Bobocei de sept-oct 2008 (265)
Raspunsuri - Pagina 4
gaia.nevia spune:
Claudina, multa sanatate mamei tale si refacere usoara. Zona zoster e tare pacatoasa, dureroasa...
Dr. spun ca nu se poate lua varicela de la cineva care are ZZ.
Eu am facut varicela insa, dupa ce sotul meu a avut fix ZZ... Toata lumea imi spune ca e imposibil!!!
Eu ce sa zic? Ma mai gandesc la varianta in care am fost expusi amandoi odata la aceeasi sursa, el avand deja imunitate la varicela + fondul de stress cumplit in care traieste continuu => ZZ, iar la mine cu vreo doua saptamani intarziere a detonat varicela. Stiu si eu?
Preventiv nu ai ce sa faci la varicela din pacate. Eruptia si febra apar de-odata, si febra trebuie urmarita cu atentie si tinuta sub control.
In rest, eu ma stresez de bubite, sa nu se scarpine...
Teo are o mica zgaiba in coltul gurii si si-o rupe zilnic cum face coaja!!! Nu vreau sa ma gandesc cum ar face la varicela... Brrrr....
Inca stau pe ganduri - sa le fac Varilix-ul? Exista sanse sa fie functional si sa nu faca boala, sau sa faca forme usoare?
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
tzitziri spune:
Lumi, am fost intr-o dispozitie mai ciudata legata de forum.Acum sa fiu sincera pana la capat asta a fost cauza ca sa nu iti inchipui ca am patit ceva....stii ca eu mai fac din cand in cand d'astea
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
gaia.nevia spune:
Nerantula, ma tot gandesc la tine, stiu ca ti-e greu.
Am trecut prin asta, am stat luni de zile speriata si plansa si stresata si m-am temut pana am nascut si l-am tinut pe Teo in brate. De fapt m-am mai temut o vreme, pana m-am convins eu, nebuna, ca nu e surd, sau orb... A fost insa totul bine... rusine sa-mi fie ca increderea in Dumnezeu (si-n T) nu m-au scos din gandurile mele negre si din teama mea.
Ma rog la Dumnezeu pentru voi sa fie totul ok, roaga-te si tu, si cum a spus Lumi asa frumos, nu-l stresa pe samburel! O sa fie totul ok!
(si apropos de cum difera parerile, de la dr. la dr si de la tara la tara... prietena mea care a nascut in Australia, la ultima analiza de secretie de col inainte sa nasca i-a iesit streptococul acela pt care la noi nu te lasa sa nasti natural, ca sa nu se contamineze copilul, bla bla... Ei bine, prietenei mele i-au zis "no worries", i-au facut i injectie cu nustiuce antibiotic si a nascut fata natural fara nicio problema)
Sper ca ti-am mai ridicat moralul, ca asta vroiam...
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
Nerantula spune:
Oana, Lumi, la mine titrul a iesit > 10.000, deci nu e chiar piece of cake ... prefer sa fac tratamentul cand voi putea, pentru ca stresul e prea mare. Am si antibiograma, bacteria e sensibila la azitromicina, precum si la un antibiotic ce am inteles ca ar fi cel mai eficient si sigur, Josamycine, care insa nu se gaseste la noi .. daca medicul spune ca e ok acesta, poate dau o strigare fetelor de pe afara sa ma ajute sa-l gasesc pe acolo
Ada, recunosc ca stresul cu zona zoster in saptamana 14 a fost muuult mai mare, pentru ca temerea e ca afecteaza fatul, nu sarcina in sine .. Oricum, sper sa existe si pentru problema asta o solutie safe pana la urma si sa aproape uit ca a existat ..
Zona zoster si varicela sunt cauzate de acelasi virus, varicelo-zosterian, deci eu nu vad de ce cineva care nu are imunitate la acesta nu ar putea face varicela dupa contactul cu o persoana infectata cu ZZ ..
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si 8+
babytza spune:
Fetelor ce fac cu fiolele deschise ? Le mai pot folosi maine sau desfac altele ? Mi-a raams din toate suficient sa fac inca o tura.
