Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007(210)
Raspunsuri - Pagina 8
Ank83 spune:
...a si nu..nu e vorba de bebe
.. daca va duc ideile prin zona aia
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008
Poze pitici
ellis spune:
ANK - pai expresia "apa la fluturas/floricica" este cu aplicabilitate in intreaga tara, ca asa zicem si noi
...acum a mea stie ca mergem la dr, nu se impotriveste, sta sa ii puna furtunasul, atata doar sa nu incerce sa schimbe branula, ca se pune pe un urlat, pana transpira/vomita
; te pupam si noi. iar de perlute, eram convinsa ca nu e a mea singura...ca toti ne trezim o data spunand vreo prostie, iar ei inregistreaza imediat...
VICTO - sanatate multa...Doamne...cand mai scapam noi de astea..ale gradinitei boli...pai ce tratament a facut Stefan pt conjunctivita? picaturi probabil...
ANK - mergi la ginecolog; dar de ce ai lasat ac? mai faci un bebe?![]()
am vazut raspunsul, dar acum daca tot scrisesem, las asa, ca sa mi-o iau pe coaja...
bb_yasmi spune:
ank eu am luat 2 luni mastodynon (produs homeopat) si mi s a reglat ceas...eu care nu am avut niciodata cm regulat!
happy mom &
ladybird Iasmina Alissa 2+ 
astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee

popbianca spune:
buna !
deci...aseara am dat o fuga pana la orl...larigita usoara....picaturi de colargol, nurofen....i-am dat doar o pastila de prednison si prospan, fara celelalte ...azi a venit pediatra...ramane prednisonul si in seara asta+ bronho-vaxom,aspirat muci, picovit....nu e nevoie de antibiotic si speram sa nu se adanceasca problema....de areosoli nu am mai discutat ... ne-a luat Ana cu consultatia,in 3 min s-a dezbracat la piele , pregatita ,intinsa pe pat.... si apoi am trecut la problema gradi...si ea e de parere ca tre sa mai insistam si crizele de strigaturi trebuiesc ignorate...cu cat are mai multi spectatori cu atat mai mult ii vom da apa la moara...sa nu intrebam de 1000 de ori ce are, ce vrea(oricum raspunsul e invariabil negativ, orice i-as propune in acele momente), sa nu intretinem starea in care e...sa o lasam sa-si faca "numarul" singura si siguuur acesta se va scurta ca durata si intensitate....si tind sa-i dau dpreptate pt. ca azi noapte s-a trezit Ana mea pe la 2 cu cu plans si agitatie...ca nu vroia ceva , n-am inteles ce...era transpirata , am incercat sa-i dau sacul jos-urlete-sa-i pun suzeta-urlete, sa o iau in brate-urlete, sa-i dau apa, urlete,sa-i cant, sa-i povestesc...nimic nu a fct.si imi tot repeta nervoasa ca vrea sa plece la cumparaturi, afara, la nasa...
apoi eu am schimbat tactica si am ignorat-o ...am lasat-o in picioare, sprijinita de canapea si pe la 3 si ceva mi-a cerut sa o iau in brate, am luat-o si in 5 min am pus-o in pat unde a si ramas pana azi dimineata la 8...
ellis....multi
micutei...hai ca duminica e aci apropape...!DD ajuta!prima perla"baga-mi pitoiu"...si nu a uitat-o si o fol. la nevoie
pussi...va trebui sa mai aprofundez unele chestii cu educatoare !![]()
pt. Ana ta!
eladea...merci!
victo....ea ramane in plansete...dar se calmeaza in 3min...deci sa nu te gandesti ca plange toata ziua...atat, in mom despartirii...ca am stat si-am ascultat....pe parcursul zile se mai tanguie putin, intreaba cand vine mama, dar mi s-a spus ca e un comportamnet normal pt. prima saptamana..cred si eu...se aseaza singura la masa, se culca ...singura problema sunt copii...cu care nu stie interactiona...si da, voi investi intr-un aparat de aerosoli...dar bine ca nu trebuie chiar acum....!
ma duc sa-i pregatesc Anei ceva piure de cartofi cu pangasius ...fara sare...!
...(pt. prednison)
mami de Ana-Sofia(15.11.2007)http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia si
27+
Ank83 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bb_yasmi ank eu am luat 2 luni mastodynon (produs homeopat) si mi s a reglat ceas...eu care nu am avut niciodata cm regulat! happy mom & ladybird Iasmina Alissa 2+ ![]() astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee ![]() ![]() ![]() ![]() |
mai am sa il incerc si eu... dupa ce trec pe la gineco
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008 Poze pitici
Ank83 spune:
| citat din mesajul lui ellis ANK - mergi la ginecolog; dar de ce ai lasat ac? mai faci un bebe? am vazut raspunsul, dar acum daca tot scrisesem, las asa, ca sa mi-o iau pe coaja... |

daca ai cautato ai primito
Nu ma simt bine de regula de la AC
.. Asa e org meu.. pe la a 4-a luna deja incep sa mi se umfle degetele .. sa ma simt balonata.. sa mananc mai mult decat trebuie 
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008 Poze pitici
Victo spune:
ellis, da picaturi, Tobrex i/am facut lui, 7 zile, ca dupa 5 zile inca nu mi se pareau ochisorii in regula. atat am avut grija sa tot schimb prosoape, cearsaf, fata de perna ..dar se pare ca tot m/am captusit. cam prost am dus/o in sarcina asta cu imbolnavirile.
a avut si el zile in care n/a mancat nimic, dar per ansamblu, in speranta ca de luni il duc la gradi, cum nu a luat antibiotic eu zic ca am scapat relativ bine si de data asta.
bianca, am inteles. din cate imi aduc eu aminte si Stefan se criza f tare dupa ce venea d ela gradi..bine..el spre deosebire de altii (Iasmi...) devine tot mai raut..nu vrea sa stea nici 5 minute sa se joace singur, la masa face tot felul de circoteci..ne straduim pe luna viitoare sa ii schimbam patul..ma gandesc ca imi fac singura de lucru..
azi ma simteam asa d eobosita si stateam pe canapea cu ochii inchisi (ma si dor )copilu meu cel drag a venit frate si unde mi/a trantit o cana in cap (noroc ca era de melamina) ..am crezut ca il si strang de gat...
drept pedeapsa (nici nu mai stiu pt ce ispravi)am strans azi marea majoritate a jucariilor din camera, iar cd se va cuminti, se va juca cu ele si nu le va mai arunca prin toti peretii, le va primi inapoi.
Paula
cu
Mihai 22+ si Stefan (30 oct. 2007)
softurela spune:
| citat din mesajul lui popbianca .si da, voi investi intr-un aparat de aerosoli...dar bine ca nu trebuie chiar acum....! ma duc sa-i pregatesc Anei ceva piure de cartofi cu pangasius ...fara sare...! ...(pt. prednison) |
Bianca, aerosolul iti trebuia chiar acum.
Noua nu ne da prednison decat daca nu raspunde la aerosoli.
Pediatra care a vazut-o pe Diana la debutul virozei...mi-a scris pe foaie "Prednison la nevoie" .
Nu a fost cazul, nu i-am dat.
Pneumologul ei, care a vazut-o la finalul virozei, m-a intrebat: "i-ati dat Prednison?" vazuse pe fisa. I-am zis ca nu, nu a fost cazul.
"Foarte bine, e foarte bine ca raspunde doar la aerosoli"
Eu, una evit toate medicamentele orale sau injectabile. Pufurile/aerosolii macar se inspira/expira...nu se metabolizeaza. Vad ca unii medici gandesc la fel.
Sanatate la fetita!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 27+
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
bb_yasmi spune:
bianca multa sanatate anei. iasmina mea de ex, nu sta nici in ruptul capului sa ii fac aerosoli. noroc ca nu am dat banii pe un aparat si l-am incercat al unei prietene.
happy mom &
ladybird Iasmina Alissa 2+ 
astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee

softurela spune:
| citat din mesajul lui popbianca buna ! deci...aseara am dat o fuga pana la orl...larigita usoara....picaturi de colargol, nurofen....i-am dat doar o pastila de prednison si prospan, fara celelalte ...azi a venit pediatra...ramane prednisonul si in seara asta+ bronho-vaxom,aspirat muci, picovit....nu e nevoie de antibiotic si speram sa nu se adanceasca problema....de areosoli nu am mai discutat ... mami de Ana-Sofia(15.11.2007)http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia si 27+ |
Baietelul colegului meu, a tratat o laringita urata tot cu aerosoli.
Diana nu face laringite, ea face intotdeauna pneumonii interstitiale. Chiar si asa, la ultima, cea mai urata de pana acum, am tratat-o doar cu aerosoli. Tratamentul a durat o saptamana si a constat in aerosoli (Ventolin+Flixotide) si picaturi de nas Pivalone/Colargol.
Pe 5 martie am fost cu ea la control si haraiau plamanii rau. Medicul a zis ca nu e multumit de evolutie si sa-i dam antibiotic.
Am convins-o sa amanam administrarea, sa vedem ce se intampla in urmatoarele 3 zile. Marti, pe 9 Martie, la control, Diana nu mai avea nici urma de raceala.
Asa ca, apropo de ce zicea Victo...medicii se arunca imediat la antibiotic.
Asta nu inseamna ca nu sunt situatii cand e necesar antibioticul. Diferenta e ca imi cunosc copilul si stiu ca racelile sunt forme astmatice si nu infectioase.
Daca ar fi vorba de stafilococ, pneumococ sau alte ... nu as ezita administrarea de antibiotic. Dar asta, doar dupa ce vad analizele si confirmarea unei infectii bacteorologice.
M-am intins cam mult....dar sper ca am fost de folos...
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si 27+
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518