Comentam impreuna : Scriitoare
Raspunsuri - Pagina 6
balerrina spune:
Nu stiu daca inca mai primiti propuneri de scriitoare. Mie imi place foarte mult Alice Munro.
beshter spune:
Am terminat 'Citind Lolita in Teheran' (Azar Nafisi) si mi-a placut, mai ales partea documentaristica. Am aflat o gramada de chestii de care n-aveam habar. Stilul nu m-a impresionat foarte tare si nici analizele pe care le face unora dintre carti nu mi-au placut in mod deosebit, dar orice cartea care vorbeste despre carti e prietena mea:) iar cartea de fata are si niste scene memorabile. Ca sa nu mai spun in ce hal mi-a plouat in gura din cauza inghetatelor alora cu nuci pisate si prajiturilor cu crema.
Am terminat si 'Animalul inimii' (Herta Muller) si nu inteleg ce-oi fi avut eu cu femeia asta cand am citit 'Inca de pe atunci vulpea era vanatorul' (si nu mi-a placut). Mi-a placut foarte tare. Unele dintre imagini ma bantuie si acum.
Acum citesc o prostie de carte :D - 'Girlfriend in a coma' a lui Douglas Coupland - dar e in englezeste si m-am gandit ca nitel exercitiu nu-mi strica niciodata.
Pe lista de scriitoare de citit in viitorul apropiat se mai afla Anne Tyler cu 'Lectii de respiratie' si Elfriede Jelinek cu 'Lacomie'. Dupa care o sa ma mut inapoi la 'Cubul cititorilor' :D
musetto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Acum citesc o prostie de carte :D - 'Girlfriend in a coma' a lui Douglas Coupland - dar e in englezeste si m-am gandit ca nitel exercitiu nu-mi strica niciodata. |
Mihaelka , in engleza (ca inteleg ca ar fi fost tradusa prost in romana), incearca si Jhumpa Lahiri. Am observat ca s-a mai vorbit de ea pe forum. Eu o recomand cu caldura pt colectia de short stories www.bookreporter.com/reviews/039592720X.asp" target="_blank">Interpreter of Maladies.
beshter spune:
musetto, Jhumpei i-am citit 'Porecla' dar tot in romaneste. Boon, am pus si interpretu' pe lista!
Am citit si 'Lectiile de respiratie' ale Annei Tyler. Ah, traducerea e beyond infecta! Nici macar timpurile verbale nu le nimerea nenea asta in romaneste. Si e pacat, pentru ca e o carte misto.
Acum ma duc s-o agat pe Jelinek;)
carminabulina spune:
citat din mesajul lui Mihaelka musetto, Jhumpei i-am citit 'Porecla' dar tot in romaneste. Boon, am pus si interpretu' pe lista! Am citit si 'Lectiile de respiratie' ale Annei Tyler. Ah, traducerea e beyond infecta! Nici macar timpurile verbale nu le nimerea nenea asta in romaneste. Si e pacat, pentru ca e o carte misto. Acum ma duc s-o agat pe Jelinek;) |
Tocmai am primit cadou "Exclusii" de Jelinek. Pentru ca la ora actuala pur si simplu ma delectez citind "Pe cand eram orfani" (dar este de un autor, o sa scriu despre roman in alta parte), o sa am timp sa citesc impresiile despre exclusi. Ooops sau vei citi "Pianista" ?
beshter spune:
Io ma pregateam sa citesc 'Lacomie' dar, daca zici ca te apuci de 'Exclusii', hai ca ma apuc si io (sau poate de amandoua, daca am putirinta:)
'Pianista' am cetit; si 'Amantele'. Mie imi place Jelinek de mor!
balerrina spune:
citat din mesajul lui beren Sexismul, mai precis misoginismul exista bine mersi, din pacate chiar foarte virulent, cel putin in stiinte. Este o realitate foarte dureroasa si care nu va disparea repede, ma tem. Specific, ma tem pentru fetita mea, care ar putea alege o cariera stiintifica, unde se va lovi de atitudini misogine pe care le cunosc (cu dezgust) prea bine. |
Beren,
Opinia ta am auzit-o de la multi prieteni barbati care au avut o revelatie relativ la acest subiect in momentul in care au avut o fata.
Teama insa nu ajuta. Ce ajuta insa sa-ti educi fata sa nu lase prejudecatile din jur sa o impiedice sa isi aleaga profesia/cariera care i se potriveste. Eu am avut norocul unui astfel de tata si iti pot spune din proprie experienta ca a avut un efect extraordinar.
-- C.
balerrina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui musetto
Mihaelka , in engleza (ca inteleg ca ar fi fost tradusa prost in romana), incearca si Jhumpa Lahiri. Am observat ca s-a mai vorbit de ea pe forum. Eu o recomand cu caldura pt colectia de short stories www.bookreporter.com/reviews/039592720X.asp" target="_blank">Interpreter of Maladies. |
Sustin propunerea cu Interpreter of the Maladies, mi s-a parut mut mai buna decat Namesake. Divakaruni este o alta scriitoare asemanatoare ca stil, Mistress of Spices mi-a placut cel mai mult dintre cartile ei.
-- C.
beshter spune:
Carmina, te-ai apucat de 'Exclusii' lui Jelinek? Eu am terminat-o dar nu mai am putere (deocamdata) si pentru 'Lacomie'. Am inceput-o si pe-asta dar se citeste mult mai greu decat ailalta, care e scrisa cu bisturiul obisnuit al Elfriedei (are tot felul de metanarratives etc.)
'Exclusii' astia sunt foate bine articulati - relatiile dintre gemeni si dintre gemeni si parintii lor mi se par magistral descrise; in rest, cine va dori va avea parte de aceeasi violenta rece, de aceeasi precizie chirurgicala in dezmembrarea mitului 'marii familii fericite' si - parca - de un pic mai mult stangism decat lasau sa se vada celelalte carti.
liadorian spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Teodora, daca astepti, iti promit ca lecturam impreuna Bentoiu, doar ca am primit ieri Citind Lolita in Teheran, m-am focusat pe ea, deci... Ingrid S si Diana www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1 www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2 www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3 Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Intorc un pic discutia in urma, stiu, dar tare as vrea sa-mi spuneti daca ati mai citit pana la urma si volumul al doilea din Timpul ce ni s-a dat. Am terminat primul volum si l-as citi cu voi pe al doilea.