Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aldaesme

La Multi Ani Dragelor! Sa fiti Sanatoase, Fericite si Iubite!

Pai io nu mai pun nici o reteta ca nici prin cap nu imi trece sa gatesc conform acelor reguli.Plus ca le-am citit deja in alte carti de al alti autori. Pot sa intreb si eu ce are la bibliografie cartea respectiva ca e foarte, foarte copiutza. Ma rog...De cat sa ma intorc "la felul cum traiau strabunii nostri" si sa am speranta de viata 40-45 de ani, prefer sa traiesc asa cum traiesc si sa am speranta de viata 70-80, mai mult zau ca nu vreau.

Noi ieri, desi era un frig din ala adevarat si un vant de Marea Nordului, am sapat doua straturi din gradina si ne-am pus ceapa alba, rosie si usturoiul. Sper ca pana la pasti sa am oaresce cozi pentru dorb (cate reguli incalca drobul? ). Rozmarinul e genial ca nu moare peste iarna, cimbrisorul la fel. Am sperante mari ca va iesi si rucola, poate si leusteanul, mai trebuie sa punem busuiocul dar pentru ala trebuie sa fie mai caldut la fel si pentru ridichi (asa ca din astea nu o sa avem de pasti din productia proprie), patrunjelul si morcovii si sa ne apucam sa punem in rasadnita rosiile, vinetele si mai vedem noi ce. Anul asta o sa incerc sa pun daliile printre starturile de zarzavaturi...sa vedem ce o iesi. Daca tine vremea pana pe 21 martie poate avem toate straturile de la zarzavaturile de primavara si de la florile de primavara gata. In orice caz experienta a fost geniala pentru Lorelei. I-am cumparat si ei o sapa mai mica si si-a facut si ea de lucru prin pamant. Cand puneam arpagicul nu razbeam la viteza cu care ne dadea Lorelei bulbii. Mai pica pe straturi, radea de mama focului, ca deh, era moale se ridica si continua procesul. E genial sa vezi ce mult ii place. Doua ceasuri am gradinarit cu ea cu tot si nu s-a plictisit deloc.

O zi superba va doresc dragelor,

Esme

aldaesme, mi-ai adus aminte din copilarie cand punea mamaia straturi - dar ca in N. moldovei, in aprilie-mai, si io pe acolo...

o sa caut si io rozmarin - sa iau un ghiveci in balcon.

despre cartea lui Mincinicovshi, ce mi-a placut - din 1-2 interviuri in presa, ca pune accent pe faptul ca in Ro sperantza de viatza e cu 10 ani sub restul europei - si asta in special datorita igienei vietzii. Iar in Moldova, cu inca 5 ani mai jos (mai vorbesc din cand in cand cu mama, si cam 1/2 din prietenii din copilarie - au cel putin un parinte decedat la varsta de sub 60 ani)

tu oricum ai principii f. sanatoase de masa: multe lucruri gatite, multe culese din gradina ta, cupiii nu mananca bobo, ci fructe de padure (apropos, sunt in extaz- s-a deschis cora langa mine si am vazut ca au si caserole cu fructe de padure, zmeura, mure, etc) proaspete - cam scumpe, dar pot sa iau si fetei/si pt deserturi - din cand in cand. (multzumesc de idee)
Cred ca poti sa scrii o carte de bucate: "cum sa fii o mamica minunata in bucatarie" cu trucuri/retete sa faci repede si sanatos si aratos!

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Dragi mamici va doresc si eu copilasi sanatosi si zile frumoase si insorite!

Lorich, ma laudam eu daca eram gata cu intarcarea.
Din pacate nu am destula vointa si putere.
Ea stie ca acum trebuie sa bea si lapte din sticluta si se trezeste noaptea uneori cerand sticluta; ma ridic si i-o pregatesc, insa uneori sunt asa de obosita si adormita ca nu am putere sa ma ridic si atunci cad in pacat si aleg varianta usoara:sanul.

Despre care foisor din Ikea vorbesti?

Simona, merci! am vazut ca ne-ai sfatuit ieri sa ne imbracam bine daca mergem la Ferma Animalelor
Am fost, era frigut, da macar stralucea soarele.

Ferma e insa in renovare. Locul de joaca era inchis si nu erau decat un magarus cu puiul (f. dulce) cai, iepurasi, oi si caprite cu ieduti. Daca nu le-au hranit Lara si Annika pe caprite si ieduti ... nu se mai dezlipeau de langa gard.
Noi inghetasem, ele nu aveau nici o treaba, n-ar mai fi plecat de acolo.

Planuim prin mai o iesire mai lunga la o ferma adevarata undeva pe langa Fagaras. Cred ca o sa le placa

Ylari, sanatate Evei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Adriana e un loc de joaca, dar n-am scris "loc de joaca" sa nu se confunde cu locul ala cu bile. Asta de care zic e spatiul ala mic de 2 m patrati, da' rotunzi de acolo unde se mananca si parintii pot sta in jurul copiilor. Nu stiu daca am fost corenta. Imi pare rau ca ai cedat cu sanul, adevarul ca e greu, obositor, dar trebuie facut.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andree27 spune:

La multi ani,dragi mamicute!!!Sa aveti parte numai de bucurii si de copilasi sanatosisi voiosi!!

Andreea , de Eric Sebastian (31 Mai 2008) si 9+

Evolutia lui Eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Neatza ... spre pranz. Noapte de cosmar... Muci gramada, fornaiala, dormit in brate... picaturi, batista bebelusilui, hot line, plans, frichineala... dimineata......... Sunt praf... nici un minut nu m-a luat somnul, dormea si doar cate 3 minute... Si avea o mie de nervi ca nu putea sa doarma, ca era obosita de peste zi. Nu prea sta sa-i scot mucii si mi-e frica sa nu se infecteze. Au devenit albi (aseara erau transparenti) e bine ca n-are febra si ca papa si se joaca. Dar in gat e teroare de secretii. Am uitat sa intreb daca ar ajuta tantum verde (am spray ptr copii) Tuseste destul de des din cauza secretiilor. Cu batista nu iese mare lucru dar se aud acolo o gramada. Suntem pe nurofen, oscilo, diseara ne aduce tati si oftamesone + stodal. Ma dau cu capu de pereti ca nici acum nu am luat nebulizator

Esme ce frumos povestesti, ce frumos va petreceti timpul. Ma urasc ca n-am idei / loc sa ma desfasor cu Eva, sa o tin ocupata, sa ii dau de "lucru" cu chestii de-astea. Te admir, zau asa.

Lorich stai linistita, nu cred ca e vreo problema de la o tuse, totusi... Si eu i-am dat toata iarna cate un oscilo pe saptamana Evei. Pana acum a functionat. Sper sa ne treaca repede.

Adriana, multumim ptr urare.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Ylari am patit si noi o data asa, sa se auda tone de muci, dar sa nu iasa - incearca cu muuuuuuuuult ser, apa de mare, umidificator la greu, sa se fluidifice. Mda..si eu sper sa nu fie nimic, ca ar fi un moment prost, in mijlocu intarcarii, dar ce-o fi o fi, bucurosi le-om duce toate

Sanatate, putere, rabare si (ultimele 3 pt tine xclusiv)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Andree27

La multi ani,dragi mamicute!!!Sa aveti parte numai de bucurii si de copilasi sanatosisi voiosi!!

Andreea , de Eric Sebastian (31 Mai 2008) si 9+

Evolutia lui Eric

Io uite o mamicuta draga si scumpa!! Care o sa fie x 2 in curand!!
Ce mai faci, Andreutzule? Ce mai face Bondarelul scump? Tare tare dor mi-a fost de voi![pup[pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

La multi ani fericiti tuturor femeilor din lume si in special mamicilor de M&M! sa fiti sanatoase si iubite, cu copii sanatosi si cuminti!

Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

LA MULTI ANI MAMICILOR, scuze ca nu am facut urarea de la primul mesaj...

Va doresc sa fiti fericite, sanatoase, iubite, implinite!!!

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Ma urasc ca n-am idei / loc sa ma desfasor cu Eva, sa o tin ocupata, sa ii dau de "lucru" cu chestii de-astea. Te admir, zau asa.

Scumpa, e clar vorba de spatiu. Casa noastra nu e imensa, insa are ceva teren. Nu cat are bunica la tara, clar, dar suficient cat sa pot sa scot copilul la sapat, la nisip, la distrus ghiocei, sau cules conuri de brad de cate ori am posibilitatea. Uneori din prea multa comoditate, sau doar din cauza de munci de astea gradinaresti nici nu mai iesim pana intr-un parc. Ne scoate asta mica din casa si daca ploua afara, si fiind doar de deschis usa si sunt afara (nici macar o treapat nu am de coborat) iesim. Punem un impermeabil si apoi luam la rand baltile. Dar mie mi-e usor, la fel de usor cum ies, intru si cand intru o pot baga direct in vana daca se face in halul ala.

Sunt CONVINSA ca si tu ai face la fel daca ai avea posibilitatea. Daca ii mai pun la socoteala si pe socrii tai (care ma infioara) ce activitati sa ai?

Astora mici le place cand se murdaresc din cap pana in picioare (ma rog, unora) cand isi baga mainile in aluat pana la coate si apoi le scot afara si iti trag o mangaiala, eventual fix atunci simt si nevoia imensa sa deschida toate dulapurile din bucatarie si sa scoata toate tavile si oalele ca sa puna in fiecare fix cate o bucatica infima de aluat...daca mai ai de uns biscuitii cu gem (nb facut de ma-sa in vara din capsuni si visine sau portocale) te-ai facut cu o bucatarie minunata. Dar cand esti doar TU, MAMA evetual si TATA astea sunt lucruri normale si ies la spalat si daca nu ies, ce conteaza ca doar nu o sa traiasca o viata intr-o bluzita 86...insa prevad ca activitati de genul asta poa' sa scoata peri albi unora...care deja il au.

cleo

cum am un milion de idei ca deh a venit primavara o s ascriu separat, ca altfel il fac imposibil de lung.

Esme

Mergi la inceput