Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Belane, super!!!! S-o stapiniti sanatosi. Ne dai si detalii???
Sanatate multa , sa rezolvi repede cu durerea aia.

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micaela06 spune:

BELLEANE felicitari pentru casa. Ai mers pe burta, da?

Dana, nu le da mancare calda/gatita la parnz?
Pai in Ro pot sa zic ca se mananca super ok, la gradinita, ma refer.

Stiu ca se tot vorbeste de gradinita daca sa aiba bucatarie proprie sau catering... si eu am dilema asta, dar nu in sensul ca 'vai catering'... mie imi e daca Daria mai vrea o portie, ce face? Ca alea sunt fixe ca nr... ma rog ... plus ca astea particulare sunt in case cu scari, au curte mica... nici nu stiu ce e mai important.
Daca stie cineva o gradinita buna, de recomandat, in sectorul 3 va rog ziceti-mi si mie ca nu mai stiu ce sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Da, am mers pe tacute pentru ca nu mai eram sigura, ne tinem scai de cativa ani de persoana respectiva si s-a induplecat intr-un final. I s-a parut ca suntem draguti. ha!!
Este mult de munca la ea trebuie renovata/extinsa dar este intr-o zona buna. Greul de-abia deacum incepe pentru noi si cei care au de-a face cu constructori stiu despre ce vorbesc. Dar noi suntem rabdatori si nu ne preseaza timpul asa ca speram sa iasa ceva pe masura asteptarilor noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Belleane Felicitari! Sa fie intr-un ceas bun!

In apararea olandezilor [:d] la ei se considera, ca si aici dealtfel, ca o masa cald pe zi e suficienta, se mai considera de asemenea ca masa aia va fi seara acasa.

La Lorelei la cresa e o alta mancare de peste ca asta e cresa recunoscuta de oaresce organizatii din astea de protectia copilului si tre' sa tina stacheta sus altfel adio licenta. In plus e foarte multinationala si trebuie sa tina cont si de asta.

Zic ca la scoala e altfel fiindca sunt destul de putine scoli aici care ofera masa calda la amiaz...si ma oftica rau faza asta. inca nu am fost la scoala din sat sa vad cum e cu masa si ce pot face ca sa aiba papa cald la amiaz.

Colega mea de birou, care a crescut bine, nu are nici o problema de sanatate, e desteapta, a facut muzica si sport la viata ei zice ca si ea doar o data pe zi mananca cald. cand era in scoala seara acum daca mananca la amiaz, atunci asta este, daca e sandw la amiaz atunci seara e cald.

E o diferenta mare...noi ne-am gandi ca daca se obisnuieste sa manance seara masa calda si de regula ce amai importanta deci se va ingrasa, aici insa multi fac sport (multi inseamna peste 90% din copii belgieni pur sange din sistemul educational de dupa 4 ani) si nu prea au cum sa se ingrase...

Mie nu lipsa mancarii calde mi se pare nasoala ci lipsa diversitatii in mancare...

buey trimiteti-ma la lucru, ca de doua zile bat forumul si atata tot!

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Belleane felicitari cu casutza!

Ylari cum v+au trecut mucisorii? I-ai dat ceva medicamente sau picaturi de nas? M-a sunat mama ca ii curge nasucul rau. Abia astept sa ajung acasa.

Alysh pai din ce scrii tu acolo si tu ai un meniu destul de variat! Eu cred ca stau cel mai nasol la capitolul asta:

- dimineata biberon cu lapte cam 200ml, apoi paine cu pate de ficat de casa sau ou sau cascaval, sunca de praga cu paine (gem, dulceata nu ne place)
- la pranz ciorba de legume cu carnita
- dupa ce se trezeste fructe
- pe la 19.00 masa de seara cartofi cu branza, spaghete cu branza, o felie de paine cu cascaval, tochitura de peste si cam atat
- inainte de nani maximum 100 ml de lapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Raportam si noi primul pipi la olita! Stiu ca urmeaza un lung proces pana la a nu mai folosi pampers, dar pt mine e o mare victorie...a priceput ce trebuia sa "conceapa" in olita.
M-am folosit de puterea exemplului, m-am pus eu pe buda si pe el pe oala, am dat drumul la un pipi, el a auzit zgomotul si a dat si el.
Zici c-am castigat la loto, asa-s de bucuroasa

Belleane, felicitari pt casutza, sa fie intr-un ceas bun sa traiti fericiti in ea!

ALI, mami de Vlady si 25+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Esme normal, nu neaparat mancarea calda e importanta, pe mine m-a socat ca nu e nici o leguma toata ziua. Bine, le poti manca si acasa seara insa eu zic ca e important sa fie invatati sa manance la pranz o mancare gatita, o salata, o leguma, o carnita Un sandwich de exemplu cu o frunza de salata, o carnita, o felie de branza, n-ar fi greu de preparat.
Oricum, al meu ar fi superfericit acolo, ca asta mananca el toata ziua (daca ar fi dupa el) numai barnza cu paine, unt cu paine, unt de arahide. Sambata de exemplu a mancat numai unt de arahide toata ziua.
Cateodata imi zic ca am gresit cat a fost bolnav ca i-am dat numai ce i-a placut si acum am ramas asa. Insa nici nu-l puteam lasa sa moara de foame.
Duminica i-am facut pane, ca totusi mananca snitele, asa ca i-am luat dovlecei, ardei, brocoli si i le-am prajit cu ou. S-a repezit tare vesel sa le pape si cand a dat de gust le-a scuipat cat colo, parca erau otrava.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Alysh felicitari!!!! Al meu nu mai vrea sa faca, nici macar la gradi de cand nu mai mananca si e constipat, il doare funduletul si cand se aseaza pe scaun. Acasa cum ziceam, am renuntat sa-l punem pentru ca apoi nu-l mai putem imbraca la loc.

Andrada pai papa foarte bine Tiberiu! daca tu zici ca stai nasol, hai sa-ti zic meniul nostru de sambata :
- dimineata o jumatate de ou fiert
- pe la pranz asa unt de arahide, mananca direct din borcan cu lingurita, asa gol
- dupa somnul de amiaza 3-4 linguri (efectiv!!) de bors
- iar unt de arahide si unt normal (tot asa gol)
- un muffin
Si atata tot! Nu tu o fructa, nu tu o leguma, nu tu un iaurt. Si i-am facut cred 10 feluri de mancare. Nu mai stiu efectiv ce sa ma fac cu el.

Gata, va las ca m-am plans destul cu mancarea.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui DanaH

vreau si eu copil ca a lu' esme!!!! eu cand o aud pe mandra mea ca zice "mau"=nu cand o intreb de mancare... ieri am rugat-o cu de toate, aveam cirobitza buan de pui (facut de soacra, na), aveam mazare, candva preferata ei, la amandoua a zis mau. dar s-a dus la dulap si a inceput sa planga pana am cedat si i l-am deschis. si si-a ales appelstrop, un fel de... nici nu stiu ce sa zic, intre gem si marmelada (mai lichida) de mere. ei ii zic sirop. si si-a pus fata pe paine (singura!) si a mancat o felie de paine asa. si cam asta a fost mancarea ei.

pai de ce a mea nu vrea sa manance, mai fratzilor? recunosc, nu pot sa ii gatesc in fiecare zi altceva, ca nu am cand. dar ii gatesc de doau ori pe saptamana diferit.

in fine, vad ca slaba nu e, dar nici grasa. important este sa fie sanatoasa.
fetelor,s a ma laud si eu c ceva: am facut mucenici. si moldovenesti, ca daor sunt maritata cu moldovean, si muntenesti, ca la mama acasa. daca o sa mai apuc diseara, la fac cate o poza si va arat.

