Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (148)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
cleo78 spune:
niatza
ma inscriu si iola capitolul nopti grele. Fata tusheshte, dar nu mai rau ca alte dati, dar nu vrea sa doarma. Nu stiu daca e de la tuse, ci pur si simplu se foieshte si miorlaie. Pana acu era si tati acasa, si el statea pe canapea langa ea, pana se mai linishtea, numai ca io nu poc sa fac asta, sa dorm in fund acolo, si o iau cu mine in pat. Astfel, aseara a dormit fata de la 22 la 6 30. Da, stiu, fiica mea e cea care se trezeshte o data cu luminatul afara (cui naiba i-o fi semanand ca Vic. e genul care doarme dim. de rupe? si ma enerveaza)
Lorich, te-ai speriat de copii tushitori? ei..la gradinitza, la serbare, juma 'cantau' pe voci din astea, unii mai rau, altii mai sa isi dreaga vocea, etc. Asta nu e boala, ca pe vremea asta toti fac muci la diferentza de temp, si le vin in gat, si incepe tusea.
E si aiurea, snu duc copil cu febra, sau cu infectie, dar doar cu nishte muci si cu un pic de tuse... nu am ce face - sa tin acasa...
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
Aaa.Cleo, nu vorbeam de gardinita, pe aia o iau la pachet cu tot, vorbeam de povestea aia strict, cred ca nici un parinte nu-si baga de bunavoie copilul unde sunt altii bolnavei, tusea n-o fi o boala, dar prin tuse se transmit virusii cel mai frumos. Ma rog, vad ca suntem ok, ideea e ca momentul ar fi fost teribil, una la mana ca tot mai plange dupa tziztzi si doi ca e la o varsta, si cred ca toti sunt (vorbeam cu Inais) cand nu poti sa-i dau un sirop decat ca la matze, si tu ai matza, stii cum se da.
Nu-mi dau seama de ce nu doarme Mara? oricum Robert mai devreme de 10 nu se culca neam! Intr-adevar se trez la 9, ma rog trezirea finala.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)
mihaser spune:
Neata gasca de mamici si pitici!
aseara am fost la party cu fetele...dar nu la de-alea cu stripperi...ci la o cafea, intr-o atmosfera faina cu o conversatie faina...am casa plina de flori...am sters si eu geamuri si mobila la greu ieri...vreau sa fac luna in casa!
De la gradi am primit felicitari (de la cri o steluta si de la eli o felicitare cu o inimioara facuta de ea cu degetelul )
Dupa o saptamana de gradi Eli mananca foarte frumos si isi sufla si nasul singura. Nu mai stam seara cu orele langa ea sa adoarma...Asa ca Sfanta Gradinita...tot sfanta ramane!
Mi-am comandat cartea lui Mincinovschi ...tre sa vina. E valabil nenea...mi-a zis vecina mea care lucreaza in domeniu...a fost la ei la universitate si a tinut conferinta.
Va pup, va doresc o primavara minunata, o viata minunata plina de flori...In Timisoara a fost bataie pe flori ieri...si mancare...in 2 ore a venit o pizza
aldaesme spune:
mic dejun de Lorelei din aceasta saptamana:
luni - un iaurt grecesc cu fructe - adica se ia un iaurt grecesc simplu (150g) si se introduc intr-insul bucati de fructe, acum a fost o para moale si cam 50g zmeura si o cana de lapte...ca altfel nu iese din casa;
marti - doua felii de paine cu unt si cu miere, o cana de lapte, o mandarina;
miercuri - un ou fiert moale cu o felie de paine, o cana de lapte probabil o para;
joi - un bol cu cereale, stafide, banane si lapte. Deci Lorelei nu suporta cerealele dulci, nu suporta cereos (io nu stiu de ce ca mie imi plac de mor) asa ca pentru ea avem fulgi de "5 cereale" fara zahar si fara sare.
vineri - paine cu pasta de branza cu cozi de ceapa verde. nb. pasta de branza facuta de ma-sa din branza facuta de ma-sa din laptele achizitionat de la fermier. Nu ca nu i-as da si branza de vaca din comert, da' acu' daca tot va fi din asta facuta...n-o sa o arunc.
sambata si duminica - mid dejun exstins ca mancam cu totii. vor fi pe masa: pate de ficat, oua fierte, croissante, branza, iaurt, miere, dulceata, paine, lapte, ridichi, ceapa verde, zmeura, afine si de regula sunt cele doua zile in care isi alege ce mananca la micul dejun...asa ca mananca gramada si asa ca pranzul se decaleaza pana la ora de pranz a adultilor .
Apropo de fructe, deci daca nu ii dau e circ. Daca nu le primeste la mic dejun atunci sigur pe masina ii trebuie, asa ca mai bine i le tot dau dupa ce termina de mancat mancarea.
Ei da, stiu, suntem norocosi, ei ii place sa manance singura, ii place (efectiv) sa manance orice si deci nu avem nici o problema cu indiferent ce ii prezentam la masa. Am face noi mic dejun extins si in timpul saptamanii doar ca atunci in 15 minute trebuie sa fie mancata ca sa avem timp sa ne spalam si impachetam gata de cresa.
niste poze nu multe si nu tare de calitate...
o zi buna,
esme
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aldaesme mic dejun de Lorelei din aceasta saptamana: luni - un iaurt grecesc cu fructe - adica se ia un iaurt grecesc simplu (150g) si se introduc intr-insul bucati de fructe, acum a fost o para moale si cam 50g zmeura si o cana de lapte...ca altfel nu iese din casa; marti - doua felii de paine cu unt si cu miere, o cana de lapte, o mandarina; miercuri - un ou fiert moale cu o felie de paine, o cana de lapte probabil o para; joi - un bol cu cereale, stafide, banane si lapte. Deci Lorelei nu suporta cerealele dulci, nu suporta cereos (io nu stiu de ce ca mie imi plac de mor) asa ca pentru ea avem fulgi de "5 cereale" fara zahar si fara sare. vineri - paine cu pasta de branza cu cozi de ceapa verde. nb. pasta de branza facuta de ma-sa din branza facuta de ma-sa din laptele achizitionat de la fermier. Nu ca nu i-as da si branza de vaca din comert, da' acu' daca tot va fi din asta facuta...n-o sa o arunc. sambata si duminica - mid dejun exstins ca mancam cu totii. vor fi pe masa: pate de ficat, oua fierte, croissante, branza, iaurt, miere, dulceata, paine, lapte, ridichi, ceapa verde, zmeura, afine si de regula sunt cele doua zile in care isi alege ce mananca la micul dejun...asa ca mananca gramada si asa ca pranzul se decaleaza pana la ora de pranz a adultilor ![]() Apropo de fructe, deci daca nu ii dau e circ. Daca nu le primeste la mic dejun atunci sigur pe masina ii trebuie, asa ca mai bine i le tot dau dupa ce termina de mancat mancarea. Ei da, stiu, suntem norocosi, ei ii place sa manance singura, ii place (efectiv) sa manance orice si deci nu avem nici o problema cu indiferent ce ii prezentam la masa. Am face noi mic dejun extins si in timpul saptamanii doar ca atunci in 15 minute trebuie sa fie mancata ca sa avem timp sa ne spalam si impachetam gata de cresa. niste poze nu multe si nu tare de calitate... o zi buna, esme |
Esme esti foarte tare! Multumesc pentru aceste idei mura in gura de mic dejun pe care va trebui sa i-l dau fetei la pachet la gradi. I love you!
Belleane merci din suflet ptr PM. M-am gandit eu ca sunt exagerari alea cu supa la plic, etc... dar ti-am zis, oarecum m-am hotarat la cea de langa serviciul sotului.
Fetelor eu am la cuptor o musaca, abia astept sa o papam
![](pofticios.gif)
Cleo imi pare rau de Mara miorlaitoare. Stiu ce naspa e ca si Eva s-a foit alataieri noapte ceva de speriat. Eva e bine, i-am scos la muuuuci in dimineata asta, si inca mai tuseste, dar a dormit foarte bine. Mananca bine, daci, e pe calea cea buna. Daaaaaar, nu mai vrea sa ia medicamentele, ma chinuie teribil cu ele...
Sa mentionez o schimbare de comportament: a inceput sa se joace singura. Cat am facut musacaua s-a jucat singura in sufragerie, la inceput cu carligele, apoi venea sa-i dau diverse ustensile de bucatarie, dar Slava Domnului ca am putut face mancare linistita. O singura data a venit sa o iau in brate.
Inais,sper sa Iasmina e mai bine.
![](pupic.gif)
Va pup, revin...
Aaaaa, Gabitzam felicitari ptr .... felicitare
![](icon_smile_big.gif)
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
DanaH spune:
vreau si eu copil ca a lu' esme!!!! eu cand o aud pe mandra mea ca zice "mau"=nu cand o intreb de mancare... ieri am rugat-o cu de toate, aveam cirobitza buan de pui (facut de soacra, na), aveam mazare, candva preferata ei, la amandoua a zis mau. dar s-a dus la dulap si a inceput sa planga pana am cedat si i l-am deschis. si si-a ales appelstrop, un fel de... nici nu stiu ce sa zic, intre gem si marmelada (mai lichida) de mere. ei ii zic sirop. si si-a pus fata pe paine (singura!) si a mancat o felie de paine asa. si cam asta a fost mancarea ei.
pai de ce a mea nu vrea sa manance, mai fratzilor? recunosc, nu pot sa ii gatesc in fiecare zi altceva, ca nu am cand. dar ii gatesc de doau ori pe saptamana diferit.
in fine, vad ca slaba nu e, dar nici grasa. important este sa fie sanatoasa.
fetelor,s a ma laud si eu c ceva: am facut mucenici. si moldovenesti, ca daor sunt maritata cu moldovean, si muntenesti, ca la mama acasa. daca o sa mai apuc diseara, la fac cate o poza si va arat.
cand ii coceam pe cei moldovenesti, alex ma intreaba: mami, ce ai tu in cuptor, ca simt asa, ca o manutza care ma ia de nas si ma trage catre cuptor. a fost asa dulcel. evident ca nu a mancat cand i-am dat.
altceva despre noi? asteptam primavara. a aparut soarele, dar e frig, nene, de iti piere pofta de plimbat. duminica am iesit cu copiii cu bicicletele pana la terenul de baschet din cartier, sa arunce alex la cos. am degerat putin pe acolo, odo vroia numai in bratze, si nici nu am nimerit sa ne intoarcem acasa.
lui odo i se usuca piele fetzei foarte tare de la frig. voi le datzi cu ceva pe fatza? ce sfaturi imi datzi?
cu somnul noi nu avem probleme. sunt cateva minute de maraieli la inceput, mai ales de cand "catzelul mare a mancat-o pe iaia=suzeta" saptamana trecuta. dar dureaza maxim 5 minute. apoi doarme de pe la 7-7:30 pana dimienatza la 6-6:30. au fost vreo trei zile sapt trecuta cu trezit la 7:30 de am zis ca e fata bolnava. dar evident, ca orice minune, nu a durat decat trei zile.
eu ma pregatesc acum de mari petreceri mari. am trecut deja printr-una, a cumnatei. urmeaza a mea, a lui alex si a soacrei. sambata dam petrecere acasa, miercurea viitoare cu colegii lui alex la bowling.
asa ca in fiecare seara studiez site-uri cu torturi pt copii. ma gandeam sa ii fac lui alex ceva cu leul alex din madagascar, preferatul lui. esme, potzi sa imi dai o idee de figurina, tot ziceai tu ca ai o carte cu ornamente din pasta de zahar, parca, nu?
cam atat de pe aci. va citesc in continaure, dar probabil ca o sa stau mai ascunsa.
pupici
Poze
chinabulina spune:
citesc pe aici de copii care nu mananca si parca ma si tem sa ma laud ca eu nu am asa probleme. a mea mananca orice, frate, mancare sa fie. mai face mofturele uneori, dar extrem de rar, nici nu merita mentionate.
cu dormitul stam mai prost, in schimb. citeam de Mara a lui cleo ca se trezeste cand se lumineaza de ziua si parca o vedeam pe fie-mea. ma dispera gandul (care pana acum ma bucura) ca se mareste ziua. cred ca o sa se trezeasca la 4 . trebuie sa caut niste draperii, ceva...
georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
Povestea gogoasei balerine
Avem viata in sange
aldaesme spune:
citat din mesajul lui DanaH aveam mazare, candva preferata ei |
Si lorelei a trecut prin faza cu mazare...dar am remarcat ca defapt ii place mult in ciorba, deloc cu sos de rosii, mult cu sos de smantana. Daca cumva ai schimbat tipul de pregatit mazare o fi de la aia...
am facut mucenici. si moldovenesti, ca daor sunt maritata cu moldovean, si muntenesti, ca la mama acasa. |
sa ma invete si pe mine cineva ca io sunt moroshanca si n-am facut in veci!
lui odo i se usuca piele fetzei foarte tare de la frig. voi le datzi cu ceva pe fatza? ce sfaturi imi datzi? |
Crema de la weleda "tegen wind een koudheid" naiba stie cum ii zice altfel. E o cremutza in cuite mica, am luat-o de la Di, presupun ca si voi aveti ceva similar.
esme, potzi sa imi dai o idee de figurina, tot ziceai tu ca ai o carte cu ornamente din pasta de zahar, parca, nu? |
Nu sunt acasa, insa imi amintesc precis, ca si eu tot animale caut ca in cartea aia leul e uratzel. Mai am una cu leu dragut dar acolo nu e explicat, insa special pentru noi am cautat si am gasit unele...care io zic ca sunt bine explicate! Eu mi le rulez la sevrici pe monitorul doi ascultand in casti explicatiile...Cica scriu teza, ce dracu o sa iasa din ea nu stiu. Gasesti www.youtube.com/watch?v=dDWjDxHhtWA" target="_blank">aici eu am incercat sa le fac in plastelina, acu' unele le fac usor in fondant. Am pierdut linkul cu elefantul care se face ultra usor, dar il caut si il pun.
Ylari o sa mai pun eventual si micul dejun de sapta viitoare, numa' sa ma hotarasc ce. Musai tre' sa hotarasc de sambata ca tre' facute cumparaturile.
pup,
esme
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/YLARI/YLARI.jpg)
YLARI spune:
citat din mesajul lui aldaesme Ylari o sa mai pun eventual si micul dejun de sapta viitoare, numa' sa ma hotarasc ce. Musai tre' sa hotarasc de sambata ca tre' facute cumparaturile. pup, esme |
Da, da, daaaaa, te rog...
Sarumana
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lorich/Lorich.jpg)
Lorich spune:
Esme multam de idei, oare cum o fi sa ai un copil care sa mamance tot ce vrei tu sa-i dai?
Noi n-am pus la cuptor, insa inspirata de ideea ta de ieri, Esme am facut piticului aluat si s-a jucat de crapau si matzele... am facut de toate, gogosi, mucenici, bilute, am invatat si un cuvant noi, "coca". Super..si nici nu s-a lasat cu mare murdarie. Pastrez plastelina asta casnica si pt mai tzrziu in frigidr sau pt maine, dac-o rezista, daca nu..si procesul de fabricatie e fun, asa ca...
Mai, da' mi-ati facut o pofta de mucenici de mooor...
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)