Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (44)
Raspunsuri - Pagina 5
Sheritra spune:
Paula, ai mare dreptate cu adevarul, una vorbim noi acilisa despre sex si soacre, alta acasa in pat cu sotu! Nici mie nu-mi place poate uneori sa merg la socrela, dar mai las de la mine, mai ma dau lovita in aripa, nu i-as spune niciodata ca prefer sa stau in pat cu o carte decat s-o pup pe maica-sa.
Din categ "am ramas gravida" cel mai tare mi-a sarit tandara cand ne-a intrebat daca prietenilor cand le-am spus ca vom avea gemeni nu le-a fost mila de noi ! M-a jenat rau de tot termenul de mila, pai ce suntem calici cu mana intinsa in metrou? Dar mi-a trecut ca-s dasteapta!
Shery 20 & cu inimioara Alesia (30.10.2007)
matusa77 spune:
de cateva zile nu ma simt foarte bine urinez frecvent am usturimi si apoi se lasa cu durere am tot luat no spa sperand ca se amelioreaza dar nimic, se mai confrunta vreo fata cu asa ceva
saptamana 19 Ducu
Dragaica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui matusa77 de cateva zile nu ma simt foarte bine urinez frecvent am usturimi si apoi se lasa cu durere am tot luat no spa sperand ca se amelioreaza dar nimic, se mai confrunta vreo fata cu asa ceva saptamana 19 Ducu |
Daca te ustura cand urinezi e posibil sa fie o infectie urinara si atunci degeaba iei no-spa, vorbeste cu medicul tau.
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita de 15+
ooana spune:
...si eu votez pentru nastere naturala cu anestezie peridurala ...asa cum zice Carmen, vreau corset imediat dupa nastere
rox-mada nici nu vreau sa cred ca se poate face o cezariana fara anestezie in Romania secolului 21
Michelle in primul rand m-am indragostit de Oscarica ...i-am aratat pozele si sotului
eu nu ma pricep la pisici...ce rasa e?
paine e super, trebuie sa fac si eu...merci de poze
Enik nu dispera stii foarte bine ca testele astea sunt probabilitati, care de multe ori se dovedesc a fi alarme false...un pupic de la Mures
ooana spune:
citat din mesajul lui deveghe listuta cu cele necesare pentru spital si acasa Va intrebasem la un moment dat daca vreti sa intocmesc una. Dati un semn si ma apuc de scris Ilinca (17.03.2001) & Petru (24.11.2008) & 16+ |
daaaaaa
paula_m spune:
Oana, dar mult ne-ai mai tinut pe jar...
Ieri ai zis ca intri cum a fost aseara sau in dimineata asta sa ne spui cum a fost(parca sunt soacra)
Felicitari pentru vestile bune de la ecograf...sa continuati tot asa.
In legatura cu medicii din Ms nici o noutate...nastem cu cine da Domnul. Eu ma rog sa nasc intr-o zi in care dr Margineanu e de garda.
Sheritra, intotdeauna am fost de parere ca diplomatia te ajuta mult in viata
Paula, 19+ cu
tina_80 spune:
Buna seara delfinasi!
Am revenit! Acum ma simt mult mai bine...Nu mai am dureri de burta si de mijloc.
Ieri mi-am sunat doctora si mi-a spus sa trec imediat pe injectii (nospa si scobutil - dimineata si seara)....
De ce aceste dureri? Pt ca am intrerupt, pt 7 zile, untrogestanul pt canesten( 3 ovule pt candida)...deci cum am intrerupt tratamentul hormonal, cum am avut dureri....
Felicitari fetelor pt vestile bune!
Otilia! Dar eu vazusem altceva in foto...Sa fie sanatoasa si cuminte!
Deveghe, eu doresc listuta cu cele necesare pt spital si acasa. Multumim!
tina 19+
ooana spune:
citat din mesajul lui Dragaica Eu care credeam c-am scapat de olimpiada.....au inceput jocurile para olimpice http://community.webshots.com/user/Dragaica Graviduta fericita de 15+ |
serios??? hai ca mie mi-a placut sa ma uit la olimpiada...
deveghe spune:
Seara buna burtici! Am facut listele!
