Bobocei de sept-oct 2008 (265)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Neata,

Multumesc mult fetelor pentru cuvinetele frumoase si pentru sustinere, si eu inca mai sper ca la Matei sa se inchida si ca la Daria nu vom descopieri nimic grav... Nu stiu cum e cu suflul sistolic si acest murmur al nostru.... nu stiu daca sunt acelasi lucru, o sa inteb la eco.

Anis Bine ai revenit!! Stiu ca este aproape imposibil cu 3 mandre dupa tine sa-ti petrecei timpul si cu noi pe foru, dar macar din cand in cand sa mai intri s ane mai spui de voi!!! M-am gandit de multe ori la voi.... si la teomaria....

luminita eu ii dau dariei septilin din decembrie, mi se pare minunat, Daria nu a racit deloc iarna asta pana acum. Cand ai intrebat daca constipa, m-am gandit ca si daria a trecut brusc de la 5-6 scaune /z la 2, cam de cand am inceput si septilinul.... S-ar putea sa aiba legatura, eu una nu sesizasem legatura pana nu ai zis tu...

Noua ne-a recomandat dr aerosoli ciuventolin si flixotide, Daria haraie cand respira si tuseste expectorant, pana vomita. Apropos de asta, aerosolii cu lamaie si gutuie pentru ce erau recomandati? pentru ce feld e tuse sau afectiune?? Noi avem traheobronsita.

Ce mai vroiam sa zic?!?!?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Neata mamici

Claudina multam de cafea

Am dormit bine , cu trezirile de rigoare pentru papica

La tura de dimineata de aerosoli l-am pacalit si stat destul de cumintel . Nu a mai plans Dupa el am facut si eu

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

Nocom, sanatate multa!!

babytza, cum ai reusit sa-l convingi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudinna

neata!
vin eu cu si ceai pentru mamici si burtici

Ada, deci sotul tau a avut zz? ne dai nr de tel? pai sa-mi conving sotul ca si barbatii pot face, ca el sustine sus si tare ca asta e boala pe care o fac doar femeilie...sustine fara logica, bineinteles...si nici nu vrea sa accepte explicatii, el crede ca virusul are preferinte!

Neatza, multumim de cafea! Acu sorb din ea...

Sotul meu e fecioara, da? Deci poate sa faca ZZ

Mama si cu mine (posibil, probabil... mama sigur) am facut ZZ in ureche. Asta inseamna doar 2-3 bubute, dureri cumplite pe nervii care trec pe acolo si pareza faciala partiala. Mama a avut-o, pt ca nu a luat medicamentele la timp, a tinut-o vreo 3 luni.

Mie mi-au spus doctorii pe la care am fost ca este exclus sa faci forma varicela daca intri in contct cu un bolnav care are ZZ. Poate intre timp au mai citit, studiat si au acceptat adevarul. Pe net la ora aceea era doar aceasta informatie, care corespundea cu ce mi-au zis doctorii, deci eram extrem de bulversata....
O persoana care are deja imunitate la virus (deci a avut varicela) se presupune ca nu o mai poate face inca odata!!! (eu am facut-o deci de 2 ori, si a treia oara ZZ-u...!!!) si doar daca are ogranismul slabit imunitar si foarte stresat poate face ZZ. Astea erau datele pe atunci. Daca aveti surse noi, va rog postati-le, poate le punem chiar pe blog, nu se stie cand avem nevoie...(Doamne fereste).

Sa speram ca Razvi nu face acum nimic. Intrebare.... daca nu face, te-ai gandit sa-i faci Varilixul mai tarziu?

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

Ada, nu m-am gandit...adica daca face varicela, asta e, pana la urma, trece, multi copii fac, multa lume face...
chiar nu stiu daca sa-l vaccinez

in decembrie, cand a avut febra si o mica eruptie, eu am crezut ca e varicela si am chemat-o pe vara-mea sa-l vada (e asistenta si are si copil care a facut varicela) si mi-a zis ca nu e varicela, insa, la telefon i-am zis ca nu are de unde sa ia R, ca nu mai iesisem cu el mult timp, decat in curte, la poarta, deci nu luase contact decat cu familia si nimeni nu facuse. atunci mi-a zis ca au fost cazuri cand cineva ce sta la bloc a facut si a facut tot blocul...deci se transmite ca naiba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Neata!

Nocom mie mi i-a recomandat pt o rinita si o bronsiolita. Teoretic ajuta sa nu se transforme racelile in bronsite.

Sunt de parere ca fiecare mama ia decizia cea mai buna pentru puiul ei, daca sa urmeze un tratament a carui prospect nu suna foarte incurajator sau sa astepte. E la fel ca atunci cand decizi daca ii dai antibiotic sau nu. Tu simti cel mai bine care e starea copilului.
Eu am cutiile de dexa in casa, le-am cumparat la recomandarea doctorei dar nu le-am mai folosit. I-am facut aerosoli cu dexa cand a facut bronsita pe la 7 luni. Nu l-au ajutat cu nimic, am ramas cu tuse recurenta 2 luni de zile.
Acum (din pacate) sunt experta in rinite/bronsite pentru ca a ramas cu o sensibilitate si aleg sa emrg pe varianta homeopata /naturista pentru ca Mihnea reactioneaza bine la ea.
Asa ca sustin aerosolii cu lamaie/gutuie in continuare Dar e decizia fiecaruia ce face pana la urma

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Buna ziua ! Ce mai faceti fetelor?...Am intrat sa va urez un weekend minunat alaturi de cei dragi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia2005 spune:

Sanatate multa bolnaviorilor! Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Claudina am deschis aparatul si l-am lasat sa se joace putin cu tubul. Apoi mi l-am pus eu putin, apoi l-am luat pe el in brate pe puf si cu ochii la desene el. Si a vrut sa fuga, sa scape, a marait putin la mine, dar apoi a stat.
I-am facut fara Dexa azi .

Babytza si puiiValentina David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

noua ne-a spus pediatra (cea homeopata) ca se pot face aerosoli (sau injectii cu gencydo, in cazurile de sufocari, cum a avut Teo cand avea 1an si ceva si a venit pediatra, i-a facut injectia cu dexa si a zis ca daca mai intarzia ea un sfert de ora nu mai ajungeam nici la spital cu el!!!) cu lamaie si gutuie in loc de dexa...
Usuca mucozitatile si ajuta la decongestionarea pasajelor, cam asta e ce-am retinut de la ea.

Ce m-a socat si m-a speriat atunci a fost ca nu puteam observa semnele.
Teo se juca (era cam agitat, dar nu puteam spune ca nu respira!!!). Avea si temperatura, dar ii dadusem imediat antitermicele, si cum nu vorbea mai nimic pe atunci nu ne-am dat seama ca isi pierduse vocea complet (in timpul scurt si alert de evolutie a laringitei aleaia). Arata ca un copil normal, cu putina febra, dar care se joaca si nu si-a pierdut tonusul!!!

Pediatra a venit pt ca i-am spus ca a facut febra aproape 40 dar eu nu vad alte simptome... decat ca nu a mancat. S-a uitat in gatul lui si mi-a zis ca e atat de inflamat incat nu va mai putea repira deloc in cateva minute.
I-a facut deci injectia respectiva cu dexa, si ne-a dat si aerosoli cu adrenalina si dexa, pe care nu i-am facut pentru ca nu statea.
Dar va rog sa ma credeti ca si acum mi-e frica la fiecare raceala, la fiecare rosu in gat si imi aduc aminte atat de clar cum ne-a subliniat doctorita ca daca mai treceau cateva minute IL PIERDEAM!!!

Daca mi-ar fi spus cineva atunci de homeopatie sau de gutui il strangeam de gat....
Intre timp am mai citit, am mai trecut prin diverse, am castigat experienta cum se spune... iar la Radu am mai prins curaj si am incercat diverse remedii - numai si numai pentru ca el a facut forme mai usoare, iar tratamentul a parut ca "prinde" din prima, simtomele ameliorandu-se.
Apoi am incercat si pe Teo, din pacate la el nu prea am vazut imbunatatire, din contra, mergea tot mai rau ca si cum era bolnav si nu ii dadeam nimic, iar boala evolua de capul ei.
Deci cu Teo inca mi-e frica.... stau cu ochii pe el ca pe butelie si rezist max 1-2 zile cu homeopate, daca nu vad nimic spre bine pac cu el la alopata si facem ce tratament ne da ea. Asta e, mi-e frica.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput