Pepenasi de iulie-august 2008 (176)
Raspunsuri - Pagina 14
Didi81 spune:
Tecky, Violeta, flo, anaco, kamelya, multumim
. Ei, mai avem, mai avem pt ca inca nu spune inainte sa faca, dar primul lucru dimineata cand se trezeste e sa ceara la olita. Si de multe ori se intampla sa si faca ceva (mai ales cand nu face deloc in timpul noptii) .
Tin sa spun ca mica mea carnivora acum are pata pusa pe rosii si castraveti! Le mananca si asa pur si simplu daca ii dau, nu vrea neaparat salata
.
Si aseara am mancat ceva bun, dar nu mai spun ce ca parca vad ca mi-o iau de la cineva pana la urma ![]()
Mada, dar in ce domeniu te pregatesti tu? Felicitari pentru examene si mai ales pentru ambitie! 
Si acum ta-na-na: scot si eu majoretele pentru graviduta noastra care se apropie vertiginos de momentul cel mare!

Nastere usoara Adriana! Bebe sanatos si refacere rapida!
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
turturica spune:
Ola si de la noi.
atebeule, nici nu mi-am dat seama ce avansata esti
Io am nascut la 5 zile dupa ce-am pierdut dopul, asa ca e posibil sa mai ai de asteptat. Apropo, unde nasti si cu cine? Ca prin cluj mai cunosc si io lumea.
mona, bujo, io am facut scoala de soferi la batrinete, adica acu 3 ani, am ramas gravida fix dupa ce-am luat carnetul si mi-a fost teama sa conduc, asa ca am facut pauza mai bine de un an dupa aia si mi-a fost tare greu sa ma reapuc de condus. Acuma conduc de nevoie, ca gradinita e in alt sat, serviciul e in alt oras si ar fi prea complicat cu transportul in comun.
Dar recunosc ca inca mai fac prostii, mai zgirii vreun colt de masina sau busesc masina vecinilor, dar perseverez. Am condus si in iarna asta mirifica cu o gramada de zapada si slava Domnului am supravietuit.
Dar cred ca dupa ce va luati carnetul trebe neaparat sa conduceti, altfel va pierdeti reflexele. Cumnata-mea conducea bine si fara frica atunci cind facea scoala, dupa aia n-a mai incercat si acuma nu mai conduce. Ceea ce e pacat.
biri, uelcome back. Hai pune poze si zi de voi, cum e pi partea asta.
iris, eu am uscator pe care il folosesc cam rar, nu de alta dar eu am 3 camere la subsol unde pot intinde hainele iarna, iar vara le scot in gradina si se usca rapid. Uscatorul meu e de la bauknecht, e firma elvetiana, l-am probat si merge foarte bine, consuma putin, dar nu stiu daca la voi se gaseste asa ceva.
mada de anglia, felicitari cu prospectele de cariera, pe ce vrei sa te axezi? Ce faci cu fetele cind intri in focuri?
mada de irlanda, felicitari si tie
Pen' ca esti cool si faci haz de necaz
moni, nu te-ai gindit sa-l dai pe Luca citeva zile la gradinita? Din cite ziceai tu voi sinteti oricum mai izolati, deci banuiesc ca nu prea are copii prin preajma si probabil ca i-ar prinde bine sa se socializeze cu alti copii. In felul asta ti-ar fi mai usor si tie, si i-ar face bine si lui. Eu sint adepta gradinitei mai degraba decit a unei bone si nu cred c-ar trebui sa-ti faci mustrari de constiinta daca l-ai duce citeva zile pe saptamina.
Oricum, io te pup si sper sa-ti gasesti linistea. Eu am convingerea c-o sa te descurci pina la urma, insa e normal sa iti faci ginduri cum o sa fie 
vio, anaco, eu, avind experienta cu ale gradinitei, va pot impartasi experienta noastra. Mara a inceput gradinita de la 7 luni si, inainte cu o luna de a incepe serviciul, adica de cind avea ea 6 luni, am dus-o la gradinita intr-o perioada de acomodare. Adica m-am dus si eu cu ea, la inceput am stat amindoua vreo ora ca sa vada copiii, doamnele, pe urma am fost si am stat mai mult, iar eu m-am retras incetul cu incetul lasind-o pe ea sa se uite la chestiile interesante de acolo si tot asa, pina cind am mers si am lasat-o o jumatate de zi acolo cu educatoarele. Am stat cu inima ca un purice prima oara cind am lasat-o acolo, insa acomodarea asta treptata i-a prins bine.