David a facut urat de tot la aerosoli ...plangea saracutul cu niste lacrimi
anamona mie imi zici de cortizon ? Daca da, la ce anume te referi ?
kllemi am mai incercat eu sa vb cu Ratonel dar nu mi-a raspuns si nu am vrut sa fiu insistenta intr-o perioada grea pentru ei Sper ca sunt bine
Babytza si puiiValentina David
babytza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kllemi babytza ooofff...saracutzu' nu a suportat?? |
Nu prea, cred ca s-a speriat...nici nu i-am facut pana la capat, ca mi se rupea sufletul ( desi daca rezistam sa il tin, tragea tare bine in piept combinatia in timp ce plangea...) Dar nu am putut, l-am tinut numai jumatate. Tot e mai bine decat nimik ...
Babytza si puiiValentina David
Paula-Laura spune:
Buna!
babytza - lui mihnea, ca sa nu se sperie, ii dau drumul la desene cu volumul destul de tare, pe urma dau drumul la aparat si il apropii incetisor de el. Daca se foieste(semn ca nu ii convine) imi pun si mie masca, rade si ii trece
Mie nu imi place ce scrie in prospectul de dexametazona si am ales sa nu ii fac aerosoli lui Mihnea cu dexa (homeopata e clar impotriva). Ii poti face si doar cu ser simplu, ajuta oricum.(sau cu lamaie +gutuie ). In plus sa ii dau cu apa de mare in nasuc, sa se miste mucozitatile.
La copilul meu expert in rinite /bronsiolite au mai functionat urmatoarele: Pulmex baby; Inhalatii cu ceai de tei+ ceapa (combinatia mamei, dar incep mucii sa curga instantaneu; eu m-am bagat sub un cearceaf cu mihnea cu tot cu laptop, a bazait putin, dar i-a trecut). Si cireasa de pe tort: o ceapa zdrobita in camera peste noapte. Pute rau, dar mie chiar mi se pare ca l-a ajutat.
sa va faceti bine repede
Nocom poate doctora e mai circumspecta tinand cont de istoricul lui Matei. Hai, fii optimista mami
Dya eu nu vazusem ca au reducere 20% la teora, noroc ca mi-ai atras atentia si am mai comandat ceva
Nerantula sper sa fie doar un rezultat gresit
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
musettepink spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babytza Fetelor ce fac cu fiolele deschise ? Le mai pot folosi maine sau desfac altele ? Mi-a raams din toate suficient sa fac inca o tura. David a facut urat de tot la aerosoli ...plangea saracutul cu niste lacrimi anamona mie imi zici de cortizon ? Daca da, la ce anume te referi ? kllemi am mai incercat eu sa vb cu Ratonel dar nu mi-a raspuns si nu am vrut sa fiu insistenta intr-o perioada grea pentru ei Sper ca sunt bine Babytza si puiiValentina David |
sunt f pe fuga,asa ca raspund rapid.eu pastrez la fridider ce ramane din fiola pt aerosoli intr-o seringa,asa scrie si pe unele fiole.La dexa nu stiu insa ce sa zic,Luca acum a facut intravenos si la spital aruncau ce ramanea in fioala,mi-au zis ca ce se face injectabil nu se pastreaza insa la aerosoli da.
Si referitor la ce zicea anamona cu cortizonul,daca dr a recomndat fa cu incredere ca altfel se agreveaza....asa am fugit eu de adrenalina si in 2 zile boala s-a agaravt incat Luca era sa faca complicatii de respiratie si am fost la un pas de internare ....asa ca daca dr zice fa-i fara regrete.
de Luca
Paula-Laura spune:
si pentru ca e "la moda" m-am gandit sa il dau pe Mihnea la gradinita /cresa
de ce? pentru ca dupa ce am stat 2 saptamani cu el imi dau seama ca mama o sa cedeze repede la ritmul asta cu toate problemele de sanatate si pentru ca in momentul asta traiesc cu impresia ca nu are suficienti stimuli ca sa se dezvolte. Stiti cum e, fiecare cu pasaricile lui
In plus as dori sa capete suficienta imunitate inainte de a ramane eu insarcinata /a veni bb2 ca sa nu suferim pe urma mai multi.
Am fost azi, am vazut o gradinita care primeste copii de la 18 luni, mi-au placut oamenii de acolo si multumirea cu care ieseau copii din clasa dupa o zi de gradi
Ca minus ar fi ca au o curte foarte mica, nu cred ca stau foarte mult pe afara copii. Pe de alta parte vreau sa il dau la program scurt sa socializeze cu copii, iar afara va iesi oricum dupa-masa. Dar cand mai creste ce fac? Schimb gradinita? Oare nu traumatizez copilul?
Credeti ca ma gandesc prea departe?
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete