Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (44)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deveghe spune:

Lista pentru acasa (prima luna)

Obiecte pentru o perioada indelungata:
- patut, saltea
- dulap pentru haine si alte lucruri ale copilului
- masa de infasat (nu este absolut necesara, insa e foarte buna pentru primele luni, cand iti protejezi spatele astfel; pe pat e mai chinuitor, mai ales ca-l veti schimba foarte des in primele 4, 5 luni; insa, pentru mine n-a fost de folos decat vreo sase luni, pentru ca ai mei nu au mai incaput pe masa; eu am avut masa de infasat impreuna cu cadita, in care nu le-am mai putut face baie decat vreo cinci luni din aceleasi motive)
- veioza (foarte buna in perioada alaptatului nocturn din primele luni si o modalitate de a incepe sa faca diferenta intre ritualul de zi si cel de noapte)
- un scaun, fotoliu sau balansoar pentru alaptat cu brate in care sa stati confortabil (conteaza foarte mult sa fiti relaxate cand alaptati, mai ales in primele sase saptamani, cele mai grele, pana va obisnuiti unul cu celalalt)
- carut
- scaun de masina
- sterilizator de biberoane si suzete (eu nu am folosit, am avut o oala in care le fierbeam pe toate)
- lenjerie de patut (bumbac) + husa de protectie (nu este absolut necesara; eu nu am folosit-o decat dupa ce am scos din uz pampersii)
- paturica cu gaurele (daca si-o trage peste cap e cea mai sigura) sau un cearceaf dintr-un material care sa atarne ca sa nu si-l traga pe fata) – ideal este sacul de dormit, insa nu stiu cum sunt cele de vara, nu am probat pe copiii mei, pentru ca deja erau mari si nu mai stateau in sac
- 10-15 scutece de finet pentru uz zilnic (eu am cumparat din Obor deja taiate) pentru masa de infasat sau de pus pe pat, folosite drept carpe pentru umar atunci cand bebe regurgiteaza etc.
- cadita pentru imbaierea bebelusului + termometru de baie (la inceput nu stiti cam ce inseamna 37 de grade, atat cat trebuie sa aiba apa de baie)
- cantar (il recomand, dar cu masura pentru ca fara sa vreti o sa deveniti obsedate de cate grame ia in plus bebe, chiar si la o masa, asa ca dupa parerea mea bebelusul trebuie cantarit o data pe saptamana, iar asta se poate face si la policlinica in cazul in care medical de familie nu vine acasa)
- aparat de supraveghere (nu e absolut necesar in prima luna)
- termometru de camera si higrometru (exista 2in1) (nu este necesar; eu l-am folosit si de multe ori am constatat ca aerul este foarte uscat si, deci, nu foarte placut pentru bebe)
-2, 3 biberoane + perie de spalat (daca alaptati exclusiv, nici nu aveti nevoie de asa ceva; eu am folosit biberon in prima luna doar doua zile cat am facut pauza ca sa imi treaca ranile de la sani – ma mulgeam si ii dadeam cu biberonul, exista apoi tentatia de a completa mesele de la san, cu un supliment de lapte praf, ceea ce duce incet incet la diminuarea cantitatii de lapte matern; cred ca merita un efort in primele 6 saptamani, timp in care copilul invata sa suga cum trebuie, fara sa adoarma in timp ce manaca sau fara sa suga in reprize scurte si dese).

Pentru toaleta zilnica:
- pampers (6, 7 /zi) (insa recomandarea mea este ca, fiind vara, sa ii tineti cat mai mult cu fundul gol, pe niste paturici absorbante, se gasesc in farmacii; asa scapa si de iritatii si e mult mai placut si sanatos, nu?)
- pentru igiena funduletului - servetele umede fara alcool sau carpe imbibate cu apa fiarta si racita (in prima luna, apoi de la robinet)(unele servetele provoaca chiar ele iritatii) sau servetele igienice de la magazinele online eco
- 1, 2 cutii ser fiziologic si 5, 6 pachete comprese sterile patrate pentru curatarea ochilor (dinspre exterior spre interior), nasului (cateva picaturi pe zi)
- pentru igiena urechilor nu recomand betisoarele, ci o bucata de finet cu care tamponati pavilionul urechii (nu e indicata curatirea urechii interne)
- glicerina boraxata cu nistatin pentru gura (vor avea pete albe de la lapte) (pe o compresa sterila infasurata pe aratator picurati putina glicerina si curatati peretii gurii si limba o data pe zi, pana cand dispar cu totul)
- pentru buricul necazut: se curata cu apa fiarta si racita urmele de sange, apoi se tamponeaza cu alcool (nu-l ustura), si se infasoara buricul cu o compresa sterile uscata (ca si cum ati pune un fular in jurul gatului), in cazul in care supureaza dup ace cade eu am folosit Baneocin pudra. (insa, intrebati medical pediatru; fiecare are alte metode!!!)
- pentru eritem fesier: ulei de masline sau crema de galbenele Melkfett (este foarte buna si pentru vindecarea epiziotomiei, eu am probat-o si pe mine si pe copii- (produsele cosmetice pentru copii contin parabeni si alte mizerii, asa ca eu de ceva timp nu ii mai dau decat cu produse organice)
- pentru baie: sapun sau spuma de corp si sampon (eu am folosit Avene si Mustela, au fost foarte bune, insa toate contin parabeni si multe alte prostii, asa ca eu am renuntat la ele).

Alte obiecte necesare:
- termometru (eu il prefer pe cel classic, la cel digital am variatiuni de temperatura foarte mari) (exista insa un termometru pe care il atingeti de frunte sau ureche si in cateva secunde ai temperatura reala, costa in jur de 100 lei)
- forfecuta pentru unghii speciala pentru bebelusi/pila (unghiutele sunt foarte fragile si daca va e teama la inceput de foarfeca, pila face treba buna si sigura)
- batista bebelusului e foarte utila pentru cantitati mai mari de secretii nazale (raceli simple sau gripe), pompita de nas e inutila
- suzeta (nu este necesara asa devreme, dar nu se stie niciodata si depinde de copil, unii nu o accepta deloc)
- detergent pentru haine de bebelus (le-am spalat cu detergentul asta pana la 1 an)

Medicamente:
- Panadol si Nurofen sirop
- supozitoare cu glicerina
- Vigantol (picaturi cu vitamina D3, o sa va spuna medical pediatru doza)
- contra colicilor eu am baut ceai special pentru bebelusi (ai mei nu au avut deloc, asa ca nu prea stiu ce se da; stiu doar ca Infacolul da roade, dar mai interesati-va pe DC la clubul scutecelor)

Imbracaminte bebe din bumbac (strictul necesar, fara fustite colorate sau blugi si pantaloni de in, aici ramane placerea voastra sa alegeti):

- 6,7 body-uri cu maneca scurta (cu sau fara capse pe umar) si body-uri maieuri (il schibati zilnic si chiar de doua ori pe zi) (le puteti avea in doua masuri, depinde si de copii, sa spunem unele, masura 0 (50-56 cm), adica 0-3 luni, si altele masura 1 (56-62cm), adica 3-6 luni (pentru ai mei am folosit cam doua saptamani masura 0, dupa care am trecut la 1)
- 1,2 body-uri cu maneca lunga,
- 2 pantalonasi lungi fara talpa
- 2 pantalonasi scurti
- 2,3 perechi sosete
- 1 salopeta cu talpa pentru noapte (unii copii au talpile reci mai tot timpul si au nevoie de mai multa caldura, chiar daca e vara)
- 1, 2 perechi manusi anti-zgarieturi (eu nu le recomand pe vreme calda, mai bine ii taiati sau ii piliti unghiile (in timp ce doarme)
- 1,2 palariute subtiri
- prosop cu gluga pentru baie (luati o masura mai mare ca sa il cuprinda bine, chiar daca e vara)

