Bobocei de sept-oct 2008 (265)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Babytza si eu zic ca daca a spus dr e mai bine sa faca si dexa.Si noi am facut 10 sedinte si daca stiam ca asta il va ajuta sa scape de tusea aiai chinuitoare ii faceam mai demult.Pana la aerosolii cu dexa si acc am increcat n spe siropuri si homeopate si alopate nu raspundea si gata si nici un rezultat ba ajunsese sa si vomite de tuse.Asa ca eu daca mai trec cu el prin asa o tuse tot la dexa o sa ajung ca asta e.Or fi si reactii adverse dar pana la urma efectul pozitiv ma intereseaza mai mult.
Eu la dexa foloseam o fiola intreaga 2 ml iar la acc 1,5 ml si pastram fiola pana la urmatoarea tura.
Si Andrei plangea tare de aceea am ales varianta in somn si mergea perfect tot asa cum zicea Paula in prima jumatate de ora a somnului 10 minute aerosolii si gata.
Ada doamne ce repede a evoluat laringita la Teo.Si Andrei a avut un episod grav pe la 8 luni in 2 ore era ragusit complet am fugit cu el la urgenta daca mai statea acasa cine stie ce se putea intampla.Atunci i-au facut adrenalina imediat si apoi la juma de ora dexa.
Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

ce sunt aerosolii cu ACC? e prima oara ca aud... eu iau pastile efervescente, la mine sunt super eficiente...

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

neatza!

oana, te pup, bine ca esti ok!

nerantula, sa ne anunti cum iese analiza de la Victor Babes!

paula, eu cred ca e ff bine ca te gandesti pentru mai departe. nu cred sa fie vorba neaparat de trauma, mai ales in cazul unui copil ca Mihnea, caruia e clar ca i se acorda toata atentia necesara trecerii de la una la alta. totusi, dificil va fi pentru copil, sa se acomodeze intr-un loc si apoi intr-un an (care mie mi se pare un timp f scurt) sa-l muti. eu daca as fi in locul tau, l-as da la o gradinita unde sa ramana pana cand incepe scoala. asta se poate, daca optezi pentru gradi particulara, la stat il dai la cresa pana la 3 ani si apoi il muti la gradi. asa cum e si cazul meu, si nu-mi place asta deloc, dar nu pot altfel, chiar nu-mi permit sa-i tin pe amandoi la particular. cum spunea si nocom la un moment dat, stabilitatea e cuvantul cheie.

musette, sper ca sunteti bine! ce s-a intamplat?

ada, ma bucur ca nu e cazul de Interferon la mama ta, chiar ma intrebam ce-ati mai facut cu analizele. e al naibii de rau Interferonul asta, am vazut oameni schimbati radical dupa tratamentul asta. ma rog, fara Hepatita C, dar si fara par, fara muuulte kilograme s.a.m.d. sper sa fie totul bine si la voi pana la urma!

babytza, mama ta cum se mai simte?

nocom, merci mult de raspunsul privind Septilinul. eu inca nu vad efecte, evident e muult prea devreme, am inceput la 1 martie, dar raspunsul tau e tare incurajator!
sanatate multa Dariei, aveti grija de voi!

apropos de Varilix, noua ni l-a recomandat una dintre pediatre, motivand ca daca vor face varicela, vor face o forma mai usoara. era destul de convinsa ca nu vor face varicela, daca-i vaccinam... am ales sa nu il facem, deocamdata, acum cu intrarea in colectivitate nu stiu ce sa mai zic.... ma framanta mii si mii de ganduri.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

ce sunt aerosolii cu ACC? e prima oara ca aud... eu iau pastile efervescente, la mine sunt super eficiente...

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

ACC la fiole substanta lichida recomandati in tuse.Noua ne-a recomandat medicul orl-ist.

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Ada e acelasi lucru , doar ca e fiola injectabila si merge si la aerosoli. Contine acetilcisteina si excipienti.
Doamne prin ce ati trecut

Dya la noi nu este asa grav, este o forma mai usoara de laringita, nu a mai facut febra de marti ( si cand a avut nu a depasit 37,5 decat o data dupa somn a avut 37.8) De-aia am ales sa nu bag si dexa. Pentru ca nu e grav. Mai ales ca abia ce am fost si la dr si a zis ca la plamani nu se aude nimik.
Daca era mai grav si avea si febra sau era ragusit nu stateam nicio secunda pe ganduri si ii faceam si dexa.
Dr mi-a zis si de dexa pentru ca eu la telefon i-am zis ca nu poate respira bine , insa el de muci nu respira bine. Incepuse saracul sa ceara el singur sa il curat in nasuc. Acum e deja mai bine si nu mai e infundat.
Iar ragusit nu e deloc , ca imi canta de dimineata si ma striga ma-ma ma-ma

E adevarat ca sunt pro medicamente slabe/homeopate , insa nu sunt nebuna si daca vad ca e copilul grav am deschis instant antibioticul. Sunt cu el aici pe masa langa mine, gata de desfacut la nevoie Ca vorba ta, mai importante mi se par efectele pozitive decat riscul de a avea vreunul din efectele secundare.

Lumi mami e bine , putin racita si ea , dar bine altfel , multumesc frumos de intrebare

Paula eu am avut-o pe Tina un an la o gradi particulara , apoi ne-am mutat de una de stat langa mine. Nu a parut deloc afectata, ba chiar s-a bucurat ca are noi prietene care locuiau si pe langa noi si se mai evdeau si in parc. Pe cei de la prima gradinita ii vedea in tabere ca ma suna directoarea sa o ia si pe ea si se bucura foarte tare sa ii vada
Cred ca depinde si de copil, lor de regula nu le plac foarte tare schimbarile...insa la Tina o fost totul bine si isi aduce aminte cu placere de ambele locuri

Ma duc sa il culc pe piciulica. Am facut si aerosoli, a stat foarte cuminte la tura asta, s-a asezat singur la mine in brata sa ii faca si canta cu televizorul
A papat mancarica facuta de mine !!!!!!!!!!!!!!!! Paste cu pui

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Scuzati-mi ignoranta (poate) dar dexa asta e dexametazona care se face pentru maturarea plamanilor bebelusilor?
Adica eu sincer nici nu mi-am pus problema sa nu fac injectiile astea gravida fiind si cu risc de nastere prematura..si banuiesc ca efectele la bebelusi mici mici in burtica pot fi mai grave,nu?Dar totusi efectele benefice sunt mai mari decat riscurile,nu?
E vorba de acelasi lucru?

Sanatate multa puiutilor bolnavi

Ada, m-am ingrozit de ce ai zis tu acolo.Si stiu ca mai citisem ca e cam asimptomatica (adica in fine, nu vizibila oricui) problema.
Retinusem de la babymom de scoaterea imediata la aer rece ca ar ajuta..mai stie cineva daca era vorba despre problema asta sau de altceva?

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Babytza ma bucur ca Davidutu nu e asa grav.Sunt tare urate laringitele astea dar intr-adevar ele se agraveaza cand apare raguseala.La noi a fost ciudat ca nu avea febra.
Pt secretii multe noua ne-a zis dr ca e f bine si doar cu ser fiziologic ca le fludifica si se elimina mai usor.Multa sanatate.
Eu sunt la capitolul smotru dar cred ca se vede ce chef mare am ca tot cu ochii pe forum sunt.

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Lumi, eu cred in continuare ca va fi o schimbare in bine si pentru tine si pentru huni mersul la cresa....Schimbare adica nu ca nu v-ar fi bine acum ci ca e doar un pas intr-un proces normal, peste care o sa treceti cu bine.
Astept cu nerabdare impresii.Mai ales ca sunt doi nu cred ca le va fi greu sa se acomodeze.Sau nu asa de greu ca tie

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Tzitziri da dexa e dexametazona.

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

oana, dap, asa sper si eu. probabil, f probabil, ca mie imi va fi cel mai greu, dar doar asta sa fie problema... ce multumita as fi!!
sigur ca vin cu impresii, cred ca o sa le aflati inaintea sotului..hehe.
dexa e dexametazona, asa stiam si eu, si da, beneficiile sunt mai mari decat riscurile, indiferent daca vorbim de bebe din burtica sau de cel din afara burticii. si eu am facut dexa in sarcina, pe final de tot, nici nu stiu daca a avut efect. cert e ca desi am nascut la 35s, bebicii au respirat din prima singurei, uf, ce usurare!
si eu imi aduc aminte de ce spunea Babymom, de laringita era vorba. se pare ca la frig/aer rece, inflamatia laringelui da usor inapoi.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput