Bobocei de sept-oct 2008 (265)
Raspunsuri - Pagina 12
gaia.nevia spune:
Musette, Doamne prin ce ati trecut si voi! Refacere rapida si multi 

Mda, sa va zic cu dormitul la noi? TL se lamenta ca noi cand mai stam si noi asa impreuna, ca sa nu mai zica el de dormit in acelasi pat.
Pai, zic, se poate!
Da? Cand?
Azi.
Cum? Pai mergem frumos dincolo, culcam baietii fiecare in patul lui si, dupa ce adorm, avem liber pana la 7am.![]()
Zis si facut... Evident am adormit eu pe amandoi, pe rand. Cat a adormit Teo la mine in brate Radu s-a foit si a bombanit cu TL... apoi l-am expediat pe el si l-am adormit eu si pe Radu. Adica i-am oferit prezenta mea timp de 20min. Nothing more, but nothing less either...
Si cum ne-am petrecut noi seara, brusc libera?
Pai am vazut vreo 3 episoade din 3 seriale diferite.... am probat ca se da cu capul de patul de sus in diferite pozitii, la reclame... si acu' TL lucreaza de zor ceva si pe mine m-a trimis sa dorm cu copiii, ca daca umbla noaptea?!?!
Sedusa si abandonata, as numi eu asta ![]()
![]()
![]()
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
alexa si mami spune:
neata!
pt mamici, ceai, lapte, cioco pt burtici. de la fereastra se anunta o zi insorita, sa vedem cu cate grade. o duminica minunata tuturor!
claudinna spune:
neata!!
multimim frumos, Alina!!
si aici e soare
pe la 10 erau 8 grade deja. abia astept sa scot piciul in parc
am facut rapid un kadaif si acum imi beau cafeaua cu frisca si mananc o super-budinca facuta de al meu sot![]()
babytza spune:
Neata mamici 
Am avut o noapte groaznica. Nu de pui, ca el e bine ...eu m-am simtit groaznic. Acum parca sunt ceva mai bine. Sper sa imi revin naibii mai repede ca nu mai pot ce rau mi-a fost ![]()
anamona nici nu am luat prednison, fusese o sugestie de la fete si da, era pentru mine nu pentru pui ![]()
kllemi pai cine vrea din retetele alea, imi spuneti si eu le scriu aici. Si le mutati voi pe blog ca nu ma pricep sa le pun eu ![]()
Lumi m-ai prins
Mai tip si eu uneori ![]()
Dar nu stiu sa iti spun daca am avut laringita ...nu m-a vazut niciun doctor de cand ma simt rau. Asa facem noi astia mari, ne lasam la urma ![]()
Lala ce mari sunt printesele 