Pentru ambele liste am facut niste precizari la inceputul lor. Asa ca listele s-ar putea sa nu fie complete, sa nu se potriveasca tuturor si, din pricina asta, intre paranteze, in unele cazuri am facut niste comentarii personale legate de experienta mea cu anumite lucruri. Sper sa va ajute si astept intariri de la mamicile delfinariului . Le postez aici, dar le trimit si pe mailul comun.
Lista pentru spital
Precizare:
Lista pentru spital nu contine si lucruri necesare special post-cezariana, despre care eu nu stiu nimic. Si inca ceva: lista e intocmita pentru spitale de stat, pentru cele particulare nevoile sunt mult mai putine.
Pentru travaliu:
- 3, 4 sticlute cu apa (0,5l)
- strugurel de buze
- elasic de par/ clame
- o pereche de sosete subtiri (chiar daca e foarte cald, exista in timpul contractiilor senzatia de picioare reci)
- camasa am primit de la ei pentru ca era speciala cu deschidere in spate pentru epidurala (depinde unde nasteti)
- telefon + incarcator (bun si pentru monitorizarea cotractiilor)
- bani in diverse bancnote (depinde foarte mult de spitalul in care nasteti; eu, de pilda, am dat bani, dupa ce am nascut )
- trusa pentru epidurala pentru cele care vor face sau pentru cele care merg in spitale in care nu se ofera gratuit (de pilda, pentru Polizu nu este necesara)
- ceva de mancat (nu stiti cat aveti de asteptat, insa nu va pot recomanda ceva, pentru ca eu nu mi-am luat niciodata si nici n-am avut nevoie, decat dupa nasteri cand mi-a fost foarte foame)
- acte: buletin si dosar de analize din perioada sarcinii / carnetul gravidei
Pentru mama, dupa nastere:
- ceai de anason, fenicul si chimen ½ sau 1l pe zi, depinde de nevoile fiecareia) sau Galactogil (granule)
- apa plata (vi se face foarte sete cand alaptati si este recomandat sa beti in continuare 2 litri pe zi; in cazul in care sunteti cu sanii foarte plini de lapte, reduceti cantitatea de lichid o zi, doua pana va reveniti)
- sapun, pasta si periuta de dinti, sampon, gel de dus
- crema antivergeturi sau ulei de corp
- 2 prosoape (fata si corp)
- pieptan/ perie
- hartie igienica si servetele batistute
- 2 pachete tampoane (recomand Seni Lady, sunt mai late, mai moi si nu au plastic) (eu nu am folosit vata, desi infirmierele insistau ca dupa fiecare toaleta sa puna vata simpla sau vata infasurata in fasa sterile ( e recomandata vata pentru ca respira mai bine decat tampoanele si se vindeca mai repede epiziotomia)
- 4-5 perechi de chiloti lati (cu fund)
- 2 sutiene de alaptat sau deloc (fiecare dupa dispozitie si confort)
- tampoane pentru sani
- prosop mic pentru sani (trebuie spalati inainte de fiecare alaptare si poate fi folosit ca o compresa pentru sani angorjati, umflati de prea mult lapte, - in acest caz, inainte de alaptare, imbibati prosopelul in apa foarte fierbinte si tamponati incet sanii, pana incep sa curga)
- Bephanten si/sau Garmastan (cel mai bun pentru mine, mai ales ca nu e nociv pentru copil, pot ramane urme fara sa-l afecteze pe bebe, in schimb Bephantenul trebuie spalat foarte bine) pentru posibile rani la sani (recomand pentru rani – si eu am avut niste rani groaznice – picaturi de lapte pe sfarcuri si mult aer)
- mameloane de silicon tot pentru evitarea ranilor sau pentru cele care nu au sfarcurile formate (pentru mine au fost inutile, copiii nu le-au primit)
- pompa de muls (nu e obligatorie, eu am folosit-o la ambii copii; recomand pentru cele care nasc prima oara, inainte sa plece acasa cu bebe, sa treaca macar o data pe la mulgatoarea electrica a spitalului; e importanta desfundarea tuturor canalelor si evitarea unor probleme acasa)
- supozitoare cu glicerina (imediat dupa nastere e cam greu !!!)
- 2 perechi sosete
- 3, 4 camasi noapte cu nasturi in fata (nu prea sunt practice pijamalele cu pantaloni, pentru ca veti merge la control, la toaleta zilnica de doua ori etc)
- halat
- papuci
- cana, lingurita, furculita si farfurie (in cazul in care nu stiti cum va arata spitalul, cred ca e mai bine sa le aveti cu voi)
- carte (eu am avut una despre ingrijirea copilului si am avut si timp si chef sa citesc, in timp ce bebe dormea)
- aparat foto
- trusa de machiaj daca obisnuiti si simtiti ca aveti chef (eu am folosit-o)
- pentru mamicile la prima nastere - un carnetel in care sa notati sumedenia de intrebari pe care le aveti pentru medicul neonatolog care vine in fiecare dimineata sa va vada copilul si chiar pentru asistente (puneti intrebari ori de cate ori nu stiti sau nu puteti ceva, sunt acolo sa va ajute!!!)
- un colac de plaja normal (in spitale mai exista scaune cu gaura, pe care poti sta comod, dar nu peste tot) pe care sa il folositi prima saptamana (eu am folosit numai dupa prima nastere, la a doua nu am mai avut nevoie)
- tratamentul de dupa epiziotomie depinde de fiecare medic in parte, insa ceaiul de galbenele si cel de pelin sunt foarte bune pentru curatare si cicatrizare.
Pentru bebe:
Precizare: depinde de spitalul in care nasteti, daca ii infasati sau ii imbracati direct in hainute ; eu pe ambii copii i-am nascut in anotimpuri racoroase si la Polizu, unde ii infasau cu scutece de la ei, insa acum va fi cald si il voi imbraca intr-un body si, eventual, pantalonasi)
- 3,4 body
- 1, 2 pantalonasi (cu si fara talpa)
- 1, 2 perechi sosete
- 2 perechi manusi anti-zgariat (nu sunt absolut necesare, mai ales daca va incumetati sa ii taiati unghiile)
- 1 caciulita foarte subtire (s-ar putea sa n-o folositi, ar fi mai utila pentru urechi, sa nu si le intoarca in timpul somnului, decat pentru caldura)
- paturica / cearceaf
- 6,7 bucati de finet (pentru masa de infasat, pentru patut etc)
- pampers (cam 6,7 pe zi) (pentru spital cumparati un pachet mic cel mai mic numar si dupa nastere vedeti ce masura va trebuie, sa nu cumparati degeaba cantitati mari)
- servetele umede fara alcool
- Bephanten sau vaselina de galbenele pentru eritem fesier
- ulei de corp (eu i-am dat pe copii in primele saptamani cu ulei de masline)
- un prosop mai mare pe care il rulati si ii sprijiniti spatele copilului cand doarme pe o parte)
- 1, 2 pachete comprese sterile patrate + 6,7 fiole plastic ser fiziologic (pentru toaleta de dimineata, curatarea ochilor si nasului)
- cosulet sau landou pentru scoaterea din spital (si nu numai, ai mei au dormit si ziua si noaptea pana la trei luni in landou, se simt mai bine in primele luni mai inghesuiti, ca in burtica)
Ilinca (17.03.2001) & Petru (24.11.2008) & 16+
ooana spune:
citat din mesajul lui beluistef Oana...se pare ca m-ai auzit ...felicitari pentru vestile bune de la eco si baietelul grasunel. Nu este mare diferenta intre al tau si al meu la greutate. *************************************************** Elena, 22+ cu Si mamica de Luisa ( 23.07.2005)& Beatrice ( 02.06.2003) |
stai sa vezi cum ne va creste burtica cand o sa inceapa sa creasca bebe-ii in ritm rapid