Ilinca (17.03.2001) & Petru (24.11.2008) & 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mycya

am reusit si eu sa pun pozici pe Picasa

17+

am vazut o burtika draguta foc

Oana 22+ cu

Noi 2...si bebe
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Citat:
citat din mesajul lui ooana

Buna seara

nu am reusit sa mai intru...a fost o zi nebuna la servici plina cu sedinte

sa va pove cum a fost la medic ...foarte bine, avem 420 gr si caruciorul ramane ....avem in regula toate oasele, manutele, inimioara cu cele 2 ventricole, vezi urinara si tubul digestic etc

ne-am intalnit 2D si 4D...a costat 180 lei
poze nu am, mi-a spus ca mai incolo dupa ce se strang mai multe mi le da pe un CD

pot merge la gimnastica, iupiii ...asa ca de marti

pot pleca si in concediu la 27 sapt, cam atunci am vrea noi sa ne luam bilete...imi da si hartie pentru orice eventualitate

Paula, mi-a placut ca si medic, nu e foarte panicos, nu exagereaza cu analizele...e un tip tanar care mi-a raspuns la toate intrebarile...garzi nu face...la nasteri nu merge si mi-a zis ca nu merge nici un doctor renumit...doar daca vreau sa gasesc un rezident care sa fie mana a doua la nastere...
inca nu poate sa-mi dea detalii despre medicii si tarifele de la Novavita...mi-a spus doar ca este dotat cu aparatura de ultima ora

vad ca am de citit un capitol intreg ...fug inapoi si va raspund pe rand

Oana 22+ cu

Noi 2...si bebe

Felicitari pentru vestile bune

Eu mi-am pregatit carnetelul cu intrebari pentru miercuri, abia astept sa-i vad Toata familia sta ca pe ghimpi sa stie ce sunt, sotu se roaga sa fie macar o fata, eu a rog sa fie macar un baiat, socrii se roaga macar un mostenitor care sa le poarte numele ce mai miercuri o sa fie o zi cu suprize

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 15+

Dragaica lista noastra era salvata in telefon ...de frica sa nu care cumva sa o uitam acasa...inca putintica rabdare, pana miercuri nu mai e mult...eu una iti tin pumnii sa ai o pereche asa cumva doriti amandoi

Oana 22+ cu

Noi 2...si bebe

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui matusa77

ooana felicitari pentru vestile bune.
e grasunel bb, ma bucur pentru tine
Asta a fost morfologia fetala de trim II?

saptamana 19 Ducu

da, morfo fetala de trim II si a durat aprox 20 de min eco...pana l-a masurat din toate partile

Oana 22+ cu

Noi 2...si bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Eu care credeam c-am scapat de olimpiada.....au inceput jocurile para olimpice

serios??? hai ca mie mi-a placut sa ma uit la olimpiada...

Oana 22+ cu

Noi 2...si bebe

Da da cand ruleaza 24 din 24 pe toate canalele, iti trece, am ajuns sa ma uit la hochei, curling si sa cant "O Canada!!!" prin casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui tina_80

Buna seara delfinasi!

Am revenit! Acum ma simt mult mai bine...Nu mai am dureri de burta si de mijloc.
Ieri mi-am sunat doctora si mi-a spus sa trec imediat pe injectii (nospa si scobutil - dimineata si seara)....
De ce aceste dureri? Pt ca am intrerupt, pt 7 zile, untrogestanul pt canesten( 3 ovule pt candida)...deci cum am intrerupt tratamentul hormonal, cum am avut dureri....

Felicitari fetelor pt vestile bune!

Otilia! Dar eu vazusem altceva in foto...Sa fie sanatoasa si cuminte!

Deveghe, eu doresc listuta cu cele necesare pt spital si acasa. Multumim!

tina 19+

Ciudat, eu cand am intrerupt injectiile cu progesteron nu am avut nimic, ba din contra m-am simtit mai bine, mi-au trecut bufeurile si starile nasoale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mycya spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Mycya

am reusit si eu sa pun pozici pe Picasa

17+

am vazut o burtika draguta foc

Oana 22+ cu