Insa chiar si asa a mai avut perioade cind plingea cind se vedea la gradinita, am incercat sa ii distragem atentia cu altele, citeodata a functionat, citeodata nu, insa per total e in regula, se bucura cind vede copiii, imi povesteste de ei si acasa, adica imi zice: Alisa und Ivo und Thomas und Sonia
Si de aici eu trag concluzia ca ii e bine.
flo, citii si pataniile voastre, s-a zis cu linistea voastra ![]()
diarux, felicitari pentru finuta ta 
sunisor, felicitari pentru examene si pentru thea gazda cea minunata. Da, am rezolvat cu thailanda, mersi de intrebare, din fericire Singapore airlines ne dau baby basket daca cupilu' are sub 12 kile si noroc cu slabanoaga, ne incadram. In concluzie, de-abia astept.
marimar, mi-am pus la bookmark linkul pe care l-ai dat, asa mi-am dat seama ca si io faceam niste greseli clasice. Acuma trebe sa-i dau si lui barbatu-meu sa citeasca, sa rumegam in doi.
Mai scrie de voi 
ooka, cum e acomodarea la servici? Cum se intelege sofi cu bona? 
siby, ce-ai hotarit cu intarcatul pina la urma?
Raportam ca io sint racita, tusesc ca un magar si dorm extrem de prost noptile. Bine macar ca n-a luat si cupilu' de la mine, dar ma simt extrem de obosita din cauza asta.
Intrebare: mai exista careva cu dinti putini? Nu de alta, dar vad ca va bateti in dantura completa, iar Mara n-are decit 8 dinti, nici un canin, nici o masea, ma tot gindesc daca-i normal. Mi-e jena s-o bat pe doctorita la cap cu paranoia mea, iar la moasa din sat n-am mai ajuns, ca e fffffffriiiiggggggg.
Hai c-am scris roman. Dar asa ma tineti minte ![]()
Mami de Mara (19.08.2008)
irinuca_81 spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri fetelor.
Dara
am dat-o si eu cu Locoid si cu Fucidin H la sfatul a doi dermatologi. Am facut cate o cura de 10 zile. Si dupa ce terminam ii apareau din nou. O sa incerc si cu Lipikar ca de asta nu am stiut
. De hidratat e hidratata pielea ca o dau in fiecare seara dupa baita pe tot corpul cu A-Derma dar cu toate asta nu mai scapam de ele, mama lor de bubite...
Sa stii ca eu i-am dat floricele Amaliei si nu se ineaca cu ele. Poti sa o supreveghezi mai atent primele dati cand ii dai daca iti e frica ca se ineaca.
Anaco
mersi mult pentru pontul cu crema cu uree. Nu stiam ca exista astfel de creme si pentru copii. Si eu am pielea foarte uscata si folosesc o lotiune Eucerin cu uree care imi face tare bine. Am cautat de la Eucerin pt copii si nu am gasit.
Vio imi pare tare rau si de puiuta mica si de tine. Imi inchipui ce trebuie sa fie in sufletul tau.Si eu cred ca fetele te-au sfatuit foarte bine cu acomodarea treptata. 
Didi felicitari pentru reusita Aidei cu olita! Amalia nici nu vrea sa o vada. O sa incerc sa ii iau reductor sa vad cum o pacalesc sa stea pe WC. Poate ca asa o sa ii placa, o sa se simta fetita mare.
Anna Foarte tare distractia! Bravo!
Ruxandra sa iti traiasca finuta!
dara_d spune:
Da mai fetelor multumesc de raspunsuri am inteles, sunt eu exagerata o sa ii dau si ei floricele ca sa nu mai pofteasca la noi,ce fericit va fi tasu ca putem manca toti trei .
DIDI chiar ca numai bunatati faci tu pe acolo , eu nu am atata rabdare si timp.E bine cu olita sunteti pe calea cea buna.
MONI_OR grea perioada pentru tine cred ca fetele te-au sfatuit destul de bine, eu una le am pe ale mele ce sa mai comentez la ale tale.
TURTURIUCA Ce bine ca ai mai aparut, sa stii ca Deni are 8 dinti si abia de 2 luni are si ea 2 masele jos acum abia crescute se vad bine si sus mai are 2 dar abia au rasarit, deci nici noi nu suntem asa avansate si doc a nostra a zis ca e ok .
IRINA nu am vrut sa zic pana acum ca sa nu te superi pe mine, dar la noi a facut mai multe iritatii si mai urate de la A derma, bine fiecare piele e diferita pana la urma.
ANNA ce distractie pe tine , bravo tie oare e bine asa sper ca te-ai gandit si la noi, daaaaaaaaaaaaa.
MONA cum este cu operatia , cred ca s-a vindecat daca a iesit firul ala??
BIRI hahaha bravo tie casa noua , lasa ca scapi tu de cutii cu rabdare .
http://lb2f.lilypie.com/pLsGp3.png
Didi81 spune:
Irinucu, daca insisti: frigarui de pui ![]()
Vio, greu trebuie sa fie sa iti vezi puiul asa necajit in fiecare zi la cresa, mi se rupe inima numai cand aud
. Nu stiu ce sfat sa iti dau, dar cel mai potrivit mi se pare cum au spus si fetele, sa incerci sa stai si tu cu ea, sa mai iesi cate putin si sa revii repede, apoi treptat-treptat sa incerci sa lipsesti mai mult timp...
Si eu i-am dat Aidei floicele si nu s-a innecat. Bine, o sa ziceti ca sunt dusa dar i-am dat si fistic, migdale, alune la insistentele ei. Initial putin si cu grija, si s-a dovedit nu numai ca il mesteca atenta si nu se inneaca, dar ii si place la nebunie fisticul. Nu ii dau des, dar daca se intampla sa mancam noi, ii dam si ei sa guste.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
ana_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Kimmy Am probleme cu igrasia.Din pacate la peretele dinspre dormitor,baie,e nelocuit apartamentul,si cum e si nou blocul,e foarte mare umezeala. _ Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008) Povestea noastra |
cica ar fi ceva praf, de il amesteci nu stiu cu ce il pui pe perete ca un glet si nu mai ai pic de umezeala.
Nu mai stiu exact cum se cheama././. stiu ca un prieten a folosit in pivnita, ca avea apa si apoi pur si simplu nu a mai intrat picatura de apa in pivnita prin pereti.
Daca te intereseaza il sun si il intreb cum se numeste.
Stiu doar ca este ceva inventie germana.
proud mummy
diarux spune:
MONA, MONI, KAMELYA, IRINUCA,TURTU multumim.
si eu i-am dat floricele lui ANDREI. de fapt, noi ii cam dam sa guste de toate. nu exageram, dar de incercat, incearca de toate. de intamplat se pot intampla multe. prefer sa cred in ce zice barbacmiu ca fiecare trebuie sa aiba si ingerul pazitor alaturi , pe langa parinti.Bine, asta nu inseamna ca ne incercam norocul aiurea...
IRLANDEZIA nu am inteles cum a luat copilul no2 varsatul. de la cine bre? ca ma ia cu fiori cand ma gandesc.
ANKO adik cum ochelari? de cand?
na ca am uitat ce am mai vrut sa scriu.
ANDREI...hmm.... e mare shmecher. incep sa ma gandesc ca parca nu mai sunt atatea avantaje ca am baiat.
E un golan si jumatate, profitor, shmecher si tot ce vreti. au inceout sa ii dea maselele, trei de fapt, si acum isi completeaza coltii fiecareia dintre ele. alearga, urla, tipa. e obsedat de toate masinariile de pe santierul din vecini. imi arata buldozere, excavatoare, tractoare, macarale cate juma de ora pana cedez eu psihic. nu are rabdare sa ii citesc nik. se joaca da schimba repede toate jucariile. de fapt nici nu il prea pasioneaza jucariile pt copii. se joaca cu tot ce nu are voie.
E foarte rusinos!!!!!!!!!!!cu strainii, dar in acelasi timp vrea sa vada tot si sa stie tot. can vin copiii la meditatii, apare cu mana la ochi sa nu il vada, chipurile. partea buna e ca ii trece repede rusinea. da noroc si bate palme, doar cu baietii, cu fetele nu are curaj.
butoneaza tot ce prinde, danseaza dupa cum ati vazut(cred ca am pus link la filmuletul cu dansatorul.)l-am tuns iar (cred ca si asta am zis) se preface c aplange cu mainile la ochi in timp ce pandeste s avada ce faci. am primit de 8 martie un mega urs rooooooooooz care e acum cel mai bun prieten. am inceput operatiunea suzy, i-am scos-o de trei zile , o lasam doar cand trebuie sa doarma ca nu adoarme fara ea.e cam greu, mai ales ca inca ii explodeaza dintii ca popcornu in gurita, dar cred ca s-au si deplasat usor cei de sus din fata din cauza suztei.speram sa ne tina treaba asta, ca ne capiaza cu urlatul.
