Primul an de scoala:2009-2010 (7)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cristina_C

In ce clasa incep coplasii sa primeasca note in loc de calificative?
In De se pun note de la jumatatea clasei a 2-a.

Din clasa a cincea incep sa primeasca note. Sunt si doamne invatatoare care am inteles ca incep oarecum sa ii obisnuiasca cu note in calsa a patra, dar in catalog, la teste, pe caiete au tot calificative (care trebuie sa recunoastem nu sunt ''mostly accurate''. Pentru ca FB este echivalent cu nota 9-10. deci si cu 9, si cu 9-10 si cu 10.. B (bine) est epentru 7, 7-8, 8. Ei, si acum sa ne imaginam ca li se acorda B-FB... mi se pare extrem de vag. Dar copii nu se streseaza, asta e adevarat. Se face un fel de nivelare a tuturor. La un moment dat par toti de acelasi nivel.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Multumesc Iasmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Happi,

Multe felicitari, mi se pare ca te-ai mai linistit si tu, si fetita ta e mult mai putin stresata de cand ti-ai mai domolit grija pt. note. Bravo pt. curajul de a te schimba de dragul fetitei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Sabina,88 p nu e punctaj de B,inseamna 9 si e clar FB.Sa spunem ca ii putea pune -Fb,dar B mi se pare foarte putin.Acum depinde si de stilul de notare al doamnei.La noi in catalog au toti FB pe linie,dar in fise/caiete au si S,si B...Fiica-mea are de la FB la -FB si chiar --FB,iar semnatura e un fel de vazut.B a luat o singura data,la un test foarte greu,mult peste nivelul clasei I.A recunoscut si doamna chiar azi ca ei lucreaza cam totul peste programa,ceea ce ii va ajuta in clasa a II a.Si spune ca lucreaza astfel pentru ca la nivel de programa copiii s-ar plictisi foarte tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai i-a dat " Bine + " :))
Si ei au diverse in foi si teste , iar in carnet majoritatea sumnt doar de FB, probabil ca le face o medie. Am si zis ca in carnet/catalog Sofia are numai FB.

Oricum, eu ma bucur de concluzia Sofiei, adica si-a dat seama ca e prea grabita.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns faby57 spune:

Buna fetelor,eu mai mult cu cititul pe aici.Am si eu o intrebare:Cum ar firezolvat copiii vostri urmatorul exercitiu-"Din suma nr.15 si 14,scadeti diferenta nr. 27 si 15."-cu paranteze sau fara?Baiatulmeu a facut-o cu paranteze dar foarte multi parinti erau suparati ca e foarte greu pentru ei sa faca cu paranteze.voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Copilul meu nu face inca la scoala aici asemenea exercitii... Dar stiu ca exercitiul se poate face si asa, fara paranteze, cu 3 operatii:
15+14=29
27-15=12
29-12=17

----------------------------------------------------------------------------------
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

La noi se face cu paranteze.DAr se poate si fara,dupa mine importanta este gandirea copilului si capacitatea lui de a ajunge la rezultatul corect.
La Canguras,fiica-mea s-a descurcat fara probleme si e foarte fericita ca este prima din clasa.Asta pentru ca alta fata era favorita invatatoarei.Iar copiii simt toate astea,din pacate.Acum ,dupa rezultat,a inceput sa o bibileasca pe a mea,dar eu sper sa o lase in pace,asa cum era pana acum.
Au fost si mici incidente la concurs:copii emotivi ,unuia i s-a facut rau,s-a albit,alta fetita avea dureri de burta de la stres.Si asta in clasa intai.Ma bucur ca a mea ,desi a avut ceva emotii,a reusit sa se comporte normal si a respectat indicatiile noastre,de a face o data subiectele,apoi de a se uita pe pereti un pic sau a bea apa si apoi de a reverifica.De asemenea,a facut totul pe hartie ,chiar daca stia rezultatul.

Nico,imi plac "glumitele"tale de la final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

loryi, felicitari pentru rezultat si mai ales pentru detasarea fiicei tale! Super!!

----------------------------------------------------------------------------------
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Multumesc,dar cel mai mare castig este ca a reactionat foarte bine in conditii de concurs -la noi la scoala chiar a fost concurs,adica nu s-au dat indicatii de rezolvare si nu au asistat inv de la clasa intai.
In conditiile concurentiale de azi,ma bucur ca s-a adaptat fara a neglija ,de exemplu,sportul sau cartile,adica fara a intra intr-un ciclu trezit-scoala-teme-suplimentar-culcare.Si ,ami mult,nicio clipa nu am pus presiune pe ea pentru note sau pentru scris frumos/urat.Acum a inceput chiar sa scrie foarte frumos,cica vrea sa scrie o carte de povesti pentru un animalut de plus si trebuie sa arate bine

Mergi la inceput