Matei, un an ... aproape 2 *campanie antiabuz(2)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
light spune:
Felicitari pentru aceasta initiativa minunata! Am citit tot ce s-a scris,mi-ar fi placut sa ajut la impartirea fluturasilor insa neavand cum, am ales sa il rog pe Liviu sa faca si el un desen NO ABUSE.
un om are nevoie de sange
my deviantArt Gallery
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ana_a/ana_a.jpg)
ana_a spune:
Lucia Mirela, foarte interesant desenul lui Liviu! L-am rugat si eu pe Stefan al meu, mai mult asa din curiozitate, el are 5 ani jumate, si a facut si el un desen interesant, o sa-l arat dupa ce am sa-i fac o poza, chiar daca nu va fi selectat
Astept cu nerabdare sa vedem care va fi sloganul de final acceptat de majoritatea si imi tot bat capul sa gasesc si eu unul insa nu imi iese decat variatiuni pe aceasi tema data deja de voi. Oricum, sunt aici, pregatita sa fac treaba la Bistrita si sper sa iasa ceva frumos din asta.
Vreau si eu tricou am pierdut faza cu tricoul, ma poate lamuri cineva? multumesc.
proud mummy
bebelusi spune:
Ce desene frumoase ati facut .......
Mami puiutului Vlad Mihai
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Fetele, Denizel n-are net deocamdata.
Lucia, f bun desenul lui Liviu, are ceva f japonez in el, asa imi inspira.
Eu raman la ideea sa se faca o galerie cu aceste desene, poate o expozitie...ma gandesc si va spun.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
sdcristian spune:
daca vreti imi puteti trimite toate desenele si le pun eu intr-un album sau colaj
ma uimeste sa vad cum interpreteaza copiii, cat de subtile sunt desenele lor.
light spune:
Multumim de aprecieri.Sabina, intr-adevar e inspirat din desenele animate gen Naruton care sunt japoneze. Tipul acela de par cred ca de acolo l-a luat.Sdcristian pot trimite desenul la tine daca imi dai o adresa de mail sau oriunde se hotaraste, daca se hotaraste sa se stranga desenele.
un om are nevoie de sange
my deviantArt Gallery
kay spune:
Foarte frumoase desenele ! Bravo copii !
Eu imi cer scuze, aseara am adormit odata cu S, n-a fost chip sa ma mai dau jod din pat ... acum tot diseara cred ca am timp sa fac ceva, daca nu adoarme S la pranz si fac atunci.
Va si va urez la multi ani !
CristinaGoji spune:
Am ramas muta de admiratie la desenele copiilor vostri! Cat simbolism! Sunt minunati!
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_a/anca_a.jpg)
anca_a spune:
No, era necesara o mica organizare.
Pana acum avem asa.
0.Propuneri nume campanie:
"Mami, tati, nu ma bateti!" - Buli
"Mami, tati, nu ma loviti!" pt ca in lovitura intra si palma si pumnul - Sibylle
1.a)Propuneri slogan fluturasi fata (ordinea e intamplatoare)
"Durerea trece dar sufletul nu se mai vindeca vreodata." - anca_a
"palma nu e un argument. cu o palma incetezi sa fii parinte si devii un bataus." - buli
"Bruta loveste. Parintele iubeste."" - Happy_in_TO
"Palma este pentru mangaiat, nu pentru lovit" - carina
"Abuzul incepe cu prima palma" - kay
"Cand ma lovesc, fug la tine si-mi trece. Cand ma lovesti, la cine sa mai fug" – anca_a
“Nu fi Bau-Bau pentru copilul tau” - Iasmin08
“Un copil se creste/ educa cu iubire, nu cu palme” - Sibylle
“Mami, poarta-te cu mine asa cum ai vrea ca tati sa poarte cu tine!
Tati, poarta-te cu mine asa cum ai vrea ca mami sa se poarte cu tine! “ - Denizel
“Iti aduci aminte de durerea simtita cand o persoana mai puternica decat tine te-a lovit, umilindu-ti sufletul? Aceiasi durere o simte copilul tau de fiecare data cand ridici mana si dai!Opreste-te. Violenta asupra copilului este o barbarie sub nivelul tau" - LadyJ
“Bataia e rupta din iad. Si el incepe de la o palma.” - Pitzinuca
"BATAIA E RUPTA DIN IAD. NU FI IADUL PT COPILUL TAU" - Sibylle
“Cand ma lovesc,ma iei in brate si imi alinti durerea .Cand ma lovesti tu cine ma apara?Tati/mami,nu lasa urme pe corp si in sufletul meu! “ - LauraNicolae
"daca te enerveaza seful il lovesti?
arata aceeasi stapinire si copilului tau! sigur o merita!
argumente, nu palme, dragoste nu pedepse" - Buli
“Dragostea nu doare. Nu-ti lovi copilul." -Mihuta
"Mami, tati nu ma loviti ! Dragostea nu trebuie sa doara.
SAU Dragostea voastra ma raneste" - Mihuta
“Dragostea nu raneste. Mami si tati ma iubesc “ -conchita
“Educatia nu trebuie sa doara. Nu-ti lovi copilul." - ariadnabr
“Azi, singurii care nu beneficiaza de drepturile omului sunt COPIII" - Alexia27
1.b)Propuneri slogan fluturasi verso
"sa lovesti pe unul mai slab ca tine e lasitate.
cind e vorba de copilul tau e lasitate+cruzime.
arata ca esti mare si puternic!
nu-l lovi! invata-l!" - Buli
Extras din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului
Art. 28
(1) Copilul are dreptul la respectarea personalitatii si individualitatii sale si nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradante.
(2) Masurile de disciplinare a copilului nu pot fi stabilite decat in acord cu demnitatea copilului, nefiind permise sub nici un motiv pedepsele fizice ori acelea care se afla in legatura cu dezvoltarea fizica, psihica sau care afecteaza starea emotionala a copilului.
2.a) Desene
1. desen propus de Happy_in_To
2. desenul Sofiei
3. desene propuse de Nicoleta (Nrl) pentru care poate obtine aprobare ptr dreptul de autor
4. desen Liviu (Lucia Mirela)
5. desen Stefan (ana_a)
6. desenul unei fetite de 10 ani (Denizel)
2.b) intocmit banner site (Buli)
3.Lamurit cu aprobarea de la Primarie (Kokiy?)
4.Lista cu voluntari la flyere, pe orase (eventual publicitate in acest sens la cluburile scutecelor ptr a atrage voluntari)
Pana cum avem asa:
Ana_a - Bistrita
Denizel, Kay, Noe, Viviana, Muuh - Bucuresti
Mihuta - Buzau
Buli - Iasi
Sdcristian - Alba Iulia
Bebelusi - Sibiu
Anca_a, Carina, CristinaGoji, Nrl - Cluj
Pitzinuca - Puciuoasa, Targoviste
5.Stabilit cu ce ne poate ajuta presa (Kay)
6.Articole pentru blog, voluntari pentru articole (!?)
7.Data primei campanii (SunSmile a propus data de 1 aprilie)
8.Impartitul fluturasilor pe orase, in functie de cerere (Nicoleta spunea ca poate trimite in maxim 10 localitati), stabilite persoanele de contact pe fiecare localitate in parte (pentru ridicarea coletului si achitarea taxei de transport)
9.Odata ce avem varianta finala de fluturasi, imprimare tricouri (grupat pe orase) pe care sa le purtam la impartirea fluturasilor
Alte idei (sigur am uitat cateva, va rog sa-mi spuneti si completez)
Deus: "Sugestie pentru materiale usor de folosit: autocolante pt masini, pentru scari de bloc, vitrine magazine, cabine de proba magazine, toalete mall-uri"
Sibylle: "Idee de autocolant scris mare : COPILUL SE CRESTE CU DRAGOSTE, NU CU PALME !"
Accept92: "Si poate efectul ar fi mai puternic si oamenii nu ar intra in defensiva daca ar primii fluturasii chiar de la copilasi"
Carina, ana_a: impartirea fluturasilor in scoli si gradinite
Sabina: expozitie desene copii pe tema abuzului
Inaioana: "As putea sa concept un draft si il pun aici spre dezbatere. Ideea e ca trebuie sa aiba forma unei initiative legislative pe care sa o trimitem atat la comisiile specializate in parlament si alte autoritati cu atributii in domeniu cat si la ongurile specializate care sa ni se alature in acest demers pentru a-l face eficient"