Primul an de scoala:2009-2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 16
happiness spune:
E un site de invatare,se numeste thinkquest,dar nu stiu daca ii puteti propune doamnei...E multa munca in plus si din partea ei si din partea copiilor,dar fiica-mii ii face mare placere sa lucreze la el.Azi de exemplu a avut de desenat un animalut hazliu in paint,de postat ghicitori despre animale si de raspuns la o alta intrebare despre plante si animale.Dureaaz destul pentru ca vreau sa citeasca ea singura intrebarile,sa scrie singura,sa citeasca si ce au scris ceilalti colegi,eu doar o corectez ca sa fie ok forma finala.Singurele probleme sunt la s-a,i-a etc,dar sunt nimicuri.
alba_ca_zapada spune:
Scoala noastra a participat inainte de vacanta la concursul scolar interdisciplinar "Calatori printre... randuri".
Concursul a fost organizat de Ministerul Educatiei (este fara costuri) si dna. noastra invatatoare a selectat din clasa cca. 10 copii.
A fost si fi-mea selectata si spre marea mea satisfactie a luat media a 2-a pe scoala. Au fost 2 fetite din scoala cu media 1 (97.5 puncte) si vreo 6-7 cu media a 2-a (cu 95 puncte).
Ne-a spus doamna ca una din intrebarile de la cunoasterea mediului facea referinta la fructele de vara si pentru ca ea le-a predat copiilor ca printre fructele de vara se numara si para, iar la concurs s-a punctat para ca fruct de toamna, copii au fost depunctati la acest raspuns.
Fi-mea era tare necajita ca nu a luat prima medie si ma tot intreba daca sunt suparata. I-am explicat de 100 de ori ca sunt mandra de ea ca a fost atenta si ca punctajul ei este foarte bun. Sper sa o tina ambitia asta de a fi prima.
Voi ati participat la concurs?
sorana spune:
Bravo fetei tale Alba ca Zapada.
Chiar e un rezultat foarte bun.
Eu am mai zis ca noi anul asta nu mergem la concursuri. Asa a hotarat doamna, ca sunt prea mici in cls I si ca o sa mergem in cls a II-a.
Am inteles ca la concursuri in cls I nu trebuie sa-si citeasca singuri,le sunt citite subiectele, asa e?
Sorana si Monica (7 ani)
nikkibaciu spune:
happiness multumesc pentru raspuns.
alba_ca_zapada felicitari fetitei tale pentru rezultatul obtinut! Noi nu stim de acest concurs, am avut ieri smart-l la lb romana si i s-a parut extrem de usor.![]()
Semestrul trecut stiu sigur ca subiectele au fost citite de un cadru didactic, dar am sa-l intreb daca au aplicat aceeasi metoda cu cititul de catre dna. la concursul de ieri, banuiesc ca nu, fiind f multi care se desurca ok cu cititul..
Iasmin08 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui sorana Bravo fetei tale Alba ca Zapada. Chiar e un rezultat foarte bun. Eu am mai zis ca noi anul asta nu mergem la concursuri. Asa a hotarat doamna, ca sunt prea mici in cls I si ca o sa mergem in cls a II-a. Am inteles ca la concursuri in cls I nu trebuie sa-si citeasca singuri,le sunt citite subiectele, asa e? Sorana si Monica (7 ani) |
Sorana
exact asta mi-a spus si mie doamna invatatoare, chiar inainte de Pasti. Cand m-a informat ca va avea timp in clasa a IVa sa mearga la concursuri de o sa fie nauc de cap...Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
anya spune:
Fiul meu a declarat ca nu mai vrea la concursurile astea. Cand a fost Smart-ul la mate, cei care au participat au mers la scoala, ceilalti au avut zi libera. Ieri cand a fost Smart-ul la romana, participantii lucrau in clase iar colegii neparticipanti se jucau in curte, sub geamul lor
. Se pare ca atunci cand va fi Cangurul, neparticipantii merg la teatru. E corect? Complicat sa explici la 7 ani ca e important sa se invete cu notarile, concursurile...bla-bla...
Nicoleta spune:
alba_ca_zapada, felicitari fetitei tale pentru rezultat!
------------------------------------
A venit primavara! A plecat primavara!
alba_ca_zapada spune:
Multumim pentru felicitari!
Subiectele si le-au citit singuri.
Au fost selectati copii care stiu sa citeasca.
In timpul concursului au fost supravegheati de o invatatoare de la alta clasa.
Ca sa fiu sincera, la ultima sedinta eu am ridicat la fileu problema cu concursurile, deoarece noi am participat de la gradinita la consursul "Olimpicii cunoasterii" si fi-mea a fost foarte incantata de ideea de concurs.
Doamna noastra a spus ca in general nu agreeaza concursurile deoarece a avut situatii cand copii au avut subiecte din lectii care conform programei nu erau inca studiate, sau la care nu ajunsese dansa cu clasa, fapt pentru care copii au fost uneori dezamagiti de rezultate.
Parintii din clasa insa, au agreat participarea copiilor la cateva concursuri in cursul anului.
Noi azi am trecut la f mic.
In ultima perioada lucram 90% dupa fise, atat la romana cat si la matematica. Cred ca doamna noastra incearca sa le dea copiilor exercitii variate si de aceea prefera fisele.
Chiar nu a mai participat nimeni la concursul "Calatori printre... randuri"?
Noi nu am participat la Smart.
cristina22 spune:
la noi urmeaza cangurasul la mate.Acuma parca imi pare rau ca s-a inscris....ma gandesc ca poate notarea il va descuraja pe viitor.
C+C=Andrei
Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)
anya spune:
alba_ca_zapada, felicitari 
Sincera sa fiu n-am auzit decat de Smart si Cangur la noi la scoala. Eu nu prea sunt incantata de terorizarea copilului cu tot felul de concursuri. L-am inscris pe al meu la Smart pt ca tip grila si e ceva nou pt ei si la Cangurul la mate. La romana avea o denumire cu "lumea povestilor" si cum fiul meu nu e amator de povesti...daca era cu lumea desenelor animate sau filmelor sf...luam precis premiu
.
Si la gradinita erau niste concursuri, dar l-am lasat doar la grupa mare sa participe (el n-a facut pregatitoare). Pustiul meu cel mic, la grupa mijlocie fiind, a insistat sa-l las la concursul Istetel si surpriza: a luat +10, dar ca o mama total dezinteresata de aceste concursuri mult prea devreme nu stiu nici macar in ce a constat concursul (exceptand taxa
). Bineinteles ca am felicitat copilul.
La noi nu cred ca au fost prea multi parinti incantati de concursuri, asa ca participarea nu cred ca a fost prea grozava. Nici pregatire nu au facut in mod special, cum am citit ca ar face alte scoli.