Mamici de mai-iunie 2004 (2)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Heron, asa e, parca nici nu stiu ca am bb, n-am nici o confirmare oficiala sa spun asa, decat testul de sarcina facut acasa si greturile si altele, dar parca as vrea si eu sa stiu dom'le, chiar e ceva acolo in burtica sau ce e? Sa stiu de respira,ce face,habar n-am , numa' tre' sa stau si sa ma resemnez si sa gandesc pozitiv. UIte fetele vecine din Germania,auzi,de cate ori il vad pe bb. Aici iti ofera numai un ecograf pe la jumatea sarcinii, ca doar e scump tare,si intra in asigurare. Doar de esti cumva tare ingrijorata poate imi mai ofera 1-2 dar tot asa tarziu,adica dupa primul ecograf programat normal, cel putin asa imi zicea cumnata-mea.Si alta fata de pe forum zicea ca ea a fost si-a platit un ecograf la un moment dat la o clinica privata,dar e scump, insa cred c-am sa incerc si eu metoda asta mai tarziu, macar acum astept ca mai am vreo 3 saptamani(uf!) pana la doctor. Asta e.
Bine de voi, bucurati-va ca-i puteti vedea pe mititei, si stiti ca exista acolo si aveti sentimentul ala deosebit,numai cand ma gandesc...
Hai v-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

quote:
Originally posted by piatra lunii

Sa stiu de respira

LOL,Piatra Lunii ce dulce ai fost la faza asta! Respira,respira daca inghiti si tu mai mult aer

AM glumiiiittt, nu da! Stiu ca iti e greu,te inteleg, mi se pare asa o tampenie de nici nu-mi vine sa cred. Auzi, un singur echograf... Cred ca faceam 10 crize pana acum,zau asa.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Piatra Lunii, curaj!

Important e ca BEBE E LA TINE IN BURTICA, deci, ESTI O NOROCOASA. Noi toate suntem. Numai cand ma uit la discutiile fetelor care stau de nu stiu cat timp la "aspirante" si realizez cat de norocoase suntem noi.
Stiu ca esti nerabdatoare sa il vezi pe cel mic, si eu sunt, habar n-am cand m-o trimite doctorul sa il vad, dar as vrea si maine bineinteles. Insa asta nu trebuie sa iti strice bucuria.
Daca iti permiti, du-te fa unul pe banii tai, daca nu, fii fericita: VEI FI MAMICA!
Este tot ceea ce conteaza in final...

Te pup si iti dorecs numai bine si tie si lui bebe

Irina si bebe(ii?) din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Va pupesc burtici si bb-ici,

Wooow, dar ati scris, nu v-ati incurcat. Ufff, am ramas in urma de cand nu mai am net la munca. Bun venit noilor burtici

Irinusha, ce bine se vede bb-le tau. Eu l-am vazut prima data saptamana asta, dar era doar un punct.

piatra lunii, daca nu stiai ce afacere sa iti faci acolo, poti sa iti dechizi un cabinet pt. ecografii , dupa aia poti sa il vezi pe bb non-stop. Cred ca ai fi cel mai fidel clinet .

In legatura cu durerile abdonimale, m-am speriat si eu la inceput, dar am inteles ca este normal, asa ca nu va faceti griji. Imi pare rau pt. mamicile care nu isi pot vedea inca bb-ii la eco, uhu uhu uhuu.

Azi am mancat cartofi prajiti , se pare ca pot sa ii suport mai usor decat mancarea gatita. Daca fac ceva de mancare, dupa aia mi se face greata si nu ma mai ating de nimic.E bine ca iubitzelul meu ma ajuta saracul si doar imi sculta indicatiile.

Va doresc un week-end cat mai placut,

Madutza & ingerasul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Mama, mama ce de noi burtici de cand nu am mai intrat!!!
Bun venit tuturor si o sarcina usoara si copii sanatosi la toata lumea!!
Eu mai am greturi usoare, dar asta cand fac mancare.
De ar gati cineva pt mine ar fi super, dar nu are cine ca al meu sot e plecat pana pe la 9 seara.
Eu am fost la eco acum vreo 2 saptamanai si scarba aia nu mi l-a aratat pe bebe ca nu se vede si ca e prea mic
Am crezut ca o strang de gat. Oricum pana pe 7 noiembrie nu mai merg la medic si probabil ca o sa ma trimita atunci la un nou ecograf pe care nu am sa-l mai fac la acelasi cabinet.
Asa ca Piatra Lunii suntem cam in aceeasi situatie. Lasa ca atunci cand o sa-i vedem o sa fie mai mari si o sa ne salute!!!
Inca mai merg la aerobic si nu stiu pana cand. Aseara m-a cam durut burtica(desi nu mi s-a mai intamplat de ceva vreme), asta dupa ce am avut 2 ore de aerobic si am fost toata ziua ocupata la lucru. M-am gandit ca poate e din cauza oboselii. Habar nu am.

Va pup si numai bine

Danasi Andrei 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Fetelor, hai ca m-ati binedispus Pai o sa mai astept acu pana merg la doctor, si daca nu vad nici un ecograf (ca eu o sa-i spun ca vreau), atunci o sa mergem undeva la o clinica privata.Hm,aseara imi intrebam sotul daca exista macar vreun cabinet privat in orasul unde stam, si a zis ca nu, trebuie sa mergem la Copenhaga! Pai asa? Cand mie mi se face un rau de masina... in fine, o sa vad dupa inceputul lui nov. ce decid,poate pana atunci ma mai lasa si greturile,desi mie imi masina mi-e rau oricum.Ca daca aveam clinica aici,cu siguranta mergeam pana acum si m-as mai duce si pe urma de cateva ori.
Diseara cred c-o sa mananc si eu cartofi prajiti cu mujdei,ca nici eu nu mai stiu ce sa mananc si dupa ce gatesc ceva imi piere cheful.
S-aveti o zi buna! Eu ascult muzica romaneasca,Etno,cred ca bb va fi un mic romanas inainte de a fi danez

Piatra lunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Vai fetelor am ramas in urma ,a-tzi scris nu gluma.

Getutza asa de scum e eco in Romania???Doamne este aproape pretzul din Japonia si aavand in vedere diferentza de salariile .
Fetele voi va-tzi ingrasat ceva??Eu intru acus in 3 luni dar nu am pus nici macar 1kg in plus ,este normal??La voi cum e??
Saptamana viitoare ma duc si eu la a3-a eco .In rest ce sa va mai zic?Am inceput sa ma simt mai bin sunt foarte rare starile de greatza ,cu mancarea stau binicel insa asta ma cam macina pe mine acum de ce nu m-am ingrasat inca??E normal?

Eryka & sufletzelul din burtica ---„

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Eryka eu cred ca e normal daca nu ai luat in greutate. E un articol pe site (nu mai stiu care din ele ca am citit atatea intr-un timp atat de scurt) unde zice ca e normal ca in primul trimestru unele fete iau in greutate in timp ce altele slabesc(asta din cauza ca au greturi si nu prea pot sa manance). Cum tu ai greturi, e normal ca nu mananci cum ai fi mancat daca erai norocoasa si scapai de ele si aeai pofte...
Prietena mea cad a ramas graviduta slabise zdravan in perioada asta desi avea si pofte si manca o multime, dar ii era si foarte rar si vomita... Si acum rade cand isi aduce aminte ce slabise si ii crescusera sanii, zice ca arata ca Pamela Anderson cu abdomenul plat si sanii...
Pe mine ma apuca greturile din ce in ce mai rau si partea proasta e ca tin toata ziua nu sunt greturi matinale... Cand imi e foarte rau incerc sa ma fortez sa mananc ceva cum am citit ca e bine, si sa stiti ca are efect, vreo ora sau 2 ma simt mult mai bine, pe urma insa o iau de la cap, si e atat de greu sa ma pot hotari sa bag ceva in gura... Eu pofte n-am, insa cand mi-e cel mai rau parca as manca ciorba ca e mai usoara.
Din pacate am si o gastrita mai veche si acum, din cauza problemelor cu mancatul si pentru ca e toamna, ma doare si stomacul si nu stiu cum sa il pacalesc ca nu vreau sa ajung la pastilute.
Fetelor, tineti-mi pumnii ca peste doua ore ma duc la . E primul cosult, sper sa zica toate bune

Pupici

Irina si bebe(ii?) din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heron spune:

Buna fetelor,

Este adevarat ca ecografia care se ofera aici este gratuita si daca vreau mai multe costa considerabil (100 lire sterline;pentru 3D este vreo 200 lire). Dar asa cum va spuneam, inainte de 12 saptamini nu prea esti luat in serios aici. Dupa acest scan oferit la 12+ saptamini insa esti chemat la control la fiecare 2 saptamini fara insa ca sa-ti ofere alt ecograf decit daca copilul nu misca sau sint ceva probleme. Eu am decis sa mai merg la un ecograf particular oricum cind voi avea vreo 20 saptamini. N-ar fi doar problema costului dar este necesara programarea si de obicei ai de asteptat cu saptaminile. De aceea si daca m-as fi decis sa merg privat, as fi obtinut poate o programare chiar inainte de-a avea ecograful oferit gratuit.

Apropos, de greutate, Erika, nici eu nu m-am ingrasat ba chiar am avut o perioada cind am slabit vreo 2 kg. Momentan am exact la fel cit am avut la 6 saptamini. Asta pentru ca desi nu maninc chiar asa de mult, maninc prostii ca cozonac (am gasit cozonac ca cel romanesc dar facut in Italia la supermarket) si cartofi prajiti si la fel ca multe alte fete din cite am inteles, pizza.

Mai am deci aproape o saptamina pina merg la ecograf si poate atunci voi avea si alte noutati. Numai bine,

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Buna mamici!!!

Ce ma bucur ca v-a placut bb-lul meu ... mama, ce mandra sunt!

Piatra lunii, nu-ti mai fa griji, totul e bine ... si chiar asa, e bine ca esti graviduta, ca in cateva luni o sa-ti tii Sufletzelul in brate - alte femei asteapta o viata ptr. asta ... Daca ai posibilitatea financiara e bine sa-ti faci un echo ... te apropie mult mai mult de acea minune din burtica ta, dar daca nu merge, asta e ...
Asa e sistemul aici - si cat o mai fi asa, e bine sa profitam. Pana acum am avut 4 ecografii, prima ca sa-mi confirme ca sunt gravida si restul ca sa constate cum ii merge copilului ... si cred ca ptr. ca ma vede pe mine asa curioasa ... si putin speriata. Data viitoare (peste 4 saptamani) imi iau si sotul cu mine ... ca la eco se vede mult mai bine decat in poze ... ca-i tare mandru si fericit.

Getuta, mie mi se pare enorm de scumpa ecografia! Asa-i peste tot in tara? Si mai vrei sa-i mai dai si doctorului ceva?

Mai am si eu o intrebare la voi ... foarte important ptr. moment. De cateva zile bune am dureri groaznice de cap. Intai am crezut ca sunt de la raceala, dar raceala a trecut si durerile au ramas ... de cred ca-mi explodeaza capul. Eu cred ca-i de la vreme ... sau indiferent de la ce, nu prea mai rezist. E asa de rau ca se lasa si cu greturi si stare de voma ... mai rau ca inainte. Nu stiti voi cateva leacuri babesti ca nu vreau sa iau medicamente. Barem nu in primele trei luni ... Ca nu prea stiu cat mai rezist! Ajutor!!!

Va pupic! Si o duminica frumoasa!!!

O zi minunata si copii sanatosi! :)

Mergi la inceput