Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (43)
Raspunsuri - Pagina 17
Mycya spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Florentina_C Fetelor, tot vorbeati de nasterea cu epidurala si cezariana. Uite ce am gasit pe DespreCopii: www.desprecopii.com/info.asp?id=44" target="_blank">http://www.desprecopii.com/info.asp?id=44. Mie una nu prea mi-a placut ce scria despre epidurala. VA ![]() ![]() ![]() "Viitorul apartine celor care cred in frumusetea propriilor vise"![]() fericita 15+. Ma la DD sa am un bb sanatos si la termen***Bebelul meu mic*** ***Poze*** |
Neatza la toate burticutzele
,se pare ca si aici azi va fi vreme urata
a incepu sa ningaam citit despre anestezia epidurala si chiar are multe dezavantaje...eu una din cate am citit daca as fi avut indoiala in a o folosi acum mia trecut si sigur voi renuntza la ea.oricum fac sport,si dupa cum spune si in articol,mai bine sport cate putin si o nastere fara probleme.Asta nu inseamna k le descurajez pe cele care vor folosi

17+
Otiliav spune:
| citat din mesajul lui rox-mada Luna trecuta a nascut o verisoara de-a sotului meu,si initial a vrut sa nasca normal.Travaliul a durat peste 12 ore;de dimineata pana seara nu s-a dilatat mai mult de 3 cm.Si inainte sa decida ce o sa faca cu ea,sa mai astepte sa se dilateze sau sa ii faca cezariana,dr a constatat ca inima bebelusului nu mai batea...au dus-o imediat in sala de nastere si i-a facut cezariana dar fiind presati de timp si riscul de a pierde bebele au taiat-o pe viu... Nu mai avea timp sa ii faca anestezie si sa prinda...Vai,vai saraca de ea numai ea stie prin ce chinuri a trecut... 15+si mami lui ERIC(31.12.2007) |
Mie imi e foarte greu sa cred asa ceva.
si spun asta pentru ca am trecut printr-o cezariana de urgenta pe motiv ca intrase in suferinta fetala. Inima copilului nu se opreste brusc si gata, scad treptat bataile. Si atunci pac iti pune masca pe fata si intri in operatie, totul se intampla foarte repede.
Ah ca la unele persoane anestezia isi face efectul in 10 secunde, la altele in 30 de secunde si atunci poate simt cand traseaza linia taieturii pe burta, asta-i altceva.
Dar o operatie de peste jumatate de ora pe viu nu pot crede ca se intampla
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 18+
Otiliav spune:
| citat din mesajul lui rubia salut, Am si e o intrebare pt tine creatza in legatura cu anticoagulantele; si eu fac o doza de 0.2 de Clexane pe zi si as vrea sa nasc natural , dar din cate am inteles eu inainte de orice taietura trebuie oprit Clexane cu o zi inainte(pt a preveni hemoragia puternica) si daca e natural cum voi sti cand sa opresc???;la cezariana e clar maine te taie azi nu faci injectia. Ti-a spus dr tau asa ceva??? Eu imi revin foarte greu de la taieturi ,am experienta neplacuta cu operatia de apendicita la care abia dupa 2 sapt am putut si eu sa merg cat de cat fara ajutor. Sper sa pot naste natural,desi daca ar fi dupa cum am obtinut sarcina(dupa 5 FIV-uri) as zice ca mai bine pt bb este cezariana dar daca se poate as dori natural... ![]() ![]() |
Rubia, poti induce nasterea, e tot o programare. Si ca o incurajare, la primul copil rar cazuri sa nasti tac-pac, dureaza ore bune travaliul. Daca tu chiar vrei sa mergi pe naturala cel mai bine ar fi sa ai un medic care sa te vada zilnic spre final, ca sa aprecieze cat mai corect momentul.
Eu sunt fan infocat al nasterii naturale dar in cazul tau cu atatea FIV-uri as zice sa iei in calcul si o cezariana dar sa fii sigura ca au rezerve de sange in spital.
Unul din motivele care m-au determinat sa strang din dinti a doua oara si sa incerc sa nasc natural a fost ca si eu am sangerat mult la operatie. Mi-a suprapus portiunile taiate de uter ca sa le poata coase ca altfel n-au reusit si mi-au facut 2 transfuzii de sange motiv pentru care am stat 2,5 ore anesteziata ca au asteptat sangele cu Rh- sa soseasca, nu erau pregatiti pentru cezariana de urgenta.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 18+
paula_m spune:
Otilia, ai RH negativ? Am si eu o prietena care e insarcinata si acuma a aflat ca are RH-...tb sa faci ceva special pt a fi totul in ordine? Eu nu am stiut sa ii zic nimic.
Paula,
19+ cu 
bumblebee spune:
Paula, prietena ta trebuie sa isi faca analize suplimentare pt factorul RH, sa vada daca are anticorpi, dar in ziua de azi nu-i nicio problema, chiar daca mama are rh - si bb +, faci vaccinul la nastere si nu sunt probleme. Asa ca not to worry.
In schimb, cum spunea si Otilia, in caz de pierderi de sange, e mult mai greu cu rh-ul negativ.
Eu am o prietena care avea rh neg, facea anticoagulante, peste doza maxima normala, placenta previa, dulbacirculara de cordon.. dar cezariana a decurs cu bine, la un spital din Bucuresti, nu stiu sincer care. Ideea e ca un medic bun te scoate bine dintr-un scenariu descurajant.
Alina
18+ cu 
gargarita
grety_niku spune:
| citat din mesajul lui deveghe Cris2010, pai lista de vara sa fie, atunci! In weekend. ![]() Ilinca (17.03.2001) & Petru (24.11.2008) & 16+ |
multumim Cris pentru listuta!
de la mine si de la bebic
15+ cu bebic rusinos
paula_m spune:
| citat din mesajul lui bumblebee Paula, prietena ta trebuie sa isi faca analize suplimentare pt factorul RH, sa vada daca are anticorpi, dar in ziua de azi nu-i nicio problema, chiar daca mama are rh - si bb +, faci vaccinul la nastere si nu sunt probleme. Asa ca not to worry. In schimb, cum spunea si Otilia, in caz de pierderi de sange, e mult mai greu cu rh-ul negativ. Eu am o prietena care avea rh neg, facea anticoagulante, peste doza maxima normala, placenta previa, dulbacirculara de cordon.. dar cezariana a decurs cu bine, la un spital din Bucuresti, nu stiu sincer care. Ideea e ca un medic bun te scoate bine dintr-un scenariu descurajant. Alina 18+ cu ![]() gargarita |
Multumesc
. O sa ii spun si ei, e un pic stresata.Paula,
19+ cu
bumblebee spune:
Deveghe, pue listutele si pe contul comun, te rog
, acolo mai sunt cateva, asa ca ne putem facem o idee cat mai corecta
Alina
18+ cu 
gargarita
Cris2010 spune:
Paula, si eu am RH negativ. Am fost la 11 s la Institutul de hematologie(sper ca i-am zis bine) pentru depistare anticorpi si ma mai duc intre 26-28 s. Daca esti la prima nastere si nu ai nici un avort e putin probabil sa dezvolti anticorpi impotriva lui bebe. Daca faci anticorpi, se urmeaza un trataemnt.
Mi-a zis medicul ca dupa nastere, daca bebe va avea RH negativ, voi face un vaccin.
Cris
20+ cu 
Cris2010 spune:
| citat din mesajul lui Cris2010 Paula, si eu am RH negativ. Am fost la 11 s la Institutul de hematologie(sper ca i-am zis bine) pentru depistare anticorpi si ma mai duc intre 26-28 s. Daca esti la prima nastere si nu ai nici un avort e putin probabil sa dezvolti anticorpi impotriva lui bebe. Daca faci anticorpi, se urmeaza un trataemnt. Mi-a zis medicul ca dupa nastere, daca bebe va avea RH negativ, voi face un vaccin. Cris 20+ cu ![]() |
Rectific, bebe daca are RH pozitiv voi face vaccinul

Cris
20+ cu

"Viitorul apartine celor care cred in frumusetea propriilor vise"
fericita 15+. Ma
la DD sa am un bb sanatos si la termen