cand ii coceam pe cei moldovenesti, alex ma intreaba: mami, ce ai tu in cuptor, ca simt asa, ca o manutza care ma ia de nas si ma trage catre cuptor. a fost asa dulcel. evident ca nu a mancat cand i-am dat.

altceva despre noi? asteptam primavara. a aparut soarele, dar e frig, nene, de iti piere pofta de plimbat. duminica am iesit cu copiii cu bicicletele pana la terenul de baschet din cartier, sa arunce alex la cos. am degerat putin pe acolo, odo vroia numai in bratze, si nici nu am nimerit sa ne intoarcem acasa.

lui odo i se usuca piele fetzei foarte tare de la frig. voi le datzi cu ceva pe fatza? ce sfaturi imi datzi?

cu somnul noi nu avem probleme. sunt cateva minute de maraieli la inceput, mai ales de cand "catzelul mare a mancat-o pe iaia=suzeta" saptamana trecuta. dar dureaza maxim 5 minute. apoi doarme de pe la 7-7:30 pana dimienatza la 6-6:30. au fost vreo trei zile sapt trecuta cu trezit la 7:30 de am zis ca e fata bolnava. dar evident, ca orice minune, nu a durat decat trei zile.

eu ma pregatesc acum de mari petreceri mari. am trecut deja printr-una, a cumnatei. urmeaza a mea, a lui alex si a soacrei. sambata dam petrecere acasa, miercurea viitoare cu colegii lui alex la bowling.
asa ca in fiecare seara studiez site-uri cu torturi pt copii. ma gandeam sa ii fac lui alex ceva cu leul alex din madagascar, preferatul lui. esme, potzi sa imi dai o idee de figurina, tot ziceai tu ca ai o carte cu ornamente din pasta de zahar, parca, nu?

cam atat de pe aci. va citesc in continaure, dar probabil ca o sa stau mai ascunsa.

pupici

Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008)
Poze

Dana, stai linistita ca daca ai vedea-o pe Victoria cat mananca, te-ai speria. Mai tot timpul. Avem putine zile cand nu are ea chef si atunci o las in pace. Si tot e slaba.

Cleo si Ylari si Victoria acum 2 nopti s-a foit, mai frate, de m-a exasperat. Am dormit 11 ore, impreuna, dar degeaba, ca m-a trezit din ora-n ora, parca era ceas programat. Si azi noapte s-a trezit des, dar macar a dormit 4 ore, apoi s-a trezit dupa vreo 2, apoi iar a mai dormit vreo ora jumate, apoi a-nceput veselia si s-a trezit de pe la 5am, tot la juma de ora-45 de minute... Imi pica ochii-n gura. Duminica a venit soacra-mea si vrobeam cu ea si nu-mi puteam tine ochii deschisi, asa ca am iesit la o tigara, sa-mi sara somnul. Ii iasa caninii, de-aia se si trezeste de un milion de ori, saracuta de ea, normal ca daca eu ma simt asa obosita, si ea e super-obosita. Culmea e ca la amiaza doarme si 3 ore neintrerupt, exceptie duminica, cad a dormit doar o ora.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

V-am spus ieri ca am vesti si bune si rele si n-am dezvoltat.

Dintre vestile rele: piticul e din nou cu muci si tuse o tinem asa cu saptamani cand bune cand rele de la Anul Nou. Apoi nu mai pot dormi deloc noaptea din cauza acelor dureri cu cauza necunoscuta. Abia pe 16 am programare la doctor sper sa rezist pana atunci.
Vestea buna acum: avem casuta noastra cu curte.

Nu mai stiu ce voiam sa spun.... din cauza de neodihna trenanta.....

Imi pare tare rau de vestile rele, dar ma bucura mult vestea buna; ai sa vezi ce diferenta e la casa, loc la curte, super! Sa o stapaniti sanatosi!

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput