Fulgusori Noiembrie-Decembrie2009(36)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Citat:
citat din mesajul lui betty78

Fetelor o sa va pun mai multe retele de diversificare

Cea care urmeaza este cea pe care noi am urmat-o

Diversificare cobac

Diversificarea alimentatiei

dimineata (6-8): lapte

ora 10: piure de fructe crude, fara zahar sau miere (mar, caisa, piersica, pepene galben, para, pruna, pulpa de kiwi, morcov crud), fara cereale (de preferat); cu lingurita (moale, de silicon) si cu rabdare, pentru ca nu stie decat sa suga si , la inceput, scoate mancarea din gurita (nu inseamna neaparat ca nu-i place!); cereale fara gluten (pana la 9-10 luni)

ora 12-14: piure de legume coapte sau fierte in abur, cu putin ulei de masline, fara sare (cartof, morcov, dovlecel, pulpa de rosie, fasole verde, telina, verdeata), mai tarziu putin conopida si broccoli; carne dupa 6 luni (pui, gaina, curcan, vita, ficat de pui), 1 galbenus de ou fiert tare in zilele fara carne (max. 2/sapt) ; peste la 8-9 luni peste alb (file de salau) , somon, pastrav.
ora 17 - 18: branza de vaci cu iaurt sau smantana (dupa 7-8 luni), unt.

restul meselor: lapte

Reguli de baza:

introduceti un singur aliment nou o data (usor de depistat care nu-i place) (ex: azi - mar; maine:
mar cu caisa; apoi mar cu caisa si piersica...etc)

fara sare, zahar, miere, condimente iuti, nu prajit, prea gras; are voie copt, gratar

incepeti masa cu alimentul "solid", completati cu lapte cand nu mai vrea (putin probabil sa manance din prima 200 ml piure de morcov...)

nu fortati copilul sa manance daca nu-i place.

NU II OFERITI RECOMPENSE PENTU FIECARE LlNGURITA DE MANCARE !!!!!!!!!!

mananca in scaun la ore relativ fixe (mai putin mesele de lapte): nu vrea. coboara din scaun si isi vede de viata lui

NU amestecati alimentele cu lapte sau cu alt aliment care-i place, in scopul de a primi si ce nu-i place!!

Betty78de Eric-Daniel 20 oct 2009 si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Asta-i meniul nostru

fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Neatza!

si de la mine!

gabitza, ma bucur pentru progresele facute de mucosi!

Lavinia, cea mai fericita de Rares Cristian, un grabit!NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABITRARES CRESTE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Neatza, neatza. Apa plata e servita. Azi nu stiu daca imi fac ceaiul, mai astept.

Ancutza, . Eu am zis ceva de dintisori, ca poate sa treaca multa vreme de la balute si miorlaiala la primii dinti, la Vlad balele au inceput la 3 luni, asa la modul en gros de-l schimbam de 2-3 ori pe zi, dar dintisori abia la 10 luni. La Timi am observat ca i s-au umflat gingiile pe la 4 luni si ceva si la 6 luni a iesit primul dintisor. Cum se vede: partea din fata a gingiei se umfla, de la baza gingiei pana la marginea libera si se observa tot mai bine forma viitorilor dintisori, apoi se lateste marginea libera a gingiei si se zareste ceva alb prin transparenta ei, apoi se umfla (se tuguieste) cumva marginea libera si intr-un final se rupe gingia si se iveste un coltisor de dintisor.

Coque, la Vlad am inceput la 5 luni si cateva zile desi el lua binisor (500-600 lunile alea) dar cum luase dezastros primele 3 luni toata lumea ma pistona la cap sa incep sa-i dau ca flamanzesc bietul copil. El nu-i mancacios din fire cred ca puteam sa incep si de la nastere ca tot aia era. Are el niste raspunsuri "celebre" referitoare a mancare de genul: "Vlad hai sa mananci" si el de acolo f senin si sincer mirat "de ce?!" . Avem niste priteni cu un baietel copie dupa Vlad la fel de slab si de nemancacios. N-a fost alaptat aproape deloc, chiar ne povesteau parintii cum abia manca si din biberon un maxim de 90 de ml chiar si la 6-7 luni, diversificat f devreme (la 2 luni au inceput) si care manaca dupa cum spuneam la fel de prost ca Vlad. Cu greutatea au evoluat in paralel, la fel de catastrofal. Are si el un raspuns dinasta celebru: se intalnisera cu un grup de prieteni si copii lor, unul din prunci vede Mcdonalds pe partea opusa a drumului. Imediat striga hai sa mergem la MD! Si ceilalti prunci au sarit in sus da, sa merge! Baietelul prietenilor si el luat de val da sa mergem. La care tac-su ii spune vezi ca acolo se mananca! Iar raspunsul: a, da? Atunci nu mergem.
Nici la Timeea nu cred ca faptul ca am inceput la aproape 6 luni e cauza mofturilor la mancare. Ea sa stii ca e pofticioasa, manaca tot felul de chestii neasteptate (gen castravete, rosii cartofi cruzi, varza cruda sau murata, ciuperci crude, paste fainoase nefierte ) si are oricum o alimentatie mult mai diversificata decat Vlad. Nu mananca portii mari dar multumitoare, e la limita inferioara a greutatii dar arata f bine, frumoasa la trup as putea spune.
Copii nasilor lui Teo sunt 2 mancaciosi. Daca i-ati vedea cum mananca, cat mananca... Copii alaptati pana la 6 luni exclusiv iar fetita la 8 luni refuza orice in afara de cereale , dar care acum manaca de rupe.

Apropo de asta eu nu vad nici o problema daca pana la 8 luni nu i-am introdus la copil decat 2 fructe si 3 legume. Unde-i graba? Are toata viata inainte sa manance diversificat dar de lapticul mamei beneficiaza doar cat e micut.

Trimit si revin.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lylyana.ion

Seara buna fetelor!

Revin si eu dupa o absenta de o saptamana, timp in care am fost internati in spital cu rotavirus, sa va urez un sincer LA MULTI ANI! DRAGILE MAMICI

Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
pozicile noastre

varsta noastra

"Cateodata uitam ca copiii abia au ajuns pe pamant. Sunt ca mici extraterestii:sub forma de energie nestavilita si potential in stare pura. Se afla aici intr-un fel de misiune exploratorie si tot ce incearca sa faca este sa inteleaga ce le trebuie sa fie oameni."
Copilul de pe Marte-Menno Meyjes

Imi pare rau sa aud asta!

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Evy, in leg cu fontanela. Faptul ca se inchide asa repede in imensa majoritate a cazurilor nu e nici o problema. Capul creste in continuare prin suturi (articulatiile speciale dintre oasele craniului care la bebelusi sunt cartilaginoase si permit cresterea dimensiunii craniului). Intr-o raritate de cazuri poate fi un semn al unei boli numita craniostenoza, care din fericire este f rara. Daca perimetrul cranian creste de la o luna la alta si capul arata frumos, simetric atunci nu-i nici o problema chiar si daca fontanela e deja inchisa.

Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Deci sa vedem..........

Referitor la diversificare. Eu stau cam prost la acest capitol . In primul rand pentru ca mai am inca cel putin doua luni pana atunci. Salvez tot ce postati voi aici, si voi sintetiza mai incolo.
Vreau sa cer parerea pediatrei. Trebuie sa tin cont de faptul ca Andrei este foarte alergic. Andrei se dezvolta bine, nici slabut si nici grasut nu e. Zic eu.

Iar legat de , nimic interesant. Sotul doarme in alta camera, eu ma culc la 21.00, deodata cu bb. Deci mai rarut. Nu mai e ce-a fost odata.

Piticul s-a saturat de stat in patut si povestit cu jucariile. Ma striga........

CRIS , Andrei Cristian, 7 dec 2009
http://family.webshots.com/album/576105196nUplYZ
http://picasaweb.google.ro/c.borostean

Mergi la inceput

Andre, m-am distrat la faza cu gelul de dinti/somnifer...

Doris, multa sanatate la puiut.

Cuscri, cum mai sunteti astazi? Sper sa fiti bine!

Stephy, si puiul tau era racit. Sper ca sunteti bine si nu asta e motivul absentei de pe forum!

Betty, ma bucur ca ai intrat. Eram curioasa ca la un moment dat ii dadeai destul de mult completare, ai reusit sa scapi de biberonul cu completare?

Lavi, cum de ai inceput taman cu portocalele?

Simina, la noi za siecs e ok. Dupa ce l-am nascut pe Vlad a fost catastrofal pana aproape de un an, dupa Timi a fost mult mai bine decat dupa Vlad dar cu adevarat ok dupa 6 luni, acum e bine de la inceput. Deci progresez de la un copil la altul...

Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui coquelicot
In legatura cu diversificarea, imi preciza ca nu e chiar o mega tragedie sa incepi de la 4 luni jumate, preferabil 5 pentru ca , mai ales la copiii alaptati la san lucrurile merg greoi, sunt reticenti si la papa si la biberoane, etc si te trezesti la 8 luni ca nu au gustat decat 2 fructe si 3 legume.

La fel, imi recomanda sa ii dau la cerere, dar sa incerc sa lungesc intervalul de masa la 3- 3ore jumate pentru ca altfel va manca putin si des si solidele.
Acum, intrebare pentru Diana - ca tot aai indemnat sa fim deschise- intreb frust: gasesti vreo corelare intre faptul ca Vlad si Timeea au fost alaptati pana la 6 luni si faptul ca nu sunt cei mai gurmanzi copii din lume?
Cred ca si Stephy si Betty imi pot raspunde la nelamurirea asta.

Iote ca mi-ai adus si mie aminte de marea mea nebuloasa in privinta asta: cam am vreo 3 cunostinte printre care si ginecoloaga la care am mers ultima data si e proaspata mamica de un bebe de 1 an si ceva , mi-au spus ca cu cat incepi diversificarea prea tarziu, a se citi de la 6 luni incolo, cu atat bebe va fi mai reticent la orice fel de mancare! si mai mofturos...Si stiu ca la 2 din cazuri bebe refuza biberon, suzeta, orice aliment dat la bibe, inafara de lapticu de mama de la tatzica..
Si tare mai stau cu stresul ca daca astept sa faca fix 6 luni, o sa imi refuze mandra orice papica bunutza. Acum o vad ca baleste la orice mancam noi, aseara eram cu ea in brate, si vroiam sa beau ceai dintr-o cana, mai frate, cum aduceam cana la gura sa beau, cum intindea manutele pe langa cana( cred involuntar, ca nu stie ea sa intinda mana)si se vedea clar pe fata ei ca vrea si ea , era ft ft curioasa, si puneam cana jos , o luam iar sa o duc la gura, iar repeta gestul si se agita cu manutzele...Am repetat de vreo 5 ori gestul, de atatea ori s-a agitat si ea in bratele mele si misca vehement din manute..O fi pofta???sau doar curiozitate pt un obiect strain cum e cana??
In fine, ideea e ca desi pediatra mi-a recomandat sa incep la 6 luni, tinand cont ca alaptez exclusiv, si mandra e o rotofeie-ieri avea 7600gr, tare ma tem ca daca aman sa incep dupa 6 luni o fi vreo sclifosita (sotul e tare mofturos la mancare, cred ca are vreo 5 feluri de mancare care le mananca, in rest refuza orice), si daca seamana cu el, la fel cum ii seamana la mutrita si gesturi..am cam pus-o!!

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

oooofff Lyly nici nu vreau sa-mi imaginez prin ce ai trecut ca stiu si eu ff bine...am stat si noi 5 zile la reanimare intr-un jeg de nedescris.....nu mai zic ca fata era vanata toata de la atatea branule si i-au montat una si-n cap

Poate ne spui ce s-a intamplat la voi si daca stii de unde a luat nenorocitul de virus

fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy30 spune:

[quote]citat din mesajul lui DianaR

Evy, in leg cu fontanela. Faptul ca se inchide asa repede in imensa majoritate a cazurilor nu e nici o problema. Capul creste in continuare prin suturi (articulatiile speciale dintre oasele craniului care la bebelusi sunt cartilaginoase si permit cresterea dimensiunii craniului). Intr-o raritate de cazuri poate fi un semn al unei boli numita craniostenoza, care din fericire este f rara. Daca perimetrul cranian creste de la o luna la alta si capul arata frumos, simetric atunci nu-i nici o problema chiar si daca fontanela e deja inchisa.

asa vreau si eu sa cred. nu vreau sa intru inca in panica , mi-am propus si gandesc mereu ca am un copil sanatos , astept sa vedem joi ce se intampla si pe urma luam decizii . eu zic ca nu are nimik , insa parerile ...celor din jur ...ma pun si mai tare pe jar .
mor , cand vad cum fiecare e "medic declarat" .

Betty , multumim mult de tot pentru scheme . sunt de real ajutor .

Monis , cand ai timp da-mi si mie nick-ul colegei noastre de forum , careia i s-a inchis fontanela fetitei la 3 luni .
macar mai schimb cateva vorbe cu ea .
mercic

Many , cred ca nu e cazul sa te ingrijorezi . asteapta sa vezi ce spune pediatra . nu e o regula sa i-a in greutate sute de grame de fiecare data . in plus la cat ar ajunge daca ar lua in fiecare luna 800grame ? obezi nu ?
nici Gabi nu a mai luat mult in greutate intre 3 si 4 luni care le face peste 3 zile . cred ca 400gr, cam asa. iti spun clar joi .
deci ...fi linistita ca e bine pt Vlad ok ? referitor la plans si mie mi-a plans aseara pt prima data in somn . l-am luat in brate si l-am alinat si s-a culcat .
in schimb dimineata se trezeste in forfoteli , de nu stii ce are , arunca patura de pe el , se rastoarna pe burtica (nu de tot , asa usor pe o parte ) , revine la loc . si apoi izbucneste in plans .
eu zic ca sunt faze si faze , caci in rest rade cu gura pana la urechi , gangureste si ne jucam toata ziulica .
a... o modificare ...cam cere de mancare ziua la 2 ore , 2,5 ore . nu mai apucam 3 ore . cred ca s-a mai "subtiat " laptele . noaptea in schimb se trezeste si la 4 ore .

referitor la iubire , la noi foooarte rar ,desi incerc sa schimb programul . l-a inceput dureri , si tare neplacut , acum s-a mai reglat situatia un pic .
insa cad lata seara cu bebe , caci in timpul zilei nu dorm . nu pot .
crde ca odata pe saptamana . insa cum am spus trebuie remediat caci nu e bine . a ..si sotul meu doarme in alta camera si eu cu Gabi in patul din dormitor.

o zi excelenta !!!

Mergi la inceput