea de soacra-sa, operata de inima in Bucuresti, i-au dat medicii doza gresita de medicatie si a intrat in kidney failure, era f rau, numai pe dializa..in fine au oprit medicatia si si-au revenit rinichii, functioneaza.
Dar nu asta e partea comica...cand au scos-o din operatie, au scapat-o de pe targa cu capul de un calorifer si i-au spart si capul!!
S-a trezit femeia si astia nu au avut macar bunul simt sa ii spuna ce s-a intamplat, ea tot spunea ca o doare capul, ba chiar a pus mana in cap si a dat de rana...raspunsul lor: Doamna, e side effect de la operatie

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Eu sunt cu Ruxij - nici America nu mai e ce a fost odata. Daca sunteti multumiti in Romania, aveti un rost, ramaneti acolo.
Nu spun ca aici nu e bine - e clar ca aveti un avantaj fata de altii care infrunta emigrarea cu nimic in buzunar (adica o slujba buna). As zice ca un salariu bun e de la 70k/an in sus.
Am o prietena care a venit dupa sot - si el roman, si-au facut mba-urile, el si-a gasit job, ea sta acasa de 3 ani. E foarte greu pentru ea, mai ales ca era carierista convinsa, in Romania era bine-mersi.

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Anais, depinde cit sint chiriile in zona in care va mutati. Presupunind ca nu trece de $1500 si ca aveti asigurare medicala prin serviciul sotului, as zice ca probabil va ajung $5000 pe luna. Asta cred ca acopera cheltuielile de baza si eventual un pic extra, depinde mult si de locatie, ca variaza preturile in US si chiar in acelasi stat.
Probabil ca aveti nevoie de cel putin o masina, poate chiar doua si asta ar fi o cheltuiala in plus.
Vacante si drumuri in Romania iar nu sint incluse in suma de mai sus.
Se poate trai si cu mai putin de atita, dar daca aveti o situatie buna acolo nu vad de ce ati fi dispusi la astfel de sacrificii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Anais,cei mai buni prieteni ai mei ,sot-sotie,au ajuns in America,New-york in anul 2000 exact ca si mine.Ei au castigat loteria vizelor,aveau amandoi putin peste 50 de ani cand au ajuns aici si au plecat pentru copiii lor,pentru viitorul copiilor!In Bucuresti aveau o situatie superba,aveau 4 masini(copiii lor avand 19 si respectiv 20 de ani candd parintii castigara loteria),aveau casa cu etaj plus apartament cu 4 camere,vandura casa ca sa aiba ceva bani in buzunar aici...acolo faceau la ora aceea peste 2 mii de dolari impreuna,ea lucra in ministerul de comert exterior,el in cercetare,...aici au tras tare greu,el lucreaza in fabrica,ea a muncit vreo 8 ani in Manhattan a vandut hot-dog pe strada pe ploaie,zapada sau arsita,la peste 40 de grade celsius vara....ca sa tina copiii in faculta in Ro,...si oamenii astia spun ca nu le pare rau de pasul facut;lor le-a fost greu,intr-adevar,dar copiii facura medicina,acum sunt si ei aici...si e bine!!!!Oamenii astia sunt exemplul meu de viata,ca parinti,prieteni, si tot ce vrei;i admir pentru curajul lor de a lua viata in piept intr-o tara straina si de la zero....cand in tara o duceau chiar foarte bine;dar s-au gandit la copiii....si eu zic ca nu au facut rau.Si daca ei s-au adaptat...,si-au facut un rost,....si nu au regrete,ma gandesc ca si voi la 35 de ani va puteti face o viata frumoasa aici.Nu va fi usor...dar cred eu ca nu poate fi mai greu decat in Romania.Parerea mea...asta e.

Mergi la inceput