Primul an de scoala:2009-2010 (7)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Danais,si fiica-mea era extrem de stresata la capitolul citire,dar nu pentru ca ar fi certat-o doamna sau ar fi ras copiii,ci pentru ca o cicaleam eu ca nu citeste destul de bine.Ajunsese si ea sa spuna ca nu e buna de nimic,ceea ce m-a intristat foarte tare,asa ca am schimbat tactica.Lectia din manual o citeste de 2 ori,textele de pe fise,la care primeste note,le citeste acasa de cel putin 3 ori,cu glas tare,dar nu dureaza mai mult de 10 minute,pentru ca repetand le citeste cursiv.Am inceput sa o laud des,sa ii spun ca citeste foarte bine,si mai vrea sa citeasca si in plus o pagina,nu neaparat din carti,poate fi si o revista,si vad ca e mult mai sigura pe ea si are mai mult curaj.
Cat despre note,nu se streseaza deloc,ca nici eu nu mai insist pe acest aspect.Daca greseste un cuvant trebuie sa il scrie de mai multe ori ,iar daca nu e ceva clar ,lucram in plus.Fireste ca daca ia FB fara minus este extrem de fericita,dar si la -FB se bucura,spune ca e tot FB.Ceea ce e adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Noi ne-am stresat azi cu "papanasii". Au avut in clasa de facut propozitii cu cuvintele "papanas", "papanasi" si "papanasii". Fiu-meu a facut doua propozitii si jumate: "Eu am un papanas. Am cumparat niste papanasi. Papanasii mei sunt..." Credeam ca nu a avut timp sa termine, insa cand l-am intrebat de ce nu a terminat ultima propozitie, mi-a zis ca el nu stie ce sunt aia papanasi, si nu a stiut ce sa spuna despre ei .
La mate invatam ceasul, pe langa aceleasi exercitii de pana acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Noi ne-am stresat azi cu "papanasii". Au avut in clasa de facut propozitii cu cuvintele "papanas", "papanasi" si "papanasii". Fiu-meu a facut doua propozitii si jumate: "Eu am un papanas. Am cumparat niste papanasi. Papanasii mei sunt..." Credeam ca nu a avut timp sa termine, insa cand l-am intrebat de ce nu a terminat ultima propozitie, mi-a zis ca el nu stie ce sunt aia papanasi, si nu a stiut ce sa spuna despre ei .

Tisina

Si noi invatam ceasul de cateva zile, am mai vazut copilasi pe strada dimineata mergand cu ditamai ceasul in mana spre scoala.
Ce mai stiti de greva aceea- va fi maine sau nu greva? Ducem copii la scoala sau nu?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

la noi era afis, ca maine e greva.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Tisina

Si noi invatam ceasul de cateva zile, am mai vazut copilasi pe strada dimineata mergand cu ditamai ceasul in mana spre scoala.

M-am amuzat citind despre papanasi!
Si baietelul meu e tot in clasa I si tot la "ceas" a ajuns!
In schimb, din ce-am mai citit pe aici, la mate ei fac intr-un ritm mult mai lent, sunt deocamdata la adunari si scaderi pana la 20.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Hiii, asta e ca fiul meu si magiunul - nu stie ce e ala (nu-i plac dulciurile, dulceturile...) care a fost intai magiuni, iar dupa ce i-am is ca se scrie fara "i" a iesit magun.

Alta chestie care m-a distrat - la Smart la cunostinte avea de completat: "....este cel mai bun prieten al omului" si el a ales "pisica" pt ca ii plac matzele (doarme cu vre-o 3 de jucarie). Cainii nu-i plac in mod special. Nu a inteles si pace de ce-ar fi trebuit sa scrie cainele .

Maine amandoi baietii mei trag chiulul. E greva si la gradi si la scoala. Azi au fost la teatru (cu scoala), maine greva, vineri cangurelul...si se termina saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Se pare ca e greva peste tot.Astept si eu sa vestile de la noi.

C+C=Andrei

Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Hiii, asta e ca fiul meu si magiunul - nu stie ce e ala (nu-i plac dulciurile, dulceturile...) care a fost intai magiuni, iar dupa ce i-am is ca se scrie fara "i" a iesit magun.

Alta chestie care m-a distrat - la Smart la cunostinte avea de completat: "....este cel mai bun prieten al omului" si el a ales "pisica" pt ca ii plac matzele (doarme cu vre-o 3 de jucarie). Cainii nu-i plac in mod special. Nu a inteles si pace de ce-ar fi trebuit sa scrie cainele .

Maine amandoi baietii mei trag chiulul. E greva si la gradi si la scoala. Azi au fost la teatru (cu scoala), maine greva, vineri cangurelul...si se termina saptamana.

Anya

Anya pe cuvant ca am ras de povestea cu ''magunul", Cand era puiul mai mic, aveam io obsesia asta ca atunci cand va creste mai mare de varsta de 3 ani, nu va mai fi atat de dulce si dragalas. Dar exact cum ai exemplificat tu, sunt super dulci chair si in clasa I. Astept cu interes ''va urma".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

anya, sofia a scris ca prietenia e bratara de aur;)), ca ei asa i se pare:D

si a mai gresit 2 chestii, ziua copilului ( a zis 15 iunie) si ceva cu niste fructe....i -sa parit ei ca una creste toamna, da trebuia incercuit ce nu creste in pom

A venit si ea cu un test prost la mate, a luat Bine plus, dar 88 de puncte doar....din cauza ca a lipsit inainte de vacanta a uitat cam tot si nu si-a dat seama ce trebuie facut la un exercitiu, iar la altele a mai gresit cu un termen la rezultat (16 in loc de 17, d-astea)

A zis ca s-a cam grabit.....si a dat foaia repede. Asta e.

A venit si cu carmetul are acoli numa FB observ, nu stiu cum.

Important e ca nu ramane repetenta anu asta:))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

In ce clasa incep coplasii sa primeasca note in loc de calificative?
In De se pun note de la jumatatea clasei a 2-a.

Mergi la inceput