Irina pup mamica si pisicuta 

David se rusineaza de persoanele care ne vin in vizita. Chiar daca le cunoaste deja, se baga intre picioarele noastre
Imi vine sa il mananc. Ii pupa cand pleaca si le face PA ( cred ca se bucura ca pleaca
) Cand mergem noi in vizita nu are niciun stres...nu tu rusine, nu tu ascuns dupa picioare
E in largul lui mai ceva ca la el acasa
Si inspecteaza tot ![]()
Laureta nu le-am facut pe toate. Unele sunt inca neincercate. O sa le scriu pe rand pe toate aici. Si am rugamintea sa le copieze fetele care stiu , sau sa imi spuneti cum fac sa le scriu eu direct acolo. 
Babytza si puii
Valentina
David
babytza spune:
Ostropel de pui
Se pun pulpele de pui la calit putin apoi se scot intr-un vas. Se pune ceapa la calit pana devine aurie, apoi se adauga bulion. Se pun pulpele la loc si se acopera cu apa.
Se pregateste rentas : o lingura de faina intr-o cana de apa rece. Se adauga in cratita cand e mancarea aproape gata. Se lasa 10 minute, timp in care se amesteca sa nu se faca cocoloase.
Se adauga usturoi pisat si se stinge focul.
Condimente : vegeta sau sare, piper.
Mancare de linte ( asta e de la nausica cred )
Se lasa lintea la inmuiat o ora in apa rece, apoi se pune la fiert.
Se caleste ceapa cu morcov si telina rase in ulei de masline apoi se pun peste linte. Se lasa 30 minute cu capac, apoi inca 10 fara.
Condimente : sare si piper.
Musaca de fidea
200g fidea fiarta si scursa , 200g carne, 1 ceapa, 1 ou, verdeata tocata, sare, menta, 1 felie de paine, 2 linguri ulei, 2 linguri pesmet, 1 ceasca smantana.
Se spala fideaua dupa ce a fost fiarta bine, se scurge si se imparte in doua. Jumatate se pune in forma cu ulei si tapetata cu pesmet.
Carnea se da prin masina de tocat cu ceapa si painea, apoi se caleste cu putin ulei pana scade zeama. Se trage cratita de pe foc, se sareaza, se amesteca oul si verdeata tocata, se pune menta. Amestecul de carne se pune peste fidea.
Se acopera cu restul de fidea si se adauga smantana. Se pune la cuptor pentru 30 minute.
Bulete de cartofi
4 cartofi mari, 1 ou intreg, 1 ceasca de smantana, verdeata tocata, sare, o ceasca de ulei.
Se fierb cartofii in coaja dupa ce s-au spalat bine. Se scot cand le crapa coaja, se curata si se zdrobesc cu furculita. Se amesteca cu smantana, sare, verdeata tocata, ou pana se omogenizeaza.
Se pune uleiul in tigaie la foc mic. Se ia cu din amestec cu lingura si se pune in tigaie. Se scot cand sunt rumene si se servesc cu smantana.
Chiftele de dovlecei
2 dovlecei, 1 ou, 2 felii franzela, verdeata tocata, 1 ceapa, 3-4 catei usturoi, 2 linguri pesmet, 1 ceasca ulei
Se spala dovleceii, se curata de coaja. Se golesc de seminte si se dau pe razatoarea mare. Se presara sare si se lasa la scurs jumatate de ora , dupa care se spala cu apa rece si se scurg prin sita.
Dovleceii se pun in castron si amesteca cu ceapa tocata marunt, usturoi tocat, ou, verdeata si franzela inmuiata in apa rece si faramitata.
Se fac fac chiftelute potrivit de mari apoi se trec prin pesmet. Se pun la prajit.
Sau puteti incerca varianta la cuptor pe folie de hartie. E mai light ![]()
La sfarsit se pot lasa putin pe un servet de hartie sa mai traga din ulei. Eu asa fac cu toate cele pe care le prajesc.
Budinca de clatite
1 ou, 11 linguri de faina, 1/2 l lapte dulce, 1 pahar de apa minerala, sare, 250g branza de vaci, 4 linguri zahar, coaja de lamaie, 200g marmelada, ulei.
Se sparge oul in vas, se amesteca cu 2 linguri de faina, se subtiaza cu lapte. Se pune un praf de sare. Se continua operatia pana cand aluatul este gata. Se adauga apa minerala si se lasa la rece o ora.
Se amesteca branza cu zahar si coaja de lamaie, se freaca spuma.
Se fac clatitele in tigaie cu putin ulei. Se lasa pe platou sa se raceasca.
Intr-o cratita unsa se pune o clatita, se unge cu marmelada, apoi se pune o alta clatita si se unge cu branza.
Cand compozitia s-a terminat se pune 15 minute la cuptor. se pudreaza cu zahar farin si se lasa la racit.
Se serveste taiat in raza ( ca tortul)
Bors de perisoare
200g carne vita, 2 linguri orez , 1 ceasca suc de rosii, 1 ceapa, 2 linguri patrunjel tocat, 1 ou , 1 cana de bors, leustean tocat, 1 cartof
Se toaca carnea impreuna cu ceapa, cartof. Apoi se adauga oul crud, verdeata tocata si putin sos de rosii si sare.
Se pune apa la fiert. Cand da in clocot se pun perisoarele . Se lasa la foc mic. Se curata de spuma pana ramane apa limpede. Dupa jumatate de ora se pune orezul fiert pe jumatatesi sucul de rosii apoi se adauga borsul fiert separat.
Se presara leustean.
Supa crema de pui
1/2 pui, 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 telina
Se fierbe carnea. Se curata de spuma pana ramane limpede, apoi se adauga legumele.
Se scot dupa o ora si se mixeaza legumele. Carnea se taie cubulete apoi se adauga in supa pasata.
Se mai fierb 10 minute la foc mic.
Se serveste cu crutoane.
Rosii umplute cu ficatei
3-4 ficatei fierti si raciti, 1 ou fiert tare, 1 lingura unt, sare, marar tocat, miez de rosie -umplutura pentru 2 rosii
Se spala rosiile, se golesc de seminte si se lasa sa se scurga pe o farfurie. Rosiile se golesc taind un capacelin jurul coditei.
Se paseaza oul si se amesteca cu untul si miezul de rosie, mararul si sare.
Ficateiise toaca marunt si se adauga peste compozitia de mai sus.
Se umplu rosiile
Ostropel irlandez
O bucata rasol vita, 4 cartofi, 4 cepe, 4 morcovi, 1 miez de varza alba cruda, cimbru, 1 foaie de dafin, patrunjel tocat, sare, piper boabe
Se spala carnea, se taie cuburi mari
Se curata si se spala legumele, se taie rondele, varza se spala, se taie fasii subtiri
Se pune in oala carnea si se presara pe ea sare , cimbru si putin piper.
Se adauga legumele si se acopera cu cu 1/2 l apa calda.
Se acopera vasul si se fierbeo ora si jumatate la foc mic. Se mai pune apa daca este nevoie.
Cand carnea este gata se stinge focul dupa ce s-a presarat verdeata tocata.
Spuneti ce mai vreti si nu e deja pe blog si le scriu
Am si o carte plina cu retete pentru pici, am primit-o de la nasa.
Babytza si puii
Valentina
David
luminita2008 spune:
neatza!
zi cu soare, pana-n seara, sper, abia astept sa ies cu hunii!
muuh, sar'na, ma gandeam si eu la ce ai spus tu, tot asa, bazandu-ma pe faptul ca ei sunt noii veniti, ceilalti sunt cat de cat obisnuiti cu noul mediu. dar sigur n-o sa fie cineva care sa se ocupe exclusiv de ei, din pacate
. dar poate nici nu va fi nevoie... zise bamse si mai lua o gura de miere ![]()
laureta

