Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (148)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Simona, s-a mai discutat mai demult despre uitatul la TV si nr. de ore alocat acestei activitati.
Gasisem si eu un articol atunci, in care la fel se spunea ca pt. copiii mici nu e indicat TV, din varii motive, plus ca ei percep realitatea altfel si nu inteleg exact actiunile din cutia asta neagra.

E cam ca si cu mancarea sanatoasa - nu trebuie sa ne panicam acum.
Eu ma cam pleostisem dupa ce-am citit combinatiile nesanatoase scrise de Menci ala, insa mi-am dat seama ca nu are rost sa ma dau de ceasul mortii acum, sa incep meniuri drastice, sau mai stiu eu ce, nu voi reusi sa fac totul ca la carte, voi incerca insa pe cat posibil acolo unde se poate si atunci cand se poate sa mancam sanatos.

Eu zic ca unui copil mai marisor 5-6-7 ani nu poate sa-i faca rau sa se uite din cand in cand la cate un film potrivit varstei lui, adica la povestile clasice.

Noi incercam sa nu ne uitam prea mult la TV, la noi oricum sta TV inchis toata ziua, insa uneori cate un filmulet e necesar pt toata lumea, si nu-mi fac griji ca va fi afecatata nu stiu ce parte a creierului.

Exista o gramada de fact. care cred ca ne afecteaza --de ex. aerul poluat, radiatiile solare, cred ca e greu sa ne ferim de toate si sa ne facem o lume perfecta, imp. e sa gasim un echilibru

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

V-am spus ieri ca am vesti si bune si rele si n-am dezvoltat.

Dintre vestile rele: piticul e din nou cu muci si tuse o tinem asa cu saptamani cand bune cand rele de la Anul Nou. Apoi nu mai pot dormi deloc noaptea din cauza acelor dureri cu cauza necunoscuta. Abia pe 16 am programare la doctor sper sa rezist pana atunci.
Vestea buna acum: avem casuta noastra cu curte.

Nu mai stiu ce voiam sa spun.... din cauza de neodihna trenanta.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna scumpele,

N-am mai apucat sa scriu...nu stiu de ce.

Am tot citit...am vazut si poze frumoase...dar n-am avut dispozitie de conspect.

Vaz ca vb despre mancarica sanatoasa, si eu incerc sa-i fac lui Vlad meniuri cat mai sanatoase, chiar daca nu in combinatiile ideale, dar incerc cat mai multe fructe, legume, carnita preparata sub forme mai putin nocive, multe supe si ciorbe, mult laptic.

LA micul dejun noi avem cam asa:

- 2 zile pe saptamana ousor fiert cu branzica si rosii cerises + 1 ceasca de lapte cu cacao
- 1 zi iaurt natur cu cereale
- 2 zile bol de lapte cu cereale
-1 zi felie de sunca de praga cu rosii sau ardei + 1 ceasca de lapte cu cacao
- 1 zi felie de cascaval cu rosii sau ardei + 1 ceasca de lapte cu cacao

Pranzul de obicei consta in ciorba sau supa cu carnitza si painica iar gustarea de la ora 18 din spanacel/pilafior/grusulet cu lapte/ orez cu lapte/mazare cu friganele....chetii de-astea, nu bijoux de meniuri cum am vazut pe la Esme, Cleo, Lorich, etc....va invidiez!

In ceea ce priveste TV-ul, Vlad nu se uita deloc, DAR se uita la calculator 1 ora pe zi la un desen animat de la ora 16-17, adica atunci cand ma simt eu putin obosita. Probabil e mult o ora, nu stiu...dar o sa miscoram programul camd se face mai frumos afara.

Va pupez.

ALI, mami de Vlady si 25+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Citat:
citat din mesajul lui DanaH

mutzam foarte frumos, esme! uite ca pe youtube nu ma uitasem. ce de treaba o sa am azi, pana plec acasa....

mazarea o fac la fel. si ii placea, si manca singura si se muzolea pana la urechi, dar eram tare fericita ca mananca. acum... nimic.

crema asta o folosesc si eu, dar vad ca nu are mare efect. o sa ma insist.

despre mucenici, eu am o retzeta simpla de cornuri cu miere , pe care o fac destul de des. iar la sfarsit ii insiropez si ii invelesc in nuca. uite www.bucataria-romaneasca.ro/retete-culinare/dulciuri/mucenici-moldovenesti.html" target="_blank">aici cele doua retzete (de coca si de sirop) combinate.

mie nu mi-au iesit prea bine ca forma, dar la gust....mmmm, numa ce am infulecat doi. abia astept sa ajung acasa.

pupici

Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008)
Poze

Dana eu una iti pot recomanda o crema ce poti sa o gasesti la farmacie...si eu stiu ca e pentru bebei, fara nici un fel de aditivi... eu o folosesc cu succes(cand reusesc sa dau scufundacu' pe fatza)... Se numeste Lanette creme... cel putin asa stiu.

Bafta

Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008)
Nasterea lui Gabriel
_

Fericirea e o alegere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:

IN FIECARE ZI:

ora 9:00: biscuite cu margarina si dulceatza sau chocopasta (nutela) sau ceva de genul asta

ora 12:00: 1-2 felii de paine cu margarina si cascaval/sunca/branza topita/unt de arahide/ applestrop

ora 15:00 fructe

Deci io nu ti-l mai dau pe a lu' fi-mea de la gradi...da' zic asa pe scurt. Au un meniu de rotatie 5 saptamani.Adica, deci si cu alte cuvinte abia la 5 saptamani o data mananca acelasi lucru. Are doua calde pe zi, una la 11 si una imediat dupa ce se trezesc.

are 11, 14, 15, 17 ...si io m-am burzulit cand am auzit de chocopasta - care era biologica cica, si deci lorelei in loc de choco pasta primeste, gem, miere sau cas... Insa cum va fi la scoala...inca nu stiu si mi-e ca nu foarte bine...

esme

Mergi la inceput

Citat:

cleo, pot sa merg si eu la fii-ta la gradinitza???

pai eu nu mananc asa de variat. sa va dau meniul de la gradi lu' odo?

IN FIECARE ZI:

ora 9:00: biscuite cu margarina si dulceatza sau chocopasta (nutela) sau ceva de genul asta

ora 12:00: 1-2 felii de paine cu margarina si cascaval/sunca/branza topita/unt de arahide/ applestrop

si sa stiti ca nu e cea mai ieftina gradinitza. defapt, la toate gradinitzele se mananca asa. numaid aca iti lasi copilul la program prelungit, pana la 19:00, ii da o masa calda la ora 18-18:30. singura diferenta este la gradinitele cu produse bilogice, udne se da aceeasi mancare, dar bilogica.
fecian, please, spune ca si la tine e la fel, sa nu zica fetele ca mint.

si ma mai mir ca e fiica-mea mofturoasa

Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008)
Poze

Exact si in totalitate la fel...Nici nu ma mir de ce al meu nu mananca mai nimic...
Bine macar ca acasa nu mananca dulciuri si nu bea suc. Dar in schimb ar manca cu cea mai mare placere daca i-as da carnati si/sau pateu!

Asa ca nu ii dau.Si atunci decizia lui, ori bea lapte, ori mananca niste fructe...rar mancare!

Sa nu ne miram de ce ai nostrii copii sunt slabi

Nasterea lui Gabriel
_

Fericirea e o alegere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Dana cum n-au o mancare calda,gatita la pranz? Nu mi se pare prea OK, dar daca asa e acolo... Eu sunt tare fericita cu doamna Laura a noastra in privinta asta. Stiu ca mananca sanatos (cand vrea sa manance domnul meu). Dar in toate gradinitele (indiferent de cine le tine) la pranz este o mancare gatita macar, daca nu doua feluri.

Cu televizorul, si al meu il ignora cu desavarsire, ma bucur. Cateodata dimineata ii pun desene sa ma duc macar la baie fara el si sa-mi fac si eu o cafea. Insa n-am cu cine. Cat a fost olimpiada m-am mai uitat, si era lupta cu el, ca mereu mergea si mi-l inchidea. La hockey se uita putin insa la patinaj imi inchidea tot timpul.
Ca tot mi-am adus aminte, parca Alina_anto zicea ca vrea sa o duca pe Sara la gradinita sa o invete mai putin dependenta de mami, pai al meu merge de cateva luni bune la gradi si cand vine e tot scai de mine. La baie tot cu el merg, nu pot sa fac nimic in bucatarie. Doar daca sta taica-su cu el ma mai lasa putin sa respir.
Deci sunt linistita deocamdata cu tv-ul, insa se uita mereu la baby Einstein la calculator. Adica nu mereu, in jur de 5 minute. Insa trebuie neaparat sa-l deschid sa-l auda in fundal. Probabil ca-i place muzica. Am incercat sa-i pun alta muzica, insa nu-i place, numai pe aia o vrea.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Bai ce menu-uri are Odo...Pe ce s-or baza cind le alcatuiesc astfel?

La Mati la cresa e variat asa cum e si la Mara de Cleo. Eu de cind l-am avut si pe david imi spuneam mereu ca asa variat nu as putea sa le gatesc eu niciodata...Oricum la unitatile de stat menu-ul e apobat de ministerul sanatatii astfel incait sa cuprinda zilnic necesarul de vitamine, nutrienti...In ce priveste dulciurile la cresa la Matei nu se da nimic cumparat, totul e facut acolo: cozonac, brinzoaica, salam de biscuiti...Bai si-s bune....

Adriana, daaa, stiu ca s-a mai discutat, dar m-a rugat Lorich sa va scriu cite ceva. O ora doua pe zi spune si aici ca nu-i chiar o tragedie dc te uiti, dar nu de la virste asa mici. Ba chiar as spune eu ca dc ii lasi o ora doua nu e o problema, atita timp cit le dezvolti tu prin activitati diferite cu ei relationarea, asocierea, ai creierul sa faca conexiunile firesti (macar tot atita timp cit l-ai lasat sa priveasca la Tv - desi e clar nevoie de mult mai mult timp)- asta-i doar parerea mea
Nu stau sa mai copiez, dar aici arata diverse studii despre declinul capacitatii de a rationa la generatiile acestea, elevi care nu POT sa asculte, sa urmareasca o prezentare simpla, care au probl cu memoria...d-aia probabil se vb si atita de ADHD-ul asta...
Si ai dreptate ca nu putem trai intr-o lum perfecta, nu ne putem feri de UV, de poluare, dar de TV da. ASta-i marea diferenta.

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aldaesme

Citat:

IN FIECARE ZI:

Deci io nu ti-l mai dau pe a lu' fi-mea de la gradi...da' zic asa pe scurt. Au un meniu de rotatie 5 saptamani.Adica, deci si cu alte cuvinte abia la 5 saptamani o data mananca acelasi lucru. Are doua calde pe zi, una la 11 si una imediat dupa ce se trezesc.

are 11, 14, 15, 17 ...si io m-am burzulit cand am auzit de chocopasta - care era biologica cica, si deci lorelei in loc de choco pasta primeste, gem, miere sau cas... Insa cum va fi la scoala...inca nu stiu si mi-e ca nu foarte bine...

esme

Ce sa zic esme , locuiti intr-o tzara normala...Aici unde cea mai buna mancare e supa la plic...nu mai zic nimic.
Noi gatim romaneste, si il implicam si pe el in gatit...ii place la nebunie sa ne ajute...chiar se supara de nu, insa nu gusta ...cel putin nu inca...Noi traim cu speranta ca va creste mare si i se va deschide si curiozitatea catre mancare

Nasterea lui Gabriel
_

Fericirea e o alegere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Bellane felicitari pentru casuta!!
Sanatate tuturor bolnaviorilor! Al meu e bine, Doamne ajuta! Am dus munca de lamurire cu tati duminica sa-l scoatem intr-un centru de joaca. Gabi a ramas traumatizat tare dupa boala piticului, ar vrea sa-l tina sub un clopot de sticla. Vad ca am mers si n-am patit nimic, sper sa-l mai relaxam si pe tati in privinta asta.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput