Primul an de scoala:2009-2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 17
sorana spune:
Anya - mi se pare chiar aiurea sa-i duci la teatru pe care nu merg la concurs. Ce incurajare mai e si asta?
Am inteles cu cititul. La noi in clasa inca sunt copii care nu citesc cursiv si ma gandeam ca asta e motivul pentru care n-a vrut d-na sa mergem la concursuri anul asta. Ce stiu de la cei mai mari este ca in general se incurajeaza participarea intregii clase (evident cu exceptia olimpiadelor).
Sorana si Monica (7 ani)
Sabina spune:
salutare.
Sofia a fost la Smart si a gresit ca fraiera, in loc de kilometru a incercuit chilometru:)). Desi stia perfect cum se scrie.
In rest a facut , deci 95 de puncte. cica toti copilasii au gresit, niciunul n-a facut de 100, majoritatea s-au invartit intre 80 si 90, deci zic eu ca-s copii buni.
o sa mearga si la cultura generala, ca a ratat proba de mate din cauza bolii si s-a putut inscrie cu banii respectivi la alta proba.
Stiti ceva de greva de joi, 22 aprilie?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
cristina22 spune:
Bravo, Sofia!!
Iarasi greva??Noua nu ni s-a spus nimic...
C+C=Andrei
Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)
Tisina spune:
Am auzit si eu de greva la doamna educatoare, insa spunea ca nu stie sigur daca se va tine sau nu. Speram sa nu, ca ne-am zapacit cu atatea pauze.
In sfarsit a sosit ziua de vineri. Am avut o saptamana destul de incarcata dupa vacanta, parca incercam sa recuperam ceva. Dragos vad ca se mentine bine pe pozitii (a si luat doi FB saptamana asta, la abecedar si la matematica), insa eu sunt daramata. Abia astept sa dorm maine de dimineata.
Cum a fost prima saptamana de scoala dupa vacanta?
Weekend placut tuturor! 
Sabina spune:
eu sper sa se tina greva, ca sa mearga fata la munte, facem punte cu vinerea invataorea deja s-a obisnuit
si n-are nimic impotriva, slava Domnului, o femeie normala la cap....;-))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
anya spune:
Sabina, mi se pare ca in 23 e Cangurasul la mate - daca ai inscris-o pe Sofia. Indiferent cum ar fi, e buna greva. Dar macar cateva zile sa tina, sa ne mai odihnim si noi
.
Eu nu stiu cum rezista copilul meu. E in a doua saptamana de pregatire intensiva la karate (adica zilnic, de luni pana sambata, cate 1.5-2 ore) + scoala cu concursurile astea + engleza si in plus e amorezat de mersul cu bicicleta si dupa antrenamentul zilnic baga ture de cartier cu taica-su. Intr-una din zile i-am zis eu sa nu mearga la antrenament (il lasam sa se joace in parc!), dar n-a vrut.
Datorita karate-lor vom trage chiulul in mai ca sa mergem la competitii. Si pentru ca prima e la Eforie, vom vedea si marea
.
happiness spune:
Prima saptamana de dupa vacanta a fost destul de grea.Au dat test la mate din prima ora ,iar joi iarasi test la mate,a luat la ambele FB dar nu a facut perfect.La unul din ele a avut 1 exercitiu cu vreo 7-8 adunari/scaderi cu cate doua paranteze si in rest 14 probleme de tipul "Afla scazatorul daca restul e...si descazutul e..",sau "La suma nr...aduna restul nr.."Fiica-mea a uitat sa rezolve paranteza la doua din ele,probabil din oboseala,nu stiu,dar eu zic ca s-a descurcat foarte bine pentru prima saptamana.Asta la mate.La romana a dat o fisa perfecta ,dar pe caiet a gresit la dictare,a uitat sa puna caciula la i,virgulita la s,la t...Sper ca saptamana asta sa fie mai bine.Am trecut azi la grupul "che",la mate tot operatii cu paranteze 0-100 si mereu fac probleme prin care afla descazutul sau scazatorul.
Voi unde sunteti?
anya spune:
Matei a ajuns la "F", la mate tot soiul de adunari, scaderi de mere, pere, cosuri si mai stiu eu ce. Azi a avut Smart-ul la cunostinte si a is ca a gresit, ca nu a stiut "nu stiu ce", ca n-am avut rabdare sa aflu. Vad eu diseara, acasa. Scopul era sa vada cum arata un concurs grila, ca de pregatit, nu l-am pregatit cu exercitii inainte.
Ieri a fost incantat ca a luat "A" pe linie la evaluarea la engleza (la scoala la care merge in particular). Pana acum pe langa multi de A, mai scapa si A/B, dar acum era super fericit. In rest ne laudam cu antrenament zilnic, inclusiv sambata. Duminica am iesit din Bucuresti si am stat toata ziua la padure (a fost atat de cald ca baietii s-au dezbracat in chiloti, ca tot nu avea cine sa-i vada
).
Daca weekend-ul asta e frumos, nu stam de loc acasa, asa ca vineri facem lectiile obligatorii si gata. Abia are timp de lectiile date in clasa, de suplimentare (date de mine) nu vom mai avea timp - pentru ca iesim cat de des/mult putem.
danais spune:
Mai apar si eu pe aici dupa ceea ce mi se pare ca a fost un secol (din cauza problemelor de sanatate). In general toate bune, tot mai avem probleme cu perfectionismul - daca nu iese perfect ceva ne cam botosim. Inca lucram la asta.
Matematica este in continuare dragostea ei, invata cu mare placere si face singurica tot felul de exercitii din Mate 2000.
La noi s-a inscris toata clasa si la Smart, si la Cangurul si la Olimpicii Cunoasterii, asa ca am cam mers si noi cu valul. In principiu, cred ca am facut bine, nu se mai emotioneaza prea tare la ideea de concurs. Partea proasta este ca iar am avut parte de scandal la probele la care nu a luat 100 de puncte (respectiv 90 la Smart mate si 95 la olimpicii romana). Oricat am incercat sa ii explicam ca s-a descurcat foarte bine, ca e minunata, etc, tot revine vesnicul "Da, dar puteam sa iau 100!" Ufff.
Acum avem alta belea cu cititul. A facut progrese absolut remarcabile, in sensul ca se descurca foarte bine cand citeste in gand sau chiar tare acasa, insa la scoala sau cand e cineva strain prezent se emotioneaza, incearca sa citeasca mult mai repede decat poate cu adevarat, "ghiceste" unele cuvinte mai lungi (evident nu intotdeauna le si nimereste) prin urmare se fastaceste toata de mai mare dragul. Azi iar a venit plangand de la scoala ca a certat-o Doamna pentru ca "ghiceste" cuvintele si pentru ca nu citeste destul de repede, si colac peste pupaza copiii au ras de ea "in plen". Prin urmare tocmai s-a hotarat (a cata oara?) ca ea nu mai merge la scoala, ca oricum nu e suficient de buna, prin urmare de ce sa isi mai piarda timpul?
Sugestii, ceva? Exista "trucuri" prin care as putea sa o ajut sa citeasca mai cursiv (mai ales cu voce tare)? Eu sunt convinsa ca ea evolueaza absolut OK din toate punctele de vedere, inclusiv citit, dar ti-ai gasit, ea tot caraie ca e cea mai slaba la citire.
Toate cele bune scolareilor si succes la Canguri celor care participa.
Daniela si scolarita Denisa
PS. La noi s-a anuntat ca nu fac ore joi pe motiv de greva.
sorana spune:
Inca nu s-a anuntat nimic referitor la joi. Maine ma interesz si eu ca sa n-o scol pentru o poarta inchisa
.
Noi suntem la "che" la romana si la mate inca facem probleme si ecuatii/inecuatii cu numere pana in 100.
De joi va incepe si lectii de chitara ceea ce aglomereaza cam tare programul (mai face dansuri si engleza) si mie nu-mi prea convine, as vrea sa aiba mai mult timp dejoaca. Pe de alta parte sunt convinsa ca nu va tine cu mult faza cu chitara ci este, ca de obicei, doar o idee de-a ei la careva renunta imediat ce i se va spune ca ar trebui sa repete ![]()
Danais eu nu stiu ce sa te sfatuiesc, fi-mea este extrem de nepasatoare fata de note - eu mai incerc s-o "stresez" dar nu-mi iese - pur si simplu nu-i pasa
. Iar daca ii fac o obesrvatie gen "scrie si tu mai frumos ca nici nu se intelege ce ai scris acolo" sare cu gura pe mine s-o las in pace ca scrie si ea cum poate ....
Sorana si Monica (7 ani)