babytza
, am pus eu retetele pe blog, m-am gandit sa te scutesc de timp pierdut, daca tot le-ai scris aici
. cand o sa reusesc sa intru pe mess
, si sa te si gasesc, iti spun si cum sa postezi pe blog, e extrem de simplu. sau pot sa-ti spun pe PM, da' mai bine vorbim aproape live. iara
.
Luminita si voinicii
Edi si
Robi - 26.09.2008
"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"
bitza2008 spune:
Salutare!
La noi e soare,se topeste zapada
azi e baba mea,deci voi avea un an bun!
Am fost zilele trecute la un pediatru-alergolog la Iasi.Ne-a explicat,in sfarsit,cineva ce e cu dermatita atopica,de ce e bine sa ungi copilul cu cortizoane! Desi Lucas avea pe fata mai multe bubite ca niciodata,ca nu-i mai dadeam cu nimic e totusi o forma usoara! Ne-a dat sa facem analize la greu alergotestul cu toate Ig-rile,analize la ficat sa vedem daca eruptia ce a avut-o a afectat ceva acolo,Ca,Fe samd.
Sper doar sa fie vreme buna sa ajungem saptamana asta!
Sotul a plecat azi si va lipsi iar vreo 5 zile.
Cu intarziere si cu scuzele de rigoare urez si eu
Xor
Felicia SA FITI FERICITE MEREU!

Sanatate bolnaviorilor si o imbratisare mamicilor!

anamona spune:
ia uitati aici, alex de boo e o mica vedeta :)
http://stirileprotv.ro/video/un-roman-se-antreneaza-intr-un-depozit-frigorific-concureaza-la-polul-nord/60410036
bitza2008 spune:
Babytza 
m-ai innebunit cu retetele tale! Am citit doar titlurile si-mi ploua in gura!
Luminita