vorbeste de ne face capul toaca dar DOAR pre limba lui. nu zice aproape nimic in limba noastra materna. doar "mama" cand are chef, "hai pa" "am" de la "ham", "tati"dar extrem de rar. si cam atat. da vb cu SORMIA la telefon zilnic, numai ei doi stiu despre ce.(de fapt...sunt pe o minte amandoi, da nu ma ziceti.)e dependent de mine uneori in sensul ca ma prefera la joaca daca sunt acasa sa la somn la pranz. as minti sa zic ca nu sunt magulita, dar uneori (cum ar fi acum cand vreau sa scriu acest mesaj kilometric)tare as mai vrea sa respir.
pentru ca o sa vina si botezul micutei ILARIA, am sa va cer sfatul pentru a iesi cat mai...beton!![]()
in rest...imi pregatesc inspectia a doua pentru gradul I. (imi pregatesc e un fel de a spune, pentru ca doar m-am gandit profund la ea, nu ma lasa seful sa si scriu ceva)
acu fug ca am "gatit" o comanda de mancare chinezeasca asa de moft, ca ieri nu am sarbatorit cu barbacmiu, din cauza d eprograme prelungite la munci.
pupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiici
ana_a spune:
moni_or, imi pare rau sa aud o mamica asa suparata! Nici nu stiu exact ce sfat sa iti dau, pot insa sa iti spun ca si eu am trecut FIX prin aceasi perioada si tot la fel ca si tine aveam mii de ganduri si mii de probleme...oh poate chiar mai multe, cu un copil mai mare, care imi spunea in fiecare zi cand nu-l luam in brate "mami, vreau sa scoti copilul ala din burta ta si sa-l arunci!" "nu-l vreau in casa noastra! o sa-l tinem in baie!" " sa-si caute mamica!tu esti mamica mea!" si muuulte astfel de cuvinte care ma duceau si mai mult la disperare....
Si multe altele...
Cel mai groaznic a fost gandul ca no sa-l pot iubi pe cel mic, ca no sa ma pot ocupa de el...aveam cosmaruri ca l-am nascut si l-am lasat la usa lui sora mea mai mare, ca l-am uitat in spital...si alte minuni dastea
.
Multe din toate astea nu mi le mai amintesc....
Aveam n'spe mii de dureri de toate natiile si ma enervam cumplit pe fetele de la odisee ca scriau mult si nu puteam citii
si nu ma puteam plange sa nu par ridicola...
mda...
Si...brusc, odata cu nasterea lui Matei sa intamplat ceva, ce nu as putea sa descriu...toate au devenit EXACT asa cum trebuie sa fie...
Stefan a fost ok, Matei a fost ok, tati al nostru la fel, a avut fff mare grija de mine si de puiul mic, de Stefan in mod deosebit....si toate grijile mele au parut ffff puerile incat ma miram si eu cat de toanta am putut sa fiu....
Incet incet, am inceput sa-l iubesc si pe Matei, din pacate na fost dragoste la prima vedere...asta e...dar acum nu mai pot sa vad viata fara el.
Nu stiu daca te-am ajutat cu ceva s-au te-am adancit mai mult in gandurile tale...
Sfat? Odihneste-te! Se apropie Sfintele Paste, incearca sa-ti acorzi putin timp sufletului tau!Este atat de important! 
si te astept in privat sa mai vorbim!
Un
lui Luca! sa stii ca nici Matei nu e mai breaz, ei...ca tac eu asa...si nu zic nimic
nu inseamna ca nu avem si noi tantrumuri si crize...dar toate trec, si cresc ei mari!Si vorba lu ta'tsu o sa le de-a o surubelnita sa repare usile de la dulapuri, balamalele sau ce or mai strica ![]()
proud mummy
Caprioara spune:
Helau,
Intru si eu in fuga sa vad ce mai faceti si sa va spun la toate La multi ani pentru ieri
!
Si ce vad
??? Naste Atb-ul?
Adriana, nastere usoara si bb sanatos!

La multi ani si tuturor sarbatoritilor si sarbatoritelor pe care i-am sarit
!
Profa, sa-ti traiasca finuta!
Sanatate bolnaviorilor, putere sa rezolvati problemele celor care au probleme!
Felicitari celor cu realizari ale cupiilor si ale lor
!
Am vazut si pozicile de pe picassa
!
Scuze ca scriu asa telegrafic si nenominal, dar am citit asa in fuga cate ceva si nu am retinut foarte multe... Am citit cate putin de la fiecare sa vad ce mai faceti. Eu nu am timp deloc sa mai intru pe DC.
Asa ca va roooog, daca va intalniti, sa-mi scrieti si mie pe mess data, locul si ora, ca tare vreau sa vin si eu!
Am fugit la Matei sa corectez niste